Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Kiehtovat uutuudet

Portugalin kiertomatka

Portugalin kiertomatka

Matkan kesto:

6 päivää

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Tervetuloa Portugaliin!

Tällä matkalla koemme Portugalin sykkivän pääkaupungin Lissabonin ja manner-Portugalin pohjoisosan, joka lumoaa vehreydellään, laaksoillaan ja metsäisillä mäenrinteillään. Matkaan mahtuu useita viehättäviä pikkukyliä, kuten  Portugalin Venetsiaksi kutsuttu Aveiro sekä tietenkin myös Porton upea historiallinen kaupunki.

Lissabon

Lissabon on mukavan pieni pääkaupunki, johon on helppo tutustua kävellen. Paljon ihania kapeita katuja pieniä aukioita, pikkukylätunnelmaa ja kulttuurikaupunkia. Lissabon tunnetaan myös hyvästä ruoasta ja välittömästä ilmapiiristään, ja osa kaupungin viehätyksestä tulee sen toisistaan poikkeavista kaupunginosista; kuten mm. ydinkeskustan Baixasta, sokkeloisesta vanhastakaupungista Alfamasta ja elegantista Chiadosta.

Setúbal ja Sesimbra

Sympaattisen Setúbalin kalastajakaupunki sekä Sesimbran rantakaupunki sijaitsevat Lissabonin eteläpuolella. Setúbal tunnetaan sardiineista, Moscatel-viinistä ja satamassa kelluvista kalastusveneistään. Sesimbra on vielä monelle tuntematon rantakaupunki. Rannikko Sesimbran ja Setúbalin välillä on täynnä toinen toistaan upeampia rantoja ja merimaisemista. Tutustumme azulejo-keramiikan valmistukseen ja vierailemme yhdellä Portugalin vanhimmista viinitiloista.

Aveiro

Aveiron kaupunki sijaitsee Lissabonin pohjoispuolella Atlantin rannikon lähistöllä, laguunin äärellä. Kaupunkia kutsutaan Portugalin Venetsiaksi, sillä kaupungin tunnusmerkki, iloisen värikkäästi maalatut Moliceiro-veneet kauniiden 1900-luvun Art Nouveau-rakennusten edustalla tuovat monelle mieleen Italian.

Porto

Atlantin rannikolla Portugalin pohjoisosassa sijaitseva Porto on Portugalin toiseksi suurin kaupunki. Kaupungin mukaan on nimetty Douron jokilaakson alueella valmistettava portviini, ja kaupungista juontaa juurensa alun perin myös Portugalin nimi. Porton historiallinen keskusta on yksi Unescon valitsemista maailman kulttuuriperintökohteista ja sieltä löytyy uskomaton määrä loisteliaita rakennuksia ja upeita kirkkoja. Douro-joen risteilyllä koemme Porton eri näkökulmasta jokilaivan lipuessa kaupungin kuuden sillan alitse.

Batalha ja Sintra

Batalhassa vierailemme kauniissa Mosteiro de Santa Maria da Vitórian luostarissa. Pienen kylän helmi on rakennettu goottilaiseen tyyliin ja luostarin alueelle on haudattu monia Portugalin historian merkkihenkilöitä, kuten Henrik Purjehtija. Sintra "satulinnojen kaupunki" on toiminut tukikohtana kuninkaallisille ja aatelisille. Sintrassa saamme tutustua kaupungin vanhaan keskustaan ja kuninkaalliseen palatsiin opastetulla kierroksella.

Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.
Hintaan sisältyy

 • Lennot Helsinki-Lissabon-Helsinki TAP Air Portugalin reittilennoilla
 • Matkatavarat lennoilla
 • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
 • Turistivero hotelleissa
 • Ateriat: 6 lounasta ruokajuomineen
 • Kaupunkikierrokset Lissabonissa, Portossa ja Aveirossa
 • Vierailut Setúbalissa, Coimbrassa, Sesimbrassa ja Sintrassa
 • Viinitilavierailu ja maistiaiset Setúbalissa
 • Tutustuminen Batalhan luostariin
 • Jokiristeily Douro-joella sekä vierailu portviinitilalla
 • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Portugalissa kello on 2 h vähemmän kuin Suomessa. Lennot TAP Air Portugalilla.
Paluu Helsinkiin seuraavan päivän puolella.
Helsinki - Lissabon 06:35 - 09:30

Lissabon - Helsinki 23:05 - 05:40 (+1)

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 300€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Lissabon

TAP Air Portugalin lento lähtee Helsingistä klo 06:35 kohti Lissabonia, jonne saavumme klo 09:30. Opas ja bussi ovat vastassa kentällä. Jatkamme matkaa kohti keskustaa, ja tutustumme Lissaboniin kaupunkikierroksella, jonka aikana tutustumme tärkeimpiin nähtävyyksiin ja kaupunginosiin. Näemme kuuluisia kaupunkikeskustan aukioita, mm. Praca do Comercion upean aukion, jolla sijaitsee useita hallintorakennuksia, kuningas Joao I:n patsas ja riemukaari, sekä Rossion aukion. Lissabonin uudeksi maamerkiksi 1998 noussut Vasco da Gama –silta on yli 17 kilometrin mittainen silta ollen Euroopan pisin silta. Lissabonin edellinen tunnussilta, neilikkavallankumouksen päivämäärää kantava Ponte 25 de abril on "vain" parin kilometrin pituinen. Nautimme yhteisen lounaan vielä ennen hotellille siirtymistä. Saavumme hotellille noin klo 15:00 aikaan. Loppupäivä on vapaata aikaa. Yöpyminen: Hotel Sana Executive, Lissabon

2. matkapäivä, Sintra

Aamiainen hotellissa. Tänään lähdemme retkelle Sintran kaupunkiin. Sintra on ”satulinnojen kaupunki”, joka tunnettiin jo keskiajalla luostareistaan ja myöhemmin siitä tuli suosittu oleskelupaikka Portugalin kuninkaallisille ja aatelisille. Nautimme kaupungin tunnelmasta vanhassa keskustassa kävellen oppaan kanssa, jonka jälkeen vapaata aikaa. Sintra kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin aivan erityislaatuisen arkkitehtuurinsa ansiosta. Kaupungin vanhassa osassa on kapeita katuja ja kujia sekä pieniä putiikkeja, jotka myyvät perinteisiä portugalilaisia käsitöitä. Nautimme yhteisen lounaan Sintrassa, jonka jälkeen palaamme Lissaboniin. Päivän ajomatka noin 60 km. Yöpyminen: Hotel Sana Executive, Lissabon

3. matkapäivä, Lissabon - Nazare - Aveiro

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Portugalin keskiosassa sijaitsevaa Aveiroa, jonne on ajomatkaa noin 250 km. Matkan varrella pysähdymme ihastelemaan Atlantin rannalla sijaitsevan Nazaren kalliokielekkeitä. Nazaren leuto ilmasto ja upea valo ovat innoittaneet taiteilijoita kautta aikojen. Nazare on myös kuuluisa suurista aalloistaan. Aallot syntyvät syvän ja pitkän vedenalaisen kanjonin vuoksi. Vuonna 2013 Nazaressa surffattiin 30- metrisellä aallolla. Nazaresssa löytyy hyvä tarjonta paikallisten tekemiä puu- ja keramiikkakäsitöitä. Nazaresta matkamme jatkuu kohti Aveiroa, jota kutsutaan Portugalin Venetsiaksi kaupungin läpivirtaavien kanaalien vuoksi. Kanaaleissa kulkee ”Moliceiroiksi” kutsuttuja iloisen värikkäitä veneitä. Näky veneistä kanaaleissa kaupungin kauniiden 1900-luvun Art Nouveaun – rakennusten edustalla on kuin postikortista. Aveiro on myös kuulu makeista leivonnaisesta Ovos Moles de Aveiro. Tutustumme kauniiseen Aveiroon oppaan johdolla, jonka jälkeen nautimme yhteisen lounaan paikallisessa ravintolassa. Majoittuminen keskustahotelliin Aveirossa.

4. matkapäivä, Porto ja Douro-joen risteily

Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Porton kaupungin historialliseen keskustaan oppaamme kanssa. Kiertoajelulla näemme kaupungin tärkeimmät nähtävyydet, kuten 75 metriä korkean Torre dos Clérigosin, Palácio da Bolsan, jota alettiin rakentaa vuonna 1842 sekä Lellon kirjakaupan jota pidetään yhtenä maailman kauneimmista kirjakaupoista. Kierroksen jäkeen vierailemme suomalaisomisteisella tilalla Portossa. Kuulemme tilan monivaiheisesta historiasta suomalaisen omistajan kertomana ja nautimme kauniista puutarhoista. Pieni maatalo, jossa on pienimuotoista majoitustoimintaakin on laajentunut puutarhoineen vierailun arvoiseksi kohteeksi. Nautimme tilalla maittavan lounaan, sään salliessa tilan upeassa puutarhassa. Lounaan jälkeen vapaata aikaa Portossa. Päivän päätteeksi jatkamme retkeä nauttimalla Porton värikkäistä maisemista Vilanova da Gaia kaupungin puolelta, josta aloitamme jokiristeilyn. Risteilyn aikana näemme kaupungin nähtävyydet ja Porton kuuluisat sillat, jotka yhdistävät Porton ja Vilanova da Gaian kapungit. Vilanova da Gaia tunnetaan portviinikellareistaan, ja risteilyn jälkeen tutustummekin yhteen kuuluisimmista portviinikellareista, jossa vierailun lopuksi maistelemme portviinejä. Iltapäivällä paluukuljetus ja yöpyminen Aveirossa. Päivän ajomatka noin 150 km.

5. matkapäivä, Coimbra - Batalha - Sesimbra

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähdemme kohti Sesimbran kaupunkia. Matkalla pysähdymme Coimbrassa ja Batalhassa. Keskiaikaista Coimbran kaupunkia kutsutaan maan sivistyksen kehdoksi, koska se on erityisesti tunnettu Portugalin vanhimmasta yliopistosta, jonka historia juontaa 1200 –luvulle. Yliopiston upea kirjasto kuuluu Unescon maailmanperintökohteiden listalle. Batalhassa vierailemme Santa Maria da Vitória na Batalhan dominikaanisessa luostarissa. Batalhan luostari rakennettiin portugalilaisten voiton kunniaksi Aljubarrotan taistelussa 1385. Uskomattoman kaunis Batalhan luostari kuuluu Unescon maailmanperintökohteiden listalle ja ihastuttaa herkällä arkkitehtuurillaan ja tunnelmallaan. Yhteisen lounaan jälkeen jatkamme matkaa Sesimbraan, jonka kauniit maisemat ja rannat toivottavat meidät tervetulleiksi.

6. matkapäivä, Setúbal-Azeitaon viinialue- Lissabon-Helsinki

Kiireettömän aamiaisen jälkeen on vielä aikaa aamupäiväkävelylle. Puolenpäivän aikaan uloskirjautuminen hotellista.Matkamme viimeisenä päivänä tutustumme ensin Sesimbraan, perinteiseen ja kauniiseen rantakaupunkiin, joka on suosittu lomakohde paikallisten keskuudessa. Käymme ihailemassa merimaisemaa ja hiekkarantaa näköalapaikalta ja näemme maalaukselliset (puotien ja ravintoloiden reunustamat) kujat, jotka nousevat rantabulevardilta vuorenrinnettä ylös. Setúbalissa pääsemme merellisiin kalastustunnelmiin.
Setúbal on 1900-luvun alusta asti ollut yksi tärkeimmistä kalastajakaupungeista Portugalissa. Siellä kuuluu siis asiaan herkutella meren elävillä. Kaupunkiin ajetaan kaukaakin herkuttelemaan leivitetyllä seepia-mustekalalla, jonka päälle puristetaan tilkka tuoretta sitruunamehua. Näkymät läheiselle Arrábida-kukkulalle ja sen edustan rannalle ovat kauniit. Päivän retkeen kuuluu myös vierailu yhdellä maan hienoimmista viinitiloista. Tutustumme viininvalmistukseen portugalilaisittain, sekä pääsemme siemailemaan työn tuloksiakin. Päivän aikana lounas ja vapaata aikaa ennen kuljetusta lentokentälle.  TAP Air Portugalin lento lähtee Lissabonista klo 23:05 ja saapuu Helsinkiin klo 05:40 seuraavan päivän puolella.

 

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.