Frankfurt, Germany

Sää tänään

22°C

Sää tänään ja 5 vrk ennuste

29.6.

19°C

30.6.

18°C

1.7.

16°C

2.7.

18°C

Säätiedot tarjoaa OpenWeatherMap Sulje

Martti Lutherin jalanjäljillä 5 pv

Vuonna 2017 tulee kuluneeksi 500 vuotta siitä, kun Martti Luther naulasi 95 teesiään Wittenbergin kirkon oveen. Juhlavuonna Saksassa juhlitaan näkyvästi Lutheria. Lähde Matkapoikien mukana matkalle historiallisiin kohteisiin. Matkalla koet opastetusti viisi kaupunkia, jotka ovat liittyneet tiiviisti Martti Lutherin elämään.

Eisenach

Eisenachin tunnetuin nähtävyys UNESCO-maailmanperintökohde Wartburgin linna,jossa Luther piileskeli ja laati Uuden Testamentin käännöksen saksan kielelle v. 1522. Tätä ennen, vuosina 1498-1501, Luther kävi latinanoppilaana Yrjönkoulua, ja hänen silloinen majapaikkansa toimii museona, joka kertoo tästä Lutherille merkittävästä ajasta.

 Erfurt

Erfurt liittyy monella tapaa Martti Lutherin elämänkertaan: hän opiskeli kaupungin yliopistossa vuosina 1501-1505 ja vuodesta 1505 vuoteen 1511 Luther asui munkkina Erfurtin augustinolaisluostarissa. Luther vihittiin papiksi vuonna 1507 Erfurtin tuomiokirkossa.

Mansfeld

Mansfeldin kaupunki antoi leimansa Lutherin lapsuudelle, ja Lutherin lapsuudenkoti kuuluu kaupungin suurimpiin nähtävyyksiin. Mansfeldista alkoi Lutherin koulutaipale latinalaisessa koulussa. Nähtävyys on myös uskonpuhdistajan ainoa kokovartalomuotokuva myöhäisgoottilaisessa Pyhän Yrjön kirkossa, Lutherin kotikirkossa.

Lutherstadt Eisleben

Eislebenissa sijaitsevat sekä Lutherin syntymäkoti että hänen kuolintalonsa. Lisäksi Eislebenin kirkoissa käydessä saa nopean katsauksen Lutherin elämänkaareen: Luther kastettiin Pyhän Pietarin-Paavalin kirkossa, hän toimi kappalaisena Pyhän Annen kirkossa ja viimeisen saarnansa Luther piti Pyhän Andreaksen kirkossa.

Lutherstadt Wittenberg

Luther-kaupunki Wittenberg on protestanttinen pyhiinvaelluspaikka ja uskonpuhdistuksen kehto, sillä siellä  Luther naulasi 95 teesiään linnankirkon oveen 31. lokakuuta 1517. Lutherin entinen asuintalo on maailman suurin uskonpuhdistushistoriallinen museo. Pyhän Marian kaupunginkirkko, jossa Luther saarnasi ja jakoi ensimmäistä kertaa leipää ja viiniä ehtoollisella, sekä linnankirkko Lutherin hautoineen ovat kaikkialta maailmasta tulevien kävijöiden kohteina.

 

 

 

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Lentokenttälähtö
Aikuisia
Lapsia
Varaa

Säätiedot tarjoaa OpenWeatherMap
Cxense Display