Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Maisemien aarteita

Pohjois-Italian järvimaiset

Pohjois-Italian järvimaisemat

Lähtöpäivät:

2.9. (täynnä) ja 22.9.2023

Matkan kesto:

6 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1489€

Uutuus 2023

Pohjois-Italia ja Sveitsi

alk. 1489 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Pohjois-Italian järvet

Unelmien matka! Pohjois-Italian järvialueet henkivät italialaista la dolce vitaa – suloista joutenoloa kauniissa maisemissa, hyvää ruokaa ja viiniä, unohtamatta kuitenkaan kulttuuria ja mielenkiintoista historiaa. Jylhien vuoristojen ympäröimät siniset järvet saavat kiireisemmänkin mielen rauhoittumaan. Toinen toistaan viehättävämpiä pikkukyliä, upeita huviloita ja saarille avautuvia upeita näköaloja. Matkan aikana majoittaudutaan pienen Ortajärven ja Italian suurimman järven Gardajärven rannoilla.


Ortajärvi

Piemonten maakunnassa sijaitseva Orta-järvi luostarisaarinen on monien mielestä Italian kaunen järvi.
Alue on kuuluisa myös ruoka- ja juomakulttuuristaan, sillä kirjoitettiinhan täällä yksi ensimmäisistä keittokirjoista ja paikalliset viinit kuuluvat Italian parhaimpiin.

Maggiorejärvi

Varsinainen puutarha- ja puistokohde kohdataan Maggiorejärvellä, joka on kuuluisa Borromeon suvun huviloista ja puutarharakennelmista valkoisine riikinkukkoineen. Stresan kaupunki on ollut vuosisatojen ajan taiteilijoiden, kirjailijoiden ja eurooppalaisten aristokraattien suosiossa.


Comojärvi

Tummanvihreänä hohtavaa Comojärveä ympäröivät pehmeät vihreät kukkulat ja pienet viehättävät kylät.
Pääsemme ihailemaan näitä mykistäviä maisemia yli neljän sadan metrin korkeudesta Brunate vuorelta. Järvi on tunnettu myös monien kuuluisuuksien  hulppeista huviloista.

Gardajärvi

Gardajärven eteläosa oli aikoinaan niin roomalaisten, kuin venetsialaisten lomakohteita, puhtaan turkoosinvärisen veden ja luonnonkauneuden vuoksi. Järven pohjoisosa on vertaansa vailla – jyrkät vuorenrinteet metsineen heijastuvat järven pintaan antaen järvelle syvänsinisen värin.

Iseojärvi

Kristallinkirkas Iseojärvi on varsinkin italialaisten turistien suosiossa. Monte Isolan saari yli kuudensadan metrin vuorenhuipullaan tarjoaa upean ja dramaattisen näyn järven asukkaille.

Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Pidätämme oikeudet muutoksiin.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma ryhmä, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 200 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.


PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >


JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >


Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki-Milano-Helsinki Finnairin reittilennolla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Bussikuljetukset kohteessa matkaohjelma mukaisesti
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Ateriat: kaksi illallista ruokajuomineen
  • Laivaretket matkaohjelman mukaisesti (säävaraus)
  • Kävelykierrokset matkaohjelman mukaisesti
  • Italian turistiverot
  • Hammasratasjuna Brunate vuorelle
  • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Italiassa kello on 1h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Milano 08:50 - 10:05
Milano - Helsinki 19:00 - 22:55

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 185€

Asiakkaat suosittelevat

Erityiskiitos oppaallemme, jonka tietämys kohteista ja yleensä Italiasta oli aivan uskomatonta. Lisäksi hän on erityisen toiset huomioon ottava ja lämmin ihminen mitä aidoimmalla tavalla.

Huolehtiva ja osaava opas!

Opas todella ihana ja asiantunteva😊👍🏻. Tämä oli hyvin toteutettu kiertomatka, suosittelen myös muille.

Hieno matka. Kiitos erityisesti todella pätevälle ja mukavalle oppaalle.

Matkaoppaan tietämys ja palvelualttius korkeinta mahdollista luokkaa, aivan erinomainen!

Kiitos hyvästä matkasta, aikataulut matkalla olivat sopivan rauhalliset vanhemmallekin matkustajalle, erikoiskiitos ja terveiset miellyttävälle ja asiantuntevalle oppaalle.

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki-Milano-Ortajärvi

Finnairin aamulento Helsingistä Milanoon. Lentokentällä on vastassa suomenkielinen opas ja bussi. Matkan ensimmäinen kohteemme on Piemonten maakunnassa sijaitsevan Orta-järvi, jota monet pitävät Italian kauneimpina. Majoitumme pieneen ja viehättävään San Giulion rantakaupunkiin, missä kapeat kujat kiemurtelevat pastellinväristen talojen välissä. Teemme päivällä veneretken läheisen luostarisaaren hiljaisuuteen, jonka historia ulottuu jopa vuoteen 390 saakka. Saaren tunnetuimmat maamerkit ovat romaaninen kirkko, piispan palatsi sekä benediktiiniläinen luostari. Piemonte on kuuluisa myös ruoka- ja juomakulttuuristaan, sillä kirjoitettiinhan täällä yksi ensimmäisistä keittokirjoista ja paikalliset viinit kuuluvat Italian parhaimpiin. Illalla nautimme yhteisen illallisen ruokajuomineen hotellissa. Päivän ajomatka noin 40 km.

2. matkapäivä, Maggiorejärvi-Borromeon saaret-Stresa

Aamiaisen jälkeen ajamme Maggiorejärven upeisiin maisemiin. Matkaamme laivalla Isola Bellan saarelle, joka on nimensä mukaisesti kaunis kuin prinsessa. Vierailemme 1600-luvulta peräisin olevassa palatsissa, jossa Napoleonkin on yöpynyt. Sen kaunis barokkityylinen puutarha on rakennettu asteittain kymmenelle terassille pyramidin muotoon. Sitä koristavat hedelmäpuut, jasmiinit, antiikkiruusut, lotukset sekä banaanipuut, ja hyvällä onnella voimme nähdä kuuluisia valkoisia riikinkukkoja. Omatoimista lounasta on mahdollisuus nauttia kalastajistaan kuulun saaren pienissä osterioissa. Mantereelle palattuamme käymme Stresan kaupungissa, joka on ollut vuosisatojen ajan taiteilijoiden, kirjailijoiden ja eurooppalaisten aristokraattien suosiossa. Sen rantabulevardilla voi ihailla kukkaloistoa ja saarille avautuvaa lumoavaa näköalaa. Paluu hotelliin myöhään iltapäivällä, jonka jälkeen ohjelma on vapaa. Päivän ajomatka noin 70 km.

3. matkapäivä, Comojärvi-Gardajärvi

Aamiaisen ja huoneiden luovutuksen jälkeen hyvästelemme Ortajärven ja ajamme Comon kaupunkiin Comojärven rannalle. Tummanvihreänä hohtavaa järveä ympäröivät pehmeät vihreät kukkulat ja pienet viehättävät kylät. Näemme kävelykierroksella historiallisen Comon keskustan tärkeimpiä nähtävyyksiä, joita ovat mm. Broleton vanha hallintopalatsi sekä 1300-luvulta peräisin oleva katedraali. Aikaa jää myös hieman omalle ohjelmalle ja mukavat terassit kutsuvat nauttimaan vaikkapa maailmankuulusta italialaisesta jäätelöstä. Päivällä nousemme historiallisella hammasratasjunalla ylös Brunate-vuorelle noin 500 metrin korkeuteen, mistä kirkkaalla säällä avautuu huikeat näkymät aina Alpeille saakka. Illaksi ajamme Gardajärven länsirannalla sijaitsevaan pieneen Madernon kaupunkiin, missä majoitumme hotelliin. Illan ohjelma on vapaa. Päivän ajomatka noin 250 km.


4. matkapäivä, Gardajärvi-Garda, Bardolino, Sirmione

Aamiainen hotellissa. Gardajärven eteläosan pienet kalastajakylät olivat aikojen saatossa niin roomalaisten kuin venetsialaisten lomakohteita puhtaan vetensä ja luonnonkauneutensa vuoksi. Päivän aikana nautimme järven maisemista ja risteilemme kolmeen hurmaavaan kaupunkiin. Eteläosassa järven veden väri on vaaleampaa ja sävy on turkoosi. Pienessä ja tunnelmallisessa Gardan kaupungissa elävät edelleen keskiaika, sekä renessanssi- ja barokkityyli rinta rinnan. Kapella niemenkärjellä sijaitseva Sirmionen kaupunki on keskiaikainen aarre, joka on tunnettu 1200-luvulta peräisin olevasta linnasta ja lukuisista kirkoista. Vanhastakaupungista avautuvat kauniit maisemat järvelle. Bardolinon viehättävä rantakaupunki on kuuluisa kukkaistutuksista, laadukkaista viineistä sekä herkullisesta jäätelöstä. Paluu illalla hotelliin, jonka jälkeen ohjelma on vapaa.

5. matkapäivä, Gardajärvi-Malsecine-Riva del Garda-Idrojärvi

Aamiainen jälkeen ajamme  Monte Baldo vuoriston juurella sijaitsevaan Malcesinen kaupunkiin. Gardajärven pohjoisosan kauneus on vertaansa vailla – jyrkät kallionrinteet metsineen heijastuvat järven pintaan antaen järvelle syvänsinisen värin. Viehättävässä Malcesinessä on keskiaikaista tunnelmaa, kauniita kujia, 1300-luvun linnoitus sekä pieni viihtyisä satama. Seuraava kohteemme on Riva del Gardan kaupunki, missä järvi kohtaa Dolomiittien vuoriston eteläisen osan. Täällä voi edelleenkin aistia ihanan Etelä-Tirolin tunnelman, sillä kaupunki kuului Itävaltaan vuoteen 1918 asti. Kaupungin keskusta avautuu järveä kohti ja Lombardia-Venetsian ajan rakennukset herättävät historian henkiin. Iltapäivällä palaamme Ledro -laakso kautta ,ohittaen sekä Ledro -järven, että yli kuusisataa metriä merenpinnan yläpuolella sijaitsevan Idro -järven. Saapuminen hotelliin illansuussa ja yhteinen illallinen ruokajuomineen. Päivän ajomatka noin 100 km.

6. matkapäivä, Iseojärvi-Milano-Helsinki

Aamiaisen ja huoneiden luovutuksen jälkeen ajamme Iseo-järvelle, missä vihreät ja rehevät vuoristot ympäröivät kristallinkirkasta järveä. Tämä kuvankaunis järvi on varsinkin italialaisten suosiossa, sillä suuret turistimassat eivät ole sitä vielä tavoittaneet. Risteilemme päivällä kalastajakylään Monte Isolan saarelle, joka yli kuudensadan metrin vuorenhuipullaan tarjoaa upean ja dramaattisen näyn järven asukkaille. Aikaa jää myös hieman omalle ohjelmalle historiallisessa Iseon rantakaupungissa. Tunnelmallisessa kaupungissa on useita ravintoloita, trattorioita, kahviloita ja kauppoja. Täällä on myös useita kiehtovia rakennuksia, kuten 1100-luvulla rakennettu Pieve di Sant'Andrea -kirkko ja 1400-luvulta peräisin oleva Castello Oldofredi -linna. Iltapäivällä ajamme Milanon lentokentälle, mistä Finnairin iltalento Helsinkiin. Päivän ajomatka noin 190 km.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.