Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Viihdekalenteri Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Maisemien aarteita

Bretagne

Merellinen Bretagne

Matkan kesto:

6 päivää

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Bretagne

Kiehtova Bretagne ihastuttaa maalauksellisilla maisemillaan, monituhatvuotisella historiallaan ja rikkaalla kulttuuriperinnöllään. Bretagnen identiteetti on vahvasti omanlaisensa, mitä heijastelee jo oma bretonin kieli. Upea rantaviiva, jylhät kalliot ja kaunis luonto, keskiaikaiset kylät ja kaupungit kivitaloineen sekä herkullinen ruoka tekevät Bretagnesta mitä mielenkiintoisimman matkakohteen.


Rennes

Rennes on Bretagnen hallintoalueen pääkaupunki. Vanhankaupungin keskiaikaiset puurakenteiset talot värikkäine julkisivuineen ja eloisat kadut kahviloineen valloittavat matkaajan. Viehättävien vanhojen puutalojen ohella Rennesin tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat mm. Saint-Pierre’n katedraali ja sekä kauniit aukiot, joissa keskiajalla vietettiin turnajaisia ja nykyään värikkäitä toripäiviä.

Saint Malo - Dinan - Cap Frehel

Bretagnen pohjoisrannan Saint-Malo on muurien ympäröimä keskiaikainen kaupunki. Näkymät merelle  ovat kuin postikortista. Dinanin keskiaikainen kaupunki on varmasti yksi Bretagnen kauneimmista. Puukoristeiset talot, kirkot ja tornit hurmaavat tunnelmallaan. Dinanissa voimme nähdä runsaasti alkuperäisiä keskiaikaisia rakenteita lähes koskemattomassa kunnossa. Alkuperäiset kaupungin muuri on osittain 1300- luvulta.Yksi Bretagnen vaikuttavimmista luonnonkohteista on 70 m korkeuteen kohoava punaisesta hiekkakivestä muodostunut Cap Frehelin rosoinen nimenkärki, jossa saa kokea rosoisen ja merellisen Bretagnen ja valtameren voiman.


Bretagen etelärannikko

Etelärannikko on tasaisempaa, kuin pohjoisrannikko, mutta myös siellä riittää nähtävää. Näemme pitkäkiviä eli Menhireitä, joita muinaisina aikoina pystytettiin ilmeisesti kulttitarkoituksiin. Hiukan sisämaahan päin sijaitsee Ranskan kauneimmaksi kyläksi 2017 valittu Rochefort en Terre. Kaupunki on todella viehättävä sekoitus kapeita kujia, kauniita taloja, vanhanajan tunnelmaa, ja tunnelman täydentävät upeat kukka-asetelmat, jotka hohtavat eri väreissään ja joista kaupunkilaiset ovat hyvin ylpeitä.


Quimper

Myös Quimper sijaitsee eteläisessä Bretagnessa. Kaupungin kuvankuvankaunis keskiaikainen keskusta jää yhtyvien Steir-ja Odet-jokien syliin. Jokia halkovat kuvaukselliset ylikulkusillat. Kaupungin romanttista viehättävyyttä lisää lukuisat puutarhat, joiden ansiosta Quimper tunnetaan “Puutarhojen kaupunkina”.  Bretagnen tapakulttuuri ja perinteet tulevat tutuiksi Musée Departemental Bretonin monipuolisen, huolella koostetun kokoelman kautta. Halukkailla on myös mahdollisuus tutustua Quimperin kaunotaiteen museoon, joka on yksi Ranskan merkittävimmistä.


Concarneau

Concarneaun pikkukaupunki tarjoaa kaikkea, missä Bretagne on parhaimmillaan. Saarelle rakennettu muurien ympäröimä vanhakaupunki, Ville Close, on kuin hieno taideteos. Kalastus on ollut Concarneaun pääelinkeino jo vuosisatojen ajan ja se on edelleenkin Ranskan kolmanneksi suurin kalastussatama. Persoonallinen kalastusmuseo kertoo mielenkiintoisella tavalla kalastuksen merkityksen alueelle ennen ja nyt.

Angers

Angers'sin kaupunki sijaitsee sisämaassa Loiren laakson alueella. Matkan viimeisenä päivänä tutustumme Château d’Angers’iin, eli Angers’n linnaan, jossa Anjoun kreivit asuivat 800-luvulla. Valtavassa linnassa on 17 tornia, maailman suurimmat keskiaikaiset gobeliinit, erittäin viehättävä puutarha, sisäpiha ja kappeli.


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Hintaan sisältyy

 • Lennot Helsinki-Pariisi-Helsinki Finnairin reittilennoilla
 • Matkatavarat lennoilla
 • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
 • Turistivero hotelleissa
 • Puolihoito: 4 lounasta ja 1 illallinen ruokajuomineen
 • Kaupunkikierrokset Rennesissä, Quimperissa ja Concarneau'ssa
 • Vierailut Saint-Malon, Dinanin ja Rochefort en Terren kylissä
 • Vierailu Cap Frehelin niemellä
 • Sisäänpääsyt Kerioletin sekä Anger'sin linnaan
 • Bussikuljetukset kohteessa matkaohjelman mukaan
 • Sisäänpääsyt Quimperin Breton-museoon sekä Concarneaun kalastusmuseoon
 • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Ranskassa kello on 1h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Pariisi 09:25 - 11:30

Pariisi - Helsinki 19:00 - 22:55

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 350€

Quimperin kaunotaiteen museo

Lisämaksulliset retket

Kuva retkestä

Quimperin kaunotaiteen museo

3. matkapäivänä on mahdollisuus lähteä tutustumaan oppaan kanssa Quimperin kaunotaiteen museoon, Musée des Beaux-Arts de Quimper, jota pidetään yhtenä Ranskan merkittävimmistä kaunotaiteen museoista. Museon sisäänpääsymaksu on noin 5€ ja se maksetaan paikan päällä suoraan museoon. Ilmoita oppaalle kohteessa, mikäli haluat osallistua retkelle.

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Pariisi - Rennes

Finnairin suora lento klo 09:25 Helsingistä Pariisiin, jonne saavumme klo 11:30 paikallista aikaa. Suomenkielinen paikallisopas ja bussi ovat vastassa lentokentällä. Kentältä jatkamme matkaa Bretagnen hallintoalueen pääkaupunkiin Rennesiin. Rennesissä majoittuminen keskustahotelliin, jonka jälkeen tutustumme Rennesin vanhaankaupunkiin kävelykierroksella. Keskiaikaiset puurakenteiset talot värikkäine julkisivuineen, eloisat kadut kahviloineen valloittavat matkaajan. 1720-luvulla tuli tuhosi suuren osa keskustan pohjoispuolen puutaloista, jotka myöhemmin rakennettiin uudelleen kivestä ja ruutukaavaan. Keskustan eteläosan puutalot jätettiin ennalleen. Viehättävien  puutalojen ohella Rennesin tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat mm. Saint-Pierre’n katedraali ja sen kaunis klassinen fasadi, linnoitusmaisen jylhä kaupunginportti 1400-luvulta, Rennesin sydän Place de la Mairie sekä La place des Lices -aukio, jossa keskiajalla vietettiin turnajaisia ja nykyään värikkäitä toripäiviä. Aukion ympäriltä löytyy hienoja kaupunkitaloja. Puurakenteinen Bretagnen parlamenttirakennus säästyi 1700-luvun palolta, mutta tuhoutui palossa vuonna 1994, minkä jälkeen se rakennettiin kivestä uudelleen. Ylellisessä rakennuksessa on harmaa alin kerros, valkoinen toinen kerros ja kultaisin piikein ja patsain koristeltu katto. Yhteinen tervetuloillallinen 

Yöpyminen: Hôtel Le Sévigné Rennes

2. matkapäivä, St Malo – Dinan – Cap Fréhel

Aamiaisen jälkeen suuntaamme Bretagnen pohjoisrannan sykähdyttäviin maisemiin. Pysähdymme osterinviljelyksestä kuuluisan Cancalen kylän kukkulalle, josta kirkkaalla ilmalla näkyy Mont-Saint-Michelin luostarisaarelle saakka. Jatkamme muurien ympäröimään keskiaikaiseen Saint-Malon rantakaupunkiin. Keskiajalla muureja käytettiin antamaan suojaa ennen kaikkea brittejä vastaan. Tutustumme Saint-Maloon muureja pitkin kävelemällä ja muureilta avautuvia upeita merimaisemia ihailemalla. Näkymät merelle ja lahden vastarannalla sijaitsevaan Dinardin kaupunkiin sekä itse muurien syleilyyn jäävään kaupunkiin ovat kuin postikortista. Käymme myös Dinanin keskiaikaisessa muurien ympäröimässä kaupungissa, joka on ehdottomasti yksi Bretagnen kauneimmista. Dinanin teräväkattoiset keskiaikaiset puukoristeiset talot, kirkot, tornit, 1300-luvulta peräisin oleva linnoitus ja kaupunkia ympäröivä muuri luovat täydelliset puitteet aikahypylle vuosisatojen päähän. Kokonaisuuden kruunaa käsityöläisten pajat ja tunnelmallinen satama-alue. Päivän aikana nautimme yhteisen lounaan.

Yöpyminen: Hôtel Le Sévigné Rennes

3. matkapäivä, Quimper

Aamiainen ja uloskirjautuminen hotellista. Tänään matka jatkuu eteläiseen Bretagneen Quimperin kaupunkiin. Quimper kuvankuvankaunis keskiaikainen keskusta jää yhtyvien Steir-ja Odet-jokien syliin. Jokia halkovat kuvaukselliset ylikulkusillat. Kaupungin romanttista viehättävyyttä lisää lukuisat puutarhat, joiden ansiosta Quimper tunnetaan “Puutarhojen kaupunkina”. Teemme kävelykierroksen vanhassa keskustassa ja vierailemme opastetulla kierrokselle Musée Departemental Bretonissa, jossa Bretagnen tapakulttuuri ja perinteet tulevat tutuiksi monipuolisen, huolella koostetun kokoelman kautta. Päivän aikana nautimme tyypillisistä bretagnelaisista herkuista koostetun lounaan. Majoittaudumme Odet-joen rannalla, Locmaria-puutarhan vieressä sijaitsevaan spa-hotelliin kahdeksi yöksi. Majoittumisen jälkeen halukkailla on mahdollisuus lähteä oppaan kanssa Quimperin kaunotaiteen museoon, joka on yksi Ranskan merkittävimmistä, tai tutustua kaupunkiin omaan tahtiin. (Museoon on sisäänpääsymaksu.) Yöpyminen: Hotel Ginkgo, Quimper

4. matkapäivä, Concarneau

Hotelliaamiaisen nautittuamme suuntaamme retkelle Concarneaun satamakaupunkiin, jossa tavoitamme Bretagnen aidoimmillaan. Concarneau on Ranskan kolmanneksi tärkein kalasatama ja sen vanhat linnoitusmuurit luovat kaupunkiin omanlaisensa, historiallisen tunnelman. Sinisenä siintävän Atlantin elävöittävät värikkäät kalastaja-alukset. Vierailemme Concarneausta löytyvässä yllättävän epätyypillisessä Keriolet’n linnassa, jonka juuret juontavat aina 1200-luvulle saakka. Venäläinen prinsessa (Tsaari Nikolas II:n täti) kunnostutti sen 1800-luvulla ajan muodin mukaisesti uusgoottilaiseen tyyliin. Prinsessa oli hyvin ihastunut Bretagneen ja sen perinteisiin sekä symboleihin, minkä huomamme linnan sisustuksessa ja koriste-elementeissä. Tutustumme linnaan ja sen jännittävään historiaan ja teemme kävelykierroksen Concarneaun keskustassa. Nautimme herkullisen kala-aterian satama-alueella. Ennen paluuta Quimperiin poikkeamme vielä pienessä ja persoonallisessa kalastusmuseossa, Musée de la Pêche`ssä, jonka kokoelmien kautta tämän vaativan ammatin salat esihistoriallisista ajoista meidän päiviimme saakka avautuvat ihan uudella tavalla. Yöpyminen: Hotel Ginkgo, Quimper

5. matkapäivä, Quimper - Angers

Aamiaisen jälkeen jätämme Quimperin taaksemme ja matkaamme Bretagnen eteläistä rantaa seuraten kohti Angers'sia. Matkan varrelle jää Golf du Morbihan upea kosteikkoalue linnustoineen, luonnonkauniita näkymiä ja ehkä Bretagnen idyllisimmät kylät, kuten Port Navalon vanha kalastajakylä, La Roche Bernard ja Guerande. Näemme Menhireitä eli ns.”pitkäkiviä”, joita pidetään Bretagnen tunnusmerkkeinä. Näitä korkeita, suippoja kiviä pystytettiin esihistoriallisina aikoina ilmeisesti kulttitarkoituksiin. Hiukan sisämaahan sijaitsee Ranskan kauneimmaksi kyläksi 2017 valittu Rochefort en Terre. Päivän aikana opas kertoo kiinnostavia tarinoita alueen historiasta ja nautimme kauniiden maisemien lisäksi matkan aikana yhteisen lounaan. Alkuillasta saavumme Angers’iin, jonne majoittaudumme yhdeksi yöksi. Yöpyminen: Ibis Angers Centre Chateau Hotel

6. matkapäivä, Angers - Pariisi - Helsinki

Aamiainen hotellissa. Matkamme viimeisenä päivänä tutustumme Château d’Angers’iin, eli Angers’n linnaan. Angers’n historiallisessa keskustassa sijaitsevan 17 muhkean tornin suojeleman linnoituksen rakennustyöt alkoivat 1200-luvulla ja jatkuivat aina 1500-luvulle saakka. Historian saatossa linna toimi niin ylellisen hovielämän keskuksena kuin vankilana. Linnassa on myös näytteillä upea keskiaikainen Apokalypsi-aiheinen seinävaate, jonka mittasuhteet ovat sykähdyttävät. Tutustumiskäynnin jälkeen matkaamme bussilla Charles de Gaullen lentokentälle Pariisiin. Matkan varrella nautimme omakustanteisen lounaan. Pariisista suora iltalento 19:00 ja saapuminen Helsinkiin monta kokemusta rikkaampana klo 22:55.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Cxense Display