Krakova, Puola

Sää tänään

9°C

Sää tänään ja 5 vrk ennuste

22.4.

8°C

23.4.

13°C

24.4.

13°C

25.4.

9°C

Säätiedot tarjoaa OpenWeatherMap Sulje

Lauttakylä-lehden lukijamatka Krakovaan

Lähde mukaan Lauttakylä-lehden lukijamatkalle Krakovaan! Tunnelmaltaan tämä keskiaikainen kauppakaupunki on vertaansa vailla. Hyvin säilynyt vanha kaupunki, kymmenet kirkot ja hämärät kellariravintolat ovat olennainen osa Puolan entistä pääkaupunkia. Nähtävyyksien katselun lisäksi Krakovassa on paljon hyviä ostosmahdollisuuksia, ja hinnat ovat hieman Suomen tasoa edullisemmat. Krakovasta löytyy myös runsaasti hyviä ravintoloita.

KRAKOVA

Krakovasta tekee yhden Euroopan kiehtovimmista matkakohteista kaupungin ihastuttava tunnelma. Krakova on Euroopan suurimpia ja parhaiten säilyneitä historiallisia kaupunkeja, mutta Krakova ei ole muuttunut pelkäksi matkailijoiden täyttämäksi ulkoilmamuseoksi. Krakovan historiallinen keskusta on täynnä paikallista elämää. Krakovan vanhan kaupungin aukio on Euroopan suurin ja sitä pidetään edelleen krakovalaisten olohuoneena. Kaupunki on samaan aikaan sekä historiallinen että nuorekas. Nuorekkuudesta pitävät huolen opiskelijat, joita asuu Krakovassa yli 200 000. Krakovan yliopisto on Keski-Euroopan vanhimpia.

 

WIELICKAN SUOLAKAIVOS

Krakovan lähellä sijaitsevan Wieliczkan suolakaivoksen uumenissa voi kokea elämyksen, jota vastaavaa ei Euroopasta löydy.

Wieliczkan suolakaivos on Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluva puolalainen suolakaivos 15 kilometrin päässä Krakovasta. Kaivos on yksi maailman vanhimmista, ja se tuotti suolaa yhtäjaksoisesti 700 vuotta 1300-luvulta aina vuoteen 2007 asti. Kaupallinen kaivostoiminta päättyi Wieliczkassa vuonna 1996 tulvaongelmien ja suolan alhaisen hinnan vuoksi, mutta suolaa louhittiin viime vuosiin asti matkamuistoksi. Unesco listasi Wieliczkan kaivoksen maailmanperintökohteeksi vuonna 1978. Kohteen erikoisuuksia ovat suolasta rakennetut kappelit taidokkaine suolasta veistettyine koristeineen, patsaineen ja kruunuineen. Kaivoksessa käy vuosittain 1,2 miljoonaa vierailijaa.

 Tarkemman matkaohjelman näet valitsemalla: Varaa -> Tutustu tarkemmin.

 

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Lentokenttälähtö
Aikuisia
Lapsia
Varaa

Säätiedot tarjoaa OpenWeatherMap
Cxense Display