Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Viking Gabriella

Ahvenanmaan risteily Helsingistä

Ahvenanmaan risteily Helsingistä Viking Gabriella

Lähtöpäivät:

1.7.-9.8. ma, ke ja pe

Matkan kesto:

3 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 111€

Uutuus 2020

Ahvenanmaan risteily Helsingistä Gabriella

alk. 111 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Ahvenanmaan risteily Helsingistä Viking Gabriella

Kesän ihastuttava uutuus risteily on Päivä Maarianhaminassa -risteily Helsingistä Viking Gabriellalla.

Uutuusristeily vie kolmesti viikossa pääkaupungista kesän kotisaarelle. Perillä on kokonaista 8 tuntia aikaa maissa. Sympaattisessa saaristolaiskaupungissakin riittää paljon nähtävää. Nauti huolettomasti risteilystä, sillä risteilyn hintaan kuuluu ateriapaketti.Varaa kesän paras lähiloma Ahvenanmaahan nyt!

Huippuartistit

Gabriellalla nautit huippuartistien musiikista, sillä joka lähdöllä esiintyy KOTIMAINEN ARTISTIVIERAS! Risteilyn artistivieraana mm. Mira Luoti, STIG, Teleks, Mikko Harju, Ressu Redford ja Antti Ketonen. Lisäksi risteilyllä saa nauttia huipputaikudesta ja naurusta, kun joka lähdöllä esiintyy kansainvälistä mainetta niittänyt taikuri Robert Jägerhorn, joka esityksissään yhdistää taikuuden, komiikan sekä teatterin eri elementtejä.


ESIINTYJÄT 

3.7. Antti Ketonen Acoustic, Knipi
6.7. Antti Ketonen Acoustic, Mira Luoti & Mika Haapasalo Duo
8.7. Mira Luoti & Mika Haapasalo Duo, Teleks
10.7. Teleks, STIG
13.7. Knipi
15.7. Leo, Ressu Redford
17.7. Laura Närhi, Leo
20.7. Antti Ketonen Acoustic, Mikko Harju
22.7. Antti Ketonen Acoustic, Mikko Harju
24.7. Antti Ketonen Acoustic
27.7. Antti Ketonen Acoustic, Mira Luoti & Mika Haapasalo Duo
29.7. Antti Ketonen Acoustic, Mira Luoti & Mika Haapasalo Duo
31.7. Marjo & Leino-zet


(Artistit sitoumuksetta. Esiintyjät lähtöpäivän mukaan, artisti voi esiintyä myös paluumatkalla)


Huom! Ota mukaan henkilötodistus

Huom! Ota mukaan henkilötodistus, Tallinnan kautta matkustaessa tarvitset aina matkalle passin tai henkilökortin. Paluumatka ajetaan Tallinnan kautta ilman maihinnousua Tallinnassa.


Ravintolaelämykset sisältyy hintaan

Maarianhaminan risteilyllä herkuttelu on taattua, sillä matkan hintaan sisältyy ateriapaketti, 2 x illallinen ja 2 x aamiainen. Viking Gabriellan ravintoloissa syöt hyvin esim. à la carte -ravintolan ja buffet pöytien herkkuja. Aurinkokannella palvelee Olvi Sundeck Bar, jossa on tarjolla virvokkeiden lisäksi voileipiä ja snackseja.


Maarianhamina

Maarianhamina on mainio paikka viettää kesää ja lomaa. Maarianhamina on vilkas, runsaan 11 500 asukkaan pikkukaupunki. Kaupungin keskusta tarjoaa pienellä alalla laajan valikoiman kauppoja ja muita palveluja. Täällä ostospaikat, ravintolat, kulttuuri ja elämykset ovat lähellä. Pieneen kokoonsa nähden siellä on paljon nähtävää. Kaupungin pienessä keskustassa ostospaikat, ravintolat, kulttuuri ja elämykset ovat aina lähellä.

Ahvenanmaan ainoassa kaupungissa Maarianhaminassa on paljon tutustumisen arvoista. Tutustu keskustaan kävelemällä Torggatanilla ja osta mukaasi muisto jostakin monista mielenkiintoisista kaupoista. Maarianhaminan keskustassa on mukavia ravintoloita, viihtyisä Kaupunginkirjasto ja viheralueita, kuten Stadshusparken, Lilla Holmen ja Esplanaden. Maarianhaminaa kutsutaan Tuhansien lehmusten kaupungiksi, ja sen ymmärtää hyvin, kun kävelee torilta länteen päin vehreiden puunlatvusten varjostamaa kävelytietä pitkin. Keskellä lehmuskujaa vastaan tulee Sankt Göranin eli Pyhän Yrjön kirkko, johon voi mennä hiljentymään hetkeksi. Katso lisää käyntikohteita "Tekemistä" -välilehdeltä.


Sund

Sundissa sijaitseva Kastelholman linna on ollut osa Ahvenanmaan kulttuurimaisemaa jo 1300-luvulta lähtien. Suurin rakennustyö tehtiin 1300-luvun lopulla, ja aikanaan Kastelholma oli koko Ahvenanmaan hallintokeskus. Linnassa ovat viihtyneet monet historian merkkihahmoista kuten Kustaa Vaasa!


Osa kuvista: Visit Åland

Hintaan sisältyy

 • Risteily Helsinki-Maarianhamina-Helsinki valitussa hyttiluokassa
 • 2 x illalliset ja 2 x aamiaiset / hlö

Aikataulu (lento/laiva)

Laiva-aikataulut

Helsinki, Katajanokka

Maarianhamina, Västra hamnen

Helsinki Maarianhamina
15:30 08:00
11:15 16:00

Matkaohjelma

1. Matkapäivä, Helsinki - Maarianhamina

Viking Gabriella lähtee Helsingistä Katajanokalta. Majoittuminen hytteihin.

Risteilyn hintaan sisältyy ateriapaketti johon kuuluu kaksi illallista ja kaksi aamiaista / hlö. Paluumatka ajetaan Tallinnan kautta ilman maihinnousua Tallinnassa. Huom! Ota mukaan henkilötodistus, Tallinnan kautta matkustaessa tarvitset aina matkalle passin tai henkilökortin.  Risteilyohjelman saatte laivalta.

2. Matkapäivä, Maarianhamina

Laiva saapuu Maarianhaminaan klo 08:00. Omatoimista aikaa Maarianhaminassa noin 8 tuntia. Gabriella lähtee takaisin kohti Helsinkiä klo 16:00.

3. Matkapäivä, Maarianhamina - Helsinki

Laiva saapuu Helsinkiin klo 11:15. 

Laivan esittely

Viking Gabriella

The Buffet

Runsas ja monipuolinen buffetimme tarjoaa eri makuelämystä alkupaloista pääruokiin, jälkiruokiin ja juustoihin. Ruokajuomat sisältyvät hintaan.

Ravintolat ja kahvila

Gabriellan rennon Grill-ravintolan avokeittiössä valmistetaan maukkaita grilliherkkuja. Tarjolla on pihvien ja hampurilaisten lisäksi aina myös kala- ja kasvisvaihtoehto. Ravintola No Namessa tarjotaan maistelumenuita, joiden avainsanoja ovat puhtaat perusmaut ja laadukkaat raaka-aineet – yksinkertaista mutta maukasta. A la carte -ravintolassa voi tilata listalta kala-, liha- ja kasvisruokia pöytään tarjoiltuna. Menu sisältää sekä klassikoita että poimintoja muista ruokakulttuureista.

Viihtyisässä Coffee & Joy -kahvilassa nautit kiireettömästi kupin kahvia. Kahvilalla on oma kondiittori, joten tarjolla on takuulla tuoretta.

Ostokset

Gabriellan tax-free-myymälän laajoista valikoimista löydät tunnettuja merkkituotteita edulliseen hintaan. Myymälöitä on myös ravintoloiden ja kokousosaston yhteydessä. Tax-free-myymälää vastapäätä on Pop-Up Shop, joka tarjoaa kausittain vaihtuvia muodin ja lifestylen huippumerkkejä.

Baarit

Gabriellan Living Roomissa voit nauttia aperitiivit ennen ruokailua tai jatkaa iltaa rauhallisemmissa merkeissä. Wine Bar -viinibaari tarjoaa laajan valikoiman viinejä, kuohuviinejä ja samppanjoita. Upstairs Pubin juomavalikoimaan kuuluu muun muassa laaja valikoima pienpanimoiden oluita.

Yökerho

Gabriellan yökerho Club Marissa on laadukas äänentoisto, isot LED-näytöt, paljon mukavia istumapaikkoja ja suuri tanssilattia. Tähtihetkiä niin shown kuin artistien ja laadukkaiden orkestereiden seurassa. Olet sitten nauttimassa esityksistä tai pyörähtelemässä parketilla, täällä viihdytään ja nautitaan!

Lapsille

Gabriellalla on otettu hyvin huomioon myös lapsivieraat. Pikkumatruuseilla on tilaa leikkiä, pelata ja puuhata, ja laivalla pääsee tietenkin tapaamaan myös laivakissaamme Ville Vikingiä! Nuorille on oma ohjelma ja pelihuone. Kesäisin laivan kokouskansi muutetaan Adventure Islandiksi, jossa järjestetään erilaista ohjelmaa perheen pienimmille.

Hyvän olon palvelut

Gabriellalla voit saunoa perinteisesti tai höyrysaunassa. Osastolla on kaksi poreallasta. Travel Spassa voit nauttia ammattilaisen tarjoamista kasvo- ja vartalohoidoista.
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Hytit

Kuva hytistä

Economy-hytti

Ikkunaton hytti 1-4 henkilölle

 • 8,3 m2
 • Kannella 2 (autokannen alla)
Kuva hytistä

Inside Large 4 -hytti

Ikkunaton hytti 1-4 henkilölle

 • 13 m2
 • Parivuode sekä 2 päällekkäistä vuodetta
 • Kannella 6
Kuva hytistä

Inside Piccolo -hytti

Ikkunaton hytti 1-2 henkilölle

 • 7 m2
 • Päällekkäiset vuoteet
 • Kansilla 5-7
Kuva hytistä

Inside Standard 4 -hytti

Ikkunaton hytti 1-4 henkilölle

 • 8,3 m2
 • Kansilla 5-7
Kuva hytistä

Seaside Standard -hytti

Ikkunallinen hytti 1-4 henkilölle

 • 8,5 m2
 • Kansilla 5-6
Kuva hytistä

Uusittu Inside Standard 4 -hytti

Uusittu ikkunaton hytti 1-4 henkilölle

 • Hytissä myös TV
 • 8,5 m2
 • Kansilla 5-6

Paikat ja ravintolat

KASTELHOLMAN LINNA

Sundissa sijaitseva Kastelholman linna on ollut osa Ahvenanmaan kulttuurimaisemaa jo 1300-luvulta lähtien. Suurin rakennustyö tehtiin 1300-luvun lopulla, ja aikanaan Kastelholma oli koko Ahvenanmaan hallintokeskus. Linnassa ovat viihtyneet monet historian merkkihahmoista kuten Kustaa Vaasa!

www


AHVENANMAAN KULTTUURIHISTORIALLINEN MUSEO

Museossa voi tutustua Ahvenanmaan ensimmäisiin asukkaisiin 7 500 vuoden takaa sekä saarten historiaan aina nykypäivään asti.
www


LILLA HOLMEN

Lilla Holmen Maarianhaminan keskustan tuntumassa on lasten oma saari, jossa voi uida, leikkiä rantahiekalla, kiipeillä merirosvolaivassa tai tutustua lintutalon asukkaisiin.
www


SMART PARK

Kiehtovia elämyksiä ja leikkejä Smart Parkissa, Eckerössä. Smart Park tarjoaa kiehtovia elämyksiä koko perheelle. Kuten nimikin sen kertoo, Smart Parkissa tiedot ja taidot karttuvat leikin ja puuhastelun lomassa.

​Smartpark on perhepuisto, jonka pääajatuksena on leikkimällä oppiminen. Tarkoituksena on, että oppiminen on aina osana leikkiä ja toimintaa. Pyrimme jatkuvasti yhdistämään hauskuuden, oppimisen ja turvallisuuden aktiviteetteihimme. Puistossa yhdistyy vanha ja uusi, minkä kautta muodostuu jännittävä ja hauska seikkailu koko perheelle!

AHVENANMAAN MERENKULKUMUSEO

Ahvenanmaan merenkulkumuseolla on vaikuttava kokoelma pienoismalleja, joista suurin osa purjealuksista. Osa ovat merimiehien tekemiä harrastustöitä laivalla, ja osa ammattitaitoisien pienoismallirakentajien tekemiä.

PURJEHDUSALUS POMMERN

Pommern on ainut nelimastoinen rahtipurjealus maailmassa joka on säilynyt alkuperäisessä kunnossa. Se on tyypillinen rahtialus, joka rakennettiin Skotlannissa 1903 ja jonka ahvenanmaalainen laivanvarustaja Gustaf Erikson osti 1923. Pommern on kuljettanut puutavaraa Skandinaviasta, salpietaria Chilestä ja vehnää Australiasta. Viimeisen rahtipurjehduksensa Pommern teki 1939 ja vuodesta 1952 se on ollut museoaluksena. Uudistunut Pommern aukeaa vieraille 1.5.2019!

BOMARSUNDIN LINNOITUS

Ahvenanmaan kautta aikojen suurin sotilaallinen rakennus, joka kukosti aina Krimin sotaan asti. Leiki raunioilla ja tähystele merelle vartiotornien raunioilta: Notvikstornet, Brännklintstornet, Djävulsberget. Löydätkö myös kaikki kanuunat?

AHVENANMAAN PALOKUNTAMUSEO

Hammarlandissa on sammutusvälineistöä ja 20 ihka-aitoa punaista paloautoa, joiden rattiin saa jopa istua. Elämys perheen pienille ja isoille, jotka ovat joskus haaveilleet palomiehen ammatista.
www

MAARIANHAMINAN MERIKORTTELI

Maarianhaminan Merikortteli sijaitsee Slemmernin rannalla, aivan Itäsataman pohjoispuolella. Kortteli on kappale elävää merillistä historiaa. Siellä voi tutustua veneenveistoon, raudantaontaan ja muihin perinteisiin käsityötaitoihin sekä museoihin. Alueella kulkiessa voit tutustua myös perinteiseen ahvenanmaalaiseen venerantaan venevajoineen ja ranta-aittoineen. 

BROBACKA KAFÉ

Kahvila tarjoilee kotitekoisia makeita ja suolaisia herkkuja, mm. vastaleivottuja pullia ja ahvenanmaan pannukakkua.
www

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.