Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Europa

Päivä Maarianhaminassa -risteily Helsingistä

Päivä Maarianhaminassa -risteily Helsingistä Europalla

Lähtöpäivät:

23.6. ja 16.9.

Matkan kesto:

3 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 35€

Päivä Maarianhaminassa -risteily Helsingistä

alk. 35 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Lähde risteilylle Maarianhaminaan Helsingistä!

Kesän ihastuttava juhannusristeily 23.6. ja Sadonkorjuuristeily 16.9. vievät Helsingistä suoraan Maarianhaminaan Europalla! Herkuttele, shoppaile merihintaisia ostoksia ja tutustu ihastuttavaan Ahvenanmaahan, vaikkapa mukavilla retkillä. Maissaoloaikaa on lähes 8 tuntia. Varaa kesän risteilysi nyt ja lähde merelle tuulettumaan!


Huom. risteilyllä tulee olla mukana passi tai kuvallinen henkilökortti! Tämä risteilyhinta edellyttää että olet Tallink Siljan Club One kanta-asiakas, kortin numero tulee syöttää varausvaiheessa. Mikäli et ole kanta-asiakas, on matkan hinta hieman kalliimpi. Tässä tapauksessa soitathan myyntipalveluumme ja saat lisäinfoa 010-2323 200.


Maarianhamina

Maarianhamina on mainio paikka viettää kesää ja lomaa. Pieneen kokoonsa nähden siellä on paljon nähtävää. Lähde rohkeasti tutustumaan Maarianhaminaan kävellen, pyöräillen tai bussilla. Kaupungin pienessä keskustassa ostospaikat, ravintolat, kulttuuri ja elämykset ovat aina lähellä. Meren läheisyys houkuttelee myös kalastamaan, melomaan ja veneilemään. Varaa matkasi nyt - kesän rentouttavin miniloma seilataan nyt Ahvenanmaalle!

Sund

Sundissa sijaitseva Kastelholman linna on ollut osa Ahvenanmaan kulttuurimaisemaa jo 1300-luvulta lähtien. Suurin rakennustyö tehtiin 1300-luvun lopulla, ja aikanaan Kastelholma oli koko Ahvenanmaan hallintokeskus. Linnassa ovat viihtyneet monet historian merkkihahmoista kuten Kustaa Vaasa!


Lisämaksulliset retket

* Maarianhaminan opastettu kävelykierros

* Juhannusretki 23.6. lähdöllä

* Sundin kulttuurimaisemat 


Ks. tarkemmat retki-infot alla.

Ota oma auto tai polkupyörä mukaan Maarianhaminaan

Voit ottaa auton parkkiin ostoskärryksi risteilylle (ei ajoa maihin) hintaan 55 €, maihin mukaan auto maksaa 80 eur, varaukset myyntipalvelustamme. Voit myös ottaa mukaan polkupyörän hintaan 25 € ja tutustua Maarianhaminaan omatoimisesti.

Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323 200

Kun haluat lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua, soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma porukka, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 200 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.

 


PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >


JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >Luottavaisin mielin laivalle

Tallink Silja on tehnyt paljon toimenpiteitä ja uudistuksia entistä turvallisemman ja väljemmän matkustamisen mahdollistamiseksi niin laivoilla kuin terminaaleissa. Toivommekin, että ennen matkaasi tutustuisit konkreettisiin turvallisuustomenpiteisiin ja voisit suunnitella tulevia matkojasi luottavaisin mielin.

Lue lisää >>
KAIKKI MATKAT MAARIANHAMINAAN >Osa kuvista: Visit Åland


Hintaan sisältyy

  • Risteily Helsinki-Maarianhamina-Helsinki valitussa hyttiluokassa

Aikataulu (lento/laiva)

Laiva-aikataulut

Helsinki, Länsiterminaali 2

Maarianhamina, Västra hamnen

Helsinki Maarianhamina
15:45 10:00
13:30 18:00

Lisämaksulliset palvelut

Ateriat laivalla

Lisämaksulliset retket

Hinta 16 € /hlö

Kuva retkestä

Maarianhaminan kävelykierros 1,5h

Lähtö satamalaiturilta klo 10:30

Kävelykierroksella Maarianhaminan merkittävimmät nähtävyydet tulevat tutuksi yhdessä suomenkielisen oppaan kanssa. Kierroksen aikana nähdään muun muassa historiallinen museolaiva Pommern (ulkopuolelta), 40m merenpinnan yläpuolella kohoava Badhusberget, Södragatanin ”vanha kaupunki” hurmaavine puuhuviloineen, Maarianhaminan kaupungintalo, Ahvenanmaan itsehallintotalo sekä kävelykatu Torggatan.

Kävelykierros päättyy joko keskustaan tai yhdessä oppaan kanssa kävellen risteilyterminaaliin.
Kesto noin 1,5 tuntia. Ei sovellu liikuntaesteisille. Sisältää kävelyä mukulakivillä, joten suosittelemme mukavia jalkineita.

Hinnat/hlö:
Aikuinen 16 €
Lapsi 6-11 v. 11 €
Lapsi 0-5 v. ilmaiseksi ilman omaa istumapaikkaa


Hinta 40 € /hlö

Kuva retkestä

Ahvenanmaan juhannusretki 5,5h

Lähtö satamalaiturilta klo 11:00

Juhannus on Ahvenanmaan tärkeimpiä juhlia. Talot koristellaan lehvillä ja kesäkukista sidotaan tuoksuvia seppeleitä ja kimppuja. Perinteinen juhannuksenvietto alkaa juhannussalon koristelulla ja pystyttämisellä. Jokaisella kylällä on omat juhannuksenviettoperinteensä ja juhannussalkojen koristelu vaihtelee kylästä toiseen – jokainen salko on omanlaisensa. Tällä suomeksi opastetulla retkellä pääset tutustumaan paikalliseen juhannukseen sekä juhannusvalmisteluihin mm. legendaarisen Pommern-laivan viereisessä englantilaisessa puistossa sekä Sundin upeissa kulttuurimaisemissa.

Käymme vierailemassa myös Önningebyn vanhassa taiteilijasiirtokunnassa, jossa toimii nykyään hurmaava taide- ja kulttuurihistoriallinen museo, museokauppa sekä kahvila.
- Museolippu lisämaksusta: 5€/aikuinen, 3€/lapsi.

Sundissa, Kastelholman luonnonkauniilla alueella pääset ulkoisesti tutustumaan mm. 1300-luvulta peräisin olevaan Kastelholman linnaan ja vierailemme ahvenanmaalaisista rakennusperinteistään tunnetussa Jan Karlsgårdenin ulkoilmamuseossa.
- Kastelholman linna lisämaksusta sis. sisäänpääsyn myös Vita Björnin vankilamuseoon:
8€/aikuinen, 5€/lapsi 7-17v.

Voit myös halutessasi käydä kahvilla läheisen Cafe Åland Distilleryssä tai ostoksilla ravintola Smakbyn puodissa. Ennen siirtymistä takaisin risteilyterminaaliin teemme vielä pienen kierroksen Maarianhaminan päänähtävyyksien äärellä. Kesto noin 5,5 tuntia. Ei sovellu liikuntaesteisille. Sisältää kävelyä, joten suosittelemme mukavia jalkineita.

Hinnat:
Aikuinen        40 eur
Lapsi 6-11v.   30 eur
Lapsi 0-5 v.    ilmaiseksi ilman omaa istumapaikkaa Hinta 30 € /hlö

Kuva retkestä

Sundin kulttuurimaisemat 3,5h

Suomeksi opastettu retki Itäiselle Ahvenanmaalle. Lyhyen Maarianhaminan kaupunkikierroksen jälkeen otetaan suunnaksi Sundin upeat kulttuurimaisemat.Käymme luonnonkauniilla Kastelholman alueella, jota myös kutsutaan kulttuurin kehdoksi. Täältä löytyy muun muassa 1300-luvulta peräisin oleva Kastelholman linna, johon tutustutaan ulkoisesti. Kierros jatkuu Bomarsundiin ja kuulemme Venäjän vallan ajasta Ahvenanmaalla. Retki päättyy takaisin risteilyterminaaliin. Kesto noin 3,5 tuntia, sisältäen kävelyä, joten suosittelemme mukavia jalkineita. Ei sovellu liikuntaesteisille.

Hinnat/hlö:
Aikuinen 30 €
Lapsi 6-11-v. 16 €
Lapsi 0-5 v. ilmaiseksi ilman omaa istumapaikkaa

Matkaohjelma

1. Matkapäivä, Helsinki - Maarianhamina

Matkapoikien tilausajoliityntäbusseilla tulevat asiakkaat saavat lippunsa kuljettajalta satamassa. Suoraan satamaan saapuvat saavat matkalippunsa Matkapoikien lähtöselvityspisteeltä. Voit myös hoitaa lähtöselvityksen itse lähtöselvitysautomaatilla satamassa. Tähän tarvitset varausvahvistukselta löytävän varausviitteen sekä nelinumeroisen turvakoodin. Tallinkin Europa lähtee Helsingistä. Majoittuminen hytteihin. Laivalla on mahdollista nauttia lisämaksullinen päivällinen. Risteilyohjelman saatte laivalta.

2. Matkapäivä, Maarianhamina

Laiva saapuu Maarianhaminaan klo 10:00. Lisämaksullinen meriaamiainen mahdollista nauttia laivalla. Omatoimista aikaa Maarianhaminassa noin 9 tuntia. Europa lähtee takaisin kohti Helsinkiä klo 18:00.

3. Matkapäivä, Maarianhamina - Helsinki

Laiva saapuu Helsinkiin klo 13:30.

Laivan esittely

Tallink Europa

Grande Buffet

Herkuttele sydämesi kyllyydestä ja valitset itse omat suosikkiherkkusi. Grande Buffetissa on useampia ruokapisteitä, esim. antipasto-tori, vihannestori, kalatori jne. Samaan buffet-hintaan nautit myös juomista (olut, puna- ja valkoviini sekä virvoitusjuomat).

Ravintolat

Silja Europalla on Grande Buffetin lisäksi erilaisia tasokkaita ravintoloita: Grill Housen ruokalistalta löydät lihanystävien herkut, mm. hampurilaiset ja mehevät pihvit. Italialaisessa Tavolàta-ravintolassa maistelet ihania italialaisia herkku-annoksia, listalla mm. maukkaita pizzoja. Europan Fast Lane -ravintola palvelee sinua, joka et halua viettää laiva-aikaasi monen ruokalajin menun parissa tai valita suosikkimakuasi kymmenien eri ruokalajien joukosta. Tekeekö mielesi kuppi kahvia tai teetä? Coffee & Co. -kahvilasta noudat kätevästi virkistävän juoman ja niiden seuraksi löydät myös tuoreimmat kahvitteluherkut.

Ostokset

Tax Free Superstore on täyden valikoiman myymälä, josta saat kotiinviemisiksi väkevät alkoholijuomat, viinit, oluet, savukkeet, makeiset ja elintarvikkeet. Perfume&Fashion on yhdistetty miesten ja naisten asusteiden sekä tuoksujen ja kosmetiikan erikoismyymälä, josta löydät trendikkäitä tuotteita edulliseen merihintaan. Gifts -myymälästä löydät matkamuistojen lisäksi mm. Iittalan ja Marimekon tuotteita ja alati vaihtuvia tarjouksia. Kids & Toys - myymälästä löytyy kaikkea kivaa perheen pienimmille. Electronics-myymälästä ostat laadukasta pienelektroniikkaa ja oheistuotteita maahintoja huomattavasti edullisemmin.

Viihde

Europalla viihdyt joka päivä housebändin tahdittamana tanssilattialla tai Pubin trubaduurin laulujen parissa. Mikrofoniin voit tarttua itsekin karaokessa Windjammer baarissa Ocean Clubin takana.


Baarit

Täyteläisten oluiden ja raikkaiden siidereiden olohuoneessa viihdyt varmasti! Laivalta löytyy monta erilaista baaria: Lämminhenkisen Sea Pubin laajasta valikoimasta löydät parhaimmat merkit ja rennon tunnelman. Trubaduuri viihdyttää elävällä musiikilla. Sisustukseltaan uudistetussa kulmabaarissa voit maistella erilaisia juomia, aperitiiveja sekä kahvia aveceineen ja haukata pientä suolaista ja makeaa. Moonlight Bar & Discossa tanssit uusimpien listahittien sekä vanhojen kestosuosikkien vauhdittamana.

Yökerhot

Ocean Clubissa tanssit Meritanssit-bändien tai -artistien säestyksellä. Baarimestarit loihtivat toinen toistaan upeampia juomia myös erityistoivomustesi mukaan.  Ocean Clubin takana sijaitsee Windjammer Bar, jossa nautit live-esityksistä karaoken parissa. Moonlight Bar & Discossa tanssit uusimpien listahittien sekä vanhojen kestosuosikkien vauhdittamana.

Lapsille

Laivan leikkihuone Lottemaa on lasten valtakunta, jossa voit peuhata pallomeressä tai kivuta kiipeilyseinälle. Voit myös piirtää tai leikkiä leluilla. Koulujen loma-aikoina lasten ja nuorten puuhasteluja vauhdittavat Muumi sekä aktivaattorit. Toki lapset ovat leikkihuoneessakin aina vanhempiensa vastuulla.

Hyvän olon palvelut

Risteilyllä voit unohtaa stressin ja työkiireet! Europalla nautiskelet elämästä vaikkapa pintaremontoiduissa saunoissa ja porealtaissa ja jatkat matkaa uudistuneena ja virkistyneenä. Houkuttaisiko tasokas kauneushoito tai hellivä jalkahoito? Tallinkin kauneushoitolan palveluihin kuuluvat niin perushoidot kuin ylelliset hoitokokonaisuudetkin. Risteilyllä on aikaa rentoutua ja hieman hemmotella itseään, joten käy matkasi aikana kosmetologilla, meikissä, manikyyrissä tai hieronnassa! Kauneus- ja kampaamopalvelut varattavissa suoraan laivalta lisämaksusta.

Kokoustilat

Europan kokousosasto tarjoaa käyttöösi rauhallisen ja merellisen työympäristön laivan ylimmillä kansilla. Kannella 12 sijaitsee 20 viihtyisää kokoushuonetta sekä 72-paikkainen auditorio.
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Paikat ja ravintolat

KASTELHOLMAN LINNA

Sundissa sijaitseva Kastelholman linna on ollut osa Ahvenanmaan kulttuurimaisemaa jo 1300-luvulta lähtien. Suurin rakennustyö tehtiin 1300-luvun lopulla, ja aikanaan Kastelholma oli koko Ahvenanmaan hallintokeskus. Linnassa ovat viihtyneet monet historian merkkihahmoista kuten Kustaa Vaasa!

www


AHVENANMAAN KULTTUURIHISTORIALLINEN MUSEO

Museossa voi tutustua Ahvenanmaan ensimmäisiin asukkaisiin 7 500 vuoden takaa sekä saarten historiaan aina nykypäivään asti.
www


LILLA HOLMEN

Lilla Holmen Maarianhaminan keskustan tuntumassa on lasten oma saari, jossa voi uida, leikkiä rantahiekalla, kiipeillä merirosvolaivassa tai tutustua lintutalon asukkaisiin.
www


SMART PARK

Kiehtovia elämyksiä ja leikkejä Smart Parkissa, Eckerössä. Smart Park tarjoaa kiehtovia elämyksiä koko perheelle. Kuten nimikin sen kertoo, Smart Parkissa tiedot ja taidot karttuvat leikin ja puuhastelun lomassa.

​Smartpark on perhepuisto, jonka pääajatuksena on leikkimällä oppiminen. Tarkoituksena on, että oppiminen on aina osana leikkiä ja toimintaa. Pyrimme jatkuvasti yhdistämään hauskuuden, oppimisen ja turvallisuuden aktiviteetteihimme. Puistossa yhdistyy vanha ja uusi, minkä kautta muodostuu jännittävä ja hauska seikkailu koko perheelle!

AHVENANMAAN MERENKULKUMUSEO

Ahvenanmaan merenkulkumuseolla on vaikuttava kokoelma pienoismalleja, joista suurin osa purjealuksista. Osa ovat merimiehien tekemiä harrastustöitä laivalla, ja osa ammattitaitoisien pienoismallirakentajien tekemiä.

PURJEHDUSALUS POMMERN

Pommern on ainut nelimastoinen rahtipurjealus maailmassa joka on säilynyt alkuperäisessä kunnossa. Se on tyypillinen rahtialus, joka rakennettiin Skotlannissa 1903 ja jonka ahvenanmaalainen laivanvarustaja Gustaf Erikson osti 1923. Pommern on kuljettanut puutavaraa Skandinaviasta, salpietaria Chilestä ja vehnää Australiasta. Viimeisen rahtipurjehduksensa Pommern teki 1939 ja vuodesta 1952 se on ollut museoaluksena.

BOMARSUNDIN LINNOITUS

Ahvenanmaan kautta aikojen suurin sotilaallinen rakennus, joka kukosti aina Krimin sotaan asti. Leiki raunioilla ja tähystele merelle vartiotornien raunioilta: Notvikstornet, Brännklintstornet, Djävulsberget. Löydätkö myös kaikki kanuunat?

AHVENANMAAN PALOKUNTAMUSEO

Hammarlandissa on sammutusvälineistöä ja 20 ihka-aitoa punaista paloautoa, joiden rattiin saa jopa istua. Elämys perheen pienille ja isoille, jotka ovat joskus haaveilleet palomiehen ammatista.
www

MAARIANHAMINAN MERIKORTTELI

Maarianhaminan Merikortteli sijaitsee Slemmernin rannalla, aivan Itäsataman pohjoispuolella. Kortteli on kappale elävää merillistä historiaa. Siellä voi tutustua veneenveistoon, raudantaontaan ja muihin perinteisiin käsityötaitoihin sekä museoihin. Alueella kulkiessa voit tutustua myös perinteiseen ahvenanmaalaiseen venerantaan venevajoineen ja ranta-aittoineen. 

BROBACKA KAFÉ

Kahvila tarjoilee kotitekoisia makeita ja suolaisia herkkuja, mm. vastaleivottuja pullia ja ahvenanmaan pannukakkua.
www

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.