Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Tallink Silja

Riian risteily-hotellimatka

Riian risteily-hotellimatka

Lähtöpäivät:

10.1.2021 asti

Matkan kesto:

5 pv

Hinta:

Hinta alkaen 92,5€

Uutuus 2020!

Riian risteily-hotellimatka

alk. 92,5 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Silja Serenade liikennöi Helsingistä Riikaan 11.9. asti Olympiaterminaalista, Baltic Queen liikennöi Helsingistä Riikaan 16.9. eteenpäin Länsiterminaali 1:sta.


Risteily-hotellimatkalle Riikaan – 2 yötä laivalla ja 2 yötä hotellissa Riiassa!

Tallink Siljan kyydissä matkaat keskiviikkoisin, perjantaisin ja sunnuntaisin (muutamaa poikkeusta lukuunottamatta) 30.8.2020–8.1.2021 suoraan Helsingistä Riikaan. Perillä Riiassa yövytään kaksi yötä valitsemassasi hotellissa. Ehdit matkan aikana kokea Baltian Pariisiksi kutsutun upeaa Riian. Voit osallistua retkille, vierailla museoissa, ihastella arkkitehtuuria ja fiilistellä Riian upean Vanhankaupungin tunnelmaa. Halutessasi voit myös piipahtaa Jurmalassa. Meno- ja paluumatkat yövytään laivassa ja 2 yötä hotellissa Riiassa.


HUOM!  Teknisistä syistä tämän matkan paluupäivä näkyy nettisivuillamme virheellisesti, oikea paluupäivä on aina +1 päivä varaamossa näkyvästä päivämäärästä.


Autolla matkaan

Voit ottaa myös oman auton matkalle mukaan


Matkaan mukavasti liityntäkuljetuksella


Ruokailut ja viihde

Riian risteilyllä nautit herkuttelusta useammankin kerran laivan monipuolisissa ravintoloissa. Viihteestä vastaavat yökerhossa soittava bändi, pianisti ja trubaduuri. Illan show tarjoaa aina vauhdikkaan kokemuksen musiikin ja tanssijoiden avulla. Menomatkalla (Helsinki-Riika) teemana on pohjoismaiset artistit ja show on täynnä tuttuja lauluja, näyttäviä pukuja, vauhdikasta koreografiaa ja lahjakkaita esiintyjiä.


Ohjelmaa lapsille ja nuorille

Risteilyllä on myös paljon ohjelmaa lapsille ja nuorille. Silja Serenaden lasten leikkitilat aukeavat Riika-risteilyille ja aktivaattorit keksivät lapsille mukavaa tekemistä. Teinit viihtyvät kesällä uuden Hack on deck -seikkailupelin parissa. perjantain lähdöillä paikalla on myös Muumi! Syyslomaviikoilla (viikot 42-43) Muumi paikalla joka päivä!


Riika

Latvian pääkaupunki Riika on paitsi Latvian, myös koko Baltian helmi. Riika on sisällytetty UNESCOn maailman kulttuuri- ja luonnonperinnön luetteloon. Se sijaitsee Latvian keskiosassa, Riianlahden etelärannikolla, isoimman joen, Daugavan, suulla. Riiassa asuu yli 700 000 asukasta, mikä tekee siitä Baltian suurimman kaupungin. Riikaa kutsutaan arkkitehtuurin helmeksi - kaupunki, jossa on samassa paikassa kaupungin alkuaikoina rakennetut kirkot, keskiaikaiset Vanhan Riian rakennukset, ainutlaatuisia malleja jugendtyylistä sekä vuosisatoja elänyt puuarkkitehtuuri.


Retket Riian hotellimatkalla

Riikaan voi tutustua osallistumalla Siljan järjestämille suomenkielisille retkille ensimmäisenä maissaolopäivänä. Riian tärkeimmät nähtävyydet näet opastetulla kaupunkikierroksella. Voit myös viettää jännittävän päivän eläinten parissa osallistumalla retkelle Riian eläintarhaan. Bussikuljetuksella pääset kätevästi Riian eläintarhaan ja takaisin laivaan. Vaihtoehtoisesti voi suunnata bussikuljetuksella suoraan satamasta Jurmalan upeille hiekkarannoille ja takaisin. Vietä päivä Jurmalassa tai sen nähtävyyksiä ihaillen.

Matkustusasiakirjat Riikaan

Jokaisella matkustajalla on oltava matkalla mukana passi tai poliisin myöntämä henkilökortti.
Huom! Latvian viranomaisen mukaan kaikkien Latviaan 20.5.2019 alkaen matkustavien tulee ilmoittaa matkavarauksensa yhteydessä matkustusdokumenttien seuraavat tiedot:

*Passin/henkilökortin numero
*Passin/henkilökortin myöntämispäivä ja voimassaolo


Ilmoitathan tiedot etukäteen, jotta lähtöselvitys sujuisi nopeammin. Pyydämme ilmoittamaan tiedot ensisijaisesti varatessasi verkkopalvelun tai myyntipalvelumme kautta.


Luottavaisin mielin laivalle

Tallink Silja on tehnyt paljon toimenpiteitä ja uudistuksia entistä turvallisemman ja väljemmän matkustamisen mahdollistamiseksi niin laivoilla kuin terminaaleissa. Toivommekin, että ennen matkaasi tutustut konkreettisiin turvallisuustomenpiteisiin ja voisit suunnitella tulevia matkojasi luottavaisin mielin.


Lue lisää Tallink Siljan turvallisuustoimenpiteistä laivoilla >>


Tekemistä Riiassa

Latvian pääkaupungin upeat puistot, keskiaikaiset rakennukset, museot ja kirkot tarjoavat paljon mielenkiintoista nähtävää. Suunnittele Riian matkasi etukäteen ja nappaa tältä sivulta ajankohtaiset vinkit ja tutustu parhaisiin kohteisiin. Nappaa täältä vinkit Riian matkalle >>


Hintaan sisältyy

 • Risteilymatkan valitussa hyttiluokassa
 • Maihinnousukortit Matkapoikien omasta lähtöselvityksestä satamassa

Aikataulu (lento/laiva)

Laiva-aikataulut

SILJA SERENADE (11.9. asti)
Helsinki, Olympiaterminaali
Riika

BALTIC QUEEN (16.9. alkaen)
Helsinki, Länsiterminaali 1
Riika

Huom! Lähtöselvitys Olympiaterminaalissa alkaa klo 14.00. Laivaannousu Olympiaterminaalissa alkaa klo 15.00, Suite-matkustajat klo 14.

Muista passi/poliisin myöntämä henkilökortti mukaan!
Helsinki Riika
16:00 10:30
11:00 16:30

Lisämaksulliset palvelut

Paluupäivän lounas

Retket Riiassa

Liityntäkuljetukset kotimaassa

Lisämaksulliset retket

Hinta 29 €/hlö

Kuva retkestä

Riian kaupunkikierros

Suomeksi opastettu yhdistetty bussi- ja kävelykierros, jonka aikana nähdään suurin osa Riian päänähtävyyksistä ja tutustutaan kävellen Vanhaankaupunkiin. Kierroksen päätyttyä kuljetus takaisin satamaan.

Retken hinnat: Aikuinen 29 €, lapsi 6–17 v 17 €, lapsi 0–5 v. aikuisen sylissä maksutta ilman omaa paikkaa.
Lähtö satamalaiturilta klo 11.00.
Retken kesto noin 2 tuntia, sisältäen kävelyä Vanhankaupungin mukulakivillä, joten suosittelemme mukavia jalkineita.

Retket/kuljetukset on varattava viimeistään klo 12 laivan lähtöpäivänä. Paikkoja rajoitetusti, oikeudet muutoksiin pidätetään. Retken toteutuminen edellyttää minimimäärän osallistujia. Pidätämme oikeuden muuttaa tai perua retken, mikäli esimerkiksi sääolosuhteet estävät retken toteutumisen. Mikäli retki jostain syystä joudutaan perumaan, ilmoitamme siitä niin pian kuin mahdollista ja retkimaksu palautetaan.

 

Hinta 24 €/hlö

Kuva retkestä

Retki Riian eläintarhaan

Riian eläintarhan sisäänpääsylippu + bussikuljetus edestakaisin


Etenkin lapsiperheiden suosikkikohteessa, Baltian suurimmassa ja vanhimmassa Riian eläintarhassa, näet monipuolisen kirjon eläinlajeja (yli 400), matelijoista ja linnuista apinoihin ja jakkeihin. Osa eläimistä majailee sisätiloissa mm. trooppisessa talossa ja lisäksi eläintarhassa on näyttely Galapagosin kilpikonnista ja makeista.

Kuljetuksen hinnat: Aikuinen 24 €, lapsi 4–17 v 16 €, lapsi 0–3 v aikuisen sylissä maksutta ilman omaa paikkaa.
Lähtö satamalaiturilta: klo 11.00 (perillä n. klo 11.20)
Paluulähtö eläintarhalta: klo 14.30
Kuljetuksen kesto noin 20 min./suunta.

Retket/kuljetukset on varattava viimeistään klo 12 laivan lähtöpäivänä. Paikkoja rajoitetusti, oikeudet muutoksiin pidätetään.

Retken toteutuminen edellyttää minimimäärän osallistujia. Pidätämme oikeuden muuttaa tai perua retken, mikäli esimerkiksi sääolosuhteet estävät retken toteutumisen. Mikäli retki jostain syystä joudutaan perumaan, ilmoitamme siitä niin pian kuin mahdollista ja retkimaksu palautetaan.

Hinta 17 /hlö

Kuva retkestä

JURMALA

Riian risteilyn ohessa voit tutustua Jurmalaan, joka tunnetaan myös "Baltian Rivierana".

Tutustu omatoimisesti päänähtävyyksiin ja ihaniin pastellivärisiin pitsihuviloihin tai kauniilla säällä voit nauttia upeasta hiekkarannasta.

Retken hinnat: Aikuinen 17 €, lapsi 6–17 v 13 €, lapsi 0–5 v aikuisen sylissä maksutta ilman omaa paikkaa.
Lähtö satamalaiturilta: klo 11.00 (perillä Jurmalassa n. klo 11.30)
Paluulähtö Jurmalasta: klo 14.30 Majorin rannalta, Jomas-kadun ja Lienes-kadun kulmauksesta (perillä Riian satamassa n. klo 15.00).
Kuljetuksen kesto noin 30 min./suunta.

Retket on varattava viimeistään klo 12 laivan lähtöpäivänä. Paikkoja rajoitetusti, oikeudet muutoksiin pidätetään.

Kuljetuksen toteutuminen edellyttää minimimäärän osallistujia. Pidätämme oikeuden muuttaa tai perua kuljetuksen, mikäli esimerkiksi sääolosuhteet estävät toteutumisen. Mikäli kuljetus jostain syystä joudutaan perumaan, ilmoitamme siitä niin pian kuin mahdollista ja kuljetusmaksu palautetaan.

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki – Riika

Maihinnousukortit laivaan saa Matkapoikien omasta lähtöselvityksestä satamassa. Kotimaan tilausajokuljetuksillamme saapuvat matkustajat saavat matkaliput kuljettajalta satamassa. 

Siirtyminen laivaan ja majoittuminen hytteihin. Laiva lähtee Helsingistä klo 16:00. Ilta aikaa nauttia laivan monipuolisista palveluista ja viihdetarjonnasta, risteilyohjelman saa laivalta.

2. matkapäivä, Riika

Meriaamiainen tarjolla klo 07:00-10:00. Laiva saapuu Riian satamaan klo 10:30. Voit viettää päivän omatoimisesti kaupungilla kierrellen tai osallistua lisämaksulliselle retkelle. Hotellihuoneen saa käyttöön viimeistään klo 15:00.


3. matkapäivä, Riika

Aamiainen hotellissa. Omatoiminen päivä Riiassa, aikaa shoppailla, nauttia ihanista kahviloista ja ravintoloista tai lähteä vaikka Jurmalaan!

4. matkapäivä Riika

Aamiainen hotellissa. Laivassa tulee olla viimeistään klo 16:00. Laiva lähtee Riiasta klo 16:30.

5. matkapäivä, Riika - Helsinki

Meriaamiainen tarjolla klo 08:00-10:00. Laiva saapuu Helsinkiin klo 11:00.

Hotellit

Laivan esittely

Silja Serenade

Tee virtuaalikierros Silja Serenadella >>


Grande Buffet

Grande Buffet tarjoaa makuja ympäri maailman Skandinaviasta Aasiaan. Noutopöydät on jaettu erillisiksi toreiksi, joiden sadosta voit nauttia haluamassasi järjestyksessä. Valitse mieleisesi vihannestorin antimista ja italialaisen antipasto-torin herkuista. Kaikkiruokainen valitsee lautaselleen myös kalatorin ja tex mex -torin herkkuja.

Ravintolat

Grande Buffetin lisäksi laivalla on erilaisia tasokkaita ravintoloita:
Italialaisessa Tavolàta-ravintolassa maistelet ihania italialaisia herkku-annoksia, listalla mm. maukkaita pizzoja. Itämeren kuuluisimman kala- ja äyriäisravintolan Happy Lobsterissa antimet ovat taatusti tuoreita. Ravintola El Capitánin sydän on grilli, jossa kypsyvät mehevät liha-, lintu- ja kasvisherkut. Bon Vivant -ravintolassa herkutellaan modernin pohjoismaalaisen keittiön antimilla. Ruokalistat muuttuvat vuodenaikojen mukaan ja raaka-aineet pyritään hankkimaan mahdollisimman läheltä. Lisäksi laivalla on muita tasokkaita ravintoloita.

Ostokset

Tax Free Superstore -ostosmaailma pinta-alaa on huikeat 1115 m2 ja myös myymälän valikoima on Itämeren suurin! Täältä saat kotiinviemisiksi alkoholijuomat, viinit, oluet, tupakkatuotteet, makeiset ja elintarvikkeet edulliseen merihintaan.Luxury-myymälän valikoimassa on entistä laajempi valikoima kelloja, koruja, huiveja, aurinkolaseja sekä laukkuja ja lompakoita tunnetuilta luksustuotemerkeiltä. Lisäksi laivalla on vaatemyymälä sekä erilaisia tuliasmyymälöitä.


Baarit

Laivalta löytyy lukuisia erilaisia baareja ja pubeja.

Yökerhot

Entinen Atlantis-yökerho uudistettiin kokonaan upouudeksi Starlight-yökerhoksi. Täällä sinua viihdyttävät kansainväliset tanssiorkesterit sekä baarimestarimme, jotka loihtivat toinen toistaan upeampia drinkkejä, myös erityistoivomustesi mukaan! Täällä näet myös näyttävä iltashow't pukuloistoineen, tanssijoineen kaikkineen. Starlight sijaitsee laivan keulassa kansilla 7 ja 8.

Lapsille

Uudistuneessa Silja Land -leikkihuoneessa on 290 m² tilaa temmeltää! Leikkimaailmasta löydät mm. pallomeret sekä pienille että vähän isommille lapsille, kiipeilypuun, maalausseinän, leikkitalon, Lego-työpajan ja hullunkurisia koristeita ja rakenteita.

Hyvän olon palvelut

Laivalta löytyy kylpyläosasto, jonka altaissa ja saunojen lempeissä löylyissä koko perhe voi rentoutua merimaisemasta nauttien. Käyttö lisämaksusta.


Lapsille

Uudistuneessa Silja Land -leikkihuoneessa on 290 m² tilaa temmeltää! Leikkimaailmasta löydät mm. pallomeret sekä pienille että vähän isommille lapsille, kiipeilypuun, maalausseinän, leikkitalon, Lego-työpajan ja hullunkurisia koristeita ja rakenteita.
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Hytit

Kuva hytistä

A2-hytti

Ikkunallinen hytti 1-2 henkilölle

 • 11 m2
 • Vuoteet voi siirtää parivuoteeksi
 • Kansilla 5 ja 8-11
Kuva hytistä

A4-hytti

Ikkunallinen hytti 1-4 henkilölle

 • 11 m2
 • Alavuoteet voi siirtää parivuoteeksi
 • Kansilla 5 ja 8-11
Kuva hytistä

B4-hytti

Ikkunaton hytti 1-4 henkilölle

 • 11 m2
 • Alavuoteet voi siirtää parivuoteeksi
 • Muutamia hyttejä päällekkäisillä vuoteilla
 • Kansilla 5 ja 9-11
Kuva hytistä

C4-hytti

Ikkunaton hytti 1-4 henkilölle

 • 11 m2
 • Alavuoteet voi siirtää parivuoteeksi
 • Muutamia 9 m2 hyttejä päällekkäisillä vuoteilla
 • Kannella 2
Kuva hytistä

Promenade-hytti kahdelle

Ikkunallinen hytti 1-2 hengelle

 • 11 m2
 • Näkymä Promenadelle
 • Vuoteet voi siirtää parivuoteeksi
 • Kansilla 8-11
Kuva hytistä

Promenade-hytti neljälle

Ikkunallinen hytti 1-4 henkilölle

 • 11 m2
 • Näkymä Promenadelle
 • Alavuoteet voi siirtää parivuoteeksi
 • Kansilla 8-11

Baltic Queen

Grande Buffet

Herkuttele sydämesi kyllyydestä ja valitse itse omat suosikkisi. Nauti laajasta valikoimasta niin kylmiä kuin lämpimiäkin ruokia uudella tavalla. Herkkupöydän valikoiman suoraan lautasellesi annostelee kokkimme upeissa merimaisemissa! Juoman voit valita itse juoma-automaatista (vettä, virvokkeita, olutta, viiniä). Ruoan kruunuksi maistelet makeita jälkiruokia kahvin tai teen kera.

Grande Buffet -ravintolassa on tarjolla myös maittava aamiainen. Grande Buffet -ravintola sijaitsee kannella 7.


Ravintolat ja kahvilat


Russian à la carte Aleksandra

Oletko kokeillut jo hurmaavia venäläisen keittiön herkkuja? Pelmenit, Kievin kana ym. venäläiset erikoisuudet löydät tämän à la carte -ravintolan menusta kannelta 7. Tule tunnelmalliseen ravintolaan ja kokeile ennakkoluulottomasti myös erikoisempia ruokia, saatat yllättyä positiivisesti!


Gourmet Baltic Queen

Täällä nautit todella tasokkaista ruokalajeista ja juuri niille sopivista viineistä. Tarjolla on myös upeita menukokonaisuuksia, jotka syöt kaikessa rauhassa merimaisemista nauttien! Tämä on ravintola sinulle, joka kaipaat todellisia makuhermoja kutkuttavia elämyksiä. Gourmet Baltic Queen sijaitsee laivan 7. kannella.


Grill House

Iskikö isompikin nälkä? Grill Housen listalla on mm. herkulliset hampurilaiset ja mehevät pihvit. "From the Grill" -pihviannokset on tehty huippulaatuisesta Angus-lihasta. Aterian kruunaa maukas jälkiruoka-annos. Perheen pienimmille on oma lasten ruokalista. Grill House -ravintolan löydät kannelta 7. Täällä on tarjolla myös erikoisaamiainen Sviitti- ja DeLuxe -luokan asiakkaille.


Fast Lane

Fast Lane tarjoilee ruokaa nopeasti ja vaivattomasti. Täältä löydät perinteisten lihapullien ja hampurilaisten lisäksi myös raikkaat salaatit ja muut herkut pienempään nälkään.


Ostokset


Supermarket

Tax Free Shopissa on laaja valikoima väkeviä alkoholijuomia, olutta ja viiniä edullisin hinnoin. Myymälästämme löydät parhaat pohjoismaiset herkut Fazerin ja Kalevin suklaista tanskalaisiin kekseihin, samoin terveystuotteita kuten virolaista hunajaa, Solgarin vitamiineja ja Möllerin kalanmaksaöljyä.


Fashion Street

Uusi upea putiikkimme tuo ulottuvillesi Guessin, Tommy Hilfigerin, Desigualin, Superdryn, Gantin ja ECCOn uusimmat vaatteet ja kengät sekä Swarovskin, Sekondan, Sif Jakobsin ja Ray Banin trendikkäimmät asusteet. Osta muotia laivalta ja säästä aina vähintään 20 % maahinnoista. Kaikki vaatteet ja kengät 31.8. asti tarjoushintaan -40 %.


Baarit


Seaside

Seaside-baarissa voit ihastella upeita merimaisemia ja nauttia suosikkijuomiasi. Seaside-baari sijaitsee 6. kannen keulassa.


Manhattan Piano Bar

Tyylikäs Manhattan Piano Bar sopii mainiosti aperitiivin tai kahvin ja avecin nauttimiseen. Se on myöskin loistava vaihtoehto viettää iltaa rauhassa pianomusiikkia kuunnellen. Manhattan Piano Bar sijaitsee 7. kannella ruokaravintoloiden läheisyydessä.


Sea Pub

Sea Pub kutsuu maistelemaan siidereitä ja oluita laajasta valikoimasta rennossa tunnelmassa. Trubaduuri viihdyttää elävällä musiikilla. Sea Pub sijaitsee 7. kannella.


Cigar Club

Hyvän illallisen jälkeen maistuu hyvä sikari. 29-paikkainen tunnelmallinen Cigar Club vie kauaksi arjen tunnelmasta. Muhkeat tuolit, laaja sikarivalikoima ja viihtyisä sisustus lumoaa myös muutkin kuin sikareiden ystävät. Cigar Club sijaitsee 7. kannen keskiosassa.


Viihde

Viihteestä Baltic Queenilla vastaavat Starlight-yökerhossa kansainvälistä musiikkia soittava bändi, pianisti Piano Barissa sekä Sea Pubin trubaduurin musisointi. Illalla DJ valtaa discon. Illan show tarjoaa aina vauhdikkaan kokemuksen musiikin ja tanssijoiden avulla. Menomatkalla (Helsinki-Riika) teemana on pohjoismaiset artistit ja show on täynnä tuttuja lauluja, näyttäviä pukuja, vauhdikasta koreografiaa ja lahjakkaita esiintyjiä. Paluumatkalla (Riika-Helsinki) shown teemana on rock ja esitys on tribuutti kaikkien aikojen parhaille rock-kappaleille. Esitys on täynnä vauhtia ja legendaarisia hittejä rockin eri vuosikymmeniltä! Show esitetään kahdesti illassa.

Lapsille

Baltic Queenin lasten leikkipaikalla löytyy mukavaa puuhaa kaiken ikäisille lapsille (kannella 7). Baltic Queenin perjantain lähdöillä aktivaattori keksii vauhdikasta tekemistä ja perjantain lähdöillä paikalla on myös Muumi! Syyslomaviikoilla (viikot 42-43) Muumi paikalla joka päivä!


Hyvän olon palvelut

Baltic Queenin risteilyllä on aikaa rentoutua ja mikä olisi paras tapa irtautua arjesta kuin rentoutumalla uima-altaassa ja allasbaarissa laivan 2. kannella. Saunat ovat kiinni, mutta tervetuloa uimaan. Hyvä tapa rentoutua risteilyllä on nauttia vartalohieronnasta, kasvohoidosta tai vaikkapa jalkahoidosta. Kauneushoitola sijaitsee kannella 5. Voit varata ja maksaa ajan hoitoihin laivan infotiskillä, kannella 6.

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.