Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Jouluisia elämyksiä

Praha ja Dresden

Prahan ja Dresdenin joulutorit

Lähtöpäivät:

30.11.2023 (täynnä)

Matkan kesto:

4 päivää

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Dresdenin joulutorit

Dresden on upea ja mielenkiintoinen tuttavuus, joka tunnetaan Elbe-joen helmenä. Toisen maailmansodan pommituksissa lähes täysin tuhoutunut kaupunki, aikanaan yksi Euroopan kauneimmista, on palannut jälleen vanhaan loistoonsa. Kaupunki sonnustautuu joulutamineisiinsa marraskuun loppupuolella ja juhlistaa joulunalusaikaa perinteitä kunnioittaen.


Täällä on kirjoitettu historiaa, sillä Striezelmarkt joulumarkkinat ovat Saksan vanhimmat, ja ne on järjestetty jo vuodesta 1434 alkaen. Historiallisen keskustan aukio sekä Elben rantaan johtava kävelykatu täyttyvät piparkakkujen, höyryävän glühweinin sekä paahdettujen kastanjoiden ja manteleiden tuoksusta. Lukemattomat myyntikojut on täytetty paikallisten käsityöläisten valmistamista koriste-esineitä sekä herkuista, ja joulutoria valaisee maailman suurin jouluinen valokaari. Saksalainen joulupulla on täällä juurillaan: EU:n suojattujen alkuperänimitysten joukossa oleva Dresdner Christstollen on kuivattuja hedelmiä ja manteleita sisältävä voipitoinen vehnäleivonnainen. Dresdenin joulumarkkinoiden luonteeseen kuuluu iloinen yhdessäolo ja joulunaikaan virittäytyminen, eikä vain kaupallinen ostoshuuma.

Prahan joulutorit

Praha tunnetaan myös nimellä Kultainen kaupunki ja on kuin elävä ulkoilmamuseo, missä eri rakennustyylit kilpailevat kauneudellaan. Prahan linna on maailman suurin keskiaikainen linnoitus, Tynin kirkko edustaa goottilaista tyyliä hienoimmillaan, ja hurmaavan Mala Stranan barokkirakennukset ovat kuin koristeellisia nukketaloja. 


Prahan joulumarkkinat kuuluvat ehdottomasti Euroopan parhaimmistoon. Kaupungin vanhin ja perinteisin joulutori on vanhan kaupungin aukiolla, jota ympäröi satumainen miljöö kirkkoineen ja muine kauniine rakennuksineen. Suosittuja joumarkkinoita löytyy myös sekä Václavin että Tasavallan aukioilta.

Koristeellisista puisista kojuista löydät periteiset tšekkiläiset jouluherkut ja tuliaisiksi vaikka böömiläistä kristallia ja perinteisiä puunukkeja. Aitoon tšekkiläiseen joulutunnelmaan pääsetkin maistamalla kuumaa viiniä ja sokerilla kuorrutettuja tredlnik-leivoksia. Joulutorille pystytetään suuri upea joulukuusi, joka kuljetetaan Tšekin pohjoisosassa sijaitsevalta Krkonose-vuorelta asti. Perinteiseen tšekkiläiseen adventtiperinteeseen kuuluu myös vierailu seiminäyttelyssä.


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Myyntipalvelumme auttaa!

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma ryhmä, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 440 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.


PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >

JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >KATSO KAIKKI JOULUMATKAT >

 

Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki-Praha-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Yksi lounas
  • Matkaohjelman mukaiset kuljetukset
  • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut
  • Kävelykierros ja vierailu joulutorilla Dresdenissä
  • Kävelykierros ja vierailut joulutoreilla Prahassa
  • Jokilaivaristeily Prahassa Vltava joella

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Lennot Finnairilla.
Ajat ovat paikallista aikaa. Tsekeissä ja Saksassa kello 1h vähemmän kuin Suomessa.
Helsinki - Praha 09:40 - 10:55

Praha - Helsinki 19:35 - 22:50

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone 150€

Matkaohjelma

Lähtöpäivät:

Lähdöllä 30.11.2023

Lähdöllä 8.12.2023

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Lataa (pdf-esite)

Dresden ja Praha joulutorit

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.