Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Maisemien aarteita

Georgian kiertomatka

Georgian kiertomatka

Lähtöpäivät:

14.10.2020

Matkan kesto:

9 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1969€

Georgian kiertomatka

alk. 1969 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Tervetuloa Georgiaan!

Kiehtova Georgia on paljon enemmän, kuin mitä voit odottaa Euroopan vielä suhteellisen tuntemattomalta helmeltä. Kaukasian sielukkain maa tarjoaa kävijälleen uskomattomia luontokohteita, gruusialaisen keittiön herkkuja ja omaleimaisia kaupunkeja.

Georgialla on pitkät viiniperinteet ja maassa on tuotettu viiniä jo yli 8 000 vuotta sitten. Georgian viljelmien sanotaankin kuuluvan maailman vanhimpiin viininviljelyksiin. Ruoka on myös vahvasti läsnä georgialaisessa kulttuurissa. Gruusialaisen keittiön herkkuihin kuuluu hatsapuri eli juustolla täytetyt leivät, hedelmämehusta ja pähkinöistä tehdyt churchela-tangot ja paikalliset pelmenit eli khinkalit.


Tbilisi

Kaukasuksen Roomaksikin kutsuttu Tbilisi on lämminhenkinen pääkaupunki täynnä rappioromantiikkaa. Kaupungin kiinnostavin alue on ehdottomasti sen Vanhakaupunki, jonka kujilla voi ihailla perinteistä arkkitehtuuria, puuparvekkeita, mahtipontisia kirkkoja ja lukuisia omaleimaisia kujia kahviloineen. Vanhankaupungin Narikala-linnoitukselta avautuvat kaupungin komeimmat näkymät. Tbilisin vanhankaupungin lähettyvillä sijaitsevassa Abanotubani -kylpylässä pääset pulahtamaan kuumaan rikintuoksuiseen veteen. Kylpylöiden vesi tulee vuoriston rikkivesilähteistä ja sillä on todettu olevan monia terveysvaikutuksia.


Kazbegi

Kazbegin alue on Georgian yksi kauneimmista alueista. Reitti Tbilisistä menee Georgian armeijan valtatietä, joka rakennettiin alueelle 1800-luvulla Venäjän miehittäessä Georgian. Tien vähemmän viehättävästä nimestä huolimatta maisemat ovat unohtumattomat ja Kaukasuksen vuoriston korkeuserot sekä vaihtuvat maisemat jaksavat yllättää. Matkan varrella sijaitseva Ananurin linnoitus on suosittu käyntikohde. Linnoitus on rakennettu 1600- ja 1700-luvuilla turkoosina hohtavan Aragvi -joen rantaan. Se kohoaa nykyisin yhdeksän kilometriä Zhinvali tekojärven yläpuolella. Kazbegin alueen tärkein ja tunnetuin nähtävyys on Gergetin Pyhän Kolminaisuuden kirkko, jonne päästäkseen on kulkuväline vaihdettava maastoautoihin tai jatkettava matkaa patikoiden. Gergetin Pyhän Kolminaisuuden kirkko seisoo eristyksissä vuorenhuipulla yli 2000 metrin korkeudessa Kaukasuksen jylhissä maisemissa. Sään salliessa kirkolta on upeat näkymät alas laaksoon ja ylös yli 5000 metriin kohoavalle Kazbek-vuoren huipulle saakka.


Sighnaghi

Sighnaghia sanotaan Georgian kauneimmaksi kaupungiksi. Sighnaghi sijaitsee korkealla kukkulan päällä ja kylästä avautuu satumaiset näkymät Alazani -laaksoon Kaukasus vuoristoon. Sighnaghissa on kapeita ja jyrkkiä mukulakivikatuja sekä viehättäviä pastellinvärisiä taloja puuparvekkeineen. Kaupunkia ympäröi muuri, 23 tornia ja 6 porttia. Muuri on kuin pienoismalli Kiinan muurista. Muuri on hyvin pidetty ja on edelleen hyvässä kunnossa ja sillä voi kävellä ja nauttia maisemista. Sighnaghi tunnetaan viinin ja perinteisten mattojen tuotannosta.


Kutaisi

Kutaisi on Georgian toiseksi suurin kaupunki ja on erityisen tunnettu loputtomista luontomahdollisuuksista, sillä Georgian kanjonit, luolastot ja vuoristot on helppo saavuttaa Kutaisista käsin. Tällä matkalla vierailemme Okatse kanjonilla, joka on Georgian valtion suojelema 70m syvä ja 2km pitkä luonnonsuojelualue. Maisemaa pääsee näkemään noin kilometrin mittaisella 50m korkeudessa olevalla metallista kanjonin seinämään kiinnitettyä siltaa pitkin. Reitti huipentuu näköalatasanteelle, joka tarjoilee upeat maisemat yli kanjonin. Lähellä Okatse kanjonia sijaitsee myös Kincha vesiputous, joka on yksi Georgian korkeimmista vesiputouksista.

 

Batumi

Mustanmeren rannalla sijaitseva Batumi kuuluu Gerogian suurimpiin kuuluva kaupunki ja Kaukasuksen yksi tunnetuin rantalomakohde. Sijaintinsa vuoksi kaupungissa on rentoon lomailuun soveltuva subtrooppinen ilmasto. Batumiin on viimeisten vuosikymmenien aikana noussut paljon moderneja rakennuksia, joiden arkkitehtuuri voi olla hyvinkin erikoista. Kaupungin merkittävimpiin nähtävyyksiin kuuluu 130 metriä korkea georgialaisille aakkosille omistettu kiemurainen tori, Alexandrian majan kopioksi rakennettu Sheraton-hotelli sekä tietenkin Batumin kahdeksan kilometriä pitkä rantabulevardi. Lisäksi yksi mielenkiintoinen nähtävyys on noin 7 metrin korkuiset Ali ja Nino -patsaat, jotka lähestyvät toisiaan hitaasti, suutelevat, lyhyen hetken halaavat ja sitten eri suuntiin matkaansa jatkavat patsaat. Kaupunki herää värikkääseen loistoonsa iltahämärän aikaan, siksi teemmekin poikkeuksellisesti kaupunkikierroksen täällä illalla. Kaupungin valoloisto on uskomaton!


Tämän matkan lähdöillä mukana huippuoppaamme Anna! 

Lähde Annan matkaan monipuolisille kiertomatkoillemme ja lue blogista Annan kuulumiset! Anna päivittää blogia tulevilta kiertomatkoiltaan. Pääset mukaan mm. Hollannin kukkaloistoon, Färsaarten rauhaan, Huippuvuorten pysäyttäviin maisemiin sekä uutuuskohteisiimme Georgiaan ja Etelä-Koreaan. Tervetuloa mukaan!

Siirry blogiin tästä >>

Katso kaikki Annan matkat >>


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.--------------------------------------------------


Matkusta nyt – maksa myöhemmin!

AIKAPOIKA-maksuvaihtoehdolla korotonta maksuaikaa. Lue lisää.

Hintaan sisältyy

 • Lentomatkat Helsinki-Tbilisi ja Batumi-Helsinki (via Istanbul) Turkish Airlinesin reittilennoilla
 • Matkatavarat lennoilla
 • Bussikuljetukset kohteessa
 • Ateriat: aamiaiset, 2 lounasta ja 4 illallista
 • Kaupunkikierrokset Tbilisi ja Batumi
 • Retki Kazbegin alueelle (jeeppiajelu Gergetin Pyhän Kolminaisuuden kirkolle)
 • Retki Kakhetin viinialueelle
 • Retki Borjomin mineraalivesipuistoon ja Vardzia luolastoon
 • Retki Okatse kanjonin ja Sataplian luonnonsuojelualueille
 • Vierailu Batumin kasvitieteellisessä puutarhassa
 • Sisäänpääsyt kohteisiin
 • Hotelli yöpymiset 2 hengen huoneissa
 • Englanninkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa matkaohjelman mukaan
 • Suomenkielisen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan alkaen Helsinki-Vantaan lentokenttä

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Georgiassa kello on yhden tunnin enemmän kuin Suomessa. 
Lennot Turkish Airlines. Koneenvaihto Istanbulissa.
Suomenkielinen matkanjohtaja on mukana lennoilla.
Helsinki - Istanbul 19:00 - 22:25
Istanbul - Tbilisi 23:55 - 03:15

Batumi - Istanbul 10:30 - 12:05
Istanbul - Helsinki 14:40 - 18:05

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 150€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Istanbul

Tapaaminen Matkapoikien suomenkielisen matkanjohtajan kanssa Helsinki – Vantaan lentoasemalla. Turkish Airlinesin lento lähtee Helsingistä klo 19:00 kohti Istanbulia, jonne saavumme klo 22:25. Jatkolento Istanbulista kohti Tbilisiä lähtee klo 23:55. Matkapoikien matkanjohtaja ohjeistaa koneen vaihdossa.

2. matkapäivä, Tbilisi

Saavumme aamuyöllä klo 03:15 Tbilisiin. Bussi ja englanninkielinen paikallisopas ovat vastassa Tbilisin kentällä. Kuljetus hotellille ja aikaa levätä pitkän lennon jälkeen. Myöhäisen aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan tarkemmin Tbilisin kaupunkiin kaupunkikierroksella.  Kierroksen aikana näemme Georgian suurimman kirkon Pyhän kolminaisuuden katedraalin, rappioromanttisen Vanhankaupungin ja rikkikylpylöiden kaupunginosan. Kierroksen päätteeksi hyppäämme vielä gondolihissiin, joka vie meidät ylös Narikalan linnoitukselle. Voit halutessasi jäädä tutustumaan kaupunkiin omatoimisesti tai voi palata ryhmän mukana hotellille. Iltapäivä vapaa. Illalla nautimme yhteisen tervetulijaisillallisen georgialaisessa ravintolassa kansallistanssiesitysten ja laulujen säestämänä.
Yöpyminen MariaLuis Hotel***

(Metekhi Line Hotel*** 1.7.2020 lähdöllä)

3. matkapäivä, Kazbegi– Ananuri – Gergetin kirkko

Aamiainen hotellissa. Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Kazbegin aluetta. Pakkaathan mukaasi lämmintä vaatetta ja hyvät kävelykengät. Reittimme vie meidät Kaukasus vuoristoon pitkin Georgian armeijan valtatietä, joka rakennettiin alueelle 1800-luvulla Venäjän miehittäessä Georgian. Tien vähemmän viehättävästä nimestä huolimatta maisemat ovat unohtumattomat. Matkalla pysähdymme Ananurin linnoituksella, joka on rakennettu 1600- ja 1700-luvuilla turkoosina hohtavan Aragvi -joen rantaan. Seuraava kohteemme on Russia – Georgia Friendship Monument -näköalatasanne. Massiivinen puoliympyrän muotoinen monumentti sijaitsee korkealla kukkulalla ja sieltä on upeat näkymät Kaukasus vuoristoon. Jatkamme matkaamme kohti yhtä Georgian tärkeintä kansallissymbolia Gergetin Pyhän kolminaisuuden kirkkoa. Reitin muututtua liian mutkikkaaksi linja-autolle, vaihdamme maastoautoihin, joita kuljettaa kokeneet kuljettajat. Gergetin Pyhän Kolminaisuuden kirkko seisoo eristyksissä vuorenhuipulla yli 2000 metrin korkeudessa Kaukasuksen jylhissä maisemissa. Sään salliessa kirkolta on upeat näkymät alas laaksoon ja ylös yli 5000 metriin kohoavalle Kazbegin huipulle saakka. Päivän aikana nautimme yhteisen lounaan paikallisessa miljöössä. Olemme takaisin Tbilisissä illansuussa. Ilta vapaa.
Yöpyminen MariaLuis Hotel***

(Metekhi Line Hotel*** 1.7.2020 lähdöllä)

4. matkapäivä, Kakheti - Sighnaghi - Kindzmaraulin viinitila

Aamiainen hotellissa. Lähdemme tutustumaan Kakhetin viinialueeseen. Georgialla on pitkät viiniperinteet ja maassa on tuotettu viiniä jo yli 8 000 vuotta sitten. Georgian viljelmien sanotaankin kuuluvan maailman vanhimpiin viininviljelyksiin. Ensimmäinen kohteemme on Sighnaghi, jota sanotaan Georgian kauneimmaksi kaupungiksi. Sighnaghi sijaitsee korkealla kukkulan päällä, josta avautuu satumaiset näkymät Alazani -laaksoon Kaukasus vuoristoon. Kylää ympäröi muuri, 23 tornia ja 6 porttia. Muuri on kuin pienoismalli Kiinan muurista. Muuri on hyvin pidetty ja on edelleen hyvässä kunnossa ja sillä voi kävellä ja nauttia maisemista. Vierailemme lähellä sijaitsevassa St. Nino Bodben luostarissa. Georgialaiset uskovat luostarin olevan paikka, jossa toiveet tulevat toteen. Luostarivierailun jälkeen jatkamme matkaamme maailmankuululle Kindzmaraulin viinitilalle, jonka historia juontaa juurensa vuoteen 1533. Viinitila on Kvarelin linnoituksen yhteydessä ja ennen vanhaan tilalla tehtiinkin viiniä vain ylhäisille ja kuninkaallisille perheille. Opastetulla viinitilakierroksella saamme seurata viinin valmistusprosessia aina rypäleiden erottelusta maahan upotettuihin saviruukkuihin, viinin kypsyttämisen eri vaiheisiin, pullottamiseen sekä Kindzmaraulin historiasta nykyhetkeen. Kierroksen lopuksi saamme myös maistella viinejä. Päivän lopuksi vierailemme vielä paikallisen viininvalmistajan kotona. Tapaamme georgialaisen perheen ja saamme maistaa georgialaisia makeisia Churchkhela -tankoja ja Kada -piirakkaa. Päivän päätteeksi nautimme myöhäisen lounaan perheen luona, jonka jälkeen palaamme takaisin Tbilisiin. Ilta vapaa.
Yöpyminen MariaLuis Hotel***

(Metekhi Line Hotel*** 1.7.2020 lähdöllä)

5. matkapäivä, Okatse kanjoni – Sataplia luonnonsuojelualue

Aamiainen hotellissa. Tämän päivän ensimmäinen vierailukohteemme on Okatse kanjoni, joka on Georgian yksi upeimmista kohteista. Kanjoni on huimat 70m syvä ja noin 2 km pitkä valtion suojelema luonnonsuojelualue. Tutustumme alueeseen jalkaisin ja osan reitistä kuljemme 50m korkeudella olevaa metallista kanjonin seinämään kiinnitettyä siltaa pitkin. Sillan kaiteet ovat korkeat ja tukevat, joten kävely sillalla on turvallista ja maisemat ovat uskomattomat. Reitti huipentuu näköalatasanteelle, joka tarjoilee upeat maisemat yli kanjonin. Vierailemme myös Kincha-vesiputouksella, joka on yksi Georgian korkeimmista vesiputouksista. Aikaa omatoimiselle lounaalle. Lounaan jälkeen jatkamme matkaamme Sataplian luonnonsuojelualueelle. Teemme kierroksen Sataplian luolastossa ja lopuksi ihailemme vuoristomaisemaa lasiselta näköalatasanteelta. Päivän lopuksi nautimme yhteisen illallisen paikallisen perheen luona. Illan suussa saavumme Kutaisiin, jossa majoittuminen.
Yöpymien Hotel Solomon***


6. matkapäivä, Batumi

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Lähdemme ajamaan kohti Batumin rantakaupunkia, joka on Kaukasian tunnettu rantalomakohde. Saavuttuamme Batumiin viemme tavarat hotellille, ja jatkamme matkaamme kohti kasvitieteellistä puutarhaa. Batumin kasvitieteellinen puutarha on yli 100 hehtaarin kokoinen alue täynnä subtrooppisen kasvuston kokoelmia, kuten palmuja, ruusuja, bambuja ja paljon muita upeita kasvilajeja. Kierroksen päätteeksi avautuu upea panoraamanäkymä turkoosina hohtavalle Mustallemerelle. Puutarhakierroksen jälkeen palaamme hotellille. Muutama tunti omaa aikaa omatoimiselle lounaalle, levolle tai kaupunkiin tutustumiseen. Myöhään illalla lähdemme vielä Batumin kaupunkikierrokselle. Kaupunki herää värikkääseen loistoonsa iltahämärän aikaan, siksi teemmekin poikkeuksellisesti kaupunkikierroksen täällä illalla. Kierroksen aikana näemme Batumin vanhankaupungin, Piazza Plazan, Batumin rantabulevardin, hämmästyttävän Ali ja Nino -liikuvan patsaan, 130 metriä korkean georgialaisille aakkosille omistetun kiemuraisen tornin, maailmanpyörän sekä tietenkin upeassa valaistuksessa tanssivan suihkulähteen. Kaupungin valoloisto on uskomaton ja jää varmasti mieleen!
Yöpyminen Hotel Bloom****

7. matkapäivä, Batumi ja Machakhelan kansallispuisto

Aamiainen hotellissa. Aamupäivä omatoiminen. Iltapäivästä lähdemme bussilla kohti yhtä alueen upeinta nähtävyyttä, Machakhelan kansallispuistoa. Machakhela on Georgian luonnonsuojelualue, joka sijaitsee Georgian ja Turkin rajalla. Retken aikana ihailemme alueen koskematonta luontoa, vuoristojokia riippusiltoineen ja vesiputouksia. Retken päätteeksi nautimme illallisen paikallisen perheen luona ja nautimme georgialaisista kansallistansseista. Illasta palaamme takaisin Batumiin.
Yöpyminen Hotel Bloom****

8. matkapäivä, Batumi

Aamiainen hotellissa. Omatoiminen päivä Batumissa. Illalla nautimme yhteisen jäähyväisillallisen paikallisessa ravintolassa.
Yöpyminen Hotel Bloom****

9. matkapäivä, Batumi – Istanbul – Helsinki

Aikainen aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Hyvästelemme tämän mieleenpainuvan maan ja lähdemme kohti Batumin lentokenttää. Turkish Airlinesin lento lähtee Batumista klo 10:30 kohti Istanbulia, jonne saavumme klo 12:05. Turkish Airlinesin jatkoyhteys kohti Helsinkiä lähtee klo 14:40 ja saapuu Helsinkiin klo 18:05.


Pidätämme oikeudet lentoaikataulujen ja matkaohjelman muutoksiin.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.