Tallinna, Viro

Sää tänään

-2°C

Sää tänään ja 5 vrk ennuste

12.12.

5°C

13.12.

3°C

14.12.

-1°C

Säätiedot tarjoaa OpenWeatherMap Sulje

Cardillac-ooppera Tallinnassa

Paul Hindemithin ooppera Cardlillac kertoo E. T. A. Hoffmannin novelliin perustuvan tarinan kultaseppä Cardillacista, joka ei kykene luopumaan töistään vaan päätyy murhaamaan asiakkaansa saadakseen luomuksensa takaisin.

Cardillac-ooppera

Cardillac-oopperan maailman ensi-ilta oli 9 marraskuuta vuonna 1926 Dresdenin Semperoopperassa. Viron Kansallisooppera Estoniassa esityksen ensi-ilta oli 14 toukokuuta 2015.

"Cardillac" on kirjoitettu vuonna 1926 ja se on ensimmäinen Hindemith triloginen ooppera, joka kertoo taiteilijan ja yhteiskunnan suhteesta. Muut Hindemithin teoksia ovat "Mathis der Maler" (1935) ja "Die Harmonie der Welt" (1957).

Päähenkilö on kultaseppä Cardillac, joka luo ihmeellisiä asioita ja koska hänellä on pakkomielle niihin hän myös haluaa ne takaisin vaikka varkauksien tai murhan kautta. Juoni pyörii asian ympärillä paljastaen yleisölle, että rakastettu taiteilija on myös rikollinen, joka teki koko kaupungin pelokkaaksi. Kansalaiset ja poliisi epäonnistuvat tehdessään päätelmiä mitä yhteyttä on ostotapahtumien ja murhien yhteydellä kunnes Cardillac lopulta tunnustaa. Väkijoukko pieksee hänet kuoliaaksi, jonka jälkeen hänen tyttärensä selittää, että murhat olivat vain seurausta hänen rakkaudestaan kauniisin tavaroihin. Lopuksi väkijoukko laulaa lumoavan muistolaulun.

Paul Hindemith (1895-1963) oli yksi saksalaisen uusklassismin merkittävimmistä edustajista ja yksi monipuolisimmista 1920-luvun säveltäjistä. Hän on kirjoittanut lähes kaikkia tyylilajeja: yhdeksän oopperaa, kolme balettia, neljä sinfoniaa, useita oratorioita ja kamarimusiikkia.

Huom! Oopperalippu tulee valittavaksi varaamon kohdassa 4 palvelut. Valinnan jälkeen myös matkan lopullinen hinta tulee näkyviin.

Cardillac-oopperamatka, Hotellimatka Tallinnaan
Cardillac-oopperamatka 25.2.18 Varaa
Säätiedot tarjoaa OpenWeatherMap
Cxense Display