Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Viihdekalenteri Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Silja Europa

Visby-risteilyt

Kesän Visby-risteilyt

Lähtöpäivät:

14.7., 21.7., 28.7. ja 4.8.2019.

Matkan kesto:

3 pv

Hinta:

Hinta alkaen 147€

Visbyn risteily

alk. 147 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Iloinen kesäpäivä Visbyssä

Silja Europa risteilee jälleen neljänä kesäsunnuntaina heinä-elokuussa Helsingistä Visbyhyn. Perillä vietetään yksi kokonainen päivä, jolloin voit tutustua ihastuttavaan Visbyn kaupunkiin ja Gotlannin saareen joko omin päin tai osallistua erilaisille opastetuille retkille. Visbyn risteilyllä herkuttelet useammankin kerran Europan monipuolisissa ravintoloissa hintaan sisältyvillä ateriakupongeilla ja aamulla täytät vatsasi runsaalla meriaamiaisella.


Viihde Silja Europalla

Risteilyllä on ohjelmaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Jokaisella lähdöllä on mukana bilebändi, trubaduuri ja housebändi.

14.7. Trubaduuri Samu Laiho, housebändi Pepper Sauce, bilebändi BananaBand
21.7. Trubaduuri Antti Lipponen, housebändi The News, bilebändi Blaster
28.7. Trubaduuri Vesa Virtanen, housebändi Night Star, bilebändi Beatwave
4.8. Trubaduuri Jaco, housebändi Papparazzi, bilebändi Mr.Hyde

Lapsia viihdyttää mm. Muumi ja Heureka-tiedeshow sekä tietysti puuhasteltavaa riittää Summer Centerissä!


Visby

Visby on pieni, vehreä kaupunki, jossa riittää nähtävää kaiken ikäisille. Nauti piknik puistossa, tutustu kulttuuriin tai lähde pyöräretkelle. Kaupungissa on paljon piskuisia putiikkeja, joista voit tehdä löytöjä tuliaisiksi tai itselle. Visbyssä pääset kurkistamaan Peppi Pitkätossun taloon Sommarland-teemapuistossa, jossa löytyy tekemistä koko päiväksi: vieraile aidossa ja alkuperäisessä Peppi Pitkätossun Huvikummussa, hurjastele vuoristoradassa, temppuile pomppulinnassa - yli 50 laitetta ja leikkipaikkaa kutsuvat seikkailuun.


Retket Visbyssä

Visbyhyn ja Gotlantiin voit tutustua osallistumalla Tallinkin järjestämille retkille.  Retket pystyt kätevästi varaamaan risteilyvarauksen yhteydessä. Lisämaksullisilla retkillä pääset tutustumaan ryhmän mukana mm. Visbyn sekä kaupungin lähiympäristöön, Lummelundan upeisiin tippukiviluoliin ja Peppi Pitkätossun teemamaahan . Retkibussit lähtevät laivan vierestä laiturilta.Terminaaliin on matkaa n. 400 m - terminaalin kautta kulku kaupungille ja kaupungilta takaisin laivaan sekä iltapäivän retkille. Paikkoja rajoitetusti, oikeudet muutoksiin pidätetään. Retkien lähtöajat Ruotsin aikaa. Lue lisää retkistä sivun alalaidasta.
 

Bussikuljetus keskustaan

Satamasta lähtee edestakainen Shuttle-bussikuljetus Visbyn sataman risteilylaiturilta Visbyn keskustaan /Österportiin klo 08.30-19.30.Kesällä voit lähteä Europalla myös Riian-risteilylle tai erikoisristeilylle Ahvenanmaalle!


Huom! Hinnat edellyttävät Tallink Siljan Club One kanta-asiakaskorttia. Mikäli sinulla ei ole Club One korttia, voit hankkia sen täältä tai kysy lisää myyntipalvelustamme puh. 010 2323 200.

Hintaan sisältyy

 • Risteilymatkan valitussa hyttiluokassa
 • Maihinnousukortit Matkapoikien omasta lähtöselvityksestä satamassa
 • 2 x meriaamiainen
 • 2 x illalliskuponki
 • Edestakainen bussikuljetus Visbyn satamasta keskustaan

Aikataulu (lento/laiva)

Laiva-aikataulut

Helsinki, Länsiterminaali 1
Visby
Helsinki Visby
16:30 07:30
16:00 20:30

Lisämaksulliset palvelut

Retket Visbyssä

Paluupäivän lounas

Liityntäkuljetukset kotimaassa

Lisämaksulliset retket

Hinta 18 €/hlö

Kuva retkestä

Visbyn kaupunkikierros

Retkipäivät: 15.7., 22.7., 29.7. ja 5.8.2019 | Kesto: n. 2,5 tuntia.
Bussikuljetus satamasta Almedalenin puistoon ja kierroksen jälkeen takaisin satamaan. Kierros sisältää kävelyä mukulakivillä, joten suosittelemme mukavia jalkineita. Retki ei sovellu liikuntaesteisille.
Lähdöt satamalaiturilta:klo 09.00 ja klo 14.00

Tutustu kätevästi kaupunkiin kävelykierroksella suomenkielisen paikallisoppaan johdolla.
Kierros alkaa Visbyn kenties tunnetuimmasta ja suosituimmasta puistosta, Almedalenista, jossa sijaitsee myös Olof Palmen muistomerkki. Kuljemme suloisen ruusukujan Fiskargrändin ja kehämuurin vanhimman tornin, Ruutitornin, kautta kasvitieteelliseen puutarhaan, joka on todellinen ruusujen keidas. 1850-luvulla perustetun puutarhan kokoelmiin kuuluu ruusujen lisäksi useita kasveja, jotka eivät yleensä näillä leveyspiireillä viihdy: viikuna, jalopähkinäpuu, kyyhkyspuu, magnolia ja lännentulppaanipuu. Kierros jatkuu noin 1225 rakennetun Pyhän Marian tuomiokirkon luo, joka on säilynyt lukuisten valloittajien hyökkäyksistä.  Käynti tuomiokirkon sisällä, mikäli seremoniaa ei ole käynnissä. Kirkolta kävellään vanhan kaupungin pienten kujien kautta takaisin Almedalenin puistoon.
 
Hinnat: Aikuiset 18 €, lapset 3–16 v 10 €, lapset 0–2 v ilmaiseksi (paikkavaraus tarvitaan)

Hinta 28 €/hlö

Kuva retkestä

Panorama-kiertoajelu

Retkipäivät: 15.7., 22.7., 29.7. ja 5.8.2019 | Kesto: n. 3 tuntia
Soveltuu myös lievästi liikuntaesteisille (ei pyörätuoli).
Lähdöt satamalaiturilta: klo 10.00 ja 14.00

Suomeksi opastettu bussikiertoajelu viehättävässä Visbyssä sekä kaupungin lähiympäristössä.
Retki kulkee Visbyn kaupungin kehämuurin viertä ja suuntaa tämän jälkeen rannikkoa pitkin Brissundin pitäjään, Krusmyntan puutarhalle, jossa voi kuljeskella hurmaavan tuoksuvassa yrttitarhassa ja ostaa mukaan siellä kasvatettuja yrttejä sekä teetä. Alueella on myös kahvila/ravintola. Seuraavaksi käydään ihastelemassa maisemia Galgbergetin luonnonsuojelualueen näköalapaikalla, jonka jyrkänteeltä on kauniit näkymät Visbyn vanhaan kaupunkiin. Tämän jälkeen vierailemme Visbyn upeassa kasvitieteellisessä puutarhassa, jossa on nähtävissä ruusulajeja aina 1600-luvulta saakka ja mitä erikoisimpia kasveja neidonhiuspuusta villitulppaaneihin sekä nenäliinapuuhun. Ennen paluuta satamaan tehdään vielä lyhyt pysähdys Almedalenin puistossa.
 
Hinnat: Aikuiset 28 €, lapset 3–16 v 17 €, lapset 0–2 v ilmaiseksi (paikkavaraus tarvitaan)

Hinta 40 €/hlö

Kuva retkestä

Luoteis-Gotlanti ja tippukiviluolat

Retkipäivät: 15.7., 22.7., 29.7. ja 5.8.2019 | Kesto: n. 3 tuntia
Ei sovellu liikuntaesteisille.
Suosittelemme mukavia jalkineita sekä luolavierailun ajaksi myös takkia (lämpötila n. +8°C).
Lähdöt satamalaiturilta: klo 09.00 ja 14.00.

Teemme opastetun aikamatkan 400 vuoden taakse, Lummelundan tippukiviluoliin, jotka ovat taatusti elämys kaikenikäisille. Seuraavaksi pysähdymme Brissundin kylässä pienessä rannalla sijaitsevassa Krusmyntan puutarhassa. Täällä voit kierrellä yrttipuutarhassa ja ostaa yrttejä, teetä, matkamuistoja ja paljon muuta pienestä puutarhamyymälästä. Alueella on myös kahvila/ravintola. Käy kävelyllä kapeaa polkua pitkin alas puutarhan takana olevalle hiekkarannalle. Upota paljaat jalkasi hiekkaan ja nauti merinäköalasta. Retki päättyy Visbyn kaupungin kautta takaisin satamaan.

Hinnat: Aikuinen 40 €, lapset 3-16 v 26 €
Lapset 0–2 v ilmaiseksi (paikkavaraus tarvitaan).

Hinta 44 €/hlö

Kuva retkestä

Kneippbyn ja Peppi Pitkätossu

Retkipäivät: 15.7., 22.7., 29.7. ja 5.8.2019
Soveltuu myös lievästi liikuntaesteisille (ei pyörätuoli)
Lähdöt satamalaiturilta: klo 09.30-11.30

Peppi Pitkätossun teemamaassa on noin 50 erilaista aktiviteettia kuten Huvikumpu, huvipuistolaitteita sekä vesipuiston puolella lämmitettyjä altaita ja vesiliukumäkiä. Retken hintaan sisältyy kuljetus satama-Kneippbyn-satama sekä sisäänpääsyranneke. Paluubussit Kneippbysta iltapäivällä klo 14.00-18.00.

Hinnat: Aikuiset ja yli 3-vuotiaat lapset 44 €/hlö Lapset 0–2 v ilmaiseksi (paikkavaraus tarvitaan, ei ranneketta).

Hinta 45 €/hlö

Kuva retkestä

Gotlannin kaunis länsirannikko

Retkipäivät: 15.7., 22.7., 29.7. ja 5.8.2019 | Kesto: n. 4 tuntia
Soveltuu myös lievästi liikuntaesteisille (ei pyörätuoli).
Retki sisältää kävelyä, joten suosittelemme mukavia jalkineita.
Lähdöt satamalaiturilta: klo 14.00

Suomeksi opastetulla retkellä suunnataan kohti Gotlannin länsirannikon upeita luonto- ja merimaisemia ajaen pienten ja historiallisten pitäjien (Vall, Mästerby, Sanda) kautta Fröjelin rannikkokylään. Mästerbyssa pysähdytään muistomerkille, joka on pystytetty gotlantilaisille talonpojille, jotka hävisivät yhden keskiajan merkittävimmän taistelun tanskalaisia vastaan vuonna 1361. m Fröjelissä vierailemme kauniille sijainnille rakennetussa keskiaikaisessa kirkossa ja ihailemme merellä siintäviä Stora Karlsön ja Lilla Karlsön lintusaaria. Matka jatkuu kohti pronssikauden aikaista kivistä koottua Gannarven hautalaivaa. Pysähdys kahville (sis. hintaan) 1800-luvulta peräisin olevalle Stelorin kartanolle Västergarniin. Retki päättyy Visbyn keskiaikaisen kaupungin kehämuurin kautta (Dalmansport) takaisin satamaan.

Hinnat: Aikuiset 45 €, lapset 3–16 v 27 €, lapset 0–2 v ilmaiseksi (paikkavaraus tarvitaan)

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki – Visby

Maihinnousukortit laivaan saa Matkapoikien omasta lähtöselvityksestä satamassa. Kotimaan tilausajokuljetuksillamme saapuvat matkustajat saavat matkaliput kuljettajalta satamassa. 

Siirtyminen laivaan ja majoittuminen hytteihin. Laiva lähtee Helsingistä klo 16:30. Ilta aikaa nauttia laivan monipuolisista palveluista ja viihdetarjonnasta, risteilyohjelman saatte laivalta. Tarkista varaukseltasi matkan hintaan sisältyvän ruokailun kattausaika. 2. matkapäivä, Visby

Meriaamiainen tarjolla klo 06:00-10:00. Laiva saapuu Visbyn satamaan klo 7:30 ja jää siihen koko päiväksi. Sama hytti on käytössäsi koko matkan ajan. Voit viettää päivän omatoimisesti kaupungilla kierrellen tai osallistua lisämaksulliselle retkelle. Laivassa tulee olla takaisin viimeistään klo 20:15. Laiva lähtee Visbystä klo 20:30.

3. matkapäivä, Visby - Helsinki

Meriaamiainen tarjolla klo 08:00-10:00. Aamiaiskuponkeja voi käyttää laivan kahvilassa klo 13:00 asti. Lisämaksullinen buffet-lounas klo 13:00. Laiva saapuu Helsinkiin klo 16:00.

Laivan esittely

Silja Europa

Grande Buffet

Herkuttele sydämesi kyllyydestä ja valitset itse omat suosikkiherkkusi. Grande Buffetissa on useampia ruokapisteitä, esim. antipasto-tori, vihannestori, kalatori jne. Samaan buffet-hintaan nautit myös juomista (olut, puna- ja valkoviini sekä virvoitusjuomat).

Ravintolat

Silja Europalla on Grande Buffetin lisäksi erilaisia tasokkaita ravintoloita: Grill Housen ruokalistalta löydät lihanystävien herkut, mm. hampurilaiset ja mehevät pihvit. Italialaisessa Tavolàta-ravintolassa maistelet ihania italialaisia herkku-annoksia, listalla mm. maukkaita pizzoja. Europan Fast Lane -ravintola palvelee sinua, joka et halua viettää laiva-aikaasi monen ruokalajin menun parissa tai valita suosikkimakuasi kymmenien eri ruokalajien joukosta. Tekeekö mielesi kuppi kahvia tai teetä? Coffee & Co. -kahvilasta noudat kätevästi virkistävän juoman ja niiden seuraksi löydät myös tuoreimmat kahvitteluherkut.

Ostokset

Tax Free Superstore on täyden valikoiman myymälä, josta saat kotiinviemisiksi väkevät alkoholijuomat, viinit, oluet, savukkeet, makeiset ja elintarvikkeet. Perfume&Fashion on yhdistetty miesten ja naisten asusteiden sekä tuoksujen ja kosmetiikan erikoismyymälä, josta löydät trendikkäitä tuotteita edulliseen merihintaan. Gifts -myymälästä löydät matkamuistojen lisäksi mm. Iittalan ja Marimekon tuotteita ja alati vaihtuvia tarjouksia. Kids & Toys - myymälästä löytyy kaikkea kivaa perheen pienimmille. Electronics-myymälästä ostat laadukasta pienelektroniikkaa ja oheistuotteita maahintoja huomattavasti edullisemmin.

Viihde

Europalla viihdyt joka päivä housebändin tahdittamana tanssilattialla tai Pubin trubaduurin laulujen parissa. Mikrofoniin voit tarttua itsekin karaokessa Windjammer baarissa Ocean Clubin takana.


Baarit

Täyteläisten oluiden ja raikkaiden siidereiden olohuoneessa viihdyt varmasti! Laivalta löytyy monta erilaista baaria: Lämminhenkisen Sea Pubin laajasta valikoimasta löydät parhaimmat merkit ja rennon tunnelman. Trubaduuri viihdyttää elävällä musiikilla. Sisustukseltaan uudistetussa kulmabaarissa voit maistella erilaisia juomia, aperitiiveja sekä kahvia aveceineen ja haukata pientä suolaista ja makeaa. Moonlight Bar & Discossa tanssit uusimpien listahittien sekä vanhojen kestosuosikkien vauhdittamana.

Yökerhot

Ocean Clubissa tanssit Meritanssit-bändien tai -artistien säestyksellä. Baarimestarit loihtivat toinen toistaan upeampia juomia myös erityistoivomustesi mukaan.  Ocean Clubin takana sijaitsee Windjammer Bar, jossa nautit live-esityksistä karaoken parissa. Moonlight Bar & Discossa tanssit uusimpien listahittien sekä vanhojen kestosuosikkien vauhdittamana.

Lapsille

Laivan leikkihuone Lottemaa on lasten valtakunta, jossa voit peuhata pallomeressä tai kivuta kiipeilyseinälle. Voit myös piirtää tai leikkiä leluilla. Koulujen loma-aikoina lasten ja nuorten puuhasteluja vauhdittavat Muumi sekä aktivaattorit. Toki lapset ovat leikkihuoneessakin aina vanhempiensa vastuulla.

Hyvän olon palvelut

Risteilyllä voit unohtaa stressin ja työkiireet! Europalla nautiskelet elämästä vaikkapa pintaremontoiduissa saunoissa ja porealtaissa ja jatkat matkaa uudistuneena ja virkistyneenä. Houkuttaisiko tasokas kauneushoito tai hellivä jalkahoito? Tallinkin kauneushoitolan palveluihin kuuluvat niin perushoidot kuin ylelliset hoitokokonaisuudetkin. Risteilyllä on aikaa rentoutua ja hieman hemmotella itseään, joten käy matkasi aikana kosmetologilla, meikissä, manikyyrissä tai hieronnassa! Kauneus- ja kampaamopalvelut varattavissa suoraan laivalta lisämaksusta.

Kokoustilat

Europan kokousosasto tarjoaa käyttöösi rauhallisen ja merellisen työympäristön laivan ylimmillä kansilla. Kannella 12 sijaitsee 20 viihtyisää kokoushuonetta sekä 72-paikkainen auditorio.
Kuva kohteesta
Kuva kohteesta
Kuva kohteesta
Kuva kohteesta
Kuva kohteesta

Hytit

Kuva hytistä

A4-hytti

Ikkunallinen hytti 1-4 henkilölle

 • 9 m2
 • Kansilla 5, 9 ja 10
Kuva hytistä

B2-hytti

Ikkunaton hytti 1-2 hengelle

 • 7 m2
 • Hyteissä on vuoteet päällekkäin
 • Kansilla 5 ja 9-11
Kuva hytistä

B4-hytti

Ikkunaton hytti 2-4 henkilölle

 • 9 m2
 • Kansilla 5, 9, 10 ja 11
Kuva hytistä

Deluxe-hytti

Ikkunallinen hytti 1-2 henkilölle

 • 16 m2
 • Hyteissä on parivuode
 • kannella 11
 • sisältää erikoisaamiaisen
Kuva hytistä

C4-hytti

Ikkunaton hytti 2-4 hengelle

 • 8,1 m2
 • kannella 2

Tärkeää tietää

Lataa (pdf-esite)

Kesän Visby-risteilyt

Kuva kohteesta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Cxense Display