Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Viihdekalenteri Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Maisemien aarteita

Sympaattinen Hollanti

Sympaattinen Hollanti

Lähtöpäivät:

12.7.2019

Matkan kesto:

5 päivää

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Sympaattinen Hollanti

Tällä matkalla näemme suurkaupunkien Amsterdamin ja Rotterdamin lisäksi ihastuttavan Hollannin maaseudun. Vierailemme Zaanse Schansin ulkoilmamuseossa ja näemme sen vanhat tuulimyllyt, Volendamin viehättävän kalastajakylän sekä Markenin pikkukylän ja sen perinteisen arkkitehtuurin. Tutustumme myös Delftin idylliseen pikkukaupunkiin, Haagin hallintokaupunkiin sekä Goudan ja Edamin sympaattisiin juustokaupunkeihin. Vierailemme myös puukenkien tekijän työpajassa ja juustotilalla.


Delft

Delftin taide- ja käsityökaupunki on maailmankuulu sinisestä keramiikastaan. Se on myös yksi Hollannin kauneimmista ja idyllisimmistä pikkukaupungeista. Vierailemme 1600-luvulla perustetussa posliinitehtaassa, jossa tutustumme tuotteiden valmistukseen ja näemme taitavat posliininmaalaajat työssään.


Gouda

Perinteikäs juustokaupunki Gouda houkuttelee juustoturisteja ympäri maailmaa. Yllättävää onkin, että kaupungissa ei valmisteta juustoa, vaan juustot tuodaan Goudaan punnittavaksi, laadun varmistamiseksi ja myytäväksi. Goudan kaupunki on myös itsessään pittoreski, historiallinen kaupunki, jonka arkkitehtuuri ihastuttaa.

Den Haag

Haag on maan hallinnollinen pääkaupunki, ja Binnenhofim palatsi on yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä. Kauniilla palatsialueella sijaitsevat mm. taidemuseo sekä kaksikamarisen parlamentin kokoontumisalit ja pääministerin virka-asunto. Haag on kaunis kaupunki, jonka arkkitehtuuri on hieman modernimpaa, ja pienet putiikit sekä etniset ravintolat luovat Haagin historialliseen kaupunkiin eläväisen tunnelman.

Rotterdam

Rotterdam on Hollannin toiseksi suurin kaupunki ja siellä toimii myös Euroopan toiseksi suurin satama. Rotterdamia kuvataan dynaamiseksi ja trendikkääksi, ja se on ilmeeltään moderni, sillä toisen maailmansodan aikana kaupungin vanha keskusta tuhoutui lähes kokonaan. Uudelleenrakennus on tapahtunut ennakkoluulottomalla otteella, ja Rotterdamista on muodostunut Hollannin modernin arkkitehtuurin pääkaupunki.

Zaanse Schans

Viime vuosisadalla Hollannissa oli vielä 9000 tuulimyllyä, nykyään niitä on jäljellä 945. Tuulimyllyjen muoto ja koko vaihtelevat käyttötarkoituksen mukaan. Kierrokseslla Zaanse Schansin ulkoilmamuseossa on mahdollisuus nähdä erilaisia versiota tuulimyllyistä, tutustua puukenkien tekoon, maistella paikallisia tuotteita, tehdä ostoksia käsityöläispuodeissa tai vain nauttia alueen ainutlaatuisesta tunnelmasta.

Volendam, Marken ja Edam

Nämä sympaattiset pikkukylät sijaitsevat Pohjois-Hollannissa. Volendamin kalastajakylä tunnetaan perinteisistä asuistaan, viehättävistä taloistaan ja satamassa kelluvista kalastusveneistään. Marken sijaitsee saarella, joka vuosisatojen ajan eli eristyksissä mantereesta. Tämän ansiosta kylän perinteet ja arkkitehtuuri ovat säilyneet aivan omanlaisinaan. Edam on ennen kaikkea tunnettu juustosta, mutta kaunis pikkukaupunki hurmaa kävijät viehättävällä tunnelmallaan. Pienet talot ja kanavat sulkuportteineen sekä laskusiltoineen luovat Edamiin ainutlaatuisen tunnelman.

Amsterdam

Lukuisien kanavien ja satojen siltojen Amsterdam on yksi Euroopan hienoimmista kaupunkikohteista. Kaupungissa on lukuisia museoita ja nähtävyyksiä, kuten mm. Dam-keskusaukio, kuninkaanlinna sekä maailman ainoa kelluva kukkatori. Varmasti paras tapa nauttia kaupungin tunnelmasta on kävellä pitkin kanavien rantakatuja ja ihailla kauniita rakennuksia, kanavissa lepääviä asuntolaivoja ja lukuisia siltoja. 
Amsterdamin pakollisiin nähtävyyksiin kuuluu ehdottomasti myös kanavaristeily, sillä risteilyllä saa kokea kaupungin eri näkökulmasta kuin kadulla kävellessä.

Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä. --------------------------------------------------


Matkusta nyt – maksa myöhemmin!

AIKAPOIKA-maksuvaihtoehdolla korotonta maksuaikaa. Lue lisää.


Hintaan sisältyy

  • Lennot Helsinki-Amsterdam-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Bussikuljetukset kohteessa
  • Hotelliyöpymiset 2 hh aamiaisin
  • Ateriat: 3 lounasta, pannukakkulounas ja 1 illallinen
  • Kävelykierros Delftissä, Goudassa, Volendamissa, Markenissa ja Edamissa
  • Kaupunkikierros Amsterdamissa ja Rotterdamissa
  • Kanavaristeily Amsterdamissa
  • Retket: Delftin posliinitehdas, Zaanse Schansin tuulimyllyt, juustotila
  • Suomalaisen matkanjohtajan palvelut kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Hollannissa kello on 1h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Amsterdam 08:10 - 09:40

Amsterdam - Helsinki 18:50 - 22:10

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 210€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Amsterdam - Delft - Gouda

Finnairin lento lähtee Helsingistä klo 8.10 kohti Amsterdamia, jonne saavumme klo 9.40. Suomalainen matkanjohtaja ja bussi ovat vastassa kentällä. Saapumisen jälkeen jatkamme matkaa Delftin pikkukaupunkiin, johon tutustumme kävelykierroksella. Näemme puiden reunustamia kanavia, sieviä taloja, hulppeita huviloita ja ylväitä kirkkoja. Delftin taide- ja käsityökaupunki tunnetaan maailmalla sinisestä Royal Delft-posliinistaan, jota nykyisin valmistaa enää yksi tehdas, Royal Delft. Keramiikka valmistetaan edelleen  käsityönä perinteisin menetelmin. Vierailemme posliinitehtaalla, jossa kuulemme mielenkiitoisella tavalla keramiikan valmistuksesta ja maalaustyyleistä. Iltapäivällä jatkamme matkaa pikkuiseen Goudan kaupunkiin. Lepotauon jälkeen tutustumme viehättävään Goudaan lyhyellä kävelykierroksella. Juustokaupunki Gouda houkuttelee juustoturisteja ympäri maailmaa. Yllättävää onkin, että kaupungissa ei valmisteta juustoa, vaan juustot tuodaan Goudaan punnittavaksi, laadun varmistamiseksi ja myytäväksi. Goudan kaupunki on myös itsessään pittoreski, historiallinen kaupunki, jonka arkkitehtuuri ihastuttaa kävijöitä Päivän aikana yhteinen lounas. Yöpyminen: Best Western Plus City Hotel Gouda

 

2. matkapäivä, Gouda - Den Haag - Rotterdam

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Haagia ja Rotterdamia. Haag on maan hallinnollinen pääkaupunki, ja Binnenhofin palatsi on yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä. Palatsialueella sijaitsevat kaksikamarisen parlamentin kokoontumissalit sekä pääministerin virka-asunto. Nykyaikainen arkkitehtuuri, pienet putiikit sekä etniset ravintolat luovat Haagin historialliseen kaupunkiin eläväistä tunnelmaa. Jatkamme matkaa kohti maan toiseksi suurinta kaupunkia Rotterdamia. Rotterdam on ilmeeltään erilainen ja moderni, sillä toisen maailmansodan aikana sen keskusta tuhoutui lähes kokonaan. Kaupunkikierroksella tutuiksi tulevat kaupungin tunnetuimmat nähtävyydet, kuten Erasmus-silta, Blaakin erikoiset kuutiotalot ja jättimäinen kauppahalli. Aikaa jää myös omatoimiseen kiertelyyn ja lounaaseen (omakustanteinen). Iltapäivällä paluu Goudaan, ja loppupäivä on vapaata aikaa. Yöpyminen: Best Western Plus City Hotel Gouda

3. matkapäivä, Gouda - Zaanse Schans - Volendam

Aamiaisen jälkeen matkaamme kohti Pohjois-Hollannin ihastuttavia maaseutumaisemia. Vierailemme ensin Zaanse Schansin ulkoilmamuseossa, joka tunnetaan lukuisista tuulimyllyistään, perinteisistä rakennuksistaan, käsityöläisistään ja vihreistä niityistään.  1800-luvulla seudulla oli vielä 600 tuulimyllyä, nykyisin vähemmän, ja osa on tuotu Zaanse Schansiin muualta Hollannista. Saamme vierailla tuulimyllyissä (osa myllyistä perii pienen sisäänpääsymaksun), tutustua puukenkien tekoon, maistella paikallisia tuotteita, tehdä ostoksia käsityöläispuodeissa ja nauttia alueen tunnelmasta. Lounaalla maistamme tyypillisiä hollantilaisia pannukakkuja, joita paikalliset nauttivat joko suolaisella tai makealla täytteellä. Myöhemmin päivällä matka jatkuu  läheiseen Volendamin rannikkokylään, jossa majoittuminen historialliseen hotelliin kylän keskustassa. Yhteinen illallinen ja yöpyminen: Art Hotel Spaander Volendam.

4. matkapäivä, Volendam - Marken - Edam

Aamiainen hotellissa. Volendamin kalastajakylä on kuuluisa perinneasuistaan, viehättävistä taloistaan ja perinteisistä kalastusveneistä, jotka keinuvat aalloissa uudempien alusten rinnalla. Kylässä yhdistyvätkin hienolla tavalla perinteet ja moderni elämänmeno. Aloitamme Volendamiin tutustumisen rantakadulta, jonka varrella sijaitsee kauniissa rivissä viehättäviä vanhoja taloja ja ravintoloita.


Marken Express-lautta vie meidät Volendamista entiselle Markenin saarelle, joka on ollut eristyksissä mantereesta vuosisatojen ajan. Nykyisin saareen pääsee myös tietä pitkin. Markenin talot on rakennettu paalujen päälle, johtuen säännöllisistä tulvista. Markenissa kaduilla kulkiessa saamme ihailla viehättävää satamaa, ainutlaatuisia taloja ja taidolla laitettuja pikkupuutarhoja. Täällä kannattaa myös poiketa juustokaupoissa ja ostaa perihollantilaisia matkamuistoja pienistä myymälöistä. Kaduilla kävellessä vastaan saattaa yhä tulla asukkaita perinteisissä puvuissaan, pitsihatuissa ja puukengissä.


Markenista jatkamme bussilla kohti juustokaupunki Edamia. Edam on toki enemmän kuin vain juustokaupunki. Taitavien laivanrakentajien ansiosta pikkukylä kasvoi vauraaksi pikkukaupungiksi, jonka menestys näkyy edelleen vanhoissa rakennuksissa ja aukioilla. Pienet talot ja kanavat sulkuportteineen sekä laskusiltoineen luovat Edamille ihan omanlaisen tunnelman. Päivän aikana vierailemme ja nautimme lounaan juustotilalla, jossa perinneasuihin pukeutunut henkilökunta kertoo, miten hollantilaista juustoa valmistetaan. Iltapäivällä palaamme takaisin Volendamiin, jossa on vapaa ilta nauttia Volendamin tunnelmasta. Yöpyminen: Art Hotel Spaander Volendam.

5. matkapäivä, Volendam - Amsterdam - Helsinki

Aamiainen hotellissa. Tänään saamme tutustua pääkaupunki Amsterdamiin ja sen nähtävyyksiin kaupunkikierroksella (bussilla ja jalan). Tutustumme Amsterdamin kanava-arkkitehtuuriin ja näemme kaupungin kuuluisat nähtävyydet, mm. Kuninkaanlinnan, Dam-aukion ja maailman ainoan kelluvan kukkatorin. Amsterdamin pakollisiin nähtävyyksiin kuuluu myös kanavaristeily, jonka aikana näemme kaupungin kaarisillat, asuntolaivat ja historiallisten talojen julkisivut hieman eri näkökulmasta. Risteilyllä on englanninkielinen opastus.
Ennen paluuta lentokentälle nautimme yhteisen lounaan kaupungin historiallisessa keskustassa sijaitsevassa perihollantilaisessa ravintolassa. Päivän päätteeksi suuntamme kohti lentokenttää monta kokemusta rikkaampana. Finnairin lento lähtee klo 18.50 ja saapuu Helsinkiin klo 22:10.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Cxense Display