Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Jouluisia elämyksiä

Dresden ja Praha

Prahan ja Dresdenin joulutorit

Matkan kesto:

4 päivää

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Dresdenin joulutorit

Dresden on upea ja mielenkiintoinen tuttavuus, joka tunnetaan Elbe-joen helmenä. Toisen maailmansodan pommituksissa lähes täysin tuhoutunut kaupunki, aikanaan yksi Euroopan kauneimmista, on palannut jälleen vanhaan loistoonsa. Kaupunki sonnustautuu joulutamineisiinsa marraskuun loppupuolella ja juhlistaa joulunalusaikaa perinteitä kunnioittaen.


Täällä on kirjoitettu historiaa, sillä Striezelmarkt joulumarkkinat ovat Saksan vanhimmat, ja ne on järjestetty jo vuodesta 1434 alkaen. Historiallisen keskustan aukio sekä Elben rantaan johtava kävelykatu täyttyvät piparkakkujen, höyryävän glühweinin sekä paahdettujen kastanjoiden ja manteleiden tuoksusta. Lukemattomat myyntikojut on täytetty paikallisten käsityöläisten valmistamista koriste-esineitä sekä herkuista, ja joulutoria valaisee maailman suurin jouluinen valokaari. Saksalainen joulupulla on täällä juurillaan: EU:n suojattujen alkuperänimitysten joukossa oleva Dresdner Christstollen on kuivattuja hedelmiä ja manteleita sisältävä voipitoinen vehnäleivonnainen. Dresdenin joulumarkkinoiden luonteeseen kuuluu iloinen yhdessäolo ja joulunaikaan virittäytyminen, eikä vain kaupallinen ostoshuuma.

Prahan joulutorit

Praha tunnetaan myös nimellä Kultainen kaupunki ja on kuin elävä ulkoilmamuseo, missä eri rakennustyylit kilpailevat kauneudellaan. Prahan linna on maailman suurin keskiaikainen linnoitus, Tynin kirkko edustaa goottilaista tyyliä hienoimmillaan, ja hurmaavan Mala Stranan barokkirakennukset ovat kuin koristeellisia nukketaloja. 


Prahan joulumarkkinat kuuluvat ehdottomasti Euroopan parhaimmistoon. Kaupungin vanhin ja perinteisin joulutori on vanhan kaupungin aukiolla, jota ympäröi satumainen miljöö kirkkoineen ja muine kauniine rakennuksineen. Suosittuja joumarkkinoita löytyy myös sekä Václavin että Tasavallan aukioilta.

Koristeellisista puisista kojuista löydät periteiset tšekkiläiset jouluherkut ja tuliaisiksi vaikka böömiläistä kristallia ja perinteisiä puunukkeja. Aitoon tšekkiläiseen joulutunnelmaan pääsetkin maistamalla kuumaa viiniä ja sokerilla kuorrutettuja tredlnik-leivoksia. Joulutorille pystytetään suuri upea joulukuusi, joka kuljetetaan Tšekin pohjoisosassa sijaitsevalta Krkonose-vuorelta asti. Perinteiseen tšekkiläiseen adventtiperinteeseen kuuluu myös vierailu seiminäyttelyssä.


HUOMAA MYÖS  8.12.  LÄHTÖ DRESDEN-PRAHA JOULUTORIT! Tutustu ja varaa täältä >>


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä. Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma ryhmä, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 440 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.


PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >

JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >
KATSO KAIKKI JOULUMATKAT >

Hintaan sisältyy

  • Lentomatka Helsinki-Praha-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Yksi lounas
  • Matkaohjelman mukaiset kuljetukset
  • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut
  • Kävelykierros ja vierailu joulutorilla Dresdenissä
  • Kävelykierros ja vierailu joulutorilla Prahassa
  • Jokilaivaristeily Prahassa Vltava joella

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Tsekeissä ja Saksassa kello 1h vähemmän kuin Suomessa.
Helsinki - Praha 09:40 - 10:55

Praha - Helsinki 19:35 - 22:50

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone 130 €

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Praha

Finnairin aamulento Helsingistä Prahaan. Lentokentällä on vastassa suomenkielinen opas ja bussi. Ajamme Prahan keskustaan, missä tutustumme kävelykierroksellla Unescon maailmanperintöluetteloon listattuun vanhaan kaupunkiin. Sen aukiolla sijaitsevat kuuluisa raatihuoneen torni luurankoineen ja Prinsessa Ruususen satulinnaa muistuttava Tynin kirkko ja kansallissankari Jan Hussin patsas. Kierroksen päätteeksi teemme noin tunnin risteilyn Vltava joella. Jokimaisemasta katsottuna kaupunki näyttää lumoavan kauniilta ja upeat koristeelliset sillat luovat satumaisen vaikutelman. Majoittuminen hotelliin iltapäivällä. Illansuussa virittäydymme jouluiseen tunnelmaan ja tutustumme oppaan johdolla Vaclàvin aukion joulutoriin. Vierailemme myös vanhan kaupungin aukiolla sijaitsevilla joulumarkkinoilla, joita ympäröi satumainen miljöö kirkkoineen ja muine kauniine rakennuksineen. Tunnelmaa luovat myös laululavalla esiintyvät kuorot ja tanssiryhmät, vaikuttava seimiasetelma sekä kapeita katuja kiertävät hevosvaljakot. Illan ohjelma oin vapaa.

2. matkapäivä, Praha

Aamiainen hotellissa. Koko päivä aikaa omalle ohjelmalle. Voit tutustua kaupungin moniin nähtävyyksiin tai tehdä vaikkapa tuliaisostoksia pukinkonttiin.  Praha tunnetaan myös nimellä Kultainen kaupunki ja on kuin elävä ulkoilmamuseo Täällä eri rakennustyylit kilpailevat kauneudellaan ja aika on kuin pysähtynyt sadoiksi vuosiksi. Vltava joen ylittävän viisisataa metriä pitkän Kaarlen sillan rakennustyöt aloitettiin jo vuonna 1357 ja sitä koristavat kolmenkymmenen pyhimyksen patsaat. Prahan linna on maailman suurin keskiaikainen linnoitus ja hurmaavan Mala Stranan barokkirakennukset ovat kuin koristeellisia nukketaloja. Suosittuja ostospaikkoja ovat Vaclavin aukio ja sen ohi kulkeva Na Prikope-kävelykatu. Vanhastakaupungista löytyy paljon pieniä putiikkeja ja Havelskan markkinakadulla on tarjolla kuuluisaa böömiläistä kristallia, käsitöitä ja koristeita. Vanhankaupungin laidalla sijaitsee suuri Palladium-ostoskeskus, jossa on yli kaksisataa kauppaa sekä kymmeniä ravintoloita ja kahviloita. Kannattaa myös poiketa tunnelmallisessa pivnicessa, paikallisessa oluttuvassa, sillä tsekkiläiset oluet arvostetaan laajalti maailman parhaiksi.

3. matkapäivä, Praha - Dresden

Aamiaisen ja huoneiden luovutuksen jälkeen ajamme pieneen Litomericen kaupunkiin, joka omaa yli tuhatvuotisen historian, ja on yksi Tsekin vanhimmista kaupungeista. Tutustumme kävellen muurien ympäröimään keskiaikaiseen vanhaankaupunkiin. Jatkamme matkaa edelleen Saksan puolelle Elben jokilaakossa sijaitsevaan Dresdenin jouluiseen kaupunkiin. Tutustumme oppaan johdolla vanhankaupungin nähtävyyksiin kävelykierroksella ja nautimme yhteisen lounaan. Majoittuminen hotelliin iltapäivällä. Illansuussa lähdemme oppaan kanssa tututustumaan kaupungin upeisiin joulutoreihin, jotka sijaitsevat kävelymatkan päässä hotellistamme. Täällä on kirjoitettu myös historiaa, sillä Striezelmarkt joulumarkkinat ovat Saksan vanhimmat, ja ne on järjestetty jo vuodesta 1434 alkaen. Historiallisen keskustan aukio sekä Elben rantaan johtava kävelykatu täyttyvät piparkakkujen, höyryävän glühweinin sekä paahdettujen kastanjoiden ja manteleiden tuoksusta. Lukemattomat myyntikojut on täytetty paikallisten käsityöläisten valmistamista koriste-esineitä sekä herkuista, ja joulutoria valaisee maailman suurin jouluinen valokaari. Illan ohjelma on vapaa. Päivän ajomatka noin 170 km.

4. matkapäivä, Dresden - Praha - Helsinki

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Päivällä on hyvin aikaa tutustua oamtoimisesti kaupungin nähtävyyksiin tai vaikkapa tuliaisostoksille. Dresden on kokenut Saksin kuninkaiden loistokauden, suuret Euroopan sodat ja DDR:n sosialistivallan. Vaikka se tuhoutui lähes täydellisesti toisen maailmansodan pommituksissa, on se Saksojen yhdistymisen jälkeen kunnostettu ja palannut taas entiseen loistoonsa. Vertauskuvana tästä on kaunis Frauenkirche, joka on rakennettu uudestaan kivi kiveltä alkuperäisen veroiseksi. Upean vanhankaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat 1700-luvulla rakennettu Zwingerin barokkipalatsi ja oopperatalo Semper. Iltapäivällä hyvästelemme kaupungin ja ajamme Prahan lentokentälle, mistä Finnairin iltalento Helsinkiin. Päivän ajomatka noin 150 km.

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Lataa (pdf-esite)

Dresden ja Praha joulutorit

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.