Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Viihdekalenteri Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Silja Europa

Maarianhaminan risteily

Kesän Maarianhaminan risteily

Lähtöpäivät:

8.7.2019

Matkan kesto:

3 pv

Hinta:

Hinta alkaen 189€

Maarianhaminan risteily

alk. 189 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Kesän erikoisristeily Ahvenan­maalle

Uutuutena Silja Europa risteilee kesällä Helsingistä päiväksi Maarianhaminaan. Perillä vietetään siis yksi kokonainen päivä, joten ehdit rauhassa tutustua viihtyisään Maarianhaminan kaupunkiin ja Ahvenanmaan saareen joko omin päin tai osallistumalla erilaisille opastetuille retkille. Laiva kulkee paluumatkalla Tallinnan kautta, joten voit paluumatkalla piipahtaa myös Tallinnassa maissa. Risteilyllä herkuttelet useammankin kerran Europan monipuolisissa ravintoloissa hintaan sisältyvillä ateriakupongeilla ja aamulla täytät vatsasi runsaalla meriaamiaisella.


Erikoisristeilyn viihde

Risteilyllä on ohjelmaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Europalla on mukana bilebändi, trubaduuri ja housebändi. Trubaduurina viihdyttää Joku Paikallinen Pyle, housebändinä Why Not ja bilebändinä soittaa Blaster. Erikoisristeilyllä lapsia viihdyttää mm. Muumi ja Heureka-tiedeshow sekä tietysti puuhasteltavaa riittää Summer Centerissä!


Maarianhamina

Maarianhaminassa nautit pikkukaupungin tunnelmasta ja moninainen Ahvenanmaa tarjoaa elämyksiä kaikille. Voit ulkoilla, tutustua kulttuuriin ja historiallisiin nähtävyyksiin.  Kaupungin keskusta tarjoaa pienellä alalla laajan valikoiman kauppoja ja muita palveluja. Täällä ostospaikat, ravintolat, kulttuuri ja elämykset ovat lähellä. Maarianhaminan palvelut ja ostostarjonta ovat yllättävän laajat verrattuna kaupungin kokoon ja asukaslukuun. Kaupungista löytyy runsaasti ravintoloita, hotelleja, baareja, museoita ja kauppoja.

Retket Maarianhaminassa

Maarianhaminaan ja Ahvenanmaahan voit tutustua osallistumalla Tallinkin järjestämille retkille. Kävelyllä oppaan johdolla tutustut kaupunkiin ja näet mm. Pommern-museolaivan ja kaupungintalon. Kiertoajelulla näet mm. Sundin upeat kulttuurimaisemat, Kastelholman alueen sekä Smakbyn. Kirjailija Anni Blomqvistin museossa ja entisestä lapsuudenkodista tehdyssä kestikievarissa tutustutaan Myrskyluodon Maijan maisemiin. Stallhagenin pienpanimolla tutustutaan mallasjuoman valmistukseen ja maistellaan uniikkeja käsityöoluita ja ahvenanmaalaisia pieniä makupaloja. Tase of Åland -retkellä käydään Michael Björklundin Smakbyn-tislaamossa maistajaisissa. Retket lisämaksusta. Paikkoja rajoitetusti, oikeudet muutoksiin pidätetään. Tutustu sivun alalaidasta runsaaseen retkitarjontaamme ja varaa suosikkiretkesi hyvissä ajoin ennakkoon, jotta mahdut mukaan!

Kesällä voit lähteä Europalla myös Riian-risteilylle tai erikoisristeilylle Visbyhyn!


Huom! Hinnat edellyttävät Tallink Siljan Club One kanta-asiakaskorttia. Mikäli sinulla ei ole Club One korttia, voit hankkia sen täältä tai kysy lisää myyntipalvelustamme puh. 010 2323 200.

Hintaan sisältyy

 • Risteilymatkan valitussa hyttiluokassa
 • Maihinnousukortit Matkapoikien omasta lähtöselvityksestä satamassa
 • 2 x meriaamiainen
 • 2 x illalliskuponki

Aikataulu (lento/laiva)

Laiva-aikataulut

Helsinki, Länsiterminaali 1
Maarianhamina
Helsinki Maarianhamina
17:00 09:30
16:00 20:00

Lisämaksulliset palvelut

Paluupäivän lounas

Retket Maarianhaminassa

Liityntäkuljetukset kotimaassa

Lisämaksulliset retket

Hinta 16 €/hlö

Kuva retkestä

Opastettu kävelykierros

Kävelykierroksella Maarianhaminan merkittävimmät nähtävyydet tulevat tutuksi yhdessä suomenkielisen oppaan kanssa. Kierroksen aikana nähdään muun muassa historiallinen museolaiva Pommern (ulkopuolelta), 40 m merenpinnan yläpuolella kohoava Badhusberget, Södragatanin ”vanha kaupunki” hurmaavine puuhuviloineen, Maarianhaminan kaupungintalo, Ahvenanmaan itsehallintotalo sekä kävelykatu Torggatan. Kierroksen aikana käydään kahvilla/teellä ja leivonnaisella ravintola Sittkoffska Gårdenissa.
Kävelykierros päättyy joko keskustaan tai yhdessä oppaan kanssa kävellen risteilyterminaaliin.
Retken kesto noin 1,5 tuntia, sisältäen kävelyä mukulakivillä, joten suosittelemme mukavia jalkineita.

Retkipäivä 9.7.2019
Ei sovellu liikuntaesteisille.
Lähtö satamasta: klo 10.00
Hinnat:  yli 3v ja aikuiset 16 €
0-2 ilmaiseksi (paikkavaraus tarvitaan)

Hinta 37 €/hlö

Kuva retkestä

Kiertoajelu itäiselle Ahvenanmaalle

Opastettu kiertoajelu Sundin kulttuurimaisemiin.
Suomeksi opastettu retki Itäiselle Ahvenanmaalle. Lyhyen Maarianhaminan kaupunkikierroksen jälkeen otetaan suunnaksi Sundin upeat kulttuurimaisemat. Käymme luonnonkauniilla Kastelholman alueella, jota myös kutsutaan kulttuurin kehdoksi. Täältä löytyy muun muassa 1300-luvulta peräisin oleva Kastelholman linna, johon tutustutaan ulkoisesti. Vierailemme ahvenanmaalaisista rakennusperinteistään tunnetussa Jan Karlsgårdenin ulkoilmamuseossa sekä Vita Björnin vankilamuseossa. Ihastelemme myös perinteistä kukkasin ja lehväköynnöksin koristeltua juhannussalkoa. Smakbyssä, julkkiskokki Michael Björklundin ravintolassa nautimme kahvia/teetä sekä herkullista ahvenanmaalaista pannukakkua (sis. hintaan). Smakbyn puodista voi halutessaan ostaa mukaan paikallisia tuotteita ja matkamuistoja. Tämän jälkeen teemme vielä kierroksen Bomarsundiin ja kuulemme Venäjän vallan ajasta Ahvenanmaalla. Retki päättyy takaisin risteilyterminaaliin.Retken kesto noin noin 3,5 tuntia, sisältäen kävelyä, joten suosittelemme mukavia jalkineita.

Retkipäivä 9.7.2019
Ei sovellu liikuntaesteisille.
Lähdöt satamasta: klo 10.00
Hinnat: yli 3v ja aikuiset 37 €
0-2 ilmaiseksi (paikkavaraus tarvitaan)

Hinta 48 €/hlö

Kuva retkestä

Myrskyluodon Maijan maisemissa

Suomeksi opastettu retki rakastetun Myrskyluodon Maijan maisemiin.
Myrskyluodon Maija on monelle suomalaiselle tuttu hahmo ahvenanmaalaisen kirjailija Anni Blomqvistin Myrskyluoto-kirjoista. Tarina seuraa Maijan elämää; lapsuutta Simskälassa ja aikuisiän haasteita Myrskyluodolla 1800-luvun Ahvenanmaalla. Kirjailijan oma elämä oli monessa suhteessa samanlainen kuin Maijan; meri näytteli kummankin elämässä merkittävää osaa. Retki suuntautuu Simskälan saarelle Värdon kuntaan, aivan saariston koilliskulmaan. Vierailemme Annin kotona, joka toimii nykyään museona. Käymme myös hänen lapsuudenkodissaan, joka on nykyään Stormskärs Värdhus -niminen kestikievari. Nautimme täällä lounaan (sis. hintaan), herkullista kalakeittoa ja ahvenanmaalaista pannukakkua kahvin/teen kera.
Matkalla takaisin Maarianhaminaan pysähdymme vielä Bomarsundin linnoituksen raunioilla.

Hintaan sisältyy lounas: herkullista kalakeittoa ja ahvenanmaalaista pannukakkua kahvin/teen kera.
Retken kesto noin 6 tuntia, sisältäen kävelyä, joten suosittelemme mukavia jalkineita.Soveltuu myös lievästi liikuntaesteisille (ei pyörätuoli).
Retkipäivä 9.7.2019
Lähdöt satamasta: klo 10.00.
Hinnat:  yli 3v ja aikuiset 48 €
0-2 ilmaiseksi (paikkavaraus tarvitaan)

Hinta 59 €/hlö

Kuva retkestä

Olutmaistelua ja paikalliset herkut

Olutmaistelua ja ahvenanmaalaiset herkut - K-18
 
Ahvenanmaalaisen pienpanimon, Stallhagenin uniikit käsityöoluet ovat monelle tuttuja Suomen mantereellakin. Stallhagenin pienpanimo on erittäin suosittu vierailukohde - se sijaitsee noin 20 km päässä Maarianhaminasta keskellä kaunista maaseutua, Grelsbyn kylässä. Alue kuului aikoinaan Grelsbyn kuninkaankartanoon, jonka omisti Kustaa Vaasa. Tällä mielenkiintoisella panimokierroksella pääsemme tutustumaan suomenkielisen oppaan kanssa mallasjuoman valmistukseen ja kierroksen jälkeen maistelemme eri olutlajikkeita yhdessä paikallisten herkkujen kanssa.

Retkipäivä 9.7.2019
Olutmaistelu sisältää: 4 x 15 cl käsityöoluita sekä 4 kpl ahvenanmaalaisia herkkupaloja (liha/kala/kasvis).
Retken kesto noin 2,5 tuntia.
Soveltuu myös lievästi liikuntaesteisille (ei pyörätuoli).
Ikäraja on 18-vuotta.
Lähdöt satamasta: klo 15.30.
 
Hinnat: aikuinen 59 €

Hinta 48 €/hlö

Kuva retkestä

Taste of Åland

Taste of Åland – Michael Björklundin Smakbyn ravintolassa  K-18
 
Kastelholman linnan kupeessa sijaitseva Smakbyn on yksi Ahvenanmaan puhutuimpia ja suosituimpia kulinaarikohteita. Ravintola avattiin 2012 ja sitä vetää saaren tunnetuin julkkiskokki Michael Björklund, joka muistetaan myös Strömsö-televisiosarjasta. Ravintolakonseptin perusajatuksena on ruoan puhtaus ja eettisyys. Suomeksi opastetun kierroksen aikana pääsemme vierailemaan Smakbyn tislaamossa, jossa valmistetaan muun muassa omenaviinaa, liköörejä ja viiniä. Sekä maistelemaan viittä jaloa juomaa paikallisilla herkuilla. Vierailemme myös ravintolan puodissa, josta voi ostaa ahvenanmaalaisia tuotteita ja tuliaisia ennen paluuta Maarianhaminaan. Juomamaistiaiset sisältävät: omenaviiniä, Röd Granit -kirsikkalikööriä, Ål-Meister Bongo-yrttimausteviinaa, Päråla-päärynälikööriä ja Apelbrand-omenatislettä (aiempi nimi Ålvados). Juoman kanssa tarjoiltavat herkkupalat ovat paikallisia tuotteita.

Retkipäivä 9.7.2019
Retken kesto noin 2,5 tuntia.
Soveltuu myös lievästi liikuntaesteisille (ei pyörätuoli).
Ikäraja on 18-vuotta.
Lähdöt satamasta: klo 15.30.
Hinnat: aikuinen 48 €

Hinta 13 €/hlö

Kuva retkestä

Eckerö-kuljetus

Tutustu aurinkoiseen Eckeröön omatoimisesti, etäisyys noin 35 km Marianhaminasta. Kohde on mitä mainioin paikka viettää kesäpäivää koko perheellä. Bussi pysähtyy matkan aikana hauskassa elämyspuisto Smart Parkissa, rannalla Käringsund Resortissa sekä Eckerön keskustassa.
Hinta sisältää meno-paluukuljetukset satama-Eckerö-satama.Ei opastusta.
Retkipäivä 9.7.2019Lähtö satamalaiturilta: klo 10:30 (paluu Eckeröstä klo 13:15)
Hinnat:  aikuiset 13 €
lapsi 3-17 v   7€
0-2 ilmaiseksi (ilman omaa istumapaikkaa, paikkavaraus tarvitaan)

Hinta 13 €/hlö

Kuva retkestä

Kastelholma-kuljetus

Tutustu luonnonkauniiseen ja historialliseen Kastelholman alueeseen omatoisesti. Täällä sijaitsevat muun muassa 1300-luvulta peräisin oleva upea Kastelholman linna, ahvenanmaalaisista rakennusperinteistään tunnettu Jan Karlsgårdenin ulkoilmamuseoalue, julkkiskokki Michael Björklundin ravintola Smakbyn, Vita Björnin vankilamuseo sekä uimaranta.Hinta sisältää menopaluukuljetuksen satama-Kastelholma-satama.

Ei opastusta.
Retkipäivä 9.7.2019
Lähtö satamasta: klo 10.30 (paluu Kastelholmasta klo 13:40)
Hinnat:  aikuiset 13 €
lapsi 3-17 v   7€ 0-2 ilmaiseksi (ilman omaa istumapaikkaa, paikkavaraus tarvitaan)

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki – Maarianhamina

Maihinnousukortit laivaan saa Matkapoikien omasta lähtöselvityksestä satamassa. Kotimaan tilausajokuljetuksillamme saapuvat matkustajat saavat matkaliput kuljettajalta satamassa. 

Siirtyminen laivaan ja majoittuminen hytteihin. Laiva lähtee Helsingistä klo 17:00. Ilta aikaa nauttia laivan monipuolisista palveluista ja viihdetarjonnasta, risteilyohjelman saatte laivalta. Tarkista varaukseltasi matkan hintaan sisältyvän ruokailun kattausaika. 2. matkapäivä, Maarianhamina

Meriaamiainen tarjolla klo 06:00-10:00. Laiva saapuu Maarianhaminan satamaan klo 9:30 ja jää siihen koko päiväksi. Sama hytti on käytössäsi koko matkan ajan. Voit viettää päivän omatoimisesti kaupungilla kierrellen tai osallistua lisämaksulliselle retkelle.

Ei maihin- tai laivaannousua Maarianhaminassa klo 12.00-15.00 ja klo 18.00-18.30 laivan vaihtaessa laituripaikkaa. Laivassa tulee olla takaisin viimeistään klo 19:15. Laiva lähtee Maarianhaminasta klo 20:00.

3. matkapäivä, Maarianhamina - Helsinki

Meriaamiainen tarjolla klo 08:00-10:00. Laiva on Tallinnassa 08:30–12:30, maissakäynti mahdollista Tallinnassa klo 8.30-12.10 välisenä aikana. Laiva saapuu Helsinkiin klo 16:00.

Laivan esittely

Silja Europa

Grande Buffet

Herkuttele sydämesi kyllyydestä ja valitset itse omat suosikkiherkkusi. Grande Buffetissa on useampia ruokapisteitä, esim. antipasto-tori, vihannestori, kalatori jne. Samaan buffet-hintaan nautit myös juomista (olut, puna- ja valkoviini sekä virvoitusjuomat).

Ravintolat

Silja Europalla on Grande Buffetin lisäksi erilaisia tasokkaita ravintoloita: Grill Housen ruokalistalta löydät lihanystävien herkut, mm. hampurilaiset ja mehevät pihvit. Italialaisessa Tavolàta-ravintolassa maistelet ihania italialaisia herkku-annoksia, listalla mm. maukkaita pizzoja. Europan Fast Lane -ravintola palvelee sinua, joka et halua viettää laiva-aikaasi monen ruokalajin menun parissa tai valita suosikkimakuasi kymmenien eri ruokalajien joukosta. Tekeekö mielesi kuppi kahvia tai teetä? Coffee & Co. -kahvilasta noudat kätevästi virkistävän juoman ja niiden seuraksi löydät myös tuoreimmat kahvitteluherkut.

Ostokset

Tax Free Superstore on täyden valikoiman myymälä, josta saat kotiinviemisiksi väkevät alkoholijuomat, viinit, oluet, savukkeet, makeiset ja elintarvikkeet. Perfume&Fashion on yhdistetty miesten ja naisten asusteiden sekä tuoksujen ja kosmetiikan erikoismyymälä, josta löydät trendikkäitä tuotteita edulliseen merihintaan. Gifts -myymälästä löydät matkamuistojen lisäksi mm. Iittalan ja Marimekon tuotteita ja alati vaihtuvia tarjouksia. Kids & Toys - myymälästä löytyy kaikkea kivaa perheen pienimmille. Electronics-myymälästä ostat laadukasta pienelektroniikkaa ja oheistuotteita maahintoja huomattavasti edullisemmin.

Viihde

Europalla viihdyt joka päivä housebändin tahdittamana tanssilattialla tai Pubin trubaduurin laulujen parissa. Mikrofoniin voit tarttua itsekin karaokessa Windjammer baarissa Ocean Clubin takana.


Baarit

Täyteläisten oluiden ja raikkaiden siidereiden olohuoneessa viihdyt varmasti! Laivalta löytyy monta erilaista baaria: Lämminhenkisen Sea Pubin laajasta valikoimasta löydät parhaimmat merkit ja rennon tunnelman. Trubaduuri viihdyttää elävällä musiikilla. Sisustukseltaan uudistetussa kulmabaarissa voit maistella erilaisia juomia, aperitiiveja sekä kahvia aveceineen ja haukata pientä suolaista ja makeaa. Moonlight Bar & Discossa tanssit uusimpien listahittien sekä vanhojen kestosuosikkien vauhdittamana.

Yökerhot

Ocean Clubissa tanssit Meritanssit-bändien tai -artistien säestyksellä. Baarimestarit loihtivat toinen toistaan upeampia juomia myös erityistoivomustesi mukaan.  Ocean Clubin takana sijaitsee Windjammer Bar, jossa nautit live-esityksistä karaoken parissa. Moonlight Bar & Discossa tanssit uusimpien listahittien sekä vanhojen kestosuosikkien vauhdittamana.

Lapsille

Laivan leikkihuone Lottemaa on lasten valtakunta, jossa voit peuhata pallomeressä tai kivuta kiipeilyseinälle. Voit myös piirtää tai leikkiä leluilla. Koulujen loma-aikoina lasten ja nuorten puuhasteluja vauhdittavat Muumi sekä aktivaattorit. Toki lapset ovat leikkihuoneessakin aina vanhempiensa vastuulla.

Hyvän olon palvelut

Risteilyllä voit unohtaa stressin ja työkiireet! Europalla nautiskelet elämästä vaikkapa pintaremontoiduissa saunoissa ja porealtaissa ja jatkat matkaa uudistuneena ja virkistyneenä. Houkuttaisiko tasokas kauneushoito tai hellivä jalkahoito? Tallinkin kauneushoitolan palveluihin kuuluvat niin perushoidot kuin ylelliset hoitokokonaisuudetkin. Risteilyllä on aikaa rentoutua ja hieman hemmotella itseään, joten käy matkasi aikana kosmetologilla, meikissä, manikyyrissä tai hieronnassa! Kauneus- ja kampaamopalvelut varattavissa suoraan laivalta lisämaksusta.

Kokoustilat

Europan kokousosasto tarjoaa käyttöösi rauhallisen ja merellisen työympäristön laivan ylimmillä kansilla. Kannella 12 sijaitsee 20 viihtyisää kokoushuonetta sekä 72-paikkainen auditorio.
Kuva kohteesta
Kuva kohteesta
Kuva kohteesta
Kuva kohteesta
Kuva kohteesta

Hytit

Kuva hytistä

A4-hytti

Ikkunallinen hytti 1-4 henkilölle

 • 9 m2
 • Kansilla 5, 9 ja 10
Kuva hytistä

B2-hytti

Ikkunaton hytti 1-2 hengelle

 • 7 m2
 • Hyteissä on vuoteet päällekkäin
 • Kansilla 5 ja 9-11
Kuva hytistä

B4-hytti

Ikkunaton hytti 2-4 henkilölle

 • 9 m2
 • Kansilla 5, 9, 10 ja 11
Kuva hytistä

Deluxe-hytti

Ikkunallinen hytti 1-2 henkilölle

 • 16 m2
 • Hyteissä on parivuode
 • kannella 11
 • sisältää erikoisaamiaisen
Kuva hytistä

C4-hytti

Ikkunaton hytti 2-4 hengelle

 • 8,1 m2
 • kannella 2

Tärkeää tietää

Lataa (pdf-esite)

Kesän Maarianhaminan risteily

Kuva kohteesta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Cxense Display