Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Puolan kiertomatka

Puolan helmet - Krakova ja Zakopane

Puolan helmet - Krakova ja Zakopane

Lähtöpäivät:

1.10.2023 (täynnä), 14.4., 6.5. ja 14.7.2024

Matkan kesto:

5 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 898€

Puolan kiertomatka

alk. 898 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Krakova on kulttuurin ja arkkitehtuurin aarreaitta, jonka vanhankaupungin kujilla ja kellareissa sykkii iloinen iltaelämä. Keskustori Rynek Głównyn verkahallissa käytiin kauppaa jo 1200-luvulla ja Krakova oli Puolan pääkaupunki 1500-luvun lopulle. Keskiajalta peräisin oleva vanhakaupunki kuuluukin Unescon maailmanperintökohteisiin ja on yksi Euroopan parhaiten säilyneistä. Boheemi Kazimierz, vanha juutalaiskaupunginosa, kilpailee vanhankaupungin kanssa Krakovan viehättävimmän alueen tittelistä ja sinne aukeaa jatkuvasti uusia kauppoja, ravintoloita, baareja ja kahviloita. Vierailemme lisäksi  ainutlaatuisessa Wieliczkan suolakaivoksessa sekä kuolemantehtaaksikin kutsutussa Auschwitzin keskitysleirissä. Tatra vuoriston upeat maisemat näemme varsinkin talviurheilukeskuksesa tunnetussa Zakopanen kaupungissa.  

 

Krakova

Historiaa, kulttuuria ja lukemattomia nähtävyyksiä. Krakovan sympaattinen kaupunki hurmaa kävijänsä kauneudellaan ja monipuolisuudellaan. Krakova on kulttuurin ja arkkitehtuurin aarreaitta, jonka vanhankaupungin kujilla ja kellareissa sykkii iloinen iltaelämä. Keskustori Rynek Głównyn verkahallissa käytiin kauppaa jo 1200-luvulla ja Krakova oli Puolan pääkaupunki 1500-luvun lopulle. Keskiajalta peräisin oleva vanhakaupunki kuuluukin Unescon maailmanperintökohteisiin ja on yksi Euroopan parhaiten säilyneistä. Tunnelmaltaan tämä keskiaikainen kaupunki on vertaansa vailla ja kymmenet kirkot, kahvilat, pienet putiikit ja hämärät kellariravintolat ovat olennainen osa kaupunkikuvaa. Nähtävyyksien lisäksi Krakovassa on paljon hyviä ostosmahdollisuuksia, ja hinnat ovat hieman Suomen tasoa edullisemmat. Myös hyviä ravintoloita löytyy runsaasti ja lihapainotteisista ruokalistoista huolimatta vaihtoehtoja löytyy myös kasvissyöjille.

 

Wieliczkan suolakaivos

Vierailemme Krakovan kupeessa sijaitsevassa Wieliczkan suolakaivoksessa, jonka vertaista kohdetta et löydä muualta. Sukellamme taianomaiseen maanalaiseen maailmaan, joka syvimmillään ulottuu yli 300 metriä maanpinnan alapuolelle. Kuljemme käytäväverkostossa ja näemme suolasta tehtyjä taidokkaita patsaita ja saleja. Käymme myös Pyhän Kingan kappelissa, suuressa maanalaisessa kirkossa, jonka kristallikruunut ja alttaritaulut on tehty suolasta.

 

Zakopane ja Tatra-vuoristo

Tatra vuoristo on Puolan vastine Alpeille ja korkeimmat huiput kohoavatkin yli kahteen kilometriin. Vierailemme näissä upeissa maisemissa varsinkin talviurheilukeskuksena tunnettussa Zakopanessa, joka on maineikas myös alppimaisesta arkkitehtuuristaan. Nnousemme ylös vuoren huipulle panoraamagondolihissillä noin kahden kilometrin korkeuteen, mistä kirkkaalla säällä aukeaa henkeäsalpaavat näkymät.

 

Auschwitz

Noin tunnin ajomatkan päässä Krakovasta sijaitsee Oświęcimin kylä, missä Auschwitzin keskitysleirimuseo puhuu omaa korutonta kieltään yhdestä historiamme synkimmästä ajanjaksosta. Opastetun kierroksen aikana saamme kattavan kuvauksen tämän kuolemantehtaaksikin kutsutun leirin toiminnasta. Sen tiiliparakkeihin koottu näyttely kertoo leirin tapahtumista ja vankien karusta elämästä. Käymme myös Auschwitz II eli Birkenaun tuhoamisleirillä läheisessä Brzezinkan kylässä.


Matka ei sovellu liikuntaesteisille


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Pidätämme oikeudet muutoksiin.


KATSO KAIKKI KIERTOMATKAT >>

Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma ryhmä, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 200 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.


PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >


JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >

Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki-Krakova-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Suomenkielisen oppaan palvelut
  • Kolme lounasta
  • Krakovan kävelykierros
  • Retket Tatralle Zakopanen kaupunkiin, Auschwitziin ja Wieliczkan suolakaivokseen
  • Bussikuljetukset matkaohjelman mukaisesti
  • Kiskoköysirata (funikulaari) Zakopanessa ylös vuoristoon

Aikataulu (lento/laiva)

Lähdöllä: 3.9.

Lennot Finnairilla.
Ajat ovat paikallista aikaa. Puolassa kello on 1 tunnin vähemmän kuin Suomessa.
Helsinki - Krakova 17:10 - 18:10

Krakova - Helsinki 18:55 - 21:50

Lähdöllä: 1.10.

Lennot Finnairilla.
Ajat ovat paikallista aikaa. Puolassa kello on 1 tunnin vähemmän kuin Suomessa.
Helsinki - Krakova 20:15 - 21:15

Krakova - Helsinki 22:00 - 00:55 +1

Lähdöillä: 14.4. ja 6.5.

Lennot Finnairilla.
Ajat ovat paikallista aikaa. Puolassa kello on 1 tunnin vähemmän kuin Suomessa.
Helsinki - Krakova 10:40 - 11:40

Krakova - Helsinki 18:55 - 21:50

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone 200 €

Matkaohjelma

Lähtöpäivät:

Matkaohjelma 3.9. ja 1.10.2023 lähdöillä

Matkaohjelma 14.4. ja 6.5.2024 lähdöillä

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.