Tallinna, Viro

Sää tänään

-1°C

Sää tänään ja 5 vrk ennuste

24.10.

4°C

25.10.

1°C

26.10.

3°C

27.10.

3°C

Säätiedot tarjoaa OpenWeatherMap Sulje

Rinaldo-ooppera Tallinnassa

Rinaldo on Georg Friedrich Händelin säveltämä italialaistyylinen ooppera, jonka libreton kirjoitti Giacomo Rossi. Teoksen libretto perustui jaksoihin Torquato Tasson  runoon Gerusalemme liberata (suomennos Vapautettu Jerusalem) ja sijoittuu ensimmäisen ristiretken tapahtumiin.

Rinaldo-ooppera

Rinaldo oli Händelin ensimmäinen Lontoossa esitetty ooppera ja samalla ensimmäinen Lontoossa esitettäväksi sävelletty italialaistyylinen ooppera. Ooppera sai ensi-iltansa Hänen majesteettinsa teatterissa Haymarketissa 24.helmikuuta 1711. Oopperan suureen menestykseen vaikutti myös kaksi siinä esiintynyttä kuuluisaa kastraattilaulajaa Nicolo Grimaldi eli Nisolini ja Valnetino Urbani.

Teos vaipui alkumenestyksen jälkeen unohduksiin lähes kahdeksisadaksi vuodeksi, mutta erityisesti 1970-luvulta alkaen sitä on alettu esittää yleisemmin ja se on tullut osaksi oopperatalojen perusohjelmistoa. Oopperan kastraattilaulajien roolit esittävät nykyisin Kontratenorit.

Estonia Teatterissa tämän esityksen ensi-ilta on ollut 18.9.2014.

Huom! Oopperalippu tulee valittavaksi varaamon kohdassa 4 palvelut. Valinnan jälkeen myös matkan lopullinen hinta tulee näkyviin.

Rinaldo -oopperamatka, Hotellimatka Tallinnaan
Rinaldo -oopperalippu 6.10.2017 Varaa
Säätiedot tarjoaa OpenWeatherMap
Cxense Display