Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Kiehtovat uutuudet

Portugalin kiertomatka

Portugalin kiertomatka

Lähtöpäivät:

31.8. ja 12.10.2022

Matkan kesto:

7 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1499€

PUOLI HOITO

Portugalin kiertomatka

alk. 1499 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

31.8. lähtö on loppuunmyyty


Tervetuloa Portugaliin!

Tällä matkalla koemme Portugalin sykkivän pääkaupungin Lissabonin ja manner-Portugalin pohjoisosan, joka lumoaa vehreydellään, laaksoillaan ja metsäisillä mäenrinteillään. Matkaan mahtuu useita viehättäviä pikkukyliä, kuten Sintran satulinnojen kaupunki, Cascaisin lomakaupunki, keskiaikainen Obidos,

Portugalin värikkäimmäksi kalastajakyläksi kutsuttu Nazare sekä tietenkin myös Porton upea historiallinen kaupunki. Matkan hintaan sisältyy myös mm. puolihoito, Fado-esitys sekä portviinimaistajaiset ja jokiristeily Portossa.


Lissabon

Lissabon on mukavan pieni pääkaupunki, johon on helppo tutustua kävellen. Paljon ihania kapeita katuja pieniä aukioita, pikkukylätunnelmaa ja kulttuurikaupunkia. Lissabon tunnetaan myös hyvästä ruoasta ja välittömästä ilmapiiristään, ja osa kaupungin viehätyksestä tulee sen toisistaan poikkeavista kaupunginosista; kuten mm. ydinkeskustan Baixasta, sokkeloisesta vanhastakaupungista Alfamasta ja elegantista Chiadosta.


Sintra

Sintra on "satulinnojen kaupunki", joka on toiminut tukikohtana kuninkaallisille ja aatelisille. Sintrassa saamme tutustua kaupungin vanhaan keskustaan ja kuninkaalliseen palatsiin opastetulla kierroksella.


Cabo da Roca

Cabo da Roca on Euroopan läntisin paikka. Cabo da Rocan niemenkärki nousee yli sadan metrin korkeuteen Atlantin aalloista. Paikkaa pidettiin aikanaan maailman reunana, minne maan uskottiin päättyvän, ennen kuin planeettamme pyöreä muoto selvisi tiedemiehille.


Guimaraes

Guimaraesin kaupunki tunnetaan Portugalin synnyinsijana, missä kreivi Afonso Henriques julisti Portugalin itsenäiseksi ja itsensä maan ensimmäiseksi kuninkaaksi vuonna 1128. Se toimikin Portugalin pääkaupunkina vuoteen 1255 asti.


Porto

Atlantin rannikolla Portugalin pohjoisosassa sijaitseva Porto on Portugalin toiseksi suurin kaupunki. Kaupungin mukaan on nimetty Douron jokilaakson alueella valmistettava portviini, ja kaupungista juontaa juurensa alun perin myös Portugalin nimi. Porton historiallinen keskusta on yksi Unescon valitsemista maailman kulttuuriperintökohteista ja sieltä löytyy uskomaton määrä loisteliaita rakennuksia ja upeita kirkkoja. Douro-joen risteilyllä koemme Porton eri näkökulmasta jokilaivan lipuessa kaupungin kuuden sillan alitse.

Upeita Unescon maailmanperintökohteita

St. Jeromen luostari Lissabonissa rakennettiin 1500-luvulla kunnioittamaan Vasco da Gaman meritien löytymistä Intiaan, ja sen kirkosta löytyykin hänen hautansa. Obidos on on yksi Portugalin parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista, jota. kutsutaan myös nimellä Vila das Rainhas, kuningatarten kylä, sillä se on ollut perinteisesti Portugalin kuningattaren myötäjäislahja. Convento de Cristo luostari  toimi aikoinaan temppeliritarikunnan päämajana, jonka jälkeen se toimi Kristuksen ritarikunnan nimissä ja oli Portugalin suuruuden ajan 1400- ja 1500-lukujen löytöretkien tärkeä tukija.

Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.
Hintaan sisältyy

 • Lennot Helsinki-Lissabon-Helsinki Finnairin reittilennoilla
 • Matkatavarat lennoilla
 • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
 • Turistivero hotelleissa
 • Ateriat: 5 illallista ruokajuomineen
 • Kaupunkikierrokset: Lissabon, Coimbra ja Porto
 • Vierailut: Sintra, Cabo da Roca, Cascais, Estoril, Obidos, Nazares, Alcobaca, Guimaraes
 • Vierailut: St. Jeromen luostari (Lissabon), Sintran kansallispalatsi, Guimaraesin linna
 • Vierailu Convento de Cristo luostarissa (Tomar)
 • Jokiristeily Portossa Douro-joella
 • Portviinimaistajaiset Portossa
 • Fado-esitys
 • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Portugalissa kello on 2h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Lissabon 18:20 - 21:10

Lissabon - Helsinki 06:50 - 13:30

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 250€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Lissabon

Finnairin iltalento Helsingistä Lissaboniin. Suomenkielinen opas ja bussi ovat vastassa lentokentällä. Kuljetus hotelliin ja majoittuminen.

2. matkapäivä, Lissabon

Aamiainen hotellissa. Lissabonin seitsemälle kukkulalle rakennettu kaupunki on yksi Euroopan vanhimpia pääkaupunkeja ja Lissabonin linnat, kirkot ja luostarit kertovat maan mahtavasta ja värikkäästä menneisyydestä. Kiertoajelun aikana näemme Lissabonin tärkeimmät nähtävyydet mm. löytöretkeilijän muistomerkin, presidentin palatsin ja Belemin tornin. Lissabonin uudeksi maamerkiksi vuonna 1998 noussut Vasco da Gama –silta on yli 17 kilometrin mittainen silta ja on tällä hetkellä Euroopan pisin silta. Vierailemme Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluvassa St. Jeromen luostarissa, joka rakennettiin 1500-luvulla kunnioittamaan Vasco da Gaman meritien löytymistä Intiaan, ja sen kirkosta löytyykin hänen hautansa. Tutustumme myös Baixan osaan kaupungista, joka tuhoutui kokonaan vuoden 1755 maanjäristyksessä ja sitä seuranneessa tsunamissa. Alue rakennettiin uudestaan ruutukaavaan ja nykyään se on eloisa ja kaunis kaupungin keskusta. Päivän kruunaa illallinen, jonka aikana kuuntelemme kaihomielistä, perinteistä portugalilaista kansanmusiikkia fadoa. Se on 1800-luvulla kehittynyt kansanmusiikin tyylilaji, joka sai vaikutteita varsinkin Brasiliasta.

3. matkapäivä, Sintra – Cabo da Roca – Cascais – Estoril

Aamiainen hotellisessa. Päivän ensimmäinen kohteemme on Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluva palatsien ja puutarhojen Sintra, jota Portugalin kuninkaalliset hoveineen asuttivat jo keskiajalla. Sintrassa vierailemme maurien linnan pohjalle pystytetyssä kansallispalatsissa, joka on sisältä satumaisen kaunis, ja sieltä löytyy mm. läntisen maailman arvokkain maurien aikaisten kaakeleitten kokoelma. Palatsi on rakennettu ylös vuoren huipulle 700- ja 800-luvuilla. Seuraava kohteemme on Cabo da Roca, joka on Euroopan läntisin paikka, ja missä niemenkärki nousee yli sadan metrin korkeuteen Atlantin aalloista. Cabo da Rocaa pidettiin aikanaan maailman reunana, minne maan uskottiin päättyvän, ennen kuin planeettamme pyöreä muoto selvisi tiedemiehille. Ajamme edelleen Atlantin rannikkoa pitkin viehättävään Cascaisin lomakaupunkiin, joka on sekoitus sekä kansainvälisiä että portugalilaisia vaikutteita. Ennen paluuta Lissaboniin näemme myös kuuluisan Estorilin kasinon. Paluu Lissaboniin iltapäivällä, jonka jälkeen ohjelma on vapaa. Yhteinen illallinen hotellissa. Päivän ajomatka noin 90 km.

4. matkapäivä, Obidos – Nazare – Alcobaca – Porto

Aamiaisen ja huoneiden luovutuksen jälkeen ajamme Obidosin kaupunkiin, joka kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon ja on yksi Portugalin parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista. Obidosin 1200-luvulla linnan suojiin rakennettua ja muurien ympäröimää pikkukaupunkia hallitsevat mukulakivikadut, valkoiset rakennukset ja terrakotan väriset katot. Obidosia kutsutaan myös nimellä Vila das Rainhas, kuningatarten kylä, sillä se on ollut perinteisesti Portugalin kuningattaren myötäjäislahja. Seuraava kohteemme on Portugalin värikkäimmäksi kalastajakyläksi kutsuttu Nazaren kaupunki, missä hieman aikaa omalle ohjelmalle. Nazaresta jatkamme matkaa edelleen Alcobacaan, missä tutustumme kahden joen risteyskohtaan rakennettuun goottilaistyyliseen Pyhän Marian munkkiluostariin, joka on tyylinsä edustajana maan vanhin. Se perustettiin jo 1100-luvulla ja oli aikanaan koko maan rikkain luostari, missä asui yli yhdeksänsataa munkkia. Illansuussa saavumme Portoon ja majoitumme hotelliin. Yhteinen illallinen hotellissa. Päivän ajomatka noin 350 km.

5. matkapäivä, Porto ja Guimaraes

Aamiainen hotellissa. Portosta ajamme läheiseen Guimaraesin kaupunkiin, joka tunnetaan Portugalin synnyinsijana. Vierailemme Guimaraesin keskiaikaisessa linnassa, jonka tarkoitus oli suojella alueen asukkaita ja luostaria etelän suunnasta islamilaisilta maureilta ja pohjoisesta uhkaavilta viikingeiltä. Täällä kreivi Afonso Henriques julisti Portugalin itsenäiseksi ja itsensä maan ensimmäiseksi kuninkaaksi vuonna 1128. Guimaraes toimikin Portugalin pääkaupunkina vuoteen 1255 asti. Aikaa jää myös hieman omalle ohjelmalle Guimaraesin historiallisessa keskustassa, joka on osa Unescon maailmanperintöluetteloa. Palaamme iltapäivällä Porton kaupunkiin, joka on perustettu Douro -joen suulle jo ennen ajanlaskun alkua. Se on antanut nimensä myös yhdelle maailman tunnetuimmista viineistä, joten maistelemmekin portviiniä perinteisessä viinikellarissa. Porton kaupungin värikkäistä maisemista pääsemme nauttimaan vajaan tunnin pituisella jokiristeilyllä, jolloin näemme kaupungin nähtävyyksiä sekä Porton kuuluista sillat, joista yksi on itsensä Gustave Eiffelin suunnittelema. Pistäydymme myös kaupungin vanhassa osassa, Ribeirassa, joka on kuin valtava ulkoilmamuseo. Päivän päätteeksi yhteinen illallinen hotellissa. Päivän ajomatka noin 120 km.

6. matkapäivä, Porto – Coimbra – Tomar – Lissabon

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Päivän ensimmäinen kohteemme on Coimbran kaupunki, joka sijaitsee kukkulalla Mondego joen rannalla. Coimbra oli maan pääkaupunki keskiajalla ja sieltä löytyy yksi Euroopan vanhimmista yliopistoista, joka on perustettu jo 1290-luvulla. Suomalaiset muistavat kaupungin Olavi Virran iskelmästä Portugalin Huhtikuu. Tutustumme Coimbran nähtävyyksiin kävelykierroksella ja näemme mm. 1100-luvulla rakennetun katedraalin, joka on maan merkittävin romaanisen tyylin kirkko, sekä yliopiston 1290-luvulta, joka on yksi Euroopan vanhimmista. Jatkamme matkaa Tomarin kaupunkiin, missä vierailemme Unescon suojeluksessa olevassa Convento de Cristo luostarissa, joka toimi aikoinaan temppeliritarikunnan päämajana. Tämän jälkeen se toimi Kristuksen ritarikunnan nimissä ja oli Portugalin suuruuden ajan 1400- ja 1500-lukujen löytöretkien tärkeä tukija, jolta ajalta luostarin loistelias koristelu on peräisin. Päivän päätteeksi ajamme Lissaboniin, missä majoittumisen jälkeen nautimme yhteisen illallisen. Päivän ajomatka noin 320 km.

7. matkapäivä, Lissabon - Helsinki

Varhainen aamiainen eväslaatikoista ja huoneiden luovutus. Kuljetus lentokentälle, mistä Finnairin aikainen aamulento Helsinkiin.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.