Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Jouluisia elämyksiä

Praha ja Dresden

Prahan ja Dresdenin joulutorit

Lähtöpäivät:

5.12. ja 12.12.2024

Matkan kesto:

4 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 898€

Prahan ja Dresdenin joulutorit

alk. 898 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Dresdenin joulutorit

Dresden on upea ja mielenkiintoinen tuttavuus, joka tunnetaan Elbe-joen helmenä. Toisen maailmansodan pommituksissa lähes täysin tuhoutunut kaupunki, aikanaan yksi Euroopan kauneimmista, on palannut jälleen vanhaan loistoonsa. Kaupunki sonnustautuu joulutamineisiinsa marraskuun loppupuolella ja juhlistaa joulunalusaikaa perinteitä kunnioittaen.


Täällä on kirjoitettu historiaa, sillä Striezelmarkt joulumarkkinat ovat Saksan vanhimmat, ja ne on järjestetty jo vuodesta 1434 alkaen. Historiallisen keskustan aukio sekä Elben rantaan johtava kävelykatu täyttyvät piparkakkujen, höyryävän glühweinin sekä paahdettujen kastanjoiden ja manteleiden tuoksusta. Lukemattomat myyntikojut on täytetty paikallisten käsityöläisten valmistamista koriste-esineitä sekä herkuista, ja joulutoria valaisee maailman suurin jouluinen valokaari. Saksalainen joulupulla on täällä juurillaan: EU:n suojattujen alkuperänimitysten joukossa oleva Dresdner Christstollen on kuivattuja hedelmiä ja manteleita sisältävä voipitoinen vehnäleivonnainen. Dresdenin joulumarkkinoiden luonteeseen kuuluu iloinen yhdessäolo ja joulunaikaan virittäytyminen, eikä vain kaupallinen ostoshuuma.

Prahan joulutorit

Praha tunnetaan myös nimellä Kultainen kaupunki ja on kuin elävä ulkoilmamuseo, missä eri rakennustyylit kilpailevat kauneudellaan. Prahan linna on maailman suurin keskiaikainen linnoitus, Tynin kirkko edustaa goottilaista tyyliä hienoimmillaan, ja hurmaavan Mala Stranan barokkirakennukset ovat kuin koristeellisia nukketaloja. 


Prahan joulumarkkinat kuuluvat ehdottomasti Euroopan parhaimmistoon. Kaupungin vanhin ja perinteisin joulutori on vanhan kaupungin aukiolla, jota ympäröi satumainen miljöö kirkkoineen ja muine kauniine rakennuksineen. Suosittuja joumarkkinoita löytyy myös sekä Václavin että Tasavallan aukioilta.

Koristeellisista puisista kojuista löydät periteiset tšekkiläiset jouluherkut ja tuliaisiksi vaikka böömiläistä kristallia ja perinteisiä puunukkeja. Aitoon tšekkiläiseen joulutunnelmaan pääsetkin maistamalla kuumaa viiniä ja sokerilla kuorrutettuja tredlnik-leivoksia. Joulutorille pystytetään suuri upea joulukuusi, joka kuljetetaan Tšekin pohjoisosassa sijaitsevalta Krkonose-vuorelta asti. Perinteiseen tšekkiläiseen adventtiperinteeseen kuuluu myös vierailu seiminäyttelyssä.


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Myyntipalvelumme auttaa!

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma ryhmä, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 440 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.


PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >

JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >KATSO KAIKKI JOULUMATKAT >

 

Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki-Praha-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Yksi lounas
  • Matkaohjelman mukaiset kuljetukset
  • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut
  • Kävelykierros ja vierailu joulutorilla Dresdenissä
  • Kävelykierros ja vierailut joulutoreilla Prahassa
  • Jokilaivaristeily Prahassa Vltava joella

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Lennot Finnairilla.
Ajat ovat paikallista aikaa. Tsekeissä ja Saksassa kello 1h vähemmän kuin Suomessa.
Helsinki - Praha 09:40 - 10:55

Praha - Helsinki 19:35 - 22:50

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone 160€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Praha - Litomerice - Dresden

Finnairin aamulento Helsingistä Prahaan. Lentokentällä on vastassa suomenkielinen opas ja bussi. Matkan ensimmäinen kohteemme on pieni Litomericen kaupunki, joka omaa yli tuhatvuotisen historian, ja on yksi Tsekin vanhimmista kaupungeista. Tutustumme kävellen muurien ympäröimään keskiaikaiseen vanhaan kaupunkiin ja nautimme yhteisen lounaan. Jatkamme matkaa edelleen Saksan puolelle Elben jokilaakossa sijaitsevaan Dresdenin jouluiseen kaupunkiin, jonne saavumme iltapäivällä.  Majoittumisen jälkeen lähdemme oppaan kanssa tututustumaan kaupungin upeisiin joulutoreihin. Täällä on kirjoitettu myös historiaa, sillä Striezelmarkt joulumarkkinat ovat Saksan vanhimmat, ja ne on järjestetty jo vuodesta 1434 alkaen. Historiallisen keskustan aukio sekä Elben rantaan johtava kävelykatu täyttyvät piparkakkujen, höyryävän glühweinin sekä paahdettujen kastanjoiden ja manteleiden tuoksusta. Lukemattomat myyntikojut on täytetty paikallisten käsityöläisten valmistamista koriste-esineitä sekä herkuista, ja joulutoria valaisee maailman suurin jouluinen valokaari. Illan ohjelma on vapaa. Päivän ajomatka noin 170 km.

2. matkapäivä, Dresden - Praha

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Aamupäivällä tutustumme kävelykierroksen aikana Dresdenin vanhaan kaupunkiin, joka on kokenut Saksin kuninkaiden loistokauden, suuret Euroopan sodat ja DDR:n sosialistivallan. Vaikka se tuhoutui lähes täydellisesti toisen maailmansodan pommituksissa, on se Saksojen yhdistymisen jälkeen kunnostettu ja palannut taas entiseen loistoonsa. Vertauskuvana tästä on kaunis Frauenkirche, joka on rakennettu uudestaan kivi kiveltä alkuperäisen veroiseksi. Vanhan kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat 1700-luvulla rakennettu Zwingerin barokkipalatsi ja oopperatalo Semper. Aikaa jää myös omalle ohjelmalle. Iltapäivällä hyvästelemme kaupungin ja ajamme Tsekin pääkaupunkiin Prahaan. Majoittumisen jälkeen virittäydymme jälleen jouluiseen tunnelmaan ja tutustumme oppaan johdolla Vaclàvin aukion joulutoriin. Vierailemme myös vanhan kaupungin aukiolla sijaitsevilla joulumarkkinoilla, joita ympäröi satumainen miljöö kirkkoineen ja muine kauniine rakennuksineen. Tunnelmaa luovat myös laululavalla esiintyvät kuorot ja tanssiryhmät, vaikuttava seimiasetelma sekä kapeita katuja kiertävät hevosvaljakot. Illan ohjelma oin vapaa. Päivän ajomatka noin 150 km.3. matkapäivä, Praha

Aamiainen hotellissa. Praha tunnetaan myös nimellä Kultainen kaupunki ja on kuin elävä ulkoilmamuseo, missä eri rakennustyylit kilpailevat kauneudellaan. Aamupäivällä tutustumme kävelykierroksellla Unescon maailmanperintöluetteloon listattuun vanhaan kaupunkiin, missä aika on kuin pysähtynyt sadoiksi vuosiksi. Sen aukiolla sijaitsevat kuuluisa raatihuoneen torni luurankoineen ja Prinsessa Ruususen satulinnaa muistuttava Tynin kirkko ja   kansallissankari Jan Hussin patsas. Vltava joen ylittävän viisisataa metriä pitkän Kaarlen sillan rakennustyöt aloitettiin jo vuonna 1357 ja sitä koristavat kolmenkymmenen pyhimyksen patsaat. Prahan linna on maailman suurin keskiaikainen linnoitus ja hurmaavan Mala Stranan barokkirakennukset ovat kuin koristeellisia nukketaloja. Kierroksen päätteeksi teemme noin tunnin risteilyn Vltava joella. Jokimaisemasta katsottuna kaupunki näyttää lumoavan kauniilta ja upeat koristeelliset sillat luovat satumaisen vaikutelman. Risteilyn päättyttyä on hyvin aikaa omalle ohjelmalle. 

4. matkapäivä, Praha - Helsinki

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Voit tutustua kaupungin moniin nähtävyyksiin tai tehdä vaikkapa tuliaisostoksia pukinkonttiin. Suosittuja ostospaikkoja ovat Vaclavin aukio ja sen ohi kulkeva Na Prikope-kävelykatu. Vanhastakaupungista löytyy paljon pieniä putiikkeja ja Havelskan markkinakadulla on tarjolla kuuluisaa böömiläistä kristallia, käsitöitä ja koristeita. Vanhan kaupungin laidalla sijaitsee suuri Palladium-ostoskeskus, jossa on yli kaksisataa kauppaa sekä kymmeniä ravintoloita ja kahviloita. Kannattaa myös poiketa tunnelmallisessa pivnicessa, paikallisessa oluttuvassa, sillä tsekkiläiset oluet arvostetaan laajalti maailman parhaiksi. Iltapäivällä kuljetus Prahan lentokentälle, mistä Finnairin iltalento Helsinkiin.

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Lataa (pdf-esite)

Dresden ja Praha joulutorit

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt