Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Viihdekalenteri Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Linnojen lumoa

Český Krumlov ja Tsekin aarteet

Český Krumlov ja Tsekin aarteet

Lähtöpäivät:

11.9.2019

Matkan kesto:

5 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 999€

Český Krumlov ja Tsekin aarteet

alk. 999 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Český Krumlov

Unescon maailmanperintökohteiden listalle kuuluva Český Krumlov on uskomattoman hyvin säilynyt helmi suoraan keskiajalta ja lumoaa kävijänsä idyllisellä tunnelmallaan. Noin tunnin matkan päässä České Budějovicesta sijaitseva pikkukylä sijaitsee Vltava-joen uomassa. Mukulakivin päällystettyjä kujia reunustavat kolmikerroksiset kivitalot, jotka ovat maalattu persoonallisesti pastellisävyin. Kylän keskusta on kiireettömyyttä etsivän kaupunkilomailijan unelma, sillä keskusta on rauhoitettu autoilta. Český Krumlovin linna on kylän tärkein nähtävyys ja on yksi Euroopan suurimmista linnoista 40 eri rakennuksen kompleksillaan, joita yhdistää suuri linnapiha ihastuttavine puutarhoineen.

České Budějovice

Etelä-Böömin läänin suurin kaupunki České Budějovice on tunettu oluistaan ja kaupungin toria ympäröivästä barokkiarkkitehtuuristaan. Merkittävin panimo on Pivovar Budějovický Budvar, joka omistaa oikeudet Budweiser-merkkiin suurimmassa osassa Eurooppaa. Tutustumme panimoon opastetulla kierroksella, jonka jälkeen pääsemme myös maistelemaan oluita.


Vyšší Brod

Vyšší Brod on noin 2600 asukkaan pikkukylä, jossa sijaitsee alueen tärkein maamerkki Vyšší Brodin luostari. Luostarin historia ulottuu 1200-luvulle ja onkin alueen yksi tunnetuimmista kohteista. Tällä matkalla pääsemme tutustumaan luostarin mielenkiintoiseen historiaan, arkkitehtuuriin ja vaikuttavaan kirjastoon.


Holašovice

Unescon maailmanperintökohteiden listalle kuuluva Holašovice on tunnettu uniikista maalaisarkkitehtuuristaan. Kylän valintaa Unescon maailmanperintökohteeksi on perusteltu sillä, että se on hyvin säilynyt keskieurooppalainen maaseutuasutuskeskus ja erikoismerkityksellä kahden rakennustyylin onnistuneella yhdistelmällä.


Jindřichův Hradec ja Červená Lhota -linna

Jindřichův Hradec on historiallinen kaupunki, joka hurmaa koristeellisilla taloillaan ja romanttisilla yksityiskohdillaan. Kaupungin linna ja palatsi ovat maan kolmanneksi suurimmat. Noin 20 kilometrin päässä Jindřichův Hradecin kaupungista sijaitsee Červená Lhota -linna, jossa vierailee tuhansia turisteja vuosittain. Linna on viehättävästi rakennettu kivisaarelle keskelle järveä renessanssi tyyliin.


Telč

Telč on Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva renessanssiajan tyylinen kaupunki. Kaupungissa on linna ja hyvin säilyneitä taloja renessanssiajalta. Tutustumme kaupunkiin kävelykierroksella matkan lopuksi.


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.--------------------------------------------------


Matkusta nyt – maksa myöhemmin!

AIKAPOIKA-maksuvaihtoehdolla korotonta maksuaikaa. Lue lisää.

Hintaan sisältyy

  • Lennot Helsinki - Praha - Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Ateriat: 2 lounasta
  • Kaupunkikierrokset Prahassa, Ceský Krumlovissa, Holašovicessa, Jindrichuv Hradecissa ja Telcissä
  • Sisäänpääsyt matkaohjelman mukaisiin kohteisiin
  • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Tsekeissä kello on 1h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Praha 09:40 - 10:50

Praha - Helsinki 19:30 - 22:35

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 150€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Praha - Ceský Krumlov

Finnairin lento lähtee Helsingistä klo 09:40 kohti Prahaa, jonne saavumme klo 10:50 paikallista aikaa. Suomenkielinen opas ja bussi ovat ryhmää vastassa. Teemme lyhyen kiertoajelun Prahassa, jonka aikana näemme mm. Prahan historiallisen keskustan, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin, Prahan linnan ja katedraalin. Nautimme yhteisen lounaan retken päätteeksi. Jatkamme matkaa kohti Český Krumlovin kaupunkia, joka on Unescon suojelukohde. Pieni idyllinen keskiaikainen kaupunki sijaitsee Etelä-Böömin alueella lähellä České Budějovicen kaupunkia. Savuttuamme Český Krumloviin majoitumme hotelliin. Ilta vapaa.

2. matkapäivä, Ceský Krumlov

Aamiainen hotellissa. Tutustumme tähän idylliseen pikkukaupunkiin kävelykierroksella, jonka aikana tutustumme kaupungin ihastuttavaan keskiajan arkkitehtuuriin ja kaupungin päänähtävyyteen Ceský Krumlovin linnaan ja sen massiiviseen puutarha-alueeseen. Linnassa tutustumme upeaan taidekokoelmaan, vanhoihin keskiajan huonekaluihin ja kuuluisaan naamiais-saliin. Linnakierroksen päätteeksi teemme kierroksen linnan puutarhassa ihastellen kesän kukkia. Nautimme yhteisen lounaan retken päätteeksi. Loppupäivä vapaa.

3. matkapäivä, Vyšší Brod - Ceské Budejovice

Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme vierailemaan Vyšší Brod nimiseen pieneen kaupunkiin ja Vyšší Brod -luostariin, joka sijaitsee Vltava -joen varrella. Luostarin historia ulottuu 1200-luvulle ja onkin alueen yksi tunnetuimmista kohteista. Tutustumme luostarin mielenkiintoiseen historiaan, arkkitehtuuriin ja kirjastoon. Vierailun jälkeen jatkamme matkaa Ceské Budejovicen kaupunkiin, jossa vierailemme vuonna 1895 perustetussa Budweiserin alkuperäisessä ja edelleen toiminnassa olevassa olutpanimossa. Olutpanimo kierroksen jälkeen käymme Ceské Budejovicen Vanhankaupungin aukiolla, jossa on aikaa kierrellä omaan tahtiin ja tehdä ostoksia. Nautimme yhteisen lounaan. Lounaan jälkeen vierailemme Unescon suojelun alla olevassa Holašovicen historiallisessa kylässä, jossa tutustumme 1800 -luvun elämään ja maalaisarkkitehtuuriin. Palaamme takaisin Ceské Krumloviin alkuillasta. Ilta vapaa.

4. matkapäivä, Jindrichuv Hradec ja Cervená Lhota -linna

Aamiainen hotellissa. Lähdemme vierailemaan Jindrichuv Hradecin historiallisessa pikkukaupungissa, jossa teemme kävelykierroksen. Tämän jälkeen matkamme suuntaa kohti Cervená Lhota -linnaa, joka on yksi viehättävämmistä linnoista Tšekissä. Cervená Lhota -linna on rakennettu kivisaarelle keskelle järveä 1400-1500 -luvulla ja siellä vierailee tuhansia turisteja joka vuosi. Linnakierroksen jälkeen nautimme yhteisen lounaan läheisessä ravintolassa. Olemme iltapäivästä takaisin eské Krumlovissa, jolloin on vielä mahdollista nauttia kaupungin idyllisestä tunnelmasta omatoimisesti.

5. matkapäivä, Ceský Krumlov – Telc – Praha – Helsinki

Aamiainen hotellissa. Hyvästelemme Ceský Krumlovin, ja matkalla Prahan lentokentälle pysähdymme vielä Unescon suojelun alla olevassa Telc kaupungissa. Tutustumme kaupunkiin kävelykierroksella ja nautimme yhteisen lounaan ennen kuljetusta Prahan kentälle. Finnairin lento lähtee klo 19:30 ja Helsinkiin saavumme klo 22:35.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Cxense Display