Länsiväylä-lehden lukijamatka Gardajärvelle

Gardajärven alueen kaunis luonto, upeat vuoristomaisemat ja järven reunuksilla helminauhana kulkevat pikkukaupungit jäävät vierailijan mieliin ikiajoiksi.
Länsiväylän lukijamatkalla lauantai  5.5. –  keskiviikko 9.5.2018

Kevään matkalla tutustumme ja majoitumme Gardajärven rannalla sijaitsevaan Desenzanoon. Matkalla tutustumme lähiseudun viinikellareihin,  käymme Veronassa sekä järvilautalla Salón kaupungissa. Aikaa jää myös ostoksille ja omatoimiseen ohjelmaan. Lähde mukaan ihanalle kevätmatkalle Gardajärvelle!

Matkanjohtajan toimii Kristiina Auro.

GARDAJÄRVI

Gardajärvi on Pohjois-Italiassa Alppien juurella sijaitseva Italian suurin järvi, joka on maisemiensa ja leudon sään ansiosta tullut tunnetuksi suosittuna lomakohteena. Järven pinta-ala on noin 370 km² ja pituus 51,6 km. Järvi jakaantuu kolmen maakunnan alueelle ja meidän matka suuntautuu länsiosaan Brescian maakunstaan jossa sijaitsee Densenzano.

Pikkukaupunkien reunustama Gardajärvi on Pohjois-Italian aarre. Rivan, Bardolinon, Gardan ja Malcesinen asukkaat johdattavat kävijän aitoon italialaiseen kyläelämään, jossa kengät kopisevat kaduilla, gelatoa myydään keskiaikaisen kaupungin kujilla ja illan valaisevat tuhannet tähdet, jotka toistuvat Gardajärven pinnassa.

DESENZANO

Desenzano on Gardajärven rantakaupungeista suurin ja tärkeä keskus alueella. Vireässä pikkukaupungissa on noin 27 000 asukasta ja kaupunki on yksi suosituimmista matkakohteista Gardajärvellä.

Vaikka Desenzano onkin suosittu matkakohde, ei turismi näy kaupungin katukuvassa yhtä vahvasti kuin monissa Gardajärven pienemmissä kaupungeissa. Desenzano sopiikin hyvin matkailijallle, joka haluaa lomailla aidossa italialaisessa kaupungissa.

Desenzanosta käsin on helppoa tutustua Pohjois-Italiaan laajemminkin, sillä Desenzanosta on hyvät kulkuyhteydet kaikkiin lähialueen tärkeimpiin kaupunkeihin. Esimerkiksi Veronaan on alle puolen tunnin junamatka Desenzanosta. Gardajärven muihin kaupunkeihin taas voi tehdä päiväretkiä esimerkiksi laivalla matkustaen.

Desenzanon keskusta levittäytyy Gardajärven rannalle vanhan sataman ympärille. Alueen sielu on Piazza Malvezzi -aukio, jonka edustalla vanha satama sijaitsee. Piazza Malvezzilta saavat alkunsa vilkkaat kävelykadut Via Romana ja Via Generale Achille Papa.

Desenzanon keskustassa on hyvät ostosmahdollisuudet ja runsas valikoima ravintoloita, kahviloita ja baareja. Etenkin kesäisin kaupungin keskusta on täynnä elämää aina aamuvarhaisesta iltamyöhään asti. Tunnelmallisimmillaan keskusta on iltaisin, jolloin paikallisilla on tapana lähteä iltakävelylle ja syömään hyvin jossakin kaupungin lukuisista ravintoloista.

Desenzanon keskustassa sijaitsee myös monia historiallisesti merkittäviä rakennuksia. Näistä merkittävimpiä ovat 1600-luvulla rakennettu Desenzanon tuomiokirkko sekä 1500-luvulla valmistunut Todeschinin palatsi. Keskustan edustalla sijaitsee myös aallonmurtaja, jonka keskellä kohoaa yksi kaupungin tärkeimmistä symboleista, Desenzanon majakka.

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Satamalähtö
Aikuisia
Lapsia

Cxense Display