Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.

Kiertomatka Huippuvuoret

Huippuvuoret

Lähtöpäivät:

tulossa 2022

Matkan kesto:

6 päivää

Uusi kohde!

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Huippuvuoret

Lähde tutustumaan Pohjoisen Jäämeren kiehtovimpaan kohteeseen Huippuvuorille! Näet uskomattomia erämaita, eksoottista villiä luontoa ja tapaat paikallisia ihmisiä mielenkiintoisine tarinoineen. Tutustumme mm. Longyearbyenin ja Pyramidenin kiehtoviin yhteisöihin ja kyliin sekä vierailemme maailman pohjoisimmassa olutpanimossa.

Huippuvuorten luonto ja historia

Norjalle kuuluvista Huippuvuorista noin 60 prosenttia on lumen ja jäätiköiden peitossa, jonka vuoksi alueella ei kasvakaan mitään yli kymmentä senttimetriä korkeaa. Leudoimmat laaksot Huippuvuorilla luokitellaan tundrakasvillisuuden alueiksi ja kylmempiä polaariaavikoita löytyy vuorilta ja alueen pohjoisimmista osista. Monet arktiset linnut viihtyvät Huippuvuorilla ja muista eläimistä saarella asustavat esimerkiksi jääkarhut, naalit ja huippuvuortenpeurat.

Talvi on Huippuvuorilla pitkä ja pimeä. Saarten pääkaupungissa Longyearbyenissa pimeys kestää lokakuulta helmikuun puoleen väliin. Kesäisin taas saadaan valosta nauttia riittämiin, sillä valoisa aika kestää huhtikuulta elokuun lopulle. Matkalle kannattaa pakata lämpimästi, sillä ilmasto on kylmä vuodenajasta riippumatta. Lämpöasteita saattaa osua kesäkuukausille, mutta kirpeistä yöpakkasista saa nauttia kesälläkin.


Hollantilainen löytöretkeilijä Willem Barents löysi Huippuvuoret vuonna 1596, mutta todennäköisesti saarilla on käyty jo ennen tätäkin. Huippuvuorten saaret toimivat parin vuosisadan ajan pelkästään metsästäjien tukikohtana. Tieteellinen kiinnostus aluetta kohtaan kasvoi 1800-luvun lopulla, jolloin saarilla aloiteltiin  myös kaivostoimintaa. Vuonna 1906 perustetusta Longyearbyenin kaivoskylästä kasvoi saarten tärkein asutuskeskus. Nykyään kylässä asuu reilut 2000 asukasta.


Longyearbyen

Saariston pääsaari on Länsimaa, norjaksi Spitsbergen, ja saarella sijaitseva Huippuvuorten pääkaupunki Longyearbyen on seudun suurin asutuskeskus. Longyearbyenin kylä elää hiilikaivostoiminnasta ja siellä sijaitsee myös hallinnollisia elementtejä, kuten kuvernöörin toimisto. Kaupungista löytyy myös Huippuvuorten yliopistoyksikkö. Pikkukylän katujen varsilla on kaikki oleellinen; ruokakauppa, ravintoloita, kahviloita ja baareja, matkamuistomyymälöitä sekä retkeilykauppoja. Longyearbyenissa vierailemme mielenkiintoisessa Svalbard-museossa, joka luotaa Huippuvuorten historiaa varsin kattavasti. Tarjolla on näyttelyitä niin alueen eläimistä, varhaisista elämäntavoista kuin löytöretkistäkin.

Pyramiden - hylätty kaivoskylä

Vierailu Pyramidenin vanhassa kaivoskylässä on kuin aikamatka menneisyyteen. Täällä venäläiset harjoittivat aikoinaan hiilikaivostoimintaa. Neuvostotyyli onkin nähtävissä kaikkialla laatikkomaisista rakennuksista maailman pohjoisimpaan Lenin-patsaaseen. Kylässä asui oma yhteisönsä ja siellä toimi myös päiväkoti ja koulu. Alueen arktiset olot pitävät huolen siitä, että hylätty kylä on kirjaimellisesti jäätynyt menneeseen aikaan. Tänä päivänä on vaikea uskoa, että parhaimmillaan 1980-luvulla Pyramidenissa asui jopa 1200 asukasta. Kaivostoiminta ajautui vaikeuksiin 1990-luvun alussa ja loppui kokonaan vuonna 1998, jolloin Pyramiden tyhjentyi asukkaista.

Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.Hintaan sisältyy

  • Lennot Helsinki-Tukholma-Oslo-Longyearbyen-Oslo-Tukholma-Helsinki SAS:n reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Bussikuljetukset kohteessa
  • Hotelliyöpymiset kahden hengen huoneessa aamiaisin
  • Tutustuminen Longyearbyenin kylään ja vierailu Svalbard-museossa
  • Vierailu Svalbard-olutpanimossa (sis. maistiaiset)
  • Venematka ja tutustuminen Pyramidenin kylään
  • Kevyt päiväpatikka Endalenin laaksossa
  • 3 illallista, 2 lounasta
  • Matkapoikien suomalaisen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu (suuntaa antava)

Lentoaikataulu / SAS.
Kaikki ajat ovat paikallista aikaa. Norjassa/Huippuvuorilla kello on 1 tunti vähemmän kuin Suomessa.
Helsinki - Tukholma 06:10 - 06:10
Tukholma - Oslo 07:00 - 08:00
Oslo - Longyearbyen 09:45 - 12:40

Longyearbyen - Oslo 13:25 - 16:20
Oslo - Tukholma 18:30 - 19:30
Tukholma - Helsinki 20:50 - 22:45

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Tukholma - Oslo - Longyearbyen

SAS:n lento lähtee Helsingistä klo 06:10. Koneen vaihdot Tukholmassa ja Oslossa. Longyearbyeniin Huippuvuorille saavumme klo 12:40 paikallista aikaa. Lyhyen bussimatkan jälkeen saavumme hotellille, jossa nautimme yhteisen lounaan. Iltapäivä vapaata aikaa. 

Illalla suuntaamme laaksoon vuorten keskelle n. 10km päähän Longyearbyenista. Täällä pääsemme viettämään iltaa arktisella luontoalueella Camp Barentzissa. Nautimme illallisen ruokajuomineen samalla, kun kuulemme mielenkiintoisia tarinoita Huippuvuorten historiasta, luonnosta ja elinympäristöstä kotatulen lämmittäessä. Suosittelemme pukeutumaan lämpimästi, sillä mökin lattia saattaa olla kylmä. Paluu takaisin hotellille myöhään illalla. 

2. matkapäivä, Longyearbyen

Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme kiertoajelulle ja tutustumme paremmin Longyearbyenin kylään. Pikkukylän katujen varsilla on kaikki oleellinen; ruokakauppa, ravintoloita, kahviloita ja baareja, matkamuistomyymälöitä sekä retkeilykauppoja. Kaupungista löytyy myös Huippuvuorten yliopistoyksikkö. Vierailemme myös mielenkiintoisessa Svalbard-museossa ja sen galleriassa. Museo luotaa Huippuvuorten historiaa varsin kattavasti. Tarjolla on näyttelyitä niin alueen eläimistä, varhaisista elämäntavoista kuin löytöretkistäkin. Iltapäivällä paluu takaisin hotellille ja loppupäivä aikaa tutustua Longyearbyeniin omatoimisesti.

3. matkapäivä, Endalen - Longyearbyen

Hotelliaamiaisen jälkeen suuntaamme Longyearbyenista itään Endalenin laaksoalueelle. Teemme n. 2h patikoinnin, jonka aikana saatamme nähdä Huippuvuorten harvinaisia eläimiä sekä kasvistoa. Reitti on pääosin helppokulkuista, mutta epätasaista maastoa esiintyy myös. Patikoinnin aikana pidämme tauon ja nautimme kuumat juomat. Patikoinnille osallistuminen edellyttää normaalia kuntoa ja liikkuvuutta. Paluu takaisin hotellille puolen päivän aikaan ja iltapäivä vapaa.

Alkuillasta lähdemme tutustumaan Longyearbyenin satamassa sijaitsevaan Svalbard-olutpanimoon. Tämä maailman pohjoisin panimo perustettiin vuonna 2011 ja täällä tuotettua olutta päästiin maistamaan ensimmäisen kerran vuonna 2015. Kaikki panimossa käytetty vesi tulee vuorten jäätiköiltä. Pääsemme tutustumaan panimon tiloihin sekä maistelemaan paikallisia oluita. Paluu takaisin hotellille ja loppuilta vapaa.

4. matkapäivä, Pyramiden

Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme hybridiveneellä vierailulle Pyramidenin hylättyyn kaivoskylään. Vierailu kylässä on kuin aikamatka menneisyyteen. Täällä venäläiset harjoittivat aikoinaan hiilikaivostoimintaa. Neuvostotyyli onkin nähtävissä kaikkialla laatikkomaisista rakennuksista maailman pohjoisimpaan Lenin-patsaaseen. Kylässä asui oma yhteisönsä ja siellä toimi myös päiväkoti ja koulu. Alueen arktiset olot pitävät huolen siitä, että hylätty kylä on kirjaimellisesti jäätynyt menneeseen aikaan. Tänä päivänä on vaikea uskoa, että parhaimmillaan 1980-luvulla Pyramidenissa asui jopa 1200 asukasta. Kaivostoiminta ajautui vaikeuksiin 1990-luvun alussa ja loppui kokonaan vuonna 1998, jolloin Pyramiden tyhjentyi asukkaista. Päivän aikana nautimme myös yhteisen lounaan. Iltapäivällä palaamme veneellä takaisin Longyearbyeniin. Yhteinen illallinen hotellin ravintolassa.

5. matkapäivä, Longyearbyen

Aamiainen hotellissa ja omatoiminen päivä Longyearbyenissa. Yhteinen illallinen hotellin ravintolassa.

6. matkapäivä, Longyearbyen - Oslo - Tukholma - Helsinki

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus klo 11:00 mennessä, jonka jälkeen kuljetus lentokentälle. SAS:n lento lähtee klo 13:25. Koneen vaihdot Oslossa ja Tukholmassa. Helsinkiin saavumme klo 22:45. 

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.