Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Joulun matka

Joulumatka Český Krumloviin ja Wieniin

Český Krumlov ja Wien

Matkan kesto:

5 päivää

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Vuoden 2020 joulumatkat on peruttu koronatilanteen vuoksi. Avaamme uudet 2021 joulumatkat myyntiin keväällä 2021. Mikäli sinulla on joulumatkavaraus vuodelle 2020, olemme sinuun yhteydessä.



Český Krumlov

Viehättävä Český Krumlov lumoaa kävijänsä aidolla joulun tunnelmalla. Unescon maailmanperintökohteiden listalle kuuluva idyllinen pikkukaupunki sijaitsee Tsekin eteläosissa Vltava-joen uomassa, reilun kahden tunnin matkan Prahasta. Mukulakivin päällystettyjä kujia reunustavat kolmikerroksiset kivitalot, jotka ovat maalattu persoonallisesti pastellisävyin. Kylän keskustassa järjestetään perinteiset joulumarkkinat, jossa pääsemme nauttimaan jouluisesta tunnelmasta, paikallisista herkuista ja käsitöistä. Český Krumlov onkin kiireettömyyttä etsivän lomailijan unelma, sillä keskusta on rauhoitettu autoilta. Český Krumlovin linna on kylän tärkein nähtävyys ja se on yksi Euroopan suurimmista linnoista 40 eri rakennuksen kompleksillaan, joita yhdistää suuri linnapiha.

České Budějovice

Etelä-Böömin läänin suurin kaupunki České Budějovice on tunnettu oluestaan ja toria ympäröivästä barokkiarkkitehtuuristaan. Kaupungin merkittävin kohde on Pivovar Budějovický Budvar panimo, joka omistaa oikeudet Budweiser-merkkiin suurimmassa osassa Eurooppaa. Tutustumme panimoon opastetulla kierroksella, jonka jälkeen pääsemme myös maistelemaan oluita. Vierailemme myös kaupungin suosituilla joulumarkkinoilla.

Holašovice

Unescon maailmanperintökohteiden listalle kuuluvassa Holašovicen kylässä pääsemme aistimaan aitoa entisajan elämäntyyliä. Kylä on hyvin säilynyt keskieurooppalainen maaseutuasutuskeskus, joka on onnistunut yhdistelmä kahta eri rakennustyyliä. Holašovice onkin tunnettu uniikista maalaisarkkitehtuuristaan.


Wachaun laakso

Wachaun laakso on 30 kilometriä pitkä laakso Tonavan varrella Kremsin ja Melkin välissä. Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva laakso on Itävallan merkittävimpiä matkailukohteita. Tällä matkalla vierailemme alueen kahdessa pääkohteessa, Melkin ja Dürnsteinin kaupungeissa. Melkin kaupunki on tunnettu upeasta barokkiaikaisesta luostaristaan, joka komeilee kaupungin kukkulalla. Dürnstein taas on idyllinen pikkukaupunki, jossa asuu vajaa 1000 asukasta, mutta turistien ansiosta kaupungin tunnelma on eloisa. Kaupungin kukkulalla on keskiaikaien linnaraunio.

Wien

Keisarillisen kaupungin jouluvalmistelut alkavat jo hyvissä ajoin ja jatkuvat aina joulupäivään asti. Wienin perinteiset joulumarkkinat ovat vielä joulunakin auki, joten viime hetken lahjaostoksetkin onnistuvat. Tällä matkalla teemme lyhyen kaupunkikierroksen ja vierailemme Schönbrunnin linnassa. Schönbrunnin linna vie wieniläisen historian pyörteisiin. Linna ja sitä ympäröivät rakennukset ja puutarhat ovat yksi Euroopan parhaiten säilyneistä barokkiarkkitehtuurin tuotoksista.


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.

Hintaan sisältyy

  • Lennot Helsinki - Praha, Wien – Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Puolihoito: 4 lounasta ja jouluaaton illallinen
  • Kaupunkikierrokset: Ceské Budejovice, Ceský Krumlov, Holašovice, Melk, Dürnstein ja Wien
  • Sisäänpääsyt matkaohjelman mukaisiin kohteisiin
  • Jouluaaton konsertti
  • Vierailu ja olutmaistiaiset Pivovar Budějovický Budvar -panimossa
  • Viinimaistelu Dürnsteinissa
  • Vierailu Schönbrunnin linnassa
  • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Tsekeissä kello on 1h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.

Helsinki - Praha 09:40 - 10:45

Wien - Helsinki 19:15 - 22:40

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 110€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Hki-Praha-Ceské Budejovice-Ceský Krumlov

Finnairin lento lähtee klo 09:40 kohti Prahaa, jonne saavumme klo 10:50 paikallista aikaa. Paikallinen suomenkielinen opas ja bussi ovat vastassa kentällä. Heti saapumisen jälkeen lähdemme kohti Ceský Krumlovia. Matkalla pidämme tauon Ceské Budejovicen kaupungissa, jossa teemme pienen kävelykierroksen tutustuen vanhaankaupunkiin ja sen jouluntunnelmaa huokuvaan joulutoriin. Vierailemme kaupungin perustajan Ottokar II Premysl:n mukaan nimetyllä pääaukiolla, joka on koko Tšekin suurin neliönmuotoinen aukio. Ihailemme renessanssi- ja barokkiaikaista arkkitehtuuria, kaupungin Mustaa tornia sekä nautimme lounaan paikallisessa ravintolassa. Vierailemme myös vuonna 1895 perustetussa Budweiserin alkuperäisessä ja edelleen toiminnassa olevassa olutpanimossa. Olutpanim kierroksen jälkeen jatkamme matkaamme kohti Ceský Krumlovia. Saavumme alkuillasta Ceský Krumloviin. Majoittuminen hotelliin. Päivän ajomatka noin 190 km.

 

2. matkapäivä, Ceský Krumlov

Jouluaattoaamu alkaa rauhallisella hotelliaamiaisella. Aamupäivän aikana kiertelemme Ceský Krumlovia kuljeskellen keskiaikaisia jouluvaloin valaistuja kujia pitkin. Ceský Krumlovista ensimmäinen kirjallinen maininta on jo 1240-luvulta. Kaupungin keskiaikainen ilme onkin säilynyt tähän päivään asti. Kaupungissa on kaksi pääaluetta, vanhakaupunki ja Latrán. Latránin puolella sijaitsee Tšekin toiseksi suurin linna Prahan linnan jälkeen. Vanhassakaupungissa tutustumme mm. kaupunginaukioon, jossa nautimme kuumaa viiniä tunnelmallisella joulutorilla. Kävelykierroksen jälkeen vapaata aikaa nauttia jouluaatosta. Illansuussa kokoonnumme nauttimaan joulukonsertista, jonka jälkeen siirrymme yhteiselle jouluaaton illalliselle.

3. matkapäivä, Holašovice

Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme vierailemaan Unescon suojelemassa Holašovicen kylässä, Holašovice on hyvin säilynyt keskieurooppalainen maaseutuasutuskeskus, joka on hieno yhdistelmä kahta eri rakennustyyliä. Holašovice onkin tunnettu nimenomaan tästä uniikista maalaisarkkitehtuuristaan.  Päivän aikana nautimme yhteisen lounaan paikallisessa ravintolassa, ja tutustumme myös vanhaan luostariin. Palaamme takaisin Ceský Krumloviin iltapäivällä, ja loppupäivä vapaata aikaa tutustua Ceský Krumlovin tunnelmalliseen kaupunkiin. Päivän ajomatka noin 60 km. 

4. matkapäivä, Ceský Krumlov – Wachau laakso - Wien

Aamiainen hotellissa. Aamiaisen jälkeen kirjaudumme ulos hotellista ja lähdemme kohti Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvaa Wachaun laaksoa, jonne ajomatkaa kertyy noin 2,5h. Vierailemme Tonavan joen rannan kahdessa pääkohteessa, Melkin ja Dürnsteinin kaupungeissa. Melkissä ihastelemme kukkulalle rakennettua barokkiaikaista luostaria ja kaupungin jouluvalaistussa keskustassa sijaitsevaa raatihuonetta 1500-luvulta ja koristeltua kaivoa 1600-luvun lopulta. Tämän jälkeen jatkamme matkaa Dürnsteinin 1000 asukkaan kaupunkiin, jonka kukkulalla komeilee keskiaikainen linnaraunio. Nautimme yhteisen lounaan ja maistelemme laaksossa tuotettuja viinejä. Alkuillasta saavumme Wieniin ja majoitumme hotelliin. Päivän ajomatka noin 300 km.

5. matkapäivä, Wien

Aamiainen hotellissa. Aamiaisen jälkeen lähdemme Wienin kiertoajelulle. Kiertoajelun aikana tutustumme kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin. Bussireittimme varella sijaitsee mm. Hun-dertwasserhaus, Praterin maailmanpyörä Uno city -alue ja Tonava. Ajamme pitkin kuuluisaa kehäkatua, jonka varrella näemme 1800-luvun merkittävimmät rakennukset, kuten Oopperatalon, Parlamenttitalon, Raatihuoneen ja Hofburgin linnan. Karlsplatz aukiolla näemme kuuluisan Musikverein konserttitalon, Secession taidenäyttelytalon sekä Wienin legendaarisen Naschmarktin hedelmä- ja vihannestorin. Kierroksen päätteeksi nautimme yhteisen lounaan. Lounaan jälkeen suuntaamme Schönbrunnin linnaan, joka on yksi parhaiten säilyneistä barokkiarkkitehtuurin tuotoksia Euroopassa. Opastetun kierroksen aikana kuulemme paljon linnan historiasta. Iltapäivälle jää vielä vapaata aikaa tehdä ostoksia joulutoreilla tai ihailla Wienin nähtävyyksiä. Kuljetus Wienin lentokentälle, josta Finnairin lento lähtee klo 19:15 kohti Helsinkiä, jonne saavumme klo 22.45.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.