Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Costa Cruises

Välimeren risteily Savonasta

Välimeren risteily Savonasta

Matkan kesto:

8 päivää

Uusi kohde!

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Elämysristeily Välimerellä

Costa Smeraldalla koet ennennäkemätöntä luksusta ja tyylikkyyttä. Tämä laiva on alansa uranuurtaja myös maailman ympäristöystävällisimmän polttoainejärjestelmänsä ansiosta. Häikäisevän kauneuden, ensiluokkaisen ohjelmasisällön, palvelun sekä kulinarististen nautintojen ansiosta Costa Smeralda on loistoristeilijöiden kruununjalokivi. Costa Smeraldan risteilyllä koet useita unohtumattomia kohteita Ranskassa, Espanjassa ja Italiassa.


Marseille

Jyrkkien kalkkikivikallioiden suojista löytyy Marseille, Ranskan suurin satamakaupunki. Kaupungin ykkösnähtävyys on eloisa vanha satama, jonne lipuu purjeveneitä ja risteilylaivoja ympäri maailmaa. Satamaa vartioi kaksi 1600-luvulla rakennettua linnoitusta: pohjoisessa Fort Saint-Jeanin linnoitus ja etelässä Fort Saint-Nicolas’n linnoitus. Vanhassa satamasta löytyy valtava määrä kahviloita ja ravintoloita, joihin kannattaa istahtaa alas nauttimaan alueen erityisherkusta, sinisimpukoista.

Barcelona

Espanjan toiseksi suurin kaupunki Barcelona valloittaa vaativammankin turistin: on upeita hiekkarantoja ja persoonallisia kaupunginosia sekä nähtävyyksiä kirjaksi asti. Miltä kuulostaisi visiitti Antoni Gaudin suunnittelemassa Sagrada Familia -kirkossa, käyskentely Las Ramblasin kävelykadulla katutaitelijoiden esitysten keskellä tai herkullinen tapas Barcelonan vanhan kaupungin keskuksessa Barri Gòticossa?

Palma de Mallorca

Mallorcan viehättävässä pääkaupungissa Palma de Mallorcalla käy risteilyvieraiden lisäksi myös muita arvovaltaisia vieraita, kuten Espanjan kuninkaalliset ja kansainvälinen jet set. Suihkuseurapiirien läsnäolosta kertoo jo valtava, kilometrien mittainen huvipursisatama, jossa voi ihailla hulppeita jahteja toinen toisensa perään. Itse kaupunki on ihana yhdistelmä keskiaikaisia kujia, aatelispalatseja, viimeisintä muotia myyviä trendikauppoja sekä tapasbaareja. Yksi mainitsemisen arvoinen nähtävyys on esimerkiksi 1500-luvulla rakennettu katedraali, jossa on upeat, värilliset lyijylasi-ikkunat ja espanjalaisen Antonio Gaudin suunnittelema alttari.

Palermo

Kun laiva saapuu Palermon satamaan, voit saman tien astua keskelle Palermon elävää ja värikästä kuhinaa. Markkinat houkuttelevat tekemään ostoksia ja toreilta kantautuu herkullisia tuoksuja. Palermosta löytyy myös rauhallisia sopukoita iltapäiväkävelylle. Voit esimerkiksi käyskennellä ja tehdä ostoksia Palermon satama-alueella tai suunnistaa kauniiseen kasvitieteelliseen puutarhaan. Kaupunkiin tutustumisen ohella voi istahtaa katukahvilaan, ja nautiskella pistaasista tehtyä makeaa jälkiruokaa limoncello-liköörin kera.


Rooma, Civitavecchia

Pieni ja kodikas Civitavecchia tarjoaa mainioita shoppailumahdollisuuksia esimerkiksi uuden nahkalaukun ostamiseen sekä kahviloita rentoutumiseen ja ihmisvilinän katselemiseen. Kaupunki sijaitsee noin puolentoista tunnin päässä Rooman ydinkeskustasta, ja varustamo myykin päiväretkiä halukkaille ikuiseen kaupunkiin. Englanninkielisiä retkiä on tarjolla niin amfiteatteri Colosseumista Pietarin kirkkoon kuin Vatikaaniinkin.


Costa Smeralda

Täysin uuden sukupolven loistoristeilijä tarjoaa valtavan määrän palveluja, tekemistä ja näkemistä jokaiseen makuun. 11 tasokasta ravintolaa, 19 viihtyisää baaria ja kahvilaa tarjoavat Välimeren parhaita aterioita ja juomia, ja rentoutumaan pääset monin tavoin; juuri niinkuin Sinulle parhaiten sopii. Alukselta löytyvät monipuoliset hyvinvointipalvelut, laaja vesipuisto useine uima-altaineen, jacuzzeineen ja vesiliukumäkineen, huipputasokas viihde- ja kulttuuritarjonta - ja paljon muuta.


Risteilyllä All inclusive

Matkapaketin hintaan sisältyy all inclusive laivalla, mukana kaikki ateriat sekä virvoitus- ja alkoholijuomat laseittain (poislukien tietyt premium-alkoholit kuten kalleimmat konjakit ja vuosikertaviinit, erikoisoluet ja samppanja). Suuri osa risteilijän ohjelma- ja viihdepalveluista ovat maksuttomia. Lisämaksullisia palveluita ovat mm. kylpyläosaston palvelut ja pelikasino.


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Hintaan sisältyy

 • Lentomatkat Helsinki-Milano-Helsinki Finnairin suorilla reittilennoilla
 • Matkatavarat lennoilla
 • 7 yön risteily Costa Smeralda -laivalla 2 hengen hytissä
 • All inclusive laivalla (sis. kaikki ateriat sekä virvoitus- ja alkoholijuomat, ei erikoisjuomat)
 • Palvelumaksut risteilyllä, satamamaksut ja verot
 • Laivayhtiön suomenkielisen matkanjohtajan palvelut koko risteilyn ajan
 • Bussikuljetukset ja suomenkielisen paikallisoppaan palvelut Italiassa
 • Milanon kaupunkikiertoajelu
 • Lounas Italiassa ensimmäisenä matkapäivänä

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Lentoaikataulu / Finnair

Ajat ovat paikallista aikaa. Italiassa kello 1 tunnin vähemmän kuin Suomessa.

Helsinki - Milano 07:50 - 09:55

Milano - Helsinki 18:55 - 23:00

Lisämaksulliset palvelut

1/3-4 hengen hytti

Tietyt premium-alkoholit

Kattausmaksu osaan ravintoloista

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Milano - Savona

Finnairin suora lento Helsingistä Milanoon lähtee klo 07:50. Milanoon saavumme klo 09:55 paikallista aikaa. Suomenkielinen paikallisopas on ryhmää vastassa. Bussikuljetus Savonan satamaan. Matkalla nautimme yhteisen lounaan. Costa Smeralda lähtee risteilylle klo 18:00.

2. matkapäivä, Marseille, Ranska

Laiva saapuu Marseillesiin Ranskaan klo 08:30. Voit osallistua lisämaksullisille retkille tai tutustua kohteeseen omatoimisesti. Laiva lähtee Marseillesista klo 17:00.

Marseille on Ranskan suurin satamakaupunki. Kaupungin ykkösnähtävyys on eloisa vanha satama, jonne lipuu purjeveneitä ja risteilylaivoja ympäri maailmaa. Satamaa vartioi kaksi 1600-luvulla rakennettua linnoitusta: pohjoisessa Fort Saint-Jeanin linnoitus ja etelässä Fort Saint-Nicolas’n linnoitus.

3. matkapäivä, Barcelona, Espanja

Laiva saapuu Barcelonaan Espanjaan klo 08:00. Voit osallistua lisämaksullisille retkille tai tutustua kohteeseen omatoimisesti. Laiva lähtee Barcelonasta klo 19:00.

Espanjan toiseksi suurin kaupunki Barcelona valloittaa vaativammankin turistin: on upeita hiekkarantoja ja persoonallisia kaupunginosia sekä nähtävyyksiä kirjaksi asti. Barcelonassa on helppo kävellä paikasta toiseen ja ihastella eri kaupunginosien vaihtelevia ilmeitä. Paitsi että kaupunki on täynnä nähtävää, löytyy sieltä myös ihanan kaunis satama, lähes kaikki mahdolliset trendiliikeet ja pitkät hiekkarannat auringon palvomiseen. Jokaiselle jotakin!

4. matkapäivä, Palma de Mallorca, Espanja

Laiva saapuu Palma de Mallorcaan Espanjaan klo 08:00. Voit osallistua lisämaksullisille retkille tai tutustua kohteeseen omatoimisesti. Laiva lähtee Palma de Mallorcasta klo 18:00.

Mallorcan viehättävässä pääkaupungissa Palma de Mallorcalla käy risteilyvieraiden lisäksi myös muita arvovaltaisia vieraita, kuten Espanjan kuninkaalliset ja kansainvälinen jet set.  Itse kaupunki on ihana yhdistelmä keskiaikaisia kujia, aatelispalatseja, viimeisintä muotia myyviä trendikauppoja sekä tapasbaareja.

5. matkapäivä, meripäivä

Päivä merellä. Nauti laivan tarjoamista palveluista.

6. matkapäivä, Palermo, Italia

Laiva saapuu Palermoon Italiaan klo 08:00. Voit osallistua lisämaksullisille retkille tai tutustua kohteeseen omatoimisesti. Laiva lähtee Palermosta klo 19:00.

Voit esimerkiksi käyskennellä ja tehdä ostoksia Palermon satama-alueella tai suunnistaa kauniiseen kasvitieteelliseen puutarhaan. Kun Palermossa kerran ollaan, pitää toki mainita saarella kasvavat pistaasit ja sitruunat.

7. matkapäivä, Rooma (Civitavecchia), Italia

Laiva saapuu Roomaan (Civitavecchia) Italiaan klo 08:30. Voit osallistua lisämaksullisille retkille tai tutustua kohteeseen omatoimisesti. Laiva lähtee Civitavecchiasta klo 20:30.

Civitavecchia sijaitsee noin puolentoista tunnin päässä Rooman kaupungin ydinkeskustasta. Laivalla on laaja retkivalikoima, joista jokaiselle löytyy taatusti mieluista tekemistä. Englanninkielisiä retkiä on tarjolla niin amfiteatteri Colosseumista Pietarin kirkkoon kuin Vatikaaniinkin. Päivän voi toki viettää myös pienessä ja kodikkaassa Civitavecchiassa.

8. matkapäivä, Savona - Milano - Helsinki

Costa Smeralda saapuu takaisin Savonaan klo 07:00. Kuljetus Milanoon, jossa lyhyt kaupunkikiertoajelu sekä vapaata aikaa nauttia esim. lounasta. Iltapäivällä kuljetus lentokentälle, josta Finnairin lento kohti Helsinkiä lähtee klo 18:55. Helsinkiin saavumme klo 23:00.

Laivan esittely

Costa Smeralda

Costa Cruisen uusin lippulaiva on Costa Smeralda! Suomen Turussa joulukuun 2019 alussa valmistunut innovatiivinen alus on kunnianosoitus Italialle ja yhdelle Välimeren kauneimmista paikoista, Sardinian Smaragdirannikolle. Costa Smeralda vie sinut matkalle Välimeren sydämeen ja tarjoaa tyylikkyydellään ja ensiluokkaisilla palveluillaan ainutlaatuisen lomakokemuksen. Välimeren uusimmalla ja suurimmalla loistoristeilijällä on 22 kantta ja 2600 tasokasta matkustajahyttiä, yhteensä noin 6 500 matkustajalle. Laiva on kehityksen eturivissä myös käyttäessään polttoaineenaan nesteytettyä maakaasua. Tällä uudistuksella on merkittävät ympäristövaikutukset, koska pakokaasupäästöt vähenevät ratkaisevasti erityisesti rikin, typen ja hiilidioksidin osalta.

Yleiset tilat

Täysin uuden sukupolven loistoristeilijä tarjoaa valtavan määrän palveluja, tekemistä ja näkemistä jokaiseen makuun. 11 tasokasta ravintolaa, 19 viihtyisää baaria ja kahvilaa tarjoavat Välimeren parhaita aterioita ja juomia, ja rentoutumaan pääset monin tavoin; juuri niinkuin Sinulle parhaiten sopii. Alukselta löytyvät monipuoliset hyvinvointipalvelut, laaja vesipuisto useine uima-altaineen, jacuzzeineen ja vesiliukumäkineen, huipputasokas viihde- ja kulttuuritarjonta - ja paljon muuta.


Hytit

Yhteensä 2 612 hyttiä. Katso tarkemmat hyttikuvaukset sivun alareunasta.


Ruoka ja juoma

• 4 pääravintolaa; La Colombina, Il Meneghino, Arlecchino ja Il Rugantino
• 2 buffet -ravintolaa; La Sagra dei Sapori ja Tutti a Tavola
• 2 erikoisravintolaa; Panorama ja Bellavista
• 3 lisämaksullista ravintolaa; Pizzeria Pummid'oro, Laboratorio del Gusto ja Teppanyaki
• 5 food courtia; Rosso di Serra, La Vetta, Bacaro, Settimo cielo ja The Salty Beach street food.
• 19 baaria ja kahvilaa; mm. Grand Bar Mastroianni, Maranello Sports Bar, Bacaro Veneziano, Ferrari Pumanta, Aperol Spritz Bar, Campari Bar, jazz-pianobaari, 2 jäätelöbaaria, Nutella Café ja monia muita.


Hyvinvointi

Laaja hyvinvointikeskus, josta löytyy mm. kuntosali, hoitohuoneita ja saunaosastot
• Useita porealtaita
• 4 uima-allasta, joista yksi on katettavissa lasikatolla
   • Vesipuisto, jossa mm. vesiliukumäkiä
  •  Erikseen varattavissa olevia erillisiä rentoutumis- ja auringonottoalueita
  •  Volare "skywalk" -kävelyrata jopa 65 metrin korkeudessa
  •  Monikäyttöinen urheilukenttä ja juoksurata
  •  Lastenhoitopalvelua myös alle 3 -vuotiaille

Viihde

• Piazza Trastevere, jossa on baareja, kauppoja ja viihdettä - aivan kuten Italiassa
• Colosseo -kolmikerroksinen keskusaukio, jossa viihdettä ja upeaa visuaalista, interaktiivista sisältöä
• Kolmikerroksinen teatteri
• Kasino
• CoDe - italialainen designmuseo
• Ostoskeskus
• Disco
• Pelihuone
• Internet -cafe
• Kirjasto
• Lastenallas
• Lasten kerhotilat

Virtuaaliesittely

Tutustu laivaan täällä


Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Hytit

Kuva hytistä

Sisähytti

Kaksi vuodetta, jotka yhdistettävissä parivuoteeksi.

 • Ilmastointi.
 • Radio.
 • Puhelin.
 • Interaktiivinen televisio.
 • Tallelokero.
 • Hiustenkuivain.
 • Kylpyhuone, jossa on suihku ja WC.
 • Runsaasti kaappitilaa.
 • Pelastusliivit.
 • Hytin kuva on suuntaa antava ja sisustus saattaa vaihdella.
Kuva hytistä

Ikkunahytti

Kaksi vuodetta, jotka on yhdistettävissä parivuoteeksi.

 • Ikkuna merelle.
 • Ilmastointi.
 • Radio.
 • Puhelin.
 • Interaktiivinen televisio.
 • Tallelokero.
 • Hiustenkuivain.
 • Kylpyhuone, jossa on suihku ja WC.
 • Runsaasti kaappitilaa.
 • Pelastusliivit.
 • Hytin kuva on suuntaa antava ja sisustus saattaa vaihdella.
Kuva hytistä

Parvekehytti

Kaksi vuodetta, jotka on yhdistettävissä parivuoteeksi.

 • Parveke merelle (Classic-luokan hyteissä suojattu parveke).
 • Ilmastointi.
 • Radio.
 • Puhelin.
 • Interaktiivinen televisio.
 • Tallelokero.
 • Hiustenkuivain.
 • Kylpyhuone, jossa on suihku ja WC.
 • Runsaasti kaappitilaa.
 • Pelastusliivit.
 • Hytin kuva on suuntaa antava ja sisustus saattaa vaihdella.

Huom!

Lisämaksusta tilattavissa myös minisviitti tai sviitti.
Ota yhteys myyntipalveluumme p. 010 2323200.

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.