Tallinna, Viro

Sää tänään

14°C

Sää tänään ja 5 vrk ennuste

21.8.

18°C

22.8.

17°C

23.8.

16°C

24.8.

17°C

Säätiedot tarjoaa OpenWeatherMap Sulje

Viulunsoittaja katolla-musikaali

Yksi rakastetuimmista musiikkinäytelmistä nähdään kesällä Estonia Teatterissa. Huumorilla höystetty koskettava tarina on yllättäen tänä päivänä ajankohtaisempi kuin koskaan.

Viulunsoittaja katolla (engl. Fiddler on the Roof) on juutalaisen perheen tarinan kertova musikaali. Sen kuuluisia kappaleita ovat Rikas mies jos oisin sekä Nousee päivä, laskee päivä. Sen ensiesitys oli 1964. Tarina perustuu Solom Aleichemin kirjaan Tevje, maitomies; alkutarina on jiddisinkielinen. Musikaalin käsikirjoituksen on tehnyt Joseph Stein, musiikin säveltänyt Jerry Bock ja laulujen sanat kirjoittanut Sheldon Harnick. Musikaalin nimi tulee Marc Chagallin maalauksesta, jossa esiintyy viulunsoittaja.

TARINA

Tarina on perhetarina Ukrainan juutalaisten keskuudesta; maitomies Tevjellä ja hänen vaimollaan on viisi kaunista tytärtä, mutta näiden lemmenaskeleet eivät mene ollenkaan vanhempien toiveiden mukaan.

Erityisesti vanhin tytär Tzeitel olisi haluttu naittaa rikkaalle teurastaja Lazar Wolfille, mutta tyttö ei suostu vaan uhkaa karata köyhän räätäli Motel Kamzoilin kanssa. Lopulta vanhemmat antavat periksi ja nuorille järjestetään upeat häät, joissa vanhemmat laulavat heille sittemmin iskelmänä suurta suosiota niittäneen laulun Nousee päivä, laskee päivä.

Sävelmä onkin musikaalin suosituimpia; vain Tevjen yksinään aamunvalossa portaillaan laulama Rikas mies jos oisin on saavuttanut samaa suosiota. Suomeksi sen tulkitsi Lasse Mårtenson, koska Uljas Kandolin ei halunnut levylaulajaksi; hän sanoi olevansa ennen muuta näyttelijä.

Vain loppukohtaus, kun santarmit tunkeutuvat kylään, antaa mustan varjon koko tarinaan; juutalaisten osa tsaarin Venäjällä ei ollut todellakaan helppo.

Huom! Musikaalilippu (hinta alk. 43€) tulee valittavaksi varaamon kohdassa 4 palvelut. Valinnan jälkeen myös matkan lopullinen hinta tulee näkyviin.

Viulunsoittaja katolla - musikaali, hotellimatka Tallinnaan
Viulunsoittaja katolla, musikaalimatka 31.8.2017 Varaa
Säätiedot tarjoaa OpenWeatherMap
Cxense Display