Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Maisemien aarteita

Kiertomatka Romaniaan

Romania – pala kiehtovinta Eurooppaa

Matkan kesto:

7 päivää

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Romania

Tervetuloa Matkapoikien matkalle salaperäiseen Romaniaan! Romania on takuulla yksi Euroopan kiehtovimmista matkakohteista. Jylhät vuoristoseudut, vehreät maalaismaisemat ja lähes koskemattomat metsät saavat Romanian erottumaan edukseen. Maaseudun pienissä kylissä eletään edelleen luonnonmukaisesti, kun taas pääkaupungissa Bukarestissa sykkii eurooppalainen syke.


Bukarest

Bukarest on Romanian pääkaupunki ja samalla myös maan suurin kaupunki. Bukarest on kiehtova sekoitus vanhan maailman rosoisuutta, rakennuksien mahtipontisuutta ja uutta arkkitehtuuria. Kaupungin suurin ja merkittävin nähtävyys on Nicolae Ceausescun rakennuttama suuruudenhullu Romanian parlamenttitalo, joka olikin valmistuessaan maailman toiseksi suurin rakennus Pentagonin jälkeen. Parlamenttitalolla on leveyttä 270 metriä ja pituutta 240 metriä ja se nousee 86 metrin korkeuteen. Huoneita parlamenttitalossa on yli tuhat. Muihin Bukarestin nähtävyyksiin kuuluu riemukaari Arcul de Triumf, Voitonaukio, Vlad Tepes Draculan palatsin rauniot, Romanian historian kansallismuseo ja mielenkiintoinen ulkoilmamuseo Muzeul Satului.


Brasov

Transilvanian alueella sijaitseva Brasov on Etelä-Karpaattien syleilyssä sijaitseva idyllinen pikkukaupunki. Brasov on jo itsessään nähtävyys, sillä kaupunki on sympaattisen kaunis. Kaupungin rakennukset ovat värikkäitä ja kaduilla on paljon sympaattisia ravintoloita ja kahviloita. Brasovin tunnus on Tampa-kukkulan päässä koimeileva hollywoodtyylinen Brasov-kyltti, jonka luokse pääsee gondolihissillä tai kävelyreittiä pitkin. Brasovilla on myös suomiyhteys, sillä Tampere on Brasovin ystävyyskaupunki.


Viscri

Viscri on yksi kauneimmista Saksilaisista kylistä Transilvanian alueella ja se kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Kylän kukkulalla komeilee linnoitettu kirkko, jonka kellotornista on upeat maisemat kylää ympäröiville vehreille niityille ja kukkuloille. Kirkon sisällä olevassa museossa voi ihailla kudottuja ja brodeerattuja tekstiilejä, keramiikkaa ja käsintehtyjä entisajan maataloustyökaluja. Viscrissä on myös Walesin prinssi Charlesin omistama talo, joka toimii majatalona ja ravintolana.

Sighisoara

Unescon maailmanperintökohde Sighisoara on taruhahmo Draculan esikuvana pidetyn Vlad Tepesin synnyinpaikka. Sighisoaran ihastuttava vanhakaupunki sijaitsee pienen kukkulan päällä ja kujia kierrellessä voi ihastella värikkäitä taloja, joissa jokaisessa on omat yksityiskohtansa. Aluetta ympäröi kivimuurit ja suloisten talojen lisäksi nähtävänä on kirkkoja, joista yhteen pääsee kiipeämään portaita pitkin puisen tunnelin sisällä. Kaupungin lämmin tunnelma välittyy välittömästi kaupunkiin saavuttua ja takuulla hurmaa kävijänsä.


Sibiu

Sibiu on historialtaan saksilainen kaupunki, toiselta nimeltään Hermmannstadt. Saksilaisuus on kaupungissa yhä edelleen läsnä ja näkyy esimerkiksi kaupungin arkkitehtuurissa. Sibiulla on annettavaa ennen kaikkea historian, arkkitehtuurin ja kulttuurin ystävälle. Kaupungin sydämen muodostavat kolme aukiota, Piata Mica, Piata Mare sekä keskiaikainen Piara Huet.


Pelesin linna

Pelesin linnaa eli Castelul Pelesiä on kutsuttu yhdeksi Euroopan kauneimmaksi linnaksi. Sen rakentaminen alkoi jo 1800-luvulla, mutta valmistui vasta vuonna 1914. Romanian kuningas Kaarle I rakennutti sen aikoinaan itselleen kesäasunnoksi. Linnaa ympäröi jylhä vuoristo, joka saa linnan näyttämään todelliselta satulinnalta. Huoneet on kalustettu ylellisesti ympäri maailmaa tuoduilla esineillä ja huonekaluilla.


Branin linna

Branin linna on on yksi Romanian suosituimmista käyntikohteista ja on tunnettu ympäri maailman. Vuonna 1382 valmistunut linnoitus sijaitsee Transilvanian ja Valakian rajalla 762 metrin korkeudessa. Linnoituksen alkuperäinen tarkoitus oli puolustaa Transilvanian rajaa. Linnaa markkinoidaan fiktiivisen vampyyrihahmon Draculan kotilinnana. Linnassa on mielenkiintoisesti esitelty linnan todellinen historia ja fiktiivinen Vampyyritarina erikseen.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.


  


Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki-Bukarest-Helsinki Turkish Airlinesin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Bukarestin, Brasovin, Sighisoaran ja Sibiun kaupunkikierrokset
  • Tutustumiset Pelesin linnaa ja Branin linnaan
  • Vierailu Azugan kuohuviinitilalla (sis.kevyt lounas ja viininmaistiaiset)
  • Suomenkielisen oppaan palvelut alkaen Istanbulin lentoasema päättyen Istanbulin lentoasemalle
  • Ateriat: 5 lounasta ja 1 illallinen (3 ruokalajia, vesi, lasi viiniä ja kahvi)

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu (alustava)

Ajat ovat paikallista aikaa. Romaniassa kello on saman verran kuin Suomessa.
Lennot Turkish Airlines. Koneenvaihto Istanbulissa.

Menomatkalla suomalainen opas on vastassa Istanbulin kentällä sekä jatkolennolla Istanbulista Bukarestiin.
Myös paluumatkalla opas lentää ryhmän mukana Istanbuliin ja auttaa koneen vaihdossa.
Helsinki - Istanbul 13:25 - 16:50
Istanbul - Bukarest 18:45 - 20:05

Bukarest - Istanbul 10:00 - 11:25
Istanbul - Helsinki 14:40 - 18:05

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki – Bukarest

Turkish Airlinesin lento lähtee Helsingistä klo 12:40 kohti Istanbulia, jonne saavumme klo 16:10. Tapaaminen suomenkielisen oppaan kanssa Istanbulin kentällä. Siirtyminen oppaan johdolla jatkoyhteysportille. Turkish Airlinesin jatkoyhteys kohti Bukarestia lähtee klo 18:45, jonne saavumme klo 20:05. Kuljetus hotellille ja majoittuminen. Illalla nautimme yhteisen tervetuliaisillallisen hotellimme ravintolassa. Yöpyminen: Hotel Concorde

2. matkapäivä, Bukarest – Pelesin linna – Brasov

Aamiainen hotellissa. Lähdemme aamiaisen jälkeen kohti Transilvaniaa ja Brasovia. Ensimmäinen pysähdyspaikkamme on satumainen Pelesin linna, joka oli kuninkaallisen perheen kesäpalatsi 1800-luvulla. Kuningas Carol ensimmäinen rakennutti tämän 160-huoneisen bavarialaistyylisen linnan kuninkaallisen perheen omaan käyttöön ja omalla kustannuksellaan, linnan mukavuuksiin kuului mm. Gustav Klimtin koristelema elokuvateatteri. Teemme opastetun kierroksen linnassa, jonka aikana kuulemme sen mielenkiintoisesta historiasta. Kierroksen jälkeen nautimme yhteisen lounaan Pelesin linnan omassa ravintolassa. Lounaan jälkeen matkamme jatkuu kohti Brasovin kaupunkia. Tutustumme Brasoviin opastetulla kaupunkikierroksella. Brasov on jo itsessään nähtävyys, sillä kaupunki on sympaattisen kaunis. Kaupungin rakennukset ovat värikkäitä ja kaduilla on paljon ravintoloita ja kahviloita. Brasovin tunnus on Tampa-kukkulan päässä koimeileva hollywoodtyylinen Brasov-kyltti ja Musta Kirkko, jota pidetään itsenäisen Euroopan ekumeenisena pyhättönä johtuen kaupungin moniuskollisesta taustasta. Ilta vapaa omatoimiseen ojelmaan. Yöpyminen: Hotel Aro Palace

3. matkapäivä, Brasov – Viscri – Sighisoara

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Sighisoaraa. Päivän ensimmäinen kohde on matkan varrella sijaitseva Viscrin saksilainen kylä, jonka linnoitettu kirkko on Unescon maailmanperintökohde. Kirkkovierailun aikana kannattaa kiivetä torniosaan, josta avautuu huikeat näköalat yli tyypillisen Transilvanialaisen kumpuilevan maaseutumaiseman. Viscri kylässä on myös Englannin prinssi Charlesin säätiön ylläpitämä kauniisti remontoitu perinteinen kylätalo, jossa toimii kahvila. Kylä on ehdottomasti yksi alueen kauneimmista kylistä. Seuraava tutustumiskohteemme on linnoituskaupunki Sighisoara, joka on myös Unescon maailmanperintökohde. Sighisoara on edelleen kokonaan asutettu vanhaa kaupunkia myöten. Kaupunki on ainutlaatuisen hyvin säilynyt linnoituskaupunki, joka suorastaan huokuu historiaa jokaisessa kadun kulmassa ja se on myös Vlad Tepesin eli Draculan syntymäkaupunki. Nautimme paikallisen kotilounaan ja lounaan jälkeen teemme opastetun kävelykierroksen. Majoittuminen hotelliin ja ilta vapaa. Yöpyminen: Hotel Mercure Binderbubi

4. matkapäivä, Sighisoara – Sibiu

Aamiainen hotellissa. Lähdemme Sighisoarasta ja jatkamme matkaamme kohti Sibiuta. Matkan varrella pysähdymme paikalliselle hevostilalle. Teemme autenttisen hevoskärryajelun läpi Transilvanian niittyjen ja metsien. Ajelun jälkeen nautimme perinteisen lounaan hevostilan ravintolassa. Lounaan jälkeen matkamme jatkuu kohti Sibiuta. Sibiussa vierailu aloitetaan kaupunkikierroksella, jonka aikana nähdään kaupungin tärkeimmät nähtävyydet kuten Rautasilta, Ortodoksinen katedraali, vanhankaupungin muurit sekä Haller Bastion. Kierroksen jälkeen majoittuminen hotelliin ja ilta vapaa. Yöpyminen: Hotel Ibis Sibiu

5. matkapäivä, Branin linna – Azugan viinikellari -Bukarest

Aamiainen hotellissa. Päivän ohjelman aloitamme vierailemalla maailmantunnetussa Branin linnassa. Bran on yksi tärkeimmistä historialliseen Draculaan liittyvistä paikoista ja linna tunnetaankin Draculan linnana. Linnan on rakennettu 1300-luvun loppupuolella ja se sijaitsee upealla näköalapaikalla noin 60 metriä kylän yläpuolella. Teemme opastetun kierroksen linnassa, jonka aikana selviää, onko Draculan hyytävä tarina totta vai tarua. Branista matka jatkuu Bukarestin suuntaan. Matkan aikana pysähdymme Azugan Rheinin viinitilalla, jossa on tuotettu kuohuviiniä samppanjamenetelmällä aina vuodesta 1892 alkaen. Tämä kyseinen kellari on edelleen Romanian Kuningasperheen virallinen hovihankkija. Pääsemme tutustumaan opastetulla kierroksella kuohuviinin tuotantoprosessiin, jonka lopuksi maistelemme viinejä ja nautimme lounaan. Bukarestiin saavumme illansuussa. Majoittuminen hotelliin ja ilta vapaa. Yöpyminen: Yöpyminen: Hotel Concorde

6. matkapäivä, Bukarest

Aamiainen hotellissa. Lähdemme kaupunkikierrokselle, jonka aikana näemme kaupungin tärkeimmät nähtävyydet mm riemukaari, vanha kaupunki,  Valakian kuninkaiden kruunajaiskirkko, voiton- ja vallankumouksen aukiot sekä Romanian Atheneum. Vierailemme myös opastetulla kierroksella Nicolae Ceausescun rakennuttamassa suuruudenhullussa Romanian parlamenttitalossa, joka olikin valmistuessaan maailman toiseksi suurin rakennus Pentagonin jälkeen. Parlamenttitalolla on leveyttä 270 metriä ja pituutta 240 metriä ja se nousee 86 metrin korkeuteen. Huoneita parlamenttitalossa on yli tuhat. Nautimme yhteisen lounaan Bukarestin vanhimmassa ravintolassa. Loppu päivä vapaa. Yöpyminen: Yöpyminen: Hotel Concorde

7. matkapäivä, Bukarest – Helsinki

Aikainen aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Hyvästelemme tämän vaikuttavan pääkaupungin ja lähdemme kohti lentokenttää. Turkish Airlinesin lento lähtee Bukarestista klo 10:00 kohti Istanbulia, jonne saavumme klo 11:25. Opas lentää ryhmän mukana Istanbuliin ja auttaa koneen vaihdossa. Turkish Airlinesin jatkoyhteys kohti Helsinkiä lähtee klo 14:40 ja saapuu Helsinkiin klo 18:05.


Pidätämme oikeudet lentoaikataulujen ja matkaohjelman muutoksiin.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.