Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Joulumatka

Joulumatka Bratislavaan

Joulumatka Bratislavaan

Lähtöpäivät:

23.12.2021

Matkan kesto:

4 päivää

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Bratislavan joulu

Jätä joulustressi taakse ja lähde viettämään joulua Slovakian pääkaupunkiin Bratislavaan.
Bratislavan kaupunkikuvaa hallitsee korkealle kukkulalle rakennettu komea Bratislavan linna. Tällä matkalla saat hyvä yleiskuvan kaupungista, nautit jouluntunnelmasta ja valmiista joulupöydästä. Näet myös yhden Slovakian vanhimmista kaupungeista. Trnavan sekä upean Hofin linnan.

Bratislavan vanhakaupunki ja sen ympäristö on täynnä ihania pieniä kahviloita ja ravintoloita. Herkuttelun lisäksi ehdit tehdä vielä viimehetken jouluostoksia ja vierailla tunnelmallisilla joulutoreilla.

Bratislavan joulumarkkinat

Bratislavan vanhakaupunki on tunnelmallinen ja sen keskellä sijaitseva aukio suihkulähteineen on Bratislavan sydän. Joulun aikaan aukion täyttävät jouluiset tuoksut ja maut, kun perinteisiä joulumarkkinoita vietetään keskieurooppalaiseen tapaan. Sanotaan, että Bratislavan joulumarkkinat eivät ole niin kaupalliset kuin muualla. Torilla on tarjontaa talvivaatteista posliiniin ja kristalliin, jokaiselle jotakin.

Bratislava

Bratislava on suosittu kaupunkilomakohde kiehtovan historian ja sopivan pienen kokonsa vuoksi. Kaupunkiin ehtii hyvin tutustua viikonlopussa. Hyvätasoinen hotellimme sijaitsee aivan vanhan kaupungin vieressä, josta on helppo lähteä tutustumaan kaupungin tarjontaan. Slovakian pääkaupungilla Bratislavalla on pitkät ja mielenkiintoiset vaiheet. Matkakohteena kaupunki sopii niin perheille kuin pariskunnillekin, sillä siellä on kaikille nähtävää ja koettavaa. Nähtävyyksistä kiinnostavimpia ovat vanhan kaupungin lisäksi mm. kaupungin laidalla sijaitseva Devinin linna, Pyhän Martinuksen katedraalli, lukuisat hyvin hoidetut puistot ja upeat kasvitieteelliset puutarhat. Nähtävyyksiin tutustumisen lomassa, voit istahtaa johonkin kaupungin lukuisista ravintoista, joissa syöminen ja juominen on edullista.

Bratislavan linna

Bratislavan linna on yksi kaupungin komeimmista rakennuksista. Linna sijaitsee kukkalalla, noin 85metriä Tonavan yläpuolella. Ulkoasultaan linna on historiansa aikana ollut goottilainen, renesanssilinna ja barokkilinna. Kunnostukset ja tyylikaudet ovat antaneet sille oman leimansa. Mäen päälle kiipeäminen vaatii hyvät kengät ja hieman kuntoakin. Onneksi matkan varrella voi myös istahtaa rinteellä oleviin ravintoloihin ja hengähtää hetken, ennen huipulle pääsyä.

Wien

Itävallan pääkaupunki Wien häikäisee upeilla joulutoreillaan. Joulutoreilla on Wienissä yli 700-vuotta vanhat perinteet ja edelleen ne hurmaavat kauneudellaan. Lähes jokaisella kaupunginosalla on omat joulumarkkinansa, jotka eroavat paljonkin toisistaan. Höyryävä glühwein, punssi, kuumat kastanjat, valaistut puistot, rakkausviestein koristellut piparkakut ja perinteiset jouluseimet virittävät joulun tunnelmaan.

Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.

Hintaan sisältyy

  • Lentomatka Helsinki-Wien-Helsinki Finnairin reittilennolla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Bussikuljetukset kohteessa
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Ateriat: 3 lounasta ja 1 illallinen
  • Kaupunkikierros Bratislavassa ja Trnavassa
  • Lyhyt kaupunkikiertoajelu Wienissä
  • Retket: Trnavan kaupunki ja Schloss Hofin linna
  • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Lentoaikataulu/Finnair
Ajat ovat paikallista aikaa. Wienissä ja Bratislavassa kello on 1 tunnin vähemmän kuin Suomessa.
Helsinki - Wien 09:15 - 10:45

Wien - Helsinki 19:15 - 22:45

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone, alk. 150€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki – Wien - Bratislava

Lähdemme Helsingistä Finnairin aamulennolla Wieniin. Suomenkielinen paikallisopas on ryhmää vastassa Wienin lentokentällä. Lähdemme kohti Bratislavaa (ajomatka n. 1h). Jätämme matkatavarat hotellin säilöön ja teemme vanhassa kaupungissa kävelykierroksen (hyvät kengät mukaan). Kierroksen aikana nautimme myös yhteisen lounaan. Tutustuminen joulutoreihin, jonka jälkeen loppupäivä omaa aikaa.

2. matkapäivä, Bratislava

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen kävelyretki ylös Bratislavan linnan alueelle (ei sisäänpääsyä linnaan). Valkoisena hohtavalta linnalta avautuvat upeat maisemat yli kaupungin. Jatkamme kävelykierrosta Bratislavan Vanhaankaupunkiin, jossa voimme ihailla kaupungin koristeellisia kirkkoja. Kierroksen aikana näemme kaupungin tärkeimmät nähtävyydet, kuten mm. Vanhankaupungin aukio, raatihuone, Primate’s Palace sekä valtion oopperatalo, ja opas kertoo tarinoita Bratislavan menneisyydestä ja nykyisyydestä. Kierroksen jälkeen on vapaata aikaa tutustua kaupunkiin omaan tahtiin. Illalla nautimme yhdessä jouluaaton illallisen hotellin ravintolassa.

3. matkapäivä, Bratislava - Trnava

Aamiainen hotellissa. Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Trnavaa. Trnava on yksi Slovakian vanhimmista ja kauneimmista keskiaikaisista kaupungeista. Arkkipiispan siirryttyä vuonna 1543 kaupunkiin, tuli siitä kristillisen uskonnon keskus. Nykyäänkin siellä on Slovakian piispan istuin. Kaupungista löytyy Euroopan vanhimmat, hyvin säilyneet puolustusmuurit 1300-luvulta sekä huikeat 27 kirkkoa, joista suurin osa on rakennettu barokkityyliin. Päivän aikana tutustumme tähän viehättävään kaupunkiin oppaan johdolla ja nautimme yhteisen lounaan. Iltapäivällä paluu Bratislavaan. Päivän ajomatka noin 90 km.

4. matkapäivä, Bratislava - Schloss Hof - Wien – Helsinki

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähdemme kohti Wieniä. Matkalla vierailemme Slovakian rajan tuntutumassa sijaitsevassa Scholoss Hofissa. Maailman kauneimpiin barokkirakennuksiin kuuluva linna on peräisin 1720-luvulta. Keisarinna Maria Teresia osti palatsin lahjaksi miehelleen, ja linna toimi keisariperheen loma-asuntona vuoteen 1765 asti. Linnaa ympäröi suuri puutarha sekä maatila. Linnavierailun jälkeen matkamme jatkuu kohti Wienin kaupunkia, johon tutustumme lyhyellä kiertoajelulla. Päivän aikana nautimme yhteisen lounaan. Iltapäivällä suuntaamme kohti Wienin lentokenttää. Helsinkiin lennämme Finnairin iltalennolla.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.