Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Löydä maa, joka löysi maailman

Portugalin kiertomatka

Portugalin kiertomatka

Lähtöpäivät:

9.9. ja 28.10.2024, 5.5.2025

Matkan kesto:

6 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1868€

PUOLI HOITO

Portugalin kiertomatka

alk. 1868 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Tervetuloa Portugaliin!

Tällä matkalla koemme Portugalin sykkivän pääkaupungin Lissabonin ja manner-Portugalin pohjoisosan, joka lumoaa vehreydellään, laaksoillaan ja metsäisillä mäenrinteillään. Matkaan mahtuu useita viehättäviä pikkukyliä, kuten Sintran satulinnojen kaupunki, keskiaikainen Obidos, Tomarin keskiaikainen linnoitus, 900-luvulla perustettu Guimaraesin kaupunki sekä tietenkin myös Porton upea historiallinen kaupunki. Matkan hintaan sisältyy myös mm. puolihoito, Fado-esitys sekä portviinimaistajaiset ja jokiristeily Portossa. 

Lissabon

Lissabon on mukavan pieni pääkaupunki, johon on helppo tutustua kävellen. Paljon ihania kapeita katuja pieniä aukioita, pikkukylätunnelmaa ja kulttuurikaupunkia. Lissabon tunnetaan "Valkeana kaupunkina" sen ainutlaatuisen valon vuoksi sekä myös hyvästä ruoasta ja välittömästä ilmapiiristä.  Osa kaupungin viehätyksestä tulee sen toisistaan poikkeavista kaupunginosista; kuten mm. ydinkeskustan Baixasta, sokkeloisesta vanhastakaupungista Alfamasta ja elegantista Chiadosta.


Sintra

Sintra on "satulinnojen kaupunki", joka on toiminut tukikohtana kuninkaallisille ja aatelisille. Sintrassa saamme tutustua kaupungin vanhaan keskustaan ja kuninkaalliseen palatsiin opastetulla kierroksella.


Guimaraes

Guimaraesin kaupunki tunnetaan Portugalin synnyinsijana, missä kreivi Afonso Henriques julisti Portugalin itsenäiseksi ja itsensä maan ensimmäiseksi kuninkaaksi vuonna 1128. Se toimikin Portugalin pääkaupunkina vuoteen 1255 asti.


Porto

Atlantin rannikolla Portugalin pohjoisosassa sijaitseva Porto on Portugalin toiseksi suurin kaupunki. Kaupungin mukaan on nimetty Douron jokilaakson alueella valmistettava portviini, ja kaupungista juontaa juurensa alun perin myös Portugalin nimi. Porton historiallinen keskusta on yksi Unescon valitsemista maailman kulttuuriperintökohteista ja sieltä löytyy uskomaton määrä loisteliaita rakennuksia ja upeita kirkkoja. Douro-joen risteilyllä koemme Porton eri näkökulmasta jokilaivan lipuessa kaupungin kuuden sillan alitse.

Upeita Unescon maailmanperintökohteita

Obidos on on yksi Portugalin parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista, jota. kutsutaan myös nimellä Vila das Rainhas, kuningatarten kylä, sillä se on ollut perinteisesti Portugalin kuningattaren myötäjäislahja. Tomarissa sijaitseva Convento de Cristo luostari  toimi aikoinaan temppeliritarikunnan päämajana, jonka jälkeen se toimi Kristuksen ritarikunnan nimissä ja oli Portugalin suuruuden ajan 1400- ja 1500-lukujen löytöretkien tärkeä tukija.
Alcobaçan munkkiluostari liitettiin vuonna 1989 Unescon maailmanperintöluetteloon. Siitä tuli kuudes Portugalissa sijaitseva maailmanperintökohde.

Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Pidätämme oikeudet muutoksiin.


KATSO KAIKKI KIERTOMATKAT >>

Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma ryhmä, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 440 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.


PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >


JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >

Hintaan sisältyy

 • Lennot Helsinki-Lissabon-Helsinki Finnairin reittilennoilla
 • Matkatavarat lennoilla
 • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
 • Turistivero hotelleissa
 • Ateriat: 5 illallista ruokajuomineen
 • Kaupunkikierrokset: Coimbra, Porto ja Lissabon
 • Vierailut: Sintra, Obidos, Tomar, Guimaraes, Alcobaca
 • Vierailut: Sintran kansallispalatsi, Guimaraesin linna
 • Vierailut: Convento de Cristo luostari (Tomar), Alcobacan luostari
 • Jokiristeily Portossa Douro-joella
 • Portviinimaistajaiset Portossa
 • Fado-esitys
 • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu 13.5. ja 9.9.2024

Ajat ovat paikallista aikaa. Portugalissa kello on 2h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Lissabon 12:50 - 15:40

Lissabon - Helsinki 16:35 - 23:15

Lentoaikataulu 28.10.2024

Helsinki - Lissabon 12:50 - 15:40

Lissabon - Helsinki 16:10 - 23:15

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 250€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Lissabon

Finnairin päivälento Helsingistä Lissaboniin lähtee klo 12:50 ja saapuu Lissaboniin iltapäivällä klo 15:40 paikallista aikaa. Suomenkielinen opas ja bussi ovat vastassa lentokentällä.  Kuljetus lentokentältä hotelliin ja majoittuminen. Illalla nautimme yhteisen päivällisen, jonka aikana kuuntelemme kaihomielistä, perinteistä portugalilaista kansanmusiikkia fadoa. Se on 1800-luvulla kehittynyt kansanmusiikin tyylilaji, joka sai vaikutteita varsinkin Brasiliasta. Yöpyminen: Lissabon, Vip Art`s Hotel

 

2. matkapäivä, Lissabon-Sintra-Obidos-Fatima

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Päivän ensimmäinen kohteemme on Unescon maailman-perintöluetteloon kuuluva palatsien ja puutarhojen Sintra, jota Portugalin kuninkaalliset hoveineen asuttivat jo keskiajalla. Sintrassa vierailemme maurien linnan pohjalle pystytetyssä kansallispalatsissa, joka on sisältä satumaisen kaunis, ja sieltä löytyy mm. läntisen maailman arvokkain maurien aikaisten kaakeleitten kokoelma. Palatsi on rakennettu ylös vuoren huipulle 700- ja 800-luvuilla. Seuraavaksi suutaamme kohti Obidosin kaupunkia ja matkalla sinne on Ericeirassa tai Penichessa hieman vapaata aikaa omakustanteiselle lounaalle. Obidos kuuluu Unescon maailmanperintö-luetteloon ja on yksi Portugalin parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista. Obidosin 1200-luvulla linnan suojiin rakennettua ja muurien ympäröimää pikkukaupunkia hallitsevat mukulakivikadut, valkoiset rakennukset ja terrakotan väriset katot. Obidosia kutsutaan myös nimellä Vila das Rainhas, kuningatarten kylä, sillä se on ollut perinteisesti Portugalin kuningattaren myötäjäislahja. Illansuussa saavumme Fatimaan ja majoitumme hotelliin. Yhteinen illallinen hotellissa. Päivän ajomatka noin 210 km, yöpyminen: Fatima, Hotel São José

3. matkapäivä, Fatima-Tomar-Porto

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Fatimasta jatkamme matkaa Tomarin kaupunkiin. Vierailemme Unescon suojeluksessa olevassa Convento de Cristo -luostarissa, joka toimi aikoinaan temppeliritarikunnan päämajana. Tämän jälkeen se toimi Kristuksen ritarikunnan nimissä ja oli Portugalin suuruuden ajan 1400- ja 1500-lukujen löytöretkien tärkeä tukija, jolta ajalta luostarin loistelias koristelu on peräisin. Tomarissa on hieman vapaata aikaa omakustanteiselle lounaalle ennen kuin jatkamme matkaa kohti Porton kaupunkia. Majoittuminen hotelliin ja yhteinen illallinen hotellissa. Päivän ajomatka noin 240 km, yöpyminen: Porto, Holiday Inn Porto Gaia

4. matkapäivä, Porto-Guimaraes

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Guimaraesin kaupunkia, joka tunnetaan Portugalin synnyinsijana. Vierailemme Guimaraesin keskiaikaisessa linnassa, jonka tarkoitus oli suojella alueen asukkaita ja luostaria etelän suunnasta islamilaisilta maureilta ja pohjoisesta uhkaavilta viikingeiltä. Täällä kreivi Afonso Henriques julisti Portugalin itsenäiseksi ja itsensä maan ensimmäiseksi kuninkaaksi vuonna 1128. Guimaraes toimikin Portugalin pääkaupunkina vuoteen 1255 asti. Vapaata aikaa jää myös hieman omalle ohjelmalle sekä omakustanteiselle lounaalle Guimaraesin historiallisessa keskustassa, joka on osa Unescon maailmanperintöluetteloa. Guimareaesista ajamme takaisin Portoon ja tutustumme tähän kaupunkiin joka on perustettu Douro -joen suulle jo ennen ajanlaskun alkua. Se on antanut nimensä myös yhdelle maailman tunnetuimmista viineistä, joten maistelemmekin portviiniä perinteisessä viinikellarissa. Porton kaupungin värikkäistä maisemista pääsemme nauttimaan vajaan tunnin pituisella jokiristeilyllä, jolloin näemme kaupungin nähtävyyksiä sekä Porton kuuluista sillat, joista yksi on itsensä Gustave Eiffelin suunnittelema. Pistäydymme myös kaupungin vanhassa osassa, Ribeirassa, joka on kuin valtava ulkoilmamuseo. Yhteinen illallinen hotellissa. Päivän ajomatka noin 115 km, yöpyminen: Porto, Holiday Inn Porto Gaia

5. matkapäivä, Porto-Coimbra-Alcobaca-Lissabon

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Päivän ensimmäinen kohteemme on Coimbran kaupunki, joka sijaitsee kukkulalla Mondego -joen rannalla. Coimbra oli maan pääkaupunki keskiajalla ja sieltä löytyy yksi Euroopan vanhimmista yliopistoista, joka on perustettu jo 1290-luvulla. Suomalaiset muistavat kaupungin Olavi Virran iskelmästä Portugalin Huhtikuu. Tutustumme Coimbran nähtävyyksiin kävelykierroksella ja näemme mm. 1100-luvulla rakennetun katedraalin, joka on maan merkittävin romaanisen tyylin kirkko, sekä yliopiston 1290-luvulta, joka on yksi Euroopan vanhimmista. Coimbrassa on mahdollisuus omakustanteiseen lounaaseen. Seuraava kohteemme on Alcobaca, missä tutustumme kahden joen risteyskohtaan rakennettuun goottilaistyyliseen Pyhän Marian munkkiluostariin, joka on tyylinsä edustajana maan vanhin. Se perustettiin jo 1100-luvulla ja oli aikanaan koko maan rikkain luostari, missä asui yli yhdeksänsataa munkkia. Alcobacasta ajamme Lissaboniin jossa majoittuminen hotelliin. Hotellissa nautitaan yhteinen jäähyväisillallinen. Päivän ajomatka noin 345 km, yöpyminen: Lissabon, Vip Art`s Hotel

6. matkapäivä, Lissabon-Helsinki

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus, jonka jälkeen lähdemme oppaan johdolla tutustumaan Lissabonin kaupunkiin. Tämä seitsemälle kukkulalle rakennettu kaupunki on yksi Euroopan vanhimpia pääkaupunkeja ja sen linnat, kirkot ja luostarit kertovat maan mahtavasta ja värikkäästä menneisyydestä. Kiertoajelun aikana näemme Lissabonin tärkeimmät nähtävyydet mm. Alfaman korttelin, joka on yksi vanhimmista kapupungin kortteleista, löytöretkeilijän muistomerkin, presidentin palatsin ja Belemin tornin. Lissabonin uudeksi maamerkiksi vuonna 1998 noussut Vasco da Gama –silta on yli 17 kilometrin mittainen silta ja on tällä hetkellä Euroopan pisin silta. Tutustumme myös Baixan osaan kaupungista, joka tuhoutui kokonaan vuoden 1755 maanjäristyksessä ja sitä seuranneessa tsunamissa. Alue rakennettiin uudestaan ruutukaavaan ja nykyään se on eloisa ja kaunis kaupungin keskusta. Päivän aikana on vapaata aikaa omakustanteiselle lounaalle ennen vierailua Belemin korttelissa. Pidämme myös kahvitauon ja maistelemme paikallista herkkua- Paste de Belemia. Lähtö lentokentälle, josta paluulento lähtee klo 16:35 ja saapuu Helsinkiin klo 23:15

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt