Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Silja Symphony

Kansalaisopistoristeily Tukholmaan

Kansalaisopistoristeily Tukholmaan

Lähtöpäivät:

1.11.2019

Matkan kesto:

3 päivää

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Kansalaisopistotoiminnan 120-vuotisjuhlavuotta vietetään Itämeren aalloilla perjantaista sunnuntaihin 1.–3.11.2019.

 

Kansalaisopistoristeily kerää yhteen kansalaisopistojen työntekijät eri puolilta Suomea yhteisen juhlavuoden merkeissä. Runsaan seminaariohjelman sisältävä risteily tarjoaa upean mahdollisuuden tutustua uusiin kansalaisopistokollegoihin ja tavata vanhoja tuttuja. Lähde mukaan ja kutsu työkaverisikin!

 

Kansalaisopistoristeily alkaa yhteisellä ohjelmalla Tallink Siljan m/s Silja Symphonylla perjantaina 1.11. jo ennen laivan lähtöä Helsingin Olympiaterminaalista. Matkaohjelmamme aloittaa Itä-Suomen yliopiston apulaisprofessori Arto O. Salonen, joka johdattaa risteilijöitä uudistuvan kansansivistyksen ja kohenevan elämänlaadun teemoihin. Tämän jälkeen jatkamme kansalaisopistojen henkilöstölle suunnattujen työelämäaiheiden parissa ja päivän lopuksi Kansalaisopistojen liiton historiikin tänä vuonna julkaissut tietokirjailija, dosentti, FT Samu Nyström kuljettaa kuulijoita kansalaisopistoliikkeen menneiltä vuosikymmeniltä tähän päivään. Päivä päättyy yhteisen illalliseen laivan Grande Buffetissa.

 

Lauantain aloitamme käynneillä vierailukohteisiin Tukholmassa. Risteilyosallistujien valittavana on erilaisia käyntikohdevaihtoehtoja aina vapaan sivistystyön monitoimitalo ABF-talon opastetusta kierroksesta Tukholman kaupunkikierrokseen ja ABBA-museoon. Laivalle palamme lounastamaan ja jatkamaan seminaariohjelmaa aikuiskoulutuksen pohjoismaisten tuulien parissa. Paluumatkalla kuulemme myös Helsingin yliopiston professori, aivotutkija Minna Huotilaisen puheenvuoron oppimisesta, hyvinvoinnista ja aivoista sekä väitöskirjatutkija, Järvilakeuden kansalaisopiston rehtori Leea Kedon väitöstutkimuksesta kansalaisopistojen sosiaalisesta pääomasta. Lauantaipäivä päätetään teematyöpajoissa: tarjolla on työelämään ja työhyvinvointiin, kansainvälisyyteen ja liikkuvuuteen sekä musiikin verkko-opetukseen keskittyvät teematyöpajat sekä erityisesti yksityisten kansalaisopistojen henkilökunnalle suunnattu teematyöpaja. Illan aikana on myös mahdollista verrytellä äänijänteitään Kansalaisopistokaraokessa ennen yhteistä illallista Grande Buffetissa.


Sunnuntaina on mahdollista viettää hetki omaa aikaa laivalla meriaamiaisen jälkeen ennen laivan saapumista satamaan. 


Yhteisten illallisten lisäksi ohjelmaan kuuluu buffetlounas lauantaina sekä kahvitarjoilu perjantain seminaariohjelman aikana illallista odotellessa.


Huomioithan, että ohjelman mukaiset, lisämaksulliset ateriat sekä vierailukohteet bussikuljetuksineen on varattava risteilyilmoittautumisen yhteydessä.


Lisätietoa ja risteilyn virallinen ohjelma: www.kansalaisopistojenliitto.fi

 

Matkapojat järjestää liityntäkuljetuksia risteilylle. Lisätietoa kuljetuksista saa Matkapojilta: puh. 010 23 23 200.

 


MATKA ON NYT LOPPUUNMYYTY !  Voit tiedustella viime hetken paikkoja myyntipalvelustamme Matkapojat Oy  puh. 010 23 23 200.

Hintaan sisältyy

 • Risteily Helsinki-Tukholma-Helsinki valitussa hyttiluokassa
 • Seminaariohjelma työpajoineen ja materiaaleineen
 • Perjantain kahvibuffetti suolaisella ja makealla syötävällä

Aikataulu (lento/laiva)

Laiva-aikataulut

Helsinki, Eteläsatama
Tukholma, Värtan

Helsinki Tukholma
17:00 09:45
10:30 16:45

Lisämaksulliset palvelut

Ateriapaketti (aamiaiset+illalliset

satamalounas

Lisämaksulliset retket

Kuva retkestä

Opastettu kierros ABF-talolla

Opastettu kierros ABF-talolla sekä kuljetukset satama-keskusta-satama


Bussi lähtee terminaalin edestä klo 10:15 ja vie Sveavägenille, jossa vapaan sivistystyön monitoimitalo ABF-talo sijaitsee. Aloitamme opastetun kierroksen ABF-talolla klo 11:00 ja tutustumme ABF-talon toimintoihin ja toimijoihin. Kierroksen kesto 1h. Opastetulla kierroksella on tilaa 50 ensimmäiselle ilmoittautuneelle. Ennen paluuta on mahdollista viettää hetki omaa aikaa kaupungilla. Paluukuljetus lähtee klo 12:45 keskusta-alueelta ja palaa satamaan ennen yhteisen lounaan alkua klo 13:15. Tarkka paluukuljetuksen pysäkin paikka ilmoitetaan ABF-talon retken osallistujille erikseen. Bussi on merkitty kyltillä ABF-talo / Kansalaisopistot.


Kuva retkestä

ABBA-museo ja lyhyt Tukholmakierros

Abba-museo Djurgårdenilla ja Lyhyt Tukholman kiertoajelu


Bussi lähtee terminaalin edestä klo 10:15. Retken aikana tutustumme opastetusti Djurgårdenilla sijaitsevaan ABBA-museoon, jossa voimme seurata ABBA-yhtyeen vaiheita. Museon interaktiivisessa osuudessa voi laulaa heidän laulujaan ja kuvauttaa itsensä. Museokäynnin jälkeen teemme lyhyen kiertoajelun, joka päättyy satamaan, josta ehtii siirtyä yhteiselle lounaalle. Retken kesto noin 3 tuntia. Bussi on merkitty kyltillä ABBA-museo / Kansalaisopistot.
Kuva retkestä

Satama-keskusta-satama kuljetus

Satama - keskusta - satama kuljetus


Bussi lähtee terminaalin edestä klo 10:15. Keskustan pysäkki on Strömgatan lähellä Kuninkaallista oopperaa. Perillä omaa aikaa Tukholmassa. Paluukuljetus lähtee samasta paikasta Strömgatanilta klo 12:45 ja paluu laivalle tapahtuu noin klo 13:15. Bussi on merkitty kyltillä KESKUSTA-kuljetus / Kansalaisopistot.


Kuva retkestä

Tukholman kaupunkikierros bussilla

Tukholman kaupunkikierros bussilla


Bussi lähtee terminaalin edestä klo 10:15. Kierroksen aikana tutustumme Tukholmaan. Saamme tietopaketin Ruotsin historiasta ja nykypäivästä, näemme bussista käsin tärkeimmät nähtävyydet ja teemme lyhyen kävelykierroksen Vanhassa kaupungissa. Retki päättyy takaisin satamaan ajoissa ennen yhteistä lounasta. Retken kesto on noin 2 tuntia. Bussi on merkitty kyltillä Tukholman kaupunkikierros / Kansalaisopistot.


Asiakkaat suosittelevat

Onnistunut Risteily. Hienosti toimi kaikki Matkapojilla. Liput valmiina ja pöytävaraukset. Lähdemme uudestaan Matkapoikien matkalle kyllä. ”mimu77”

Risteilymatka liitäntäkuljetuksineen oli onnistunut pienten lasten kanssa. ”Noora”

Päivä Tukholmassa toimi hienosti. Aamulla Matkapoikien bussilla keskustaan ja Mall of Skandinaviaan. Aikaa oli riittävästi tutustua ”Misulikka”

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Tukholma

Matkalippujen jako alkaa Eteläsatamassa, Olympiaterminaalissa Matkapoikien tiskillä klo 14:30 alkaen.


Matkatavarat voi viedä omaan hyttiin klo 15.00 alkaen ja siirtyä sitten yökerho Starlightin tiloihin, joissa odottaa kahvibuffetti suolaisine ja makeine syötävineen sekä tutustuminen minimessuihin, joissa pääsee vapaasti tutustumaan työpajat järjestävien yhteistyökumppaneidemme toimintaan. 
  

Seminaariohjelma alkaa yökerho Starlightissa klo 15:30 ja kestää klo 19:15 asti.

Perjantaina kuullaan mm. seuraavat seminaaripuheenvuorot:

· Uudistuva kansansivistys: Elintasosta elämänlaadun kohentamiseen. Apulaisprofessori   

  Arto O. Salonen, Itä-Suomen yliopisto.

· Neljä näkökulmaa kansalaisopistoon: Työelämäpuheenvuoroja opistoilta. Useita puhujia.

· Kansalaisopistojen liitto 100 vuotta ja kansalaisopistot 120 vuotta. Tietokirjailija Samu Nyström.


Yhteinen illallinen alkaa Grande Buffetissa klo 19:30.


Löydät perjantain ajantasaisen seminaariohjelman ja -aikataulun Kansalaisopistojen liiton sivuilta:  www.kansalaisopistojenliitto.fi2. matkapäivä, Tukholma

Meriaamiainen on tarjolla klo 7:00 – 9:30 ja Silja Symphony saapuu Tukholmaan klo 09:45 paikallista aikaa .

Yhteinen kokoontuminen vierailuille ilmoittautuneita ja bussikuljetuksen ennalta varanneita varten on terminaalin ulkopuolella klo 10:00. Bussit vierailukohteisiin lähtevät klo 10:15 ja palaavat siten, että kaikista vierailukohteista ehtii yhteiselle lounaalle klo 13:30 – 15:00 välisenä aikana.

Seminaariohjelma jatkuu Starlightissa klo 15:30 jo ennen laivan lähtöä satamasta ja päättyy klo 19:00 mennessä. Lauantaina kuullaan mm. seuraavista aiheista:

· Aikuiskoulutuksen pohjoismaisia tuulia. Aikuisten oppimisen pohjoismaisen verkoston NVL:n pääkoordinaattori Antra Carlsen.

· Aivot, hyvinvointi ja oppiminen. Kasvatustieteen professori, aivotutkija Minna Huotilainen.

· Sosiaalinen pääoma kansalaisopistoissa. Väitöskirjatutkija, rehtori Leea Keto.

· Työpajatunti tai muuta vapaavalintaista ohjelmaa

 

Yhteinen illallinen alkaa Grande Buffetissa klo 19:30.

 

Löydät lauantain ajantasaisen seminaariohjelman ja -aikataulun Kansalaisopistojen liiton sivuilta:  www.kansalaisopistojenliitto.fi

3. matkapäivä, Tukholma – Helsinki

Meriaamiainen on tarjolla klo 7:30 – 10:00 ja Silja Symphony saapuu Helsinkiin klo 10:30.

 

Löydät sunnuntain ajantasaisen seminaariohjelman ja -aikataulun Kansalaisopistojen liiton sivuilta: www.kansalaisopistojenliitto.fi

 

Muutokset perjantai-lauantai-matkapäivien ohjelman sisältöön mahdollisia.

 

 

Laivan esittely

Silja Serenade ja Silja Symphony

Grande Buffet

Grande Buffet tarjoaa makuja ympäri maailman Skandinaviasta Aasiaan. Noutopöydät on jaettu erillisiksi toreiksi, joiden sadosta voit nauttia haluamassasi järjestyksessä. Valitse mieleisesi vihannestorin antimista ja italialaisen antipasto-torin herkuista. Kaikkiruokainen valitsee lautaselleen myös kalatorin ja tex mex -torin herkkuja.

Ravintolat

Grande Buffetin lisäksi laivalla on erilaisia tasokkaita ravintoloita:
Italialaisessa Tavolàta-ravintolassa maistelet ihania italialaisia herkku-annoksia, listalla mm. maukkaita pizzoja. Itämeren kuuluisimman kala- ja äyriäisravintolan Happy Lobsterissa antimet ovat taatusti tuoreita. Ravintola El Capitánin sydän on grilli, jossa kypsyvät mehevät liha-, lintu- ja kasvisherkut. Bon Vivant -ravintolassa herkutellaan modernin pohjoismaalaisen keittiön antimilla. Ruokalistat muuttuvat vuodenaikojen mukaan ja raaka-aineet pyritään hankkimaan mahdollisimman läheltä. Lisäksi laivalla on muita tasokkaita ravintoloita.

Ostokset

Tax Free Superstore -ostosmaailma pinta-alaa on huikeat 1115 m2 ja myös myymälän valikoima on Itämeren suurin! Täältä saat kotiinviemisiksi alkoholijuomat, viinit, oluet, tupakkatuotteet, makeiset ja elintarvikkeet edulliseen merihintaan.Luxury-myymälän valikoimassa on entistä laajempi valikoima kelloja, koruja, huiveja, aurinkolaseja sekä laukkuja ja lompakoita tunnetuilta luksustuotemerkeiltä. Lisäksi laivalla on vaatemyymälä sekä erilaisia tuliasmyymälöitä.


Baarit

Laivalta löytyy lukuisia erilaisia baareja ja pubeja.

Yökerhot

Starlight -yökerhossa sinua viihdyttävät kansainväliset tanssiorkesterit sekä baarimestarit. New York Club & Loungessa voit nauttia merimaisemista ja valita oman suosikkisi cocktail-listalta. Onnetar voi lyöttäytyä seuraasi laivan Casinon yksikätisen tai pokeripöydän lähettyvillä.

Lapsille

Uudistuneessa Silja Land -leikkihuoneessa on 290 m² tilaa temmeltää! Leikkimaailmasta löydät mm. pallomeret sekä pienille että vähän isommille lapsille, kiipeilypuun, maalausseinän, leikkitalon, Lego-työpajan ja hullunkurisia koristeita ja rakenteita.

Hyvän olon palvelut

Laivalta löytyy kylpyläosasto, jonka altaissa ja saunojen lempeissä löylyissä koko perhe voi rentoutua merimaisemasta nauttien. Käyttö lisämaksusta.
Kuva
Kuva
Kuva

Hytit

Kuva hytistä

A2-hytti

Ikkunallinen hytti 1-2 henkilölle

 • 11 m2
 • Vuoteet voi siirtää parivuoteeksi
 • Kansilla 5 ja 8-11
Kuva hytistä

A4-hytti

Ikkunallinen hytti 1-4 henkilölle

 • 11 m2
 • Alavuoteet voi siirtää parivuoteeksi
 • Kansilla 5 ja 8-11
Kuva hytistä

B4-hytti

Ikkunaton hytti 1-4 henkilölle

 • 11 m2
 • Alavuoteet voi siirtää parivuoteeksi
 • Muutamia hyttejä päällekkäisillä vuoteilla
 • Kansilla 5 ja 9-11
Kuva hytistä

C4-hytti

Ikkunaton hytti 1-4 henkilölle

 • 11 m2
 • Alavuoteet voi siirtää parivuoteeksi
 • Muutamia 9 m2 hyttejä päällekkäisillä vuoteilla
 • Kannella 2
Kuva hytistä

Promenade-hytti kahdelle

Ikkunallinen hytti 1-2 hengelle

 • 11 m2
 • Näkymä Promenadelle
 • Vuoteet voi siirtää parivuoteeksi
 • Kansilla 8-11
Kuva hytistä

Promenade-hytti neljälle

Ikkunallinen hytti 1-4 henkilölle

 • 11 m2
 • Näkymä Promenadelle
 • Alavuoteet voi siirtää parivuoteeksi
 • Kansilla 8-11

Tärkeää tietää

Lataa (pdf-esite)

Kansalaisopistoristeily


 

Kuva

Lisätiedot


Kansalaisopistoristeilyn ajantasaisen ohjelman aikatauluineen löydät myös KoL:n nettisivuilta sekä myöhemmin lähtöterminaalissa jaettavasta seminaarikansiosta:

www.kansalaisopistojenliitto.fiHuom !

Ohjelman mukaiset ateriat (meriaamiainen x2,  Grande Buffett-illallinen x2 sekä satamalounas) ovat lisämaksullisia tuotteita eivätkä sisälly hyttihintaan, vaan ne tulee varata ja maksaa erikseen ilmoittautumisen yhteydessä. Myös Tukholmassa maissa tapahtuva ohjelma kuljetuksineen on varattava ja maksettava erikseen ilmoittautumisen yhteydessä.


Huom. Hyttihintaan sisältyy kuitenkin perjantainen kahvibuffetti, eikä siitä peritä erillistä maksua.TYÖPAJAINFO

Valittavissa on jokin seuraavista työpajoista niin kauan, kun niissä on tilaa. Jokaiseen työpajaan mahtuu noin 40 osallistujaa. Jos kaikki työpajat ovat täyttyneet, voit halutessasi ilmoittautua jonoon peruutuspaikalle. Mahdollisista peruutuspaikoista ilmoitetaan lauantaina ennen työpajoihin siirtymistä jonojärjestyksessä. Voit myös ilmoittaa, mikäli et halua osallistua työpajoihin.

Kuinka töissä menee, aikuisopettaja? Ratkaisuja työhyvinvointiin ja edunvalvontaan

Tämä työpaja on suunnattu kaikille aikuisopettajien ja vapaan sivistystyön opettajien työstä, työhyvinvoinnista ja työelämän edunvalvonnasta kiinnostuneille. Työpaja toteutetaan yhteistyössä Aikuisopettajien liitto AKOL ry:n kanssa.

 

Kansainvälisyyspaja aikuiskouluttajalle

Opetushallituksen kanssa toteutettava teemapaja on suunnattu kaikille eurooppalaisesta aikuiskoulutuksesta kiinnostuneille. EPALE on aikuiskouluttajien ja aikuiskoulutusorganisaatioiden Euroopan laajuinen virtuaalinen kohtauspaikka, joka on perustettu aikuiskoulutusalan ammattilaisia varten, jotta he voisivat oppia toistensa kokemuksista ja kehittää ammatillisia käytäntöjä. Se on tarkoitettu opettajille sekä muille aikuiskoulutussektorilla työskenteleville ammattilaisille kaikkialla Euroopassa.

 

Yksityisten opistojen työpaja

Suomen Setlementtiliiton kanssa toteutettava teemapaja on suunnattu erityisesti yksityisten opistojen henkilökunnalle.

 

Verkkoulottuvuus musiikinopetuksessa

Verkko, eli e-oppiminen ja sen kysyntä kasvaa jatkuvasti. Rockway on kahden vuoden ajan tarjonnut musiikinopetuksen verkkomateriaaleja lähiopetuksen tueksi kansalaisopistoille ja palaute on ollut hyvää opettajilta sekä oppilailta. Tule tutustumaan ja kokemaan verkko-oppimisen mahdollisuudet niin lähiopetuksen tukena, kuin täysin verkossa tapahtuvassa kurssissa. Työpaja toteutetaan yhteistyössä musiikin verkko-opetusta tarjoavan Rockway Oy:n kanssa.

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.