Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.

Leineperin ja Noormarkun Ruukit

Leineperin ja Noormarkun Ruukit

Lähtöpäivät:

Ke 21.7.2021

Matkan kesto:

1 päivä

Hinta:

Hinta alkaen 149€

Leineperin ja Noormarkun Ruukit

alk. 149 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Leineperi

Ulvilassa sijaitseva 1800-luvun rautaruukkimiljöö tarjoaa kävijöille rauhoittavan kulttuuriympäristön.

Miljöö kosken pauhuineen, sepän pajan kilkutuksineen, käsityöläispajoineen, näyttelyineen ja ruukin työväen leivintuvan ainutlaatuisen kahvila-ravintolamiljöön lähiruokaburgereineen ja padasta nostettuine munkkeineen on kokemisen arvoinen.


Noormarkku

Ahlströmin Noormarkun ruukkialue on yksi Suomen suurimmista ja näyttävimmistä ruukkialueista! Ahlström Voyage- näyttely kertoo ruukin vaiheista. Villa Maire, modernismin helmi, kiinnostaa modernin arkkitehtuurin ja Alvar Aallon tuotannon ihailijoita.

Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323 200

Kun haluat lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua, soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma ryhmä, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 200 (ma-pe 8-16) tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.


 

PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >


JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >


KATSO KAIKKI KOTIMAAN MATKAT >
Osa kuvista: Ahlströmin Ruukit ja Leineperin Ruukki

Hintaan sisältyy

  • Bussikuljetukset matkaohjelman mukaisilta paikkakunnilta
  • Opastetut kierrokset Leineperin ja Noormarkun ruukkeihin
  • Lounas

Matkaohjelma

1. matkapäivä

Bussikuljetus Jyväskylä-Jämsä-Orivesi-Tampere -reitiltä


Päivän aikana tutustumme kahteen ihastuttavaan ruukkialueeseen Satakunnassa. Ajelemme aamusta ensin Ulvilaan, Leineperin Ruukkiin jossa teemme opastetun kierroksen. Kierroksella tutustumme Ruukin alueen värikkääseen historiaan ja rakennuksiin asiantuntevan oppaan johdolla. Ulvilasta jatkamme matkaa Noormarkkuun, jossa sijaitsee upea Ahlströmin ruukkialue. Nautimme ennen opastettua kierrosta herkullisen ja monipuolisen buffet-lounaan Noormarkun Kerholla. Tutustumisretkemme ainutlaatuiseen miljööseen avaa oven, ei vain historialliseen kartanoelämään, vaan myös ainutlaatuiseen kolmen sukupolven arkkitehtuurin ja taiteen maailmaan. Tutustuminen A. Ahlström Osakeyhtiön näyttelytila Ahlström Voyageen antaa kattavan kuvan perheyrityksen historiasta ja elämästä lähes 160 vuoden ajalta. Sähkön ja lämmityksen suhteen omavarainen ruukki on nykyään myös esimerkillinen ekologisten vaihtoehtojen kehittäjä. Tutustumme myös vuonna 1939 valmistuneeseen Alvar Aallon suunnittelemaan Villa Maireaan opastetulla käynnillä. Modernismia edustava rakennus on yksi tyylilajinsa onnistuneimmista luomuksista ja lukeutuu Aallon tunnetuimpiin teoksiin. Villa Mairean rakennuttivat vuorineuvos Walter Ahlströmin tytär Maire ja hänen miehensä, pääjohtaja Harry Gullichsen. Villa Mairea on todellinen kokonaistaideteos ja maailman arkkitehtien pyhiinvaelluskohde. Mairean sisustus koostuu pääosin modernista taiteesta ja Artekin kalusteista. Talossa on erittäin harvinainen kokoelma suomalaista ja kansainvälistä taidetta ja muotoilua.  Noormarkusta ajelemme vielä Raumalle jossa vietetään Pitsiviikkoa. Pitsiviikon ohjelma on ainutlaatuinen kokonaisuus perinteitä, paikalliskulttuuria ja modernia festivaalitarjontaa. Lopuksi omatoimista aikaa tutustua Pitsiviikon tarjontaan.

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.