sitelogo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakorttikauppa Viihdekalenteri Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.

Maisemien aarteita

Slovenia ja Kroatia

Slovenian ja Kroatian helmet

Lähtöpäivät:

15.5., 28.8., 11.9.2019

Matkan kesto:

6 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1199€

Slovenian ja Kroatian helmet

alk. 1199 € /hlö
Varaa

Matkan esittely

Slovenia ja Kroatia

Valloita Euroopan yksi tämän hetken kiinnostavimmista alueista! Matkapojat vie sinut ihastuttaviin maisemiin Sloveniaan ja Kroatiaan. Koe kristallinkirkkaat vedet, uudet makuelämykset sekä kauniit historialliset kaupungit.

Ljubljana ja Bled

Slovenian pääkaupunki Ljubljana on pieni ja intiimi kaupunki, joka hurmaa välittömyydellään. Kaikki on kävelyetäisyyden päässä ja kaupungin vilinään on helppo liittyä. Etenkin ydinkeskustan alueella on elämää kaikkina vuorokaudenaikoina. Ljubljanica-joen rantakatujen kahvilat ja ravintolat täyttyvät ilta toisensa jälkeen paikallisista ja turisteista eikä elämänilo voi olla tarttumatta. Ljubljana on Slovenian liike-elämän ja kulttuurin keskus, mutta se on silti onnistunut säilyttämään välittömän tunnelmansa. Kaupungista löytyy runsaasti historiaa, museoita, kulttuuria sekä erinomainen ravintolatarjonta. Ljubljanassa on myös paljon hyviä ostosmahdollisuuksia aina kansainvälisistä merkeistä pieniin paikallisiin erikoisuuksiin ja käsitöihin.


Bled on suosittu kaupunki luontolomailijoiden ja urheilijoiden keskuudessa. Kaupunki sijaitsee Julian Alppien juurella ja sitä pidetään alppiseudun kauneimpana loma- ja terveyskylpyläalueena. Bledissä on keskiaikainen linna, joka on rakennettu lähes 140 metrin korkuiselle kalliolle. Matkan aikana tutustumme Bledin kaupunkiin ja linnaan.


Istrian niemimaa

Adrianmeren pohjukassa sijaitseva Kroatian Istrian alue on lyhykäisyydessään turkoosia merta, tunnelmallisia pikkukujia ja vaikuttavaa luontoa. Istrian niemimaan sijainti aivan Italian rajan tuntumassa on jättänyt jälkensä alueelle niin, että jotkut kutsuvat sitä jopa Italiaksi pienoiskoossa. Viinitarhat, oliivipuut, idylliset kylät ja historialliset kaupungit muistuttavat naapureista, joilta kroatialaiset ovat oppineet myös erinomaisten pitsojen valmistuksen. Niemimaalla sijaitsee lukuisia pieniä kyliä ja kaupunkeja, joilla jokaisella on ainutlaatuinen luonteensa. Paikoista suosituin on historiallinen Pula, jonka tarina ulottuu antiikin roomalaisten aikaan.

Hintaan sisältyy

 • Lentomatkat Helsinki-Ljubljana-Helsinki Finnairin reittilennoilla
 • Matkatavarat lennoilla
 • Bussikuljetukset kohteessa
 • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisineen
 • Ateriat: 6 lounasta
 • Ljubljanan, Bledin, Piranin, Opatijan ja Zagrebin kaupunkikierrokset
 • Retki Rovinjin ja Pulan kaupunkeihin
 • Tutustuminen Bledin linnaan ja Pulan amfiteatteriin
 • Viinitilavierailu maistiaisineen
 • Jokiristeily Ljubljanassa
 • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Lentoaikataulu / Finnair.
Ajat ovat paikallista aikaa. Sloveniassa kello on tunnin vähemmän kuin Suomessa.
Helsinki - Ljubljana 08:40 - 10:20

Ljubljana - Helsinki 19:10 - 22:45

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone

Asiakkaat suosittelevat

Mielenkiintoisia kohteita, matkaopas oli hyvä.

Erinomainen kiertomatka. Tutustumiskäynti viinitilalla oli mielenkiintoinen.

Retket Pulan ja Rovinjin kaupunkeihin olivat mielenkiintoisia. Kaikenkaikkiaan matka oli antoisa ja kohteet erilaisia.

Miellyttävä ja asiantunteva opas.

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Ljubljana

Finnairin lento lähtee Helsingistä klo 08:40 kohti Slovenian pääkaupunkia Ljubljanaa, jonne saavumme klo 10:20 paikallista aikaa. Suomenkielinen paikallisopas ja bussi ovat vastassa lentokentällä. Ljubljana on yksi Euroopan pienimpiä pääkaupunkeja. Noin 300 000 asukkaan kaupunki on hyvin viehättävä; keskustasta löytyy vanhoja barokkirakennuksia, raatihuone, Pyhän Nikolauksen katedraali, oopperatalo sekä Ljubljanan linna, josta avautuu upea näkymä kaupunkiin. Tutustumme kaupungin keskustaan kävelykierroksella, jonka päätteeksi nautimme yhteisen lounaan ja jatkamme vielä tunnin mittaiselle jokiristeilylle. Iltapäivällä majoittuminen hotelliin ja loppupäivä vapaata aikaa tutustua kaupunkiin omatoimisesti.

2. matkapäivä, Bled

Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Blediin ja sen hurmaavaan ympäristöön. Bled on suosittu kaupunki luontolomailijoiden ja urheilijoiden keskuudessa. Kaupunki sijaitsee Julian Alppien juurella ja sitä pidetään alppiseudun kauneimpana loma- ja terveyskylpyläalueena. Bledissä on keskiaikainen linna, joka on rakennettu lähes 140 metrin korkuiselle kalliolle. Päivän aikana tutustumme Bledin kaupunkiin ja linnaan sekä nautimme yhteisen lounaan. Täältä jatkamme kohti suurta Bohinj-järveä kauniiden maisemien halki. Matkalla nautimme vielä juustomaistiaiset ennen paluuta takaisin Ljubljanaan.

3. matkapäivä, Piran - Opatija

Aamiaisen jälkeen hyvästelemme Ljubljanan ja jatkamme matkaa kohti Piranin kaupunkia, joka on Slovenian yksi kauneimmista kohteista ja syystäkin kutsuttu Slovenian Venetsiaksi. Tutustumme kaupungin keskustaan ja nautimme yhteisen lounaan. Iltapäivällä jatkamme matkaa kohti Kroatiaa ja rannikkokaupunki Opatijaa, joka kuuluu Adrianmeren suosituimpiin merikylpyläkaupunkeihin. Majoittuminen hotelliin myöhään iltapäivällä. Tutustumme kaupungin keskustaan kävellen.

4. matkapäivä, Rovinj - Pula

Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme Istrian läntisen rannikon kierrokselle. Vierailemme viehettävässä keskiaikaisessa Rovinjin rantakaupungissa sekä historiallisessa Pulassa, jonka keskus oli merkittävä kohtaamispaikka jo 500-luvulla. Pulassa nautimme yhteisen lounaan ja vierailemme amfiteatterissa, joka on yksi kuudesta nykypäivään asti säilyneistä vastaavista teattereista maailmassa. Paluumatkalla ajelemme läpi maaseudun kylien ja pääsemme vierailemaan viinitilalla, jossa tutustumme viiniviljelmiin ja saamme maistella tilan viinejä.

5. matkapäivä, Zagreb

Aamiaisen jälkeen suuntaamme Kroatian pääkaupunkiin Zagrebiin, jossa tutustumme sen upeaan historialliseen keskustaan ja kuulemme kaupungin mielenkiintoisesta historiasta. Näemme kaupungin tärkeimmät nähtävyydet ja aistimme katujen ja aukioden sykkeen lukuisine ravintoloineen, kahviloineen ja baareineen. Nautimme yhteisen lounaan ja majoitumme hotelliin. Loppuilta vapaa esim. kulttuuritarjontaa nauttien.

6. matkapäivä, Veliki Tabor - Ljubljana - Helsinki

Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme Kroatian maaseudulle ja vierailemme 1500-luvulta peräisin olevassa Veliki Tabor -linnassa, jonka rakennutti varakas unkarilainen aatelisperhe Rattkoy. Linna on peruskorjattu vuonna 2011. Linnakierroksen jälkeen jatkamme kohti Sloveniaa ja Ljubljanan lentokenttää. Matkalla pysähdymme yhteiselle lounaalle keskiaikaiseen Celjen kaupunkiin ennen saapumista lentokentälle. Finnairin lento kohti Helsinkiä lähtee klo 19:10 ja Helsinkiin saavumme klo 22:45.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Cxense Display