Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakorttikauppa Viihdekalenteri Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.

Linnojen lumoa

Skotlannin ylämaat

Skotlannin ylämaat

Lähtöpäivät:

31.8.2019

Matkan kesto:

4 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1349€

Skotlannin ylämaat

alk. 1349 € /hlö
Varaa

Matkan esittely

Skotlannin ylämaat

Tällä matkalla tutustumme Skotlannin ylämaiden mahtavaan luontoon sekä historiallisiin linnoihin. Ihastu pohjoiseen eksotiikkaan, henkeä salpaaviin maisemiin ja kulttuuriin.

Loch Lomond -järvi ja Trossachsin kansallispuisto

Loch Lomond -järvi ja Trossachsin kansallispuiston upeat maisemat ovat inspiroineet taiteilijoita ja kirjailijoita jo vuosisatojen ajan. Alue käsittää Loch Lomondin syvät vedet, Trossachsin huimat laaksot, Breadalbanesin korkeat vuoret sekä Argyll-metsän suojaisat vuonot. Alue tarjoaa vierailijalle yhden Skotlannin upeimmista ja kauneimmia maisemista.


Inverarayn linna ja Sconen palatsi

Argyllin herttua asui aikoinaan tässä Campbellin klaanin Inverarayn linnassa. Täällä on kuvattu myös Downtown Abbey -sarjan jouluosa vuodelta 2012. Linna on sekoitus gootti- ja barokkityyliä, täällä on mahdollisuus nähdä mm. suuri asekokoelma, ruokasali ja salonki. Myös linnan puutarha ja teehuone ovat avoinna yleisölle.


Sconen palatsi on Skotlannin kuninkaiden kruunajaispaikka ja yksi parhaiten säilyneitä ja ylläpidettyjä palatseja Skotlannissa. Palatsi on Mansfieldin jaarlin omistuksessa ja se on Stone of Destinyn, eli niin sanotun Skotlannin kruununjalokiven, koti.


Glenfinnan

Glenfinnan muistomerkki on paikalla, jossa prinssi Charles Edward Stuart kohotti lippunsa taistelun alkamisen merkiksi vuonna 1745. Kyse oli viimeisestä jakobiittikapinasta, joka oli jälleen yksi yritys saavuttaa itsenäinen Skotlanti. Tällä alueella on kuvattu myös Harry Potter -elokuvia. Glenfinnan Viaduct -maasilta oli elokuvien Hogwarts Express -junan pysähdyspaikka.


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.

Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki-Edinburgh-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Vierailu Loch Lomond –järvellä sekä Trossachsin kansallispuistossa
  • Vierailut Inverarayn linnassa, Glamis linnassa sekä Sconen palatsissa
  • Tutustuminen Glenfinnan alueeseen
  • Vierailu Blair Atholl -viskitislaamossa (sis. maistiaiset)
  • Ateriat: 2 lounasta ja 3 illallista
  • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Lentoaikataulu / Finnair
Ajat ovat paikallista aikaa. Skotlannissa kellon on 2 tuntia vähemmän kuin Suomessa.
Helsinki - Edinburgh 08:10 - 09:00

Edinburgh - Helsinki 18:00 - 22:30

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone

Asiakkaat suosittelevat

Matkalla kiitettävän paljon nähtävää.

Opas erittäin hyvä, kiva kun oli suomalainen pitkään Skotlannissa asunut opas.

Kaikki sujui todella joustavasti ja käyntikohteet olivat mielenkiintoisia. Olen 100% tyytyväinen matkaan!

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Edinburgh - Argyll

Finnairin lento lähtee Helsingistä klo 08:10 kohti Edinburghia, jonne saavumme klo 09:10 paikallista aikaa. Suomenkielinen paikallisopas ja bussi ovat lentokentällä vastassa. Suuntaamme kohti ylämaita; Loch Lomond-järveä ja Trossachsin kansallispuistoa. Loch Lomond -järvi ja kansallispuiston upeat maisemat ovat inspiroineet taiteilijoita ja kirjailijoita jo vuosisatojen ajan. Alue käsittää Loch Lomondin syvät vedet, Trossachsin huimat laaksot, Breadalbanesin korkeat vuoret sekä Argyll-metsän suojaisat vuonot. Alue tarjoaa vierailijalle yhden Skotlannin upeimmista ja kauneimmia maisemista. Vierailemme myös Inverarayn linnassa, jossa Argyllin herttua aikoinaan asui. Täällä on kuvattu myös Downtown Abbey -sarjan jouluosa vuonna 2012. Linna on sekoitus gootti- ja barokkityyliä, täällä on mahdollisuus nähdä mm. suuri asekokoelma, ruokasali ja salonki. Myös linnan puutarha ja teehuone ovat avoinna yleisölle. Alkuillasta saavumme hotelliin, jossa nautimme yhteisen illallisen. (6.7. lähdöllä majoittuminen Muthu Alexandra hotellissa Obanissa, 31.8. lähdöllä majoittuminen Ben Nevis & Leisure Club hotellissa Fort Williamissa.)

2. matkapäivä, Oban - Glenfinnan - Loch Rannoch

Hotelliaamiaisen jälkeen suuntaamme Obanin kaupungin ja upeiden Clencoen alueen maisemien kautta Glenfinnan alueelle. Alueen muistomerkki on paikalla, jossa prinssi Charles Edward Stuart kohotti lippunsa taistelun alkamisen merkiksi vuonna 1745. Kyse oli viimeisestä jakobiittikapinasta, joka oli jälleen yksi yritys saavuttaa itsenäinen Skotlanti. Tällä alueella on kuvattu myös Harry Potter -elokuvia. Glenfinnan Viaduct -maasilta oli elokuvien Hogwarts Express -junan pysähdyspaikka. Aikaa tutustua näyttelyyn ja alueen historiaan. Iltapäivällä majoittuminen Loch Rannoch -järven rannalla sijaitsevaan hotellin. Yhteisen illallisen nautimme hotellin ravintolassa.

3. matkapäivä, Glamis linna - Pitlochry - Blair Atholl

Aamiainen hotellissa. Tänään vierailemme idyllisessä Glamis linnassa, joka on Strathmoren jaarlin kotilinna sekä edesmenneen kuningatar äidin syntymäpaikka. Teemme opastetun kierroksen linnassa ja nautimme yhteisen lounaan linnan kahvilassa. Täältä jatkamme matkaa idylliseen Pitlochryn kylään, jossa on aikaa jaloitella ja aikaa tutustua kylään itsenäisesti. Pitlochry on yksi Skotlannin suositummista kylistä ja ollut suosittu lomakohde jo 1800-luvulta asti. Lopuksi vierailemme Blair Atholl –viskitislaamossa, jossa valmistetaan Bell’s viskiä. Näemme kaikki viisi viskinvalmistuksen vaihetta ja saamme maistiaisia. Kaupasta on mahdollista ostaa hieman harvinaisempiakin viskejä kotiin viemisiksi. Paluu takaisin hotellille ja loppuilta vapaa. Yhteinen illallinen hotellin ravintolassa.

4. matkapäivä, Edinburgh - Helsinki

Hotelliaamiaisen jälkeen suuntaamme kohti Sconen palatsia, joka on Skotlannin kuninkaiden kruunajaispaikka ja yksi parhaiten säilyneitä ja ylläpidettyjä palatseja Skotlannissa. Palatsi on Mansfieldin jaarlin omistuksessa ja se on Stone of Destinyn, eli niin sanotun Skotlannin kruununjalokiven, koti. Yhteisen lounaan nautimme ennen lentokentälle menoa. Finnairin lento kohti Helsinkiä lähtee klo 18:30. Helsinkiin saavumme klo 23:10.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Cxense Display