Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Silja Europa

Pietarin risteily

Kesäristeily Pietariin

Lähtöpäivät:

4.8.2020

Matkan kesto:

3 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 149€

Kesäristeily Pietariin

alk. 149 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

UUTUUS! Kesän erikoisristeily Pietariin 

Rentouttava laivamatka Helsingistä Pietariin Silja Europalla vie matkailijat vaivattomasti naapurimme kukoistavaan miljoonakaupunkiin. Astu laivaan ja nauti merellisestä illasta hyvän ruoan ja mukaansatempaavan laivaohjelman parissa. Aamulla olet valmiina ihastumaan Pietariin! Osallistu Tallinkin järjestämille lisämaksullisille opastetuille kierroksille ympäri Pietaria viisumivapaasti tai vaihtoehtoisesti vietä omatoiminen päivä tutustuen Pietarin kulttuuriin itsehankitulla viisumilla. Paikkoja retkille rajoitetusti, oikeudet muutoksiin pidätetään. Tutustu sivun alalaidasta runsaaseen retkitarjontaamme ja varaa suosikkiretkesi hyvissä ajoin ennakkoon, jotta mahdut mukaan! Illaksi paluu laivalle.


HUOMIOITAVAA! 

Viisumivapaa vierailu Pietariin on mahdollista vain jos matkustaja on ostanut etukäteen Tallinkin järjestämän kohderetken. Ilman erikseen ostettua Tallinkin järjestämää kohderetkeä tulee matkustajalla olla itsehankittu perinteinen tai e-viisumi. Tallink ei vastaa itsehankituista viisumeista.

Mikäli haluat viisumin Matkapojat Oy:n kautta, ilmoitathan siitä varausvaiheessa.


Pietari

Pietari on Venäjän toiseksi suurin kaupunki ja se toimi Venäjän pääkaupunkina kahden vuosisadan ajan, vuosina 1712-1918. Suomenlahden päädyssä sijaitsevan Pietarin perusti venäläinen tsaari Pietari Suuri 27. toukokuuta 1703. Tsaari etsi tietä merelle ja halusi perustaa portin kaupankäynnille Itämerelle päin. Pietarin satama onkin Venäjän suurin ja tärkein Itämerellä. Pietari on saarten, siltojen ja kanaalien kaupunki. Kaupunki sijaitsee Neva-joen molemmilla rannoilla ja se koostuu 42 saaresta. 


Kaupunkia pidetään yhtenä Euroopan kauneimmista ja se hemmottelee etenkin kulttuurin ja taiteen ystäviä. Upea arkkitehtuuri, maailmankuulut nähtävyydet sekä tasokas ravintolatarjonta tekevät Pietarista loistavan matkakohteen.Huom! Hinnat edellyttävät Tallink Siljan Club One kanta-asiakaskorttia. Mikäli sinulla ei ole Club One korttia, voit hankkia sen täältä tai kysy lisää myyntipalvelustamme puh. 010 2323 200.

Hintaan sisältyy

  • Maihinnousukortit Matkapoikien omasta lähtöselvityksestä satamassa
  • Risteilymatka valitussa hyttiluokassa
  • 2 x meriaamiainen
  • 2 x illalliskuponki

Aikataulu (lento/laiva)

Laiva-aikataulut

Helsinki, Länsiterminaali 1
Pietari
Helsinki Pietari
18:00 08:00
13:30 20:00

Lisämaksulliset palvelut

Retket Pietarissa

Liityntäkuljetukset kotimaassa

Viisumi (mikäli ei kohderetkeä)

Paluupäivän lounas

Lisämaksulliset retket

Hinta 25€ /hlö

Kuva retkestä

Kaupunkikiertoajelu

Suomeksi opastetulla Pietarin kaupunkikiertoajelulla tutustutaan keisarillisen Venäjän entisen pääkaupungin historiaan, arkkitehtuuriin ja jokapäiväiseen elämään.  

Kierros alkaa satamalaiturilta ja reitti kulkee läpi historiallisten sekä nykyaikaisten kaupunginosien, joiden aikana nähdään lukuisia Pietarin päänähtävyyksiä. Ensimmäisenä pysähdytään Vasilinsaaren itäkärjen, Strelkan, Rostra-pylväille, jotka ovat yksi Pietarin kuuluisimmista symboleista. Täältä näemme Nevajoen yli Eremitaasin sekä Pietari-Paavalin linnoituksen. Vasilinsaarelta kierros jatkuu roomalaista Pyhän Pietarin kirkkoa muistuttavalle Iisakin kirkolle, jonka rakentamisessa kesti jopa 40 vuotta. Iisakin kirkon kupolin, yhden maailman suurimmista, pinnoituksessa on käytetty yli 90 kiloa aitoa kultaa. Pysähdys Iisakin aukiolla, josta matka jatkuu maailmankuululle Verikirkolle. Ortodoksikirkko rakennettiin Aleksanteri III:n käskystä paikalle, jolla hänen isänsä ja edeltäjänsä Aleksanteri II murhattiin vuonna 1881. Kirkon rakentaminen venyi lähes neljännesvuosisadan mittaiseksi, mutta siitä tuli todellinen arkkitehtuurin mestariteos, jonka interiöörit on koristeltu lukuisin mosaiikkikuvin ja jonka kupolit hämmästyttävät värikkyydellään. Kierroksen aikana nähdään ulkoapäin myös Pörssitalo, Mikaelinlinna, Pietari I:n Kesäpuisto, Palatsisilta, Venäläinen teatteri, Amiraliteetti, Vaskiratsastaja ym. keskeisiä nähtävyyksiä.  

Kierros päättyy Taiteiden aukiolle, jonka jälkeen on n. 2 tuntia omatoimista vapaata aikaa tutustua kaupunkiin ennen paluukuljetusta takaisin satamaan. Retken kesto noin 5 tuntia. Soveltuu lievästi liikuntaesteisille. 

Lähdöt satamalaiturilta klo 9.30.

Hinnat: Aikuinen  25 € 
Lapsi  5-12 v.  13 € 
Lapsi  0-4 v.  ilmaiseksi (vaatii paikkavarauksen)

Hinta 52€ /hlö

Kuva retkestä

Kaupunkikiertoajelu ja Eremitaasi

Suomeksi opastetulla Pietarin kaupunkikiertoajelulla tutustutaan keisarillisen Venäjän entisen pääkaupungin historiaan, arkkitehtuuriin ja jokapäiväiseen elämään.  

Kierros alkaa satamalaiturilta ja reitti kulkee läpi historiallisten ja nykyaikaisten kaupunginosien, joiden aikana nähdään ulkoapäin lukuisia Pietarin päänähtävyyksiä; muun muassa Iisakin kirkko, Mikaelinlinna, Amiraliteetti, Vaskiratsastaja, Pörssitalo, Venäläinen museo, Pietari I:n Kesäpuisto. Kiertoajelun aikana pysähdytään Vasilinsaaren Rostra-pylväillä, maailmankuululla Verikirkolla ja Iisakin aukiolla.

Kaupunkikierroksen jälkeen tutustutaan maailman kuuluisimman taide- ja kulttuurihistoriallisen museon, Eremitaasin, upeisiin tiloihin ja sen henkeäsalpaavan monipuolisiin kokoelmiin. Eremitaasista löytyy lähes 3 miljoonaa näyttelyesinettä kivikaudelta nykyaikaan, lähes 400 näyttelysalissa. Eremitaasissa on huoneita, jotka on koristeltu mm. Tizianin ja Leonardo Da Vincin kaltaisten italialaisten renessanssiajan mestareiden teoksilla sekä Rubensin ja Rembrandtin flaamilaisilla barokkityylisillä teoksilla. Upeudellaan hämmästyttävät myös valtavat parkettilattiat, marmoriportaat, katot maalauksineen ja kipsikoristeineen, kullatut huonekalusteet ja koristeellinen malakiitti. Museo on todella kuin kaunein koru – sekä sisältä että ulkoa! 

Eremitaasin kierroksen jälkeen siirrymme Taiteiden aukiolle, jonka jälkeen on n. 2 tuntia omatoimista aikaa tutustua kaupunkiin ennen paluukuljetusta takaisin satamaan. Retken kesto 7,5 tuntia. Soveltuu lievästi liikuntaesteisille. Retki sisältää kävelyä. 

Lähdöt satamalaiturilta klo 9:00.

Hinnat: Aikuinen  52 € 
Lapsi  5-12v.  27 € 
Lapsi  0-4v.  ilmaiseksi (vaatii paikkavarauksen) 

Hinta 62€ /hlö

Kuva retkestä

Eremitaasin museo ja Kanavaristeily

Suomeksi opastetulla retkellä tutustumme yhteen maailman kuuluisimmista taide- ja kulttuurihistoriallisista museoista, Neva-joen rannalla sijaitsevaan Eremitaasiin. Eremitaasi koostuu viidestä yhteen liitetystä rakennuksesta – Talvipalatsista, Pienestä Eremitaasista, Vanhasta Eremitaasista, Uudesta Eremitaasista ja Eremitaasin teatterista. Niistä tärkein on Talvipalatsi, joka toimi aikaisemmin keisarillisena palatsina. Eremitaasin kokoelmat ovat henkeäsalpaavan monipuoliset; lähes 3 miljoonaa näyttelyesinettä kivikaudelta nykyaikaan, lähes 400 näyttelysalissa. Eremitaasissa on huoneita, jotka on koristeltu mm. Tizianin ja Da Vincin kaltaisten italialaisten renessanssiajan mestareiden teoksilla sekä Rubensin ja Rembrandtin flaamilaisilla barokkityylisillä teoksilla. Upeudellaan hämmästyttävät myös valtavat parkettilattiat, marmoriportaat, katot maalauksineen ja kipsikoristeineen, kullatut huonekalusteet ja koristeellinen malakiitti. Museo on todella kuin kaunein koru – sekä sisältä että ulkoa. 

Eremitaasin kierroksen jälkeen ohjelma jatkuu opastetulla jokiristeilyllä. Tunnin kestävä risteily on erinomainen mahdollisuus tutustua paremmin Pietarin historiaan ja nauttia kaupungin ainutlaatuisesta arkkitehtuurista veden ääreltä käsin. Jokiristeilyltä siirrymme vielä Taiteiden aukiolle, jossa on n. 2 tuntia omatoimista aikaa tutustua kaupunkiin ennen paluukuljetusta takaisin satamaan. 

Retken aikana näet myös ulkoapäin muun muassa Pietari-Paavalin linnoituksen, Palatsisillan, Amiraliteetin, Vaskiratsastajan, Pietari I:n Kesäpuiston, Iisakin tuomiokirkon, Verikirkon ja Mikaelinlinnan. Retken kesto 7,5 tuntia. Retki sisältää kävelyä. 

Lähdöt satamalaiturilta klo 10:45.  

Hinnat: Aikuinen  62 € 
Lapsi 5-12 v.  32 € 
Lapsi 0-4 v.  ilmaiseksi (vaatii paikkavarauksen)

Hinta 90€ /hlö

Kuva retkestä

Pietarhovin Palatsi ja Alapuisto

Retken aikana nähdään Pietarhovin Suuri palatsi sekä alapuisto, Amiraliteetti, Vaskiratsastaja, Iisakin tuomiokirkko, Mariinski palatsi, Astoria-hotelli, Taiteiden aukio, Venäläinen museo, Mikaelin teatteri.                    
Suomenkielisen oppaan johdolla lähdemme Pietarhoviin, joka sijaitsee n. 30 km päässä Pietarista kauniin Suomenlahden rannalla. Tämä upea Venäjän keisareiden kesäresidenssi on 1700-luvun alussa perustettu Versaillesin kilpailijaksi Pietari Suuren toimesta. Pietarhovin upeasti sisustetut salit säihkyvät prameudellaan. Puisto on suunniteltu ranskalaisen puutarhan tyyliin, jossa kauniit kukkaistutukset, veistokset, patsaat, huvimajat ja useat suihkulähteet on sijoitettu ihailtavan geometrisesti. Pietarhovista matka jatkuu takaisin Pietariin ja siellä vierailemme vaikuttavassa roomalaista Pyhän Pietarin kirkkoa muistuttavassa Iisakin kirkossa, jonka sisätilat ovat täynnä vaikuttavia mosaiikkeja, kattomaalauksia ja veistoksia. Iisakin kirkolta jatkamme Taiteiden aukiolle, jolloin on n. 1,5 tuntia vapaata aikaa tutustua omatoimisesti kaupunkiin. Opas antaa vinkkejä läheisistä mielenkiintoisista käyntikohteista. Retken päätteeksi bussi vie teidät satamaan. Retken kesto 7,5 tuntia. Retki sisältää kävelyä, ei suositella liikuntaesteisille. 

Lähdöt satamalaiturilta klo 10:00.
  
Hinnat: Aikuinen  90 € 
Lapsi 5-12 v.  46 € 
Lapsi 0-4 v.  ilmaiseksi (vaatii paikkavarauksen)

Hinta 75€ /hlö

Kuva retkestä

Kaupunkikiertoajelu ja jokiristeily

Suomeksi opastetulla Pietarin kaupunkikiertoajelulla tutustutaan keisarillisen Venäjän entisen pääkaupungin historiaan, arkkitehtuuriin ja jokapäiväiseen elämään.  

Kierros alkaa satamalaiturilta ja reitti kulkee läpi historiallisten ja nykyaikaisten kaupunginosien, jonka aikana nähdään ulkoapäin lukuisia Pietarin päänähtävyyksiä; muun muassa Eremitaasi, Iisakin kirkko, Mikaelinlinna, Amiraliteetti, Vaskiratsastaja, Kesäpuisto. Kiertoajelun aikana pysähdytään Vasilinsaaren Rostra-pylväillä, maailmankuululla Verikirkolla, Iisakin aukiolla, Pyhän Nikolaoksen merikatedraalilla sekä matkamuistomyymälässä. Kaupunkikierroksen jälkeen nautimme lounaan paikallisessa ravintolassa (sis. hintaan), jonka jälkeen ihaillaan Pietarin arkkitehtuuria veden ääreltä tunnin kestävällä jokiristeilyllä. Jokiristeilyltä siirrymme tutustumaan Nevan rannalla sijaitsevaan Pietari-Paavalin linnoitukseen, jonka Pietari Suuri rakennutti 1703 suurta Pohjan sotaa varten. Linnoitus on toiminut sittemmin myös poliittisten vankien säilytyspaikkana. Vierailemme myös Pietari-Paavalin katedraalissa, jonne on haudattu kaikki Venäjän keisarit Pietari I:stä lähtien. Retki päättyy bussilla takaisin satamaan. Retken kesto noin 7,5 tuntia. Soveltuu myös lievästi liikuntaesteisille. Sisältää kävelyä. 

Lähdöt satamalaiturilta klo 10:30.  

Hinnat: Aikuinen  75 € 
Lapsi  5-12v.  38 € 
Lapsi 0-4 v.  ilmaiseksi (vaatii paikkavarauksen) 

Hinta 84€ /hlö

Kuva retkestä

Katariinan palatsi ja kanavaristeil

Lähdemme suomenkielisen oppaan johdolla lyhyen bussimatkan päähän Pietarista etelään, Tsarskoje Seloon, joka tunnetaan myös nimellä Pushkin. Kaupunki oli aikoinaan toinen tsaariperheen ja hovin kesänviettopaikoista. Täällä sijaitsee Pietari Suuren vaimon, Katariina Suuren, ylellinen kesäasunto, Katariinan palatsi. Teemme kierroksen tässä henkeäsalpaavan loisteliaassa palatsissa, jossa käydään muun muassa Elisabetin Kultagalleriassa, Meripihkasalissa sekä Suuressa salissa. Palatsia ympäröivät koristeelliset, ranskalaistyyliset puistopuutarhat, kukka- ja pensasistutukset, lammet ja viehättävät paviljongit. 

Tsarskoye Selosta siirrymme takaisin Pietariin ja käymme kanavaristeilyllä. Risteilyltä jatkamme vielä Taiteiden aukiolle, jolloin on n. 2 tuntia omatoimista aikaa tutustua kaupunkiin ennen paluukuljetusta takaisin satamaan. 

Retken aikana nähdään myös ulkoapäin muun muassa Mikaelinlinna, Kesäpuisto, Egyptiläinen silta ja Venäläinen museo. Retken kesto 8 tuntia. Retki sisältää kävelyä, ei sovellu liikuntaesteisille. 

Lähdöt satamalaiturilta klo 8:45.  

Hinnat: Aikuinen  84 € 
Lapsi  5-12v.  42 € 
Lapsi  0-4v.  ilmaiseksi (vaatii paikkavarauksen)

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Pietari

Maihinnousukortit laivaan saa Matkapoikien omasta lähtöselvityksestä satamassa. Kotimaan tilausajokuljetuksillamme saapuvat matkustajat saavat matkaliput kuljettajalta satamassa.  

Siirtyminen laivaan ja majoittuminen hytteihin. Laiva lähtee Helsingistä klo 18:00. Ilta aikaa nauttia laivan monipuolisista palveluista ja viihdetarjonnasta, risteilyohjelman saatte laivalta. Tarkista varaukseltasi matkan hintaan sisältyvän ruokailun kattausaika. 


2. matkapäivä, Pietari

Meriaamiainen tarjolla alkaen klo 08:00. Saapuminen Pietariin klo 08:00, laiva on satamassa koko päivän. Sama hytti on käytössäsi koko matkan ajan. Voit viettää päivän osallistumalla Tallinkin järjestämille lisämaksullisille retkille viisumivapaasti tai omatoimisesti kaupungilla kierrellen itsehankitulla viisumilla. Laivassa tulee olla takaisin viimeistään klo 19:30 ja laiva lähtee Pietarista klo 20:00. Tarkista varaukseltasi matkan hintaan sisältyvän ruokailun kattausaika. Yöpyminen laivalla valitsemassasi hyttiluokassa.

3. matkapäivä, Pietari - Helsinki

Meriaamiainen laivalla alkaen klo 08:00. Laiva saapuu Helsinkiin klo 13:30.

Laivan esittely

Silja Europa

Grande Buffet

Herkuttele sydämesi kyllyydestä ja valitset itse omat suosikkiherkkusi. Grande Buffetissa on useampia ruokapisteitä, esim. antipasto-tori, vihannestori, kalatori jne. Samaan buffet-hintaan nautit myös juomista (olut, puna- ja valkoviini sekä virvoitusjuomat).

Ravintolat

Silja Europalla on Grande Buffetin lisäksi erilaisia tasokkaita ravintoloita: Grill Housen ruokalistalta löydät lihanystävien herkut, mm. hampurilaiset ja mehevät pihvit. Italialaisessa Tavolàta-ravintolassa maistelet ihania italialaisia herkku-annoksia, listalla mm. maukkaita pizzoja. Europan Fast Lane -ravintola palvelee sinua, joka et halua viettää laiva-aikaasi monen ruokalajin menun parissa tai valita suosikkimakuasi kymmenien eri ruokalajien joukosta. Tekeekö mielesi kuppi kahvia tai teetä? Coffee & Co. -kahvilasta noudat kätevästi virkistävän juoman ja niiden seuraksi löydät myös tuoreimmat kahvitteluherkut. 

Ostokset

Tax Free Superstore on täyden valikoiman myymälä, josta saat kotiinviemisiksi väkevät alkoholijuomat, viinit, oluet, savukkeet, makeiset ja elintarvikkeet. Perfume&Fashion on yhdistetty miesten ja naisten asusteiden sekä tuoksujen ja kosmetiikan erikoismyymälä, josta löydät trendikkäitä tuotteita edulliseen merihintaan. Gifts -myymälästä löydät matkamuistojen lisäksi mm. Iittalan ja Marimekon tuotteita ja alati vaihtuvia tarjouksia. Kids & Toys - myymälästä löytyy kaikkea kivaa perheen pienimmille. Electronics-myymälästä ostat laadukasta pienelektroniikkaa ja oheistuotteita maahintoja huomattavasti edullisemmin.

Viihde

Europalla viihdyt joka päivä housebändin tahdittamana tanssilattialla tai Pubin trubaduurin laulujen parissa. Mikrofoniin voit tarttua itsekin karaokessa Windjammer baarissa Ocean Clubin takana.


Baarit

Täyteläisten oluiden ja raikkaiden siidereiden olohuoneessa viihdyt varmasti! Laivalta löytyy monta erilaista baaria: Lämminhenkisen Sea Pubin laajasta valikoimasta löydät parhaimmat merkit ja rennon tunnelman. Trubaduuri viihdyttää elävällä musiikilla. Sisustukseltaan uudistetussa kulmabaarissa voit maistella erilaisia juomia, aperitiiveja sekä kahvia aveceineen ja haukata pientä suolaista ja makeaa. Moonlight Bar & Discossa tanssit uusimpien listahittien sekä vanhojen kestosuosikkien vauhdittamana.

Yökerhot

Ocean Clubissa tanssit Meritanssit-bändien tai -artistien säestyksellä. Baarimestarit loihtivat toinen toistaan upeampia juomia myös erityistoivomustesi mukaan.  Ocean Clubin takana sijaitsee Windjammer Bar, jossa nautit live-esityksistä karaoken parissa. Moonlight Bar & Discossa tanssit uusimpien listahittien sekä vanhojen kestosuosikkien vauhdittamana.

Lapsille

Laivan leikkihuone Lottemaa on lasten valtakunta, jossa voit peuhata pallomeressä tai kivuta kiipeilyseinälle. Voit myös piirtää tai leikkiä leluilla. Koulujen loma-aikoina lasten ja nuorten puuhasteluja vauhdittavat Muumi sekä aktivaattorit. Toki lapset ovat leikkihuoneessakin aina vanhempiensa vastuulla.

Hyvän olon palvelut

Risteilyllä voit unohtaa stressin ja työkiireet! Europalla nautiskelet elämästä vaikkapa pintaremontoiduissa saunoissa ja porealtaissa ja jatkat matkaa uudistuneena ja virkistyneenä. Houkuttaisiko tasokas kauneushoito tai hellivä jalkahoito? Tallinkin kauneushoitolan palveluihin kuuluvat niin perushoidot kuin ylelliset hoitokokonaisuudetkin. Risteilyllä on aikaa rentoutua ja hieman hemmotella itseään, joten käy matkasi aikana kosmetologilla, meikissä, manikyyrissä tai hieronnassa! Kauneus- ja kampaamopalvelut varattavissa suoraan laivalta lisämaksusta.

Kokoustilat

Europan kokousosasto tarjoaa käyttöösi rauhallisen ja merellisen työympäristön laivan ylimmillä kansilla. Kannella 12 sijaitsee 20 viihtyisää kokoushuonetta sekä 72-paikkainen auditorio. 

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Tärkeää tietää

Lataa (pdf-esite)

Pietarin risteily


Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.