Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.

Joulumatka Wieniin

Joulumatka Wieniin

Lähtöpäivät:

23.12.2021

Matkan kesto:

5 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 899€

Uutuus 2021

Joulumatka Wieniin

alk. 899 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Joulu Wienissä

Suurten säveltäjien, wienervalssin ja suklaisen Sacherkakun kotikaupunki huokuu jouluista loistoa, jota on vaikea uskoa todeksi. Musiikin suurista nimistä mm. Mozart, Beethoven ja Strauss ovat asuneet kaupungissa. Habsburgien suvun keisarilliset palatsit Belvedere, Hofburg ja Schönbrunn sekä Stephansdomin katedraali ovat maailmankuuluja nähtävyyksiä. Kahvilakulttuuri kukoistaa, ostosmahdollisuuksia, museoita ja taidenautintoja on laidasta laitaan. Vierailemme suomenkielisen oppaan johdolla keisarillisissa palatseissa, tunnelmallisilla joulutoreilla ja Pratenin talvimarkkinoilla, sekä tutustumme kaupungin nähtävyyksiin. Hyvätasoinen hotellimme sijaitsee keskustassa lähellä Belverin palatsia ja kävelymatkan päässä historiallisesta keskuksesta. Joulunaika Wienissä on unohtumaton elämys, joka jokaisen joulunystävän tulisi kokea kerran elämässään.

 

Wienin joulutorit

Joulutoreilla on Wienissä yli 700-vuotta vanhat perinteet ja edelleen ne hurmaavat kauneudellaan. Höyryävä glühwein, punssi, kuumat kastanjat, valaistut puistot, rakkausviestein koristellut piparkakut ja perinteiset seimet virittävät joulun tunnelmaan. Tutustumme joulumarkkinoista suurimpaan ja kuuluisimpaan, joka sijaitsee satulinnan näköisen raatihuoneen edustalla. Koristeltujen puistopuiden reunustamalta torilta voi ostaa lähes kaikkea jouluun liittyvää. Vierailemme myös maailmankuulun Pratenin huvipuiston alueella järjestettävillä perinteisillä talvimarkkinoilla.

 

Schönbrunnin linna

Schönbrunnin upea keisarinlinna on Wienin tunnetuin nähtävyys ja toimi Habsburgin suvun kesäpalatsina. Linnassa on huoneita yhteensä 1411, joista pääsemme tutustumaan noin kahteenkymmeneen. Mozart esiintyi täällä ensi kerran kuninkaallisille ja monet muistavat varmasti Sissi-elokuvat kulissinaan tämä linna. Tutustumme myös Belvederen palatsiin, jota pidetään yhtenä Euroopan kauneimmista barokkilinnoista, ja on oikeutetusti Unescon maailmanperintökohde. Se rakennettiin 1700-luvulla prinssi Eugen Savoijilaisen kesäasunnoksi ja sieltä löytyy maailman paras kokoelma itävaltalaista taidetta.

 

Tärkeimmät nähtävyydet

Monet Wienin upeista nähtävyyksistä sijaitsevat Ringstrassen eli kehätien sisään jäävässä historiallisessa keskuksessa, joka on myös vilkas ostos- ja illanviettopaikka. Täällä sijaitsee mm. goottilainen Stephansdomin katedraali, jonka rakennustyöt alkoivat jo 1100-luvulla, muitta valmiiksi se saatiin vastaneljäsataa vuotta myöhemmin. Hofburgin keisarillinen talvipalatsi on varmasti yksi Wienin tunnetuimmista nähtävyyksistä ja täältä käsin Habsburgit hallitsivat Itävaltaa 1200-luvulta aina vuoteen 1917, jolloin Itävallasta tuli tasavalta.

 

Ostoksia ja kahviloita

Tunnettuja ostoskatuja ovat vanhassa kaupungissa sijaitsevat Kärtner Strasse, Graben sekä Kohmarkt ja kaupungin pisin ostoskatu Mariahilferstrasse alkaa sen laidalta. Persoonallisimmat putiikit löytyvät nuorekkaasta ja värikkäästä Neubaun kaupunginosasta. Wieniläiset kahvilat ovat käsite ja osa kaupunkilaisten jokapäiväistä elämää. Ravintolatarjontaa löytyy aina perinteisistä itävaltalaisista Heurigen-viinituvista trendikkäisiin gourmet-ravintoloihin. Wienin museokokoelma, palatsit ja taidegalleriat hakevat vertaistaan koko maailmassa ja niissä on mahdollista tutusta varsinkin kaupungin suuruuden aikoihin.


Lennämme Finnairilla 

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323 200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Ammattitaitoinen henkilökuntamme auttaa sinua löytämään nopeasti sopivan laivamatkan ja hoitamaan matkaan liittyvät varaukset kuntoon.

Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki-Wien-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Wienin kaupunkikierrokset ja vierailu joulutorilla
  • Vierailut Belvederen palatsissa ja Schönbrunnin linnassa
  • Tutustuminen Pratenin talvimarkkinoihin
  • 4 illallista
  • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Itävallassa kello on 1h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Wien 08:30 - 10:00

Wien - Helsinki 11:10 - 14:40

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone 220€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Wien

Finnairin aamulento Helsingistä Wieniin. Perillä Wenissä on vastassa bussi ja suomenkielinen paikallisopas. Kiertoajelun aikana näemme kaupungin tärkeimmät nähtävyydet mm. uusgoottilaisen raatihuoneen, Itävallan kansallisteatterin, antiikin Kreikan ja uusklassiseen tyyliin tehdyn parlamenttitalon ja oopperatalon. Vierailemme myös satulinnan näköisen raatihuoneen joulutorilla, joka on Wienin kuuluisin ja suurin. Koristeltujen puistopuiden reunustama tori on täynnä jouluista tunnelmaa ja lukemattomista kojuista voi ostaa lähes kaikkea jouluun liittyvää. Majoittuminen hotelliin iltapäivällä, jonka jälkeen loppupäivä vapaa. Nautimme hotellissa yhteisen illallisen.

2. matkapäivä, Belvederen palatsi

Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä tutustumme oppaan johdolla yhteen Euroopan kauneimmista barokkirakennuksista, eli Belvederen palatsiin, joka on Unescon maailmanperintökohde. Palatsi rakennettiin 1700-luvulla prinssi Eugen Savoijilaisen kesäasunnoksi ja sieltä löytyy maailman paras kokoelma itävaltalaista taidetta. Teemme myös kävelykierroksen Ringstrassen eli kehätien sisään jäävässä historiallisessa keskuksessa. Täällä sijaitsee mm. goottilainen Stephansdomin katedraali, jonka rakennustyöt alkoivat jo 1100-luvulla, mutta valmiiksi se saatiin vasta neljäsataa vuotta myöhemmin, sekä upea Hofburgin keisarillinen palatsi, mistä Habsburgit hallitsivat Itävaltaa 1200-luvulta alkaen. Kierroksen jälkeen on loppupäivä vapaa ja jouluisesta tunnelmasta voi nauttia vaikkapa raatihuoneen joulutorilla. Joulutaaton illallisen nautimme hotellimme ravintolassa.

 

3. matkapäivä, Schönbrunnin linna, Pratenin talvimarkkinat

Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä vierailemme oppaan johdolla upeassa Schönbrunnin linnassa. Tämä 1700-luvulla valmistunut keisarinlinna on Wienin tunnetuin nähtävyys ja toimi in suvun kesäpalatsina. Linnassa on huoneita yhteensä 1411, joista pääsemme tutustumaan noin kahteenkymmeneen. Mozart esiintyi täällä ensi kerran kuninkaallisille ja monet muistavat linnan varmasti myös Sissi-elokuvista. Tutustumme päivällä myös maailmankuulun Pratenin huvipuiston alueella sijaitseviin perinteisiin talvimarkkinoihin. Paluu hotelliin iltapäivällä, jonka jälkeen loppupäivä vapaa. Yhteinen illallinen hotellissa.

4. matkapäivä, Wien

Aamiainen hotellissa. Koko päivä aikaa omalle ohjelmalle. Wieniläiset kahvilat ovat käsite sekä osa kaupunkilaisten jokapäiväistä elämää ja herkullinen Sacherkakku ehdottomasti maistamisen arvoinen. Ravintolatarjontaa löytyy aina perinteisistä itävaltalaisista Heurigen-viinituvista trendikkäisiin gourmet-ravintoloihin. Kaupungin museokokoelma, palatsit ja taidegalleriat hakevat vertaistaan koko maailmassa. Tunnettuja ostoskatuja ovat vanhassa kaupungissa sijaitsevat Kärtner Strasse, Graben ja Kohmarkt. Kaupungin pisin ostoskatu Mariahilferstrasse alkaa vanhan kaupungin laidalta. Persoonallisimmat putiikit löytyvät nuorekkaasta ja värikkäästä Neubaun kaupunginosasta.Yhteinen illallinen hotellissa.

5. matkapäivä, Wien - Helsinki

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Kuljetus lentokentälle, josta Finnairin päivälento takaisin Helsinkiin.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.