Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
MSC Cruises

Itäisen Välimeren risteily Venetsiasta

Itäisen Välimeren risteily Venetsiasta

Lähtöpäivät:

17.5. ja 7.6.2024. Syksyn 2024 risteilyt tulossa myyntiin myöhemmin.

Matkan kesto:

9 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1798€

Itäisen Välimeren risteily Venetsiasta

alk. 1798 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Elämysristeily Itäiselle Välimerelle

Lähde täysihoidolliselle elämysristeilylle nauttimaan matkasta upeisiin Välimeren maisemiin!  Viikon mittainen risteily MSC varustamon MSC Liricalla! Lennämme Finnairilla Helsingistä Venetsiaan, mistä kuljetus lähellä olevaan Padovan kaupunkiin, missä yövymme ennen risteilyä.  Kevään reitti vie upeisiin kohteisiin: Venetsia - Kotor - Mykonos - Santorini - Ancona - Venetsia. MSC Lirica -risteilijällä tutustut tyylikkäästi Itäisen Välimeren upeisiin maisemiin ja kaupunkeihin, aikaa jää hyvin tutustua maissa kohteisiin. Välimeren upeiden maisemien ohella nautit risteilijän monipuolisista palveluista ja runsaasta täysihoidosta. Matkalla mukana suomenkielinen matkajohtaja. Lähde Matkapoikien matkapaketin turvin luotettavasti Välimeren risteilylle!

Suomenkielinen matkanjohtaja

Suomenkielinen matkanjohtaja huolehtii laivalla kaikista järjestelyistä ja tarvittaessa avustaa asiakkaitamme suomeksi myös mahdollisissa kieliongelmissa. Matkanjohtajalta saat tietoa ja vinkkejä myös risteilyn satamakohteisiin ja nähtävyyksiin. Matkanjohtajamme on asiakkaitamme vastassa Venetsian lentokentällä. Laivalla palvelukielenä on englanti. 


Täysihoito laivalla

Täysihoito laivalla: aamiainen, lounas, välipalat, illallinen. Juomapaketit lisämaksusta.


Itäinen Välimeri tyylikkäästi risteillen 

MSC Liricalla tutustut tyylikkäästi Itäisen Välimeren upeisiin maisemiin ja kaupunkeihin. Suomalainen matkanjohtaja on risteilyillä mukana varmistamassa lomasi onnistumisen. Vierailukohteisiin tutustut kätevästi laivayhtiön järjestämillä retkillä tai voit suunnistaa omatoimisille retkille.


Vierailukohteet keväällä

Lähtö- ja paluusatama Venetsia  (Italia) • Kotor (Montenegro) • Mykonos (Kreikka) • Santorini (Kreikka) • Ancona (Italia, Urbino)

Kevään 2024 risteilyillä viivytään useamman tunnin ajan jokaisessa satamassa.  Katso isompi kuva kartasta tästä >>


Venetsia

Kullattu Pyhän Markuksen kirkko, Dogen palatsi ja romanttiset gondoliajelut. Salli itsesi eksyä yli 100 saaren, 150 kanavan ja 400 sillan kaupunkiin.


Kotor

Vaella viehättävissä vanhoissa kaupunkikortteleissa ja suuntaa sen jälkeen ylös St John’s Castleen, jossa nautit Kotorin kauniista vuonomaisemista.


Mykonos

Vaella Mykonos Townissa ja pidä taukoa tavernassa. Pitkillä valkoisilla rannoillaan, Mykonos on yksi Kreikan suosituimmista kohteista.


Santorini

Santorini on maailman rajuimman tulivuorenpurkauksen mahtava lopputulos. Löydä pääkaupunki Thera (Fira) kävellen tai vieraile Oian kylässä, joka on kuin suoraan sadusta.


Ancona

Täällä suurin nähtävyys on San Ciriacon katedraali, joka sijaitsee kukkulalla Adrianmeren rannalla. Tunnin bussimatkan päässä ovat kuuluisat Frasassi-luolat.

Retket

Laivalla on myynnissä monipuolinen valikoima lisämaksullisia retkiä. Padovan ja Venetsian opastetut kävelykierrokset sisältyvät hintaan.

Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.


Lennämme Finnairilla 

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä. Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Hintaan sisältyy

 • Finnairin lennot Helsinki-Venetsia-Helsinki
 • Kuljetukset Venetsiassa tulo- ja lähtöpäivänä (lentokenttä-hotelli-satama-keskusta-lentokenttä
 • Hotelliyöpyminen Padovassa 2 hengen huoneessa aamiaisin
 • 7 yön risteily valitussa hyttiluokassa 2 hengen hytissä
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset ja kaikki välipalat)
 • Laivan monipuolinen viihdeohjelma
 • Kuntosalin ja liikuntatilojen käyttö
 • Uima- ja porealtaiden käyttö
 • Lastenohjelma ja klubit lapsille
 • Henkilökunnan palvelupalkkiot laivalla
 • Satamamaksut ja verot
 • Suomenkielisen matkanjohtajan palvelut
 • Kävelykierrokset Padovassa ja Venetsiassa.

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Italiassa kello on 1h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Venetsia 07:05 - 09:05

Venetsia - Helsinki 19:15 - 23:05

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen hytti

Yhden hengen huone

Juomapaketit

Varustamon retket

Internetyhteys risteilyllä

Matkaohjelma

1. päivä Helsinki-Venetsia

Finnairin aamulento Helsingistä Venetsiaan. Suomenkielinen opas ja bussi ovat vastassa lentokentällä, mistä kuljetus Padovan kaupunkiin. Opastettu kävelykierros Padovassa.

2. päivä Venetsia-Kotor

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Kuljetus hotellista Venetsian satamaan, mistä MSC Lirica lähtee klo 16:00 kohti Montenegroa ja Kotorin kaupunkia. Unelmien risteilyloma voi alkaa!

3. päivä Kotor

MSC Lirica saapuu Kotoriin päivällä klo 14:00 ja jatkaa matkaa illalla klo 20:00. Kotorinlahden poukamassa sijaitseva keskiaikainen Kotor on muurien ympäröimä, Unescon suojelema kaupunki, joka on yksi Montenegron suosituimpia nähtävyyksiä. Korkeiden vuorien heijastuma syväsinisen veden pinnasta luo lumoavaa tunnelmaa. Kotorin kaupunki kätkee sisäänsä mukulakivikujien labyrintin, venetsialaisia palatseja, kirkkoja ja ravintoloita terasseineen. Heti kaupungin takana kohoavat Dinaarisiin Alppeihin kuuluvat vuoret. Vanhaa kaupunkia ympäröi 4,5 km pitkä kaupunginmuuri, joka aikoinaan suojasi kaupunkia vihollisilta. Kannattaa kiivetä muuria pitkin kaupungin korkeimmalle paikalle. Portaita on 1350 ja matka varsin rasittava, mutta maisema on taatusti kaiken vaivan arvoinen!

4. päivä, meripäivä

Koko päivä aikaa rentoutua ja nauttia laivan palveluista.

5. päivä , Mykonos

Laiva saapuu Mykonokselle aamulla klo 09:00 ja viipyy satamassa koko päivän ajan. Aikaa tutustua Chóraan, Mykonoksen saaren viehättävään pääkaupunkiin, on siis hyvin.  Kaupunki kasvoi 1970-luvun matkailubuumin myötä, ja siitä tuli yksi Kreikan saarten kansainvälisimmistä kohteista. Nykyisin kaupungissa on taidegallerioita, muotiliikkeitä ja kahviloita mutta myös viehättäviä perinteisiä kreikkalaisia taloja ja paikallista ruokaa tarjoilevia ravintoloita. Satama on kaupungin tärkein viihdealue, jonka katuja reunustavat perinteiset kreikkalaiset tavernat. Täällä voi viettää hyvin muutaman tunnin nauttien suurilta lautasilta tarjoiltavia paikallisia mereneläviä. Palan painikkeeksi voi ottaa pienen lasillisen ouzoa, aniksella maustettua likööriä, joka on Kreikan kansallisjuoma. Kreikan saarten historiaan voi tutustua jossakin kaupungin monista kulttuurilaitoksista. Arkeologinen museo, kansanperinteen museo ja merimuseo sijaitsevat kaupungin keskustassa.

6. päivä, Santorini

MSC Lirica saapuu Santorinille varhain aamulla klo 07:00 ja jatkaa matkaa illansuussa klo 18:00. Santorini tunnetaan erityisesti lumoavista maisemistaan ja sitä onkin kutsuttu Kreikan kauneimmaksi saareksi. Sen pääkaupunki Fira sijaitsee muinaisen tulivuoren romahduksen muodostaman laguunin reunalla, jonka tuloksena suuri osa saarta katosi. Sen kauniit valkoiset talot sinisine ovineen on rakennettu jyrkälle rinteelle 250 metrin korkeuteen merenpinnasta. Hämmästyttävän kaunis panoraamanäköala sulattaa sydämen ja saa rakastumaan tähän upeaan saareeen. Kaupungin viihtyisiltä kävelykaduilta löytyy kauppoja, koruliikkeitä, kahviloita, ravintoloita, baareja ja tavernoja. Saaren pohjoispäässä sijaitsee Oian kylä, josta aukeaa upeat postikorttinäkymät merelle. Se on myös mukava ostospaikka pikkuputiikkeineen ja käsityöliikkeineen. Vaikuttava näky on myös muinainen Skarosin puolustuslinnake parin kilometrin päässä Firasta.

7. päivä , meripäivä

Koko päivä aikaa rentoutua ja nauttia laivan palveluista.

8. päivä, Ancona

Saavumme Anconaan puolen päivän jälkeen klo 13:00 ja lähdemme kohti Venetsiaa klo 20:00. Kreikkalaisten 300-luvulla eaa. perustaman Anconan kaupungin modernin ulkoasun taakse kätkeytyy monia historiallisia aarteita. Niistä useimmat sijaitsevat lähellä satamaa. Museo Archeologico Nazionale delle Marchessa on vaikuttava kokoelma, johon kuuluu muun muassa neoliittisiä piikivitikareita ja monimuotoisesti koristeltua kreikkalaista keramiikkaa. Piazza Anfiteatrolla sijaitsee vanha roomalainen amfiteatteri. Todennäköisesti keisari Augustuksen aikana rakennetusta rakennuksesta on jäljellä useita osioita. Cattedrale di San Ciriacon korkea puukatto muistuttaa väärinpäin käännettyä laivaa. Pääsisäänkäyntiä vartioi kaksi marmorileijonaa. Katedraalin sisällä voi ihailla kirkkaanvalkoisia pylväitä ja koristeellisia seinäkaiverruksia. Katedraali sijaitsee pienellä kukkulalla jolta näkyvät hyvin Anconan kaaret, jotka seisovat ylväinä satamaan johtavan päätien yläpuolella.

9. päivä, Venetsia - Helsinki

MSC Lirica saapuu Venetsiaan varhain aamulla klo 07:00. Kuljetus satamasta Troncheton saarelle, josta on venekuljetus Venetsian historialliseen keskustaan. Matkan hintaan sisältyy suomenkielisen oppaan pitämä kävelykierros ja aikaa jää myös keskustan omatoimiseen tutustumiseen. Iltapäivällä veneellä takaisin Troncheton saarelle, mistä kuljetus Venetsian lentokentälle. Finnairin iltalento Helsinkiin. 

Hotellit

Laivan esittely

MSC Lirica

MSC

Italialainen MSC on maailman suurin yksityisomisteinen risteilyvarustamo ja tunnettu Välimeren risteilyistään. MSC:llä on moderni ja ympäristöystävällinen 21 aluksen laivasto. Varustamo kompensoi kaikkien matkustajien risteilystä aiheutuneet hiilidioksipäästöt. Lisätietoa varustamosta löytyy täältä.

MSC Lirica

MSC Lirica on v. 2015 kunnostettu moderni risteilyalus. Pienikokoisempi risteilyalus tarjoaa mukavuutta elegantissa miljöössä. Tämä alus sopii sekä perheille että  nuorille ja aktiivisille matkustajille.


Laivatiedot


Neitsytmatka 2003 (kunnostettu 2015)
Matkustajia 2548
Henkilökuntaa 750
Kansia 13

Leveys 30 m
Pituus 275 m
Koko 65 591 BT

Nopeus 22 solmua

Ravintolat

Buffet-ravintoloissa voit nauttia aamiaisen ja lounaat. Koska laivayhtiö on italialainen, niin ruokavaihtoehtoina on tarjolla salaatteja, pastaa sekä tietenkin pitsaa. A la Carte-illallinen on pääravintolassa, jossa on kaksi eri kattausaikaa.


Viihde ja ajanviete

MSC Liricalla voit hemmotella itseäsi kylpyläosastolla, joka on varustettu merinäköalalla. Yläkansilla odottavat myös monet ihanat uima- ja porealtaat sekä kuntosali. Nuoremmille vieraille löytyy lasten- ja nuortenkerhoja yhteistyössä Legon kanssa. Iltaisin voi nauttia elävästä musiikista sekä tanssia yökerhossa. Aluksella on kasino, useita baareja sekä suuri teatteri jossa voi nauttia esim. Broadway-esityksestä.

Pukeutuminen risteilyllä

MSC -risteilyille voi pukeutua rennosti, myös illallisille. Risteilyllä on muutama juhlavampi illallinen, jolloin t-paidassa ja farkuissa ei ole suositeltavaa mennä a la carte -ravintolaan. Myös buffetissa voi syödä vaikka kaikki illalliset ja buffetiin rennompi pukeutuminen kelpaa. Mukaan kannattaa pakata juhlavammat vaatteet, mikäli haluaa illallistaa hienommin a la carte -ravintolassa.

Hytit

MSC Lirican hytit ovat kuin pieniä hotellihuoneita. Korkeaan palvelutasoon MSC Cruisesin risteilyaluksilla sisältyy henkilökohtainen hyttiemäntä/-isäntä, joka huolehtii hytin siivouksesta ja varustelusta. Valoisasti ja modernisti sisustetuissa hyteissä on parisänky, jonka voi tarvittaessa jakaa kahdeksi erillissängyksi. Hytin varustukseen sisältyy myös mm. interaktiivinen televisio, puhelin, langaton internetyhteys (lisämaksullinen), ilmastointi, hiustenkuivaaja, vaatekaappi, WC ja kylpyhuone, minibaari/jääkaappi, tallelokero ja vaatekomero. Lue lisää alempaa.


* Perushytit eli ikkunattomat hytit


* Ulkohytissä nautit maisemista myös hytissäsi


* Parvekehytissä nautit omasta yksityisestä parvekkeestasi 

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Hytit

Kuva hytistä

Junior ikkunallinen hytti

Ikkunalliset hytit ovat kooltaan 12–16 m², ja niissä on mukava parivuode, jonka voi tarvittaessa jakaa kahdeksi erillissängyksi. Lisäksi varusteluun kuuluu mm. puhelin, tallelokero, minibaari, ilmastointi, TV, hiustenkuivaaja ja peilipöytä.

Kuva hytistä

Sisähytti Bella

Sisähytti Bella on kooltaan n. 13 m² ja hytin tarkka sijainti selviää lähempänä lähtöä. Hytissä on mukava parivuode, jonka voi tarvittaessa jakaa kahdeksi erillissängyksi. Lisäksi varusteluun kuuluu mm. puhelin, tallelokero, minibaari, ilmastointi, TV, hiustenkuivaaja ja peilipöytä.

Kuva hytistä

Junior parvekehytti

Parvekkeelliset hytit ovat kuin hotellihuoneita. Hyteissä on parisänky, jonka voi tarvittaessa jakaa kahdeksi erillissängyksi. Lisäksi varusteluun kuuluu mm. ilmastointi, vaatekaappi, hiustenkuivaaja, televisio, minibaari sekä tallelokero. Hytin koko on 15-17 m² ja parveke on noin 3 m².

Kuva hytistä

Deluxe Aurea sviitti

Parvekkeelliset Aurea siivit ovat kuin tyylikkäitä hotellihuoneita. Sviiteissä on parisänky, jonka voi tarvittaessa jakaa kahdeksi erillissängyksi. Lisäksi varusteluun kuuluu mm. sohva ja sohvapöytä, ilmastointi, tilava vaatekaappi, hiustenkuivaaja, televisio, kylpyhuone ammeella, minibaari sekä tallelokero. Hytin koko on 27-31 m² ja parveke on noin 6 m².

Kuva hytistä

Junior sisähytti

Junior sisähytit ovat kooltaan 16 m². Niissä on mukava parivuode, jonka voi tarvittaessa jakaa kahdeksi erillissängyksi. Lisäksi varusteluun kuuluu mm. puhelin, tallelokero, minibaari, ilmastointi, TV, hiustenkuivaaja ja peilipöytä.

Huom!

Matkustusasiakirjat ja passi

MATKUSTUSASIAKIRJAT (PASSI)

* Laivayhtiöiden sääntöjen mukaan risteilyillä, kaikilla matkustajilla tulee olla passi, jonka on oltava voimassa vähintään 6 kuukautta paluupäivän jälkeen. Tarkistathan myös, että passi on ehjä ja voimassa! Muiden maiden kansalaisten on tarkistettava oman maansa määräykset.


* Laivayhtiöiden sääntöjen mukaan risteilyillä, myös Euroopassa, tarvitsemme kaikilta matkalaisilta selkeät valokopiot passeista sekä seuraavat tiedot: kotiosoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite sekä Suomeen jäävän yhteyshenkilön (lähiomaisen/ystävän) nimi ja puhelinnumero (hätätilanteiden varalta).


Toimitattehan nämä tiedot toimistoomme heti ennakkomaksun maksamisen jälkeen, dokumentit tulostuvat yhdessä varausvahvistusten kanssa!


* Matkadokumentit (matkaohjelma, risteilyliput) lähetetään noin 1 - 2 viikkoa ennen lähtöä valitsemallasi tavalla (sähköpostitse/postin välityksellä).


MATKAVAKUUTUS

*Suosittelemme, että kaikilla matkustajilla on voimassa oleva, kattava matkavakuutus, joka kattaa myös koronataudista johtuvan karanteenin, hoitokulut sekä kotiinpaluun.

 

Ohessa tämänhetkiset varustamon koronasäännöt:

* Suosittelemme, että kaikki matkustajat ovat ottaneet vähintään 2 koronarokotetta, mutta laivayhtiö ei enää edellytä sitä. Laivayhtiö ei myöskään enää vaadi etukäteen tehtävää koronatestiä.


* Koska lähtöön on vielä aikaa, ohjeistukset voivat muuttua ja ne tulee tarkistaa lähempänä lähtöä uudelleen. 

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.