Göteborg, Ruotsi

Sää tänään

0°C

Sää tänään ja 5 vrk ennuste

24.1.

6°C

25.1.

4°C

26.1.

3°C

27.1.

3°C

Säätiedot tarjoaa OpenWeatherMap Sulje

Göteborg ja Liseberg 3pv

Lähde omatoimiselle kaupunkilomalle Ruotsin toiseksi suurimpaan kaupunkiin Göteborgiin! Kaupungin lukuisat museot, ravintolat ja kahvilat sekä suosittu Lisebergin huvipuisto houkuttelevat matkailijoita ympäri vuoden. Tässä tunnelmallisesta rannikkokaupungista löytyy paljon nähtävää ja koettavaa lapsiperheille. Lapsiperheiden suosikkien, Lisebergin ja Universumin sisäänpääsyliput ostat helposti paikan päällä.

Göteborg

Göteborgin mutkattomaan tunnelmaan on helppo heittäytyä. Paikallisia elämyksiä voi hakea saaristoa tutkien tai pieniä putiikkeja kierrellen – ja kaiken kruunaa jättiläismäinen kanelipulla. Kaupunkiin tutustuminen kannattaa aloittaa Kungsportsavenynilta. Pääkatu on täynnä suosittuja liikkeitä, ravintoloita ja kahviloita. Ostosmahdollisuuksissa kaupunki vetää vertoja Tukholmalle.

Myös museot ovat tutustumisen arvoisia. Göteborgin taidemuseo on palkittu pohjoismaisen taiteen kokoelmastaan. Myös design-museo Röhsska sekä mielenkiintoinen maailmankulttuurimuseo ovat kiinnostavia käyntikohteita.

Lisäksi kaupungin tasokkaat ravintolat ovat viime vuosina nousseet puheenaiheeksi. Göteborgissa on viisi Michelin-tähdellä palkittua ravintolaa. Äyriäiset ja muut merenelävät ovat luontevasti lunastaneet paikkansa ruokalistoilta. Myös kauppahallien kalatiskeillä kannattaa piipahtaa.

Lapsiperheille Göteborg tarjoaa mm. Lisebergin huvipuiston, Universum-tiedekeskuksen ja Slottskogen-puistossa sijaitsevan eläintarhan.

Lisebergin huvipuisto

Liseberg on Pohjoismaiden suurin huvipuisto. Puisto sijaitsee aivan keskustan tuntumassa ja tarjoaa huvittelijoille monipuolisia laitteita niin huimapäille kuin hieman rauhallisemmasta menosta pitäville. Puistossa on myös korkeatasoisia esityksiä ja tapahtumia. Lisebergin huvipuistossa on Euroopan korkein vapaapudotuslaite, Atmosfear, jossa on yli sadan metrin pudotus. Näyttävä, puinen vuoristorata, Balder, joka on voittanut myös Paras puinen vuoristorata maailmassa -tittelin. Maisemia voit ihastella maailmanpyörästä ja tarjoaa puisto toki huvittelulaitteita myös aivan perheen pienimmille.

Sisäänpääsyliput lisämaksusta. Lippuhinnat: http://liseberg.com/en/home/Amusement-Park/Tickets-prices1/

Universeum-tiedekeskus

Aivan Lisebergin huvipuiston vieressä sijaitsee koko perheen Universeum-tiedekeskus. Universeum on Pohjoismaiden suurin tiedekeskus, jossa voi selvitellä visaisia pulmia, kävellä "sademetsässä", tutustua avaruuteen ja sukeltaa meren syvyyksiin. Museossa eläimet ja luonto ovat suloisesti sekoitettuna tieteeseen ja jännittäviin kokemuksiin.

Liput lisämaksusta. Lippuhinnat: https://www.universeum.se/visit/opening-hours-and-tickets/

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Lentokenttälähtö
Aikuisia
Lapsia
Varaa
Varaa
Varaa
Varaa

Säätiedot tarjoaa OpenWeatherMap
Cxense Display