Matkapojat logo Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
MSC Cruises

Helsingistä Norjan vuonoille

Helsingistä Norjan vuonoille

Lähtöpäivät:

Ei lähtöjä toistaiseksi

Matkan kesto:

14 yötä

Tarjous -150€

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Elämysristeily Norjan vuonoille

Lähde täysihoidolliselle elämysristeilylle upeisiin maisemiin Helsingistä maailman kauneimmalle rannikolle Norjaan. MSC Preziosa -loistoristeilijä vie matkustajat Itämeren halki tyylikkäästi, Ruotsin ja Saksan kautta Norjan vuoristoisiin ja upeisiin vuonomaisemiin. Suomalainen matkanjohtaja on risteilyillä mukana varmistamassa, että asiakkaamme nauttivat lomastaan parhaan mukaan. Helsingin lähdöillä on tarjolla ainoastaan 50 hyttiä ja suosituimmat hyttiluokat loppuvat pian.


14 yön risteily täysihoidolla

Risteilyn hintaan sisältyy täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset ja kaikki välipalat). Juomapaketit lisämaksusta.

Upeat käyntkikohteet Norjassa, Saksassa, Ruotsissa ja Virossa

14 yön risteilyn kohokohdat on jopa neljä eri kohdetta Norjan mahtavista vuonomaisemista tunnetulla länsirannikolla, sekä Kiel/Lyypekki/Hampuri Saksassa. Risteilyn käyntikohteet vaihtelevat hieman lähtöpäivästä riippuen. Risteilystä riippuen Norjassa käydään Ålesundissa, Bergenissä, Stavangerissa, Haugesundissa, Maloyssa, Kristiansandissa sekä vuonon pohjukalla Oldenissa että Nordfjordeidissa. Monessa käyntikohteessa on kokonainen päivä aikaa tutustua ihastuttaviin rannikkokaupunkeihin ja kohteisiin. Katso tarkemmat reitit matkaohjelma -välilehdeltä.


Suomalainen matkanjohtaja

Laivalla palvelukielenä on englanti. Suomalainen matkanjohtaja huolehtii laivalla kaikista järjestelyistä ja tarvittaessa avustaa asiakkaitamme suomeksi myös mahdollisissa kieliongelmissa. Matkanjohtajalta saat tietoa ja vinkkejä myös risteilyn satamakohteisiin ja nähtävyyksiin. Matkanjohtajamme on asiakkaitamme vastassa heti Helsingin satamassa.


Hytit

MSC Preziosan hytit ovat kuin pieniä hotellihuoneita. Valoisasti ja modernisti sisustetuissa hyteissä on parisänky,jonka voi tarvittaessa jakaa kahdeksi erillissängyksi. Kaikkiin hytteihin sisältyy henkilökohtainen hyttisiivooja, joka huolehtii hytin siisteydestä ja varustelusta kahdesti päivässä. Osa hyteistä soveltuu 4 hengelle. Tutustu lisää hytteihin Laiva -välilehdellä.


• Perushytit eli ikkunattomat hytit: Interior Bella 13m2 / Deluxe interior 16m2


• Parvekehytissä nautit omasta yksityisestä parvekkeestasi: Balcony Bella (osittainen merinäköala) – 18m2 + parveke 4m2 / Premium Balcony – 18m2 + parveke 4m2


• Ulkohytissä nautit maisemista myös hytissäsi: Premium Ocean view 20m2MSC

Italialainen MSC on maailman suurin yksityisomisteinen risteilyvarustamo ja tunnettu Välimeren risteilyistään. MSC:llä on moderni ja ympäristöystävällinen 19 aluksen laivasto. Varustamo kompensoi kaikkien matkustajien risteilystä aiheutuneet hiilidioksipäästöt.

MSC Preziosa

MSC Preziosa on  333m pitkä vuonna 2013 valmistunut moderni risteilyalus. Laivaan mahtuu 3959 matkustajaa ja henkilökunnan määrä on 1324. Laiva on iso kelluva lomakeskus josta löytyy mm. ravintoloita moneen makuun, 1500 neliön kylpylä, 4D-elokuvateatteri, Formula 1 - simulaattori, yökerho ja kasino.

Pukeutuminen risteilyllä

MSC Preziosan risteilyille voi pukeutua rennosti, myös illallisille. Risteilyllä on muutama juhlavampi illallinen, jolloin t-paidassa ja farkuissa ei ole suositeltavaa mennä a la carte -ravintolaan. Myös buffetissa voi syödä vaikka kaikki illalliset ja buffetiin rennompi pukeutuminen kelpaa. Mukaan kannattaa pakata juhlavammat vaatteet, mikäli haluaa illallistaa hienommin a la carte ravintolassa.


Lapset ja nuoret

Lapsiperheet  ovat varustamon filosofiassa toiminnan keskiössä. Perheen pienempien viihtyvyyteen on panostettu laivalla. Laivalta löytyy kansainvälisiä lasten- ja nuorten kerhoja, Formula 1-simulaattori, sisäjalkapallohalli, vaijeriliuku, isot videopelisalit, keilarata, teinidisco ja 4D-elokuvateatteri ovat vain osa lasten ja nuorten palveluista.

MSC- VARUSTAMO


MATKUSTUSASIAKIRJAT (PASSI)

* Laivayhtiöiden sääntöjen mukaan risteilyillä, kaikilla matkustajilla tulee olla passi, jonka on oltava voimassa vähintään 6 kuukautta paluupäivän jälkeen. Tarkistathan myös, että passi on ehjä ja voimassa! Muiden maiden kansalaisten on tarkistettava oman maansa määräykset.


* Laivayhtiöiden sääntöjen mukaan risteilyillä, myös Euroopassa, tarvitsemme kaikilta matkalaisilta selkeät valokopiot passeista sekä seuraavat tiedot: kotiin jäävän yhteyshlön (lähiomaisen/ystävän) nimi ja puhelinnumero (hätätilanteiden varalta)


Toimitattehan nämä tiedot toimistoomme heti ennakkomaksun maksamisen jälkeen, dokumentit tulostuvat yhdessä varausvahvistusten kanssa!


* Matkadokumentit (matkaohjelma, risteilyliput) lähetetään noin kaksi viikkoa ennen lähtöä valitsemallasi tavalla (sähköpostitse/postin välityksellä).


MATKAVAKUUTUS JA COVID 19 -PANDEMIAN AIHEUTTAMAT VAATIMUKSET

Matkustajien tulee esittää satamassa vakuutusyhtiön englanninkielinen vakuutustodistus, josta käy ilmi, että matkavakuutus kattaa myös koronasta aiheutuvat hoito- ja karanteenikulut ja kotiinpaluun.


MSC-varustamon koronavaatimukset turvalliseen matkustamiseen:

Huomioithan, että vaatimukset voivat muuttua lyhyelläkin varoitusajalla


* Matkavakuutus on pakollinen ja sen tulee kattaa myös koronasta aiheutuvat hoitokulut, karanteenikulut ja kotiinpaluun näiden jälkeen.


* Kaikilta yli 2-vuotiailta matkustajilta vaaditaan negatiivinen antigeenitesti (tai PCR-testi), joka on otettu alle 48 tuntia ennen laivaan nousua (esim. torstaina klo 15 laivaan nouseva matkustaja voi ottaa testin aikaisintaan tiistaina klo 15.01)


* Kaikkien 12 vuotta täyttäneillä matkustajilla tulee olla täysi koronarokotussarja (2-4 rokotusta). Viimeisimmästä rokoteannoksesta saa risteilyn päättymishetkellä olla aikaa maksimissaan 9 kk.

·        Asiakkaiden tulee täyttää terveystietolomake viimeistään satamassa ennen laivaan nousua

·        Asiakkailta mitataan lämpö otsasta ennen laivaan nousua.

 

 

MSC-varustamon koronakäytännöt löydät myös oheisesta päivittyvästä linkistä:

https://www.msccruises.fi/health-and-safety-measures/northern-europe

Hintaan sisältyy

 • 14 yön risteily 2 hengen hytissä
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset ja kaikki välipalat)
 • Suomalaisen matkanjohtajan palvelut
 • Satamamaksut ja verot
 • Laivan monipuolinen viihdeohjelma
 • Kuntosalin ja urheilukenttien käyttö
 • Uima-altaiden, porealtaiden ja vesiliukumäen käyttö
 • Lastenohjelma ja klubit lapsille
 • Henkilökunnan palvelupalkkiot laivalla

Matkaohjelma

Risteily 23.6.-7.7.2022

Helsinki – Tukholma – meripäivä – Kiel – meripäivä – Bergen – Olden – Ålesund – Haugesund – meripäivä – Kiel – meripäivä – Tallinna – Tallinna – Helsinki

Juhannusristeily! Tällä risteilyllä käydään myös Oldenissa, joka sijaitsee Nordfjord-vuonon perukoilla korkeiden vuorten välissä. Oldenin lisäksi vieraillaan myös Ålesundissa, Bergenissä ja Haugesundissa. Monessa käyntikohteessa on kokonainen päivä aikaa tutustua ihastuttaviin rannikkokaupunkeihin ja kohteisiin. Suomalainen matkanjohtaja opastaa kaikissa asioissa ja on mukana myös kohteissa. Voit osallistua myös retkille eri satamakohteissa.


Aikataulu (huom. muutokset mahdollisia)

to 23.6.          Helsinki / Hernesaari  lähtö 18:00

pe 24.6.         Tukholma, Ruotsi 08:00 - 18:00

la 25.6.          Merellä

su, 26.6.        Kiel (Lubeck) 07:00 - 19:00

ma 27.6.        Merellä

ti 28.6.          Bergen, Norja 08:00 - 18:00

ke 29.6.         Olden, Norja 07:00 - 17:00

to 30.6.          Alesund, Norja 07:00 - 16:00

pe 1.7.           Haugesund, Norja 09:00 - 18:00

la 2.7.            Merellä

su 3.7.           Kiel (Lubeck) 07:00 - 19:00

ma 4.7.          Merellä

ti 5.7.            Tallinna, Viro saapuu 09:00                 

ke 6.7.           Tallinna, Viro lähtö 20:00

to 7.7.            Helsinki, saapuu  07:00

Risteily 21.7.-4.8.2022

Helsinki – Tukholma – meripäivä – Kiel – meripäivä – Målöya – Bergen – meripäivä – Stavanger – meripäivä – Kiel –  meripäivä – Tallinna – Helsinki

Tämä risteily vie kolmeen kohteeseen Norjan rannikolla ja matkalla on yksi nautinnollinen meripäivä enemmän kuin muilla kesän risteilyillä. Tällöin voi nauttia kesän kuumimmista päivistä vaikka laivan uima-allasalueella. Målöy sijaitseen pohjoisvuonon suulla vuorten keskellä. Bergen on kaunis vanha hansakaupunki ja Stavanger moderni kaupunki suuren Lysefjord-vuonon rannalla. Unohtaa ei myöskään sovi kahta vierailua Kielissä Saksassa, sieltä käsin voi vierailla mm. Hampurissa. Monessa käyntikohteessa on kokonainen päivä aikaa tutustua ihastuttaviin rannikkokaupunkeihin ja kohteisiin. Suomalainen matkanjohtaja opastaa kaikissa asioissa ja on mukana myös kohteissa. Voit osallistua myös retkille eri satamakohteissa.

Aikataulu (huom. muutokset mahdollisia)

to 21.7.          Helsinki / Hernesaari  lähtö 18:00

pe 22.7.         Tukholma, Ruotsi 08:00 - 18:00

la 23.7.          Merellä

su 24.7.         Kiel (Lubeck) 07:00 - 18:00

ma 25.7.        Merellä

ti 26.7.          Maloy, Norja 11:00 - 20:00

ke 27.7.         Bergen, Norja 08:00 - 19:00

to 28.7.          Merellä

pe 29.7.         Stavanger, Norja 07:00 - 18:00

la 30.7.          Merellä

su 31.7.         Kiel (Lubeck) 07:00 - 19:00

ma 1.8.          Merellä

ti 2.8.            Tallinna, Viro saapuu 09:00

ke 3.8.           Tallinna, Viro lähtö 20:00

to 4.8.            Helsinki saapuu 07:00

Risteily 4.-18.8.2022

Helsinki – Tukholma – meripäivä – Kiel – meripäivä – Bergen – Nordfjordeid – Målöya – Stavanger – meripäivä – Kiel – meripäivä – Tallinna – Helsinki

Tällä risteilyllä käydään upeissa maisemissa Nordfjordeidissa sekä Målöyssä. Päivä vietetään myös Norjan länsirannikon suurimmissa kaupungeissa Bergenissä ja Stavangerissa. Kielissä pysähdytään aina kahteen otteeseen, meno- ja paluumatkalla. Monessa käyntikohteessa on kokonainen päivä aikaa tutustua ihastuttaviin rannikkokaupunkeihin ja kohteisiin. Suomalainen matkanjohtaja opastaa kaikissa asioissa ja on mukana myös kohteissa. Voit osallistua myös retkille eri satamakohteissa.

Aikataulu (huom. muutokset mahdollisia)

to 4.8.            Helsinki / Hernesaari lähtö 18:00

pe 5.8.           Tukholma, Ruotsi 08:00 - 18:00

la 6.8.            Merellä

su 7.8.           Kiel (Lubeck) 07:00 - 18:00

ma 8.8.          Merellä

to 9.8             Bergen, Norja 08:00 - 18:00

ke 10.8.         Nordfjordeid, Norja 07:00 - 18:00

to 11.8.          Maloy, Norja  07:00 - 17:00

pe 12.8.         Stavanger, Norja 10:00 - 20:00

la 13.8.          Merellä

su 14.8.         Kiel (Lubeck) 07:00 - 19:00

ma 15.8.        Merellä

ti 16.8.          Tallina, Viro saapuu 09:00

ke 17.8.         Tallinna, Viro lähtö 20:00

to 18.8.          Helsinki saapuu 07:00


Laivan esittely

MSC Preziosa

MSC Preziosa on  333m pitkä vuonna 2013 valmistunut moderni risteilyalus. Laivaan mahtuu 3959 matkustajaa ja henkilökunnan määrä on 1324. Laiva on iso kelluva lomakeskus josta löytyy mm. ravintoloita moneen makuun, 1500 neliön kylpylä, 4D-elokuvateatteri, Formula 1 - simulaattori, yökerho ja kasino. Yksi atriumin porrasaskelmista on aitoa Swarovski-kristallia.
Kauniisti muotoillun MSC Preziosan klassinen muotoilu sisältää upeita ominaisuuksia, kuten aidot kivipiazzan,  Swarovski-kristalliportaat ja maagisen infinity -uima-altaan. Kaikki tämä ja paljon muuta on löydettävissä omaan tahtiisi laivalla ja nautit joka hetkestä täysillä, kun matkustat joihinkin maailman kauneimpiin kohteisiin.
Pulahda yhteen neljästä altaasta, anna adrenaliinin pumpata kierroksella Formula 1 -simulaattorissa ja salli makunystyröidesi maistaa aitoa italialaista gelatoa. MSC Preziosa on iso kelluva lomakeskus, jossa italialainen eleganssi yhdistyy ympäristöystävälliseen huipputeknologiaan.


MSC

Italialainen MSC on maailman suurin yksittyisomisteinen risteilyvarustamo ja tunnettu Välimeren risteilyistään. MSC:llä on moderni ja ympäristöystävällinen 19 aluksen laivasto. Varustamo kompensoi kaikkien matkustajien risteilystä aiheutuneet hiilidioksipäästöt.

Laivatiedot


Neitsytmatka 2013

Matkustajaa 3959

Henkilökuntaa 1324

Kantta13

Leveys 38m

Pituus 333m

Koko 139000 BT

Nopeus 23 solmua

Ruoka & Juoma

À la carte - ja buffet-ravintola sisältyvät hintaan. Luvassa on Välimeren maista tuttuja makuelämyksiä.

Viihde

Nauti elävästä musiikista, teemailloista, yökerhon ja kasinon tunnelmasta sekä Las Vegasin inspiroimista esityksistä teatterissa – joka ilta.

Hyvinvointi

Nauti auringosta ja viihtyisästä uima-allasosastosta tai rentoudu turkkilaisessa saunassa 1500 neliön täyden palvelun kylpylässä. Treenaa merinäköalalla hyvin varustetulla kuntosalilla. Laivalta löytyy myös infinity-allas ja sisäuima-allas alue siltä varalta ettei sää tee yhteistyötä.

Aktiviteetit

Valitse laajasta valikoimasta aktiviteetteja. Nuoremmille risteilyvieraille löytyy lasten- ja nuortenkerhoja, Formula 1 -simulaattori ja 4D -elokuvateatteri.

Pukeutuminen risteilyllä

MSC Preziosan risteilyille voi pukeutua rennosti, myös illallisille. Risteilyllä on muutama juhlavampi illallinen, jolloin t-paidassa ja farkuissa ei ole suositeltavaa mennä a la carte -ravintolaan. Myös buffetissa voi syödä vaikka kaikki illalliset ja buffetiin rennompi pukeutuminen kelpaa. Mukaan kannattaa pakata juhlavammat vaatteet, mikäli haluaa illallistaa hienommin a la carte ravintolassa.

Lapset ja nuoret

Lapsiperheet  ovat varustamon filosofiassa toiminnan keskiössä. Perheen pienempien viihtyvyyteen on panostettu laivalla. Kansainväliset lasten- ja nuorten kerhoja, Formula 1-simulaattori, sisäjalkapallohalli, vaijeriliuku, isot videopelisalit, keilarata, teinidisco ja 4D-elokuvateatteri ovat vain osa lasten ja nuorten palveluista. Lasten- ja nuortenkerhot yhteistyössä Legon kanssa sisältyvät hintaan.

Hytit

MSC Preziosan hytit ovat kuin pieniä hotellihuoneita. Valoisasti ja modernisti sisustetuissa hyteissä on parisänky,jonka voi tarvittaessa jakaa kahdeksi erillissängyksi. Kaikkiin hytteihin sisältyy henkilökohtainen hyttisiivooja, joka huolehtii hytin siisteydestä ja varustelusta kahdesti päivässä. Tutustu lisää hytteihin sivun alaosasta.


• Perushytit eli ikkunattomat hytit

• Parvekehytissä nautit omasta yksityisestä parvekkeestasi

• Ulkohytissä nautit maisemista myös hytissäsi

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Hytit

Kuva hytistä

Sisähytti

Perushytit eli ikkunattomat hytit ovat kuin pieniä hotellihuoneita. Valoisasti ja modernisti sisustetuissa hyteissä on parisänky, jonka voi tarvittaessa jakaa kahdeksi erillissängyksi. Siivous aamuin ja illoin. Valittavana Interior Bella 13m2 ja Deluxe interior 16m2. Hytin varustukseen sisältyy myös mm.

 • interaktiivinen televisio
 • puhelin
 • langaton internetyhteys (lisämaksullinen)
 • ilmastointi,
 • hiustenkuivaaja
 • vaatekaappi
 • WC ja kylpyhuone
 • minibaari/jääkaappi
 • tallelokero ja vaatekomero
Kuva hytistä

Ulkohytti

Ikkunalliset hytit ovat kuin pieniä hotellihuoneita. Hyteissä on parisänky, jonka voi tarvittaessa jakaa kahdeksi erillissängyksi. Siivous aamuin ja illoin. Premium Ocean view 20m2. Hytin varustukseen sisältyy myös mm.

 • interaktiivinen televisio
 • puhelin
 • langaton internetyhteys (lisämaksullinen)
 • ilmastointi
 • vaatekaappi
 • hiustenkuivaaja
 • WC ja kylpyhuone
 • minibaari/jääkaappi
 • tallelokero
 • vaatekomero
Kuva hytistä

Parvekehytti

Parvekkeelliset hytit ovat kuin hotellihuoneita. Hyteissä on parisänky, jonka voi tarvittaessa jakaa kahdeksi erillissängyksi. Siivous aamuin ja illoin. Valittavana Balcony Bella (osittainen merinäköala) – 18m2 + parveke 4m2 Premium Balcony – 18m2 + parveke 4m2. Hytin varustukseen sisältyy myös mm.

 • interaktiivinen televisio
 • puhelin
 • hiustenkuivaaja
 • langaton internetyhteys (lisämaksullinen)
 • ilmastointi
 • vaatekaappi
 • WC ja kylpyhuone
 • minibaari/jääkaappi
 • tallelokero
 • vaatekomero

Huom!

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.