Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Maisemien aarteita

Sveitsin kiertomatka

Sveitsin kiertomatka

Lähtöpäivät:

2.10.2021

Matkan kesto:

5 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1599€

Uusi kohde!

Sveitsin kiertomatka

alk. 1599 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Sveitsin kiertomatka

Sveitsin kiertomatkalla näet lumihuippuisia Alppeja, kauniita järviä ja tutustut viehättäviin Zürichin, Luzernin, Bernin ja Montreux’n kaupunkeihin. Matkan aikana vierailemme myös mm. kellomuseossa, Ballenbergin ulkoilmamuseossa, juusto- ja suklaapuodeissa sekä illastamme peri-Sveitsiläisen juustofonduen äärellä. Tutustumme myös ihanaan Rosengartenin ruusutarhaan Bernissä. Tutustu tarkemmin matkaohjelmaan ja lähde mukaan postikorttimaisemien keskelle hurmaavaan Sveitsiin!


Zürich

Sveitsin suurin kaupunki, Zürich, on kaunis alppimaisemissa lepäävä historiallinen kaupunki, joka sijaitsee Zürich-järven rannalla. Kaupungin tunnetuin nähtävyys on Grossmünsterin kirkko, jonka kumppanuuskirkko Fraumünster sijaitsee kaupunkia halkovan Limmat-joen toisella puolen. Zürichin maailmankuulu ostoskatu, Bahnhofstrasse, on yksi Euroopan kalleimmista ja eleganteimmista ostoskaduista, jossa pelkkä ikkunaostosten tekeminen tarjoaa mielenkiintoisen kurkistuksen vauraaseen zürichiläiseen elämänmenoon.


Luzern

Luzern tunnetaan kauniista sijainnistaan korkeiden vuorten ja Vierwaldstättersee-järven välissä. Luzernin kuuluisin maamerkki, Euroopan vanhin puusilta Kapellbrücke, on peräisin vuodelta 1333. Historialliset maalaukset tarjoilevat katseltavaa koko sillan pituudelta. Vanhankaupungin mukulakivikaduilla kulkiessa voi ihailla historiallisia, satoja vuosia vanhoja rakennuksia. Toinen Luzernin kuuluisista nähtävyyksistä on kallioon veistetty kuolevan leijonan patsas,  joka pystytettiin muistoksi sveitsiläiskaartilaisille, jotka kuolivat Ranskan vallankumouksen yhteydessä. Nähtävyyksien lisäksi Luzern tarjoaa mukavia makuelämyksiä, sillä kaupungissa on paljon suklaatehtaita ja konditorioita. Myös Sveitsin suosituin museo, Sveitsin liikennemuseo, sijaitsee Luzernissa.


Bern

Bern on Sveitsin pääkaupunki ja yksi maansa hienoimmista kaupunkilomakohteista. Bernin sydän on sen hyvin säilynyt Vanhakaupunki. Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvan Vanhankaupungin vanhimmat osat ovat jopa 1100-luvulta.Vanhankaupungin maamerkki on 1200-luvun kellotorni Zytglogge. Tämä Bernin symboli on suosittu nähtävyys ja varmasti myös Bernin kuvatuin rakennelma. Vanhankaupungin alueelta löytyy myös monia muita kiehtovia rakennuksia, kuten tuomiokirkko, joka on Sveitsin suurin kirkko. Vierailemme Bernissä myös ihastuttavassa Rosengartenin ruusutarhassa.


Montreux

Palmut, lumihuippuiset Alpit ja majesteettinen Genevenjärvi kohtaavat Montreux'ssä, jota usein kutsutaan Sveitsin Rivieran jalokiveksi. Voit nauttia lempeästä ilmastosta, välimerellisestä kasvillisuudesta ja näköaloista parhaiten kävelemällä pitkin järvenrantapromenadia. Monet kuuluisuudet, mm. kirjailija Zelda Fitzgerald ja Vladimir Nabokov, ovat eläneet Montreux'ssa. Rakastetuin kaupungissa asunut tähti oli kuitenkin Queenin laulaja Freddie Mercury, joka ihastui kaupunkiin, ja hänen patsastaan voi käydä katsomassa järven rannassa. Montreux’stä löytyy myös Suomen marsalkka Mannerheimin nimeä kantava puisto ja muistomerkki, sillä. Mannerheim asui viimeiset vuotensa läheisessä kylässä, jossa hän myös kirjoitti muistelmansa.


Näillä matkoilla on mukana kokenut suomalainen matkanjohtaja!


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä. 
 


Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki – Zürich ja Geneve - Helsinki Finnairin reittilennolla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa (4 yötä)
  • Aamiaiset, 4 x lounas
  • 1 x ohjelmallinen illallinen Alppitorven ja jodlauksen säestämänä
  • Vierailut kellomuseossa, juusto- ja suklaapuodissa (maistiasten kera)
  • Vierailu Ballenbergin ulkoilmamuseossa ja Bernin ruusutarhassa Rosengartenissa
  • Suomeksi opastetut kaupunkikierrokset Zürichissa, Luzernissa, Bernissä ja Montreux’ssa
  • Bussikuljetukset kohteessa matkaohjelman mukaan
  • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa matkaohjelman mukaan

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Lentoaikataulu / Finnair (ajat ovat paikallista aikaa, Sveitsissä kello on tunnin vähemmän kuin Suomessa.)
Helsinki - Zürich 07:55 - 09:45

Geneve - Helsinki 19:00 - 22:55

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk.200 €

Rigi-vuoren retki alk. 135€

Lisämaksulliset retket

Hinta 135 € /hlö

Kuva retkestä

Retki Rigi-vuorelle sis. lounaan

Retki alkaa laivamatkalla Luzern-järven halki upeissa maisemissa Vitznaun pieneen kylään, mistä nousemme junalla kuvankaunista hammasratasreittiä pitkin "vuorten kuningattaren" Rigi-vuoren huipulle 1800 metrin korkeuteen. Huipulla vietämme rennon päivän nauttien lounaan lisäksi perinteisistä alppimaisemista, ja aikaa on valokuvata ja ihastella upeaa Vierwaldstätter-järvelle avautuvaa maisemaa tai tehdä vaikka lyhyt kävelylenkki huipun loivilla poluilla. Paluumatkaa tehdään gondolihisseillä Weggisin kylään, mistä palaamme laivalla takaisin Luzerniin. Retki toteutetaan 2. matkapäivänä. Retken toteutuminen edellyttää min. 10 matkustajaa.


Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Zürich - Luzern

Finnairin aamulento Helsingistä Zürichiin, jonne saapuminen noin klo 09:45. Bussi ja suomenkielinen opas ovat kentällä vastassa. Lentokentältä ajamme kohti Zürichin keskustaa, jossa tutustumme kaupunkiin kiertoajelulla. Zürich on kaunis, historiallinen kaupunki, joka sijaitsee samannimisen järven rannalla. Kaupungin tunnetuin nähtävyys on Grossmünsterin kirkko, jonka kumppanuuskirkko Fraumünster sijaitsee kaupunkia halkovan Limmat-joen toisella puolen. Zürichin maailmankuulu ostoskatu, Bahnhofstrasse, on yksi Euroopan kalleimmista ja eleganteimmista ostoskaduista, jossa pelkkä ikkunaostosten tekeminen tarjoaa kurkistuksen vauraaseen zürichiläiseen elämänmenoon. Nautimme yhdessä lounaan, jonka jälkeen tutustumme Zürichin myös jalkaisin. Iltapäivällä matka jatkuu kohti Luzernia, jossa majoitumme seuraavat kaksi yötä. Loppuilta on vapaata aikaa omatoimiseen lomailuun. Päivän ajomatka: 60 km. Yöpyminen: hotelli Drei Könige, Luzern.

2. matkapäivä, Luzern

Aamiainen hotellissa. Luzern tunnetaan kauniista sijainnista korkeiden vuorten ja järven välissä. Kaupungin kuuluisin maamerkki, Euroopan vanhin puusilta, Kapellbrücke, on peräisin vuodelta 1333. Opastetulla kävelykierroksella tutustumme kaupunkiin ja sen tärkeimpiin nähtävyyksiin ja saamme ihailla ympäröivää maisemaa.  Kävelykierroksen jälkeen on vapaata aikaa. Lisämaksullisen retken etukäteen varanneilla on ohjelmassa retki Rigi-vuoren upeisiin vuoristomaisemiin. Niille, joita vuoren valloittaminen ei houkuttele, Luzern tarjoaa loistavat puitteet viettää omatoimista lomaa. Voit tehdä ostoksia Luzernin kävelykeskustassa, vaeltaa kuvauksellisella rantabulevardilla tai vierailla kuuluisassa Rosengart-taidemuseossa ihailemassa mm. Paul Kleen, Picasson, Mirón, Chagallin ja Monet’n töihin. Mukava kokemus on myös Verkehrshaus, Euroopan monipuolisin liikennemuseo. Puoli miljoonaa vierailijaa vuodessa vastaanottava museo on Sveitsin suosituin interaktiivinen museo. Illalla nautimme yhteisestä illanvietosta peri-sveitsiläiseen juustofondueillallisen, jodlauksen ja alppitorvien äärellä hotellin lähellä sijaitsevassa ravintolassa.

3. matkapäivä, Luzern - Oberhofen - Bern

Aamiaisen jälkeen matka jatkuu kohti pääkaupunki Berniä. Matkaamme upean Berner Oberlandin eli Bernin ylämaan kautta. Matkalla pysähdymme Brienzissä ja tutustumme Sveitsin suurimpaan ulkoilmamuseoon, Ballenbergiin. Ballenbergissä on esillä perinteisiä sveitsiläisiä rakennuksia, jotka on purettu alkuperäisiltä paikoiltaan ja pystytetty uudelleen ulkoilmamuseon alueelle. Vanhimmat rakennuksista ovat peräisin 1300-luvulta. Nautimme lounaan museoravintolassa, minkä jälkeen on vapaa-aikaa ja mahdollisuus kiertää museossa eri kantonien alueilla ja näyttelyissä. Museon verstaissa käsityöläiset esittelevät entisajan elämää mielenkiintoisella tavalla aidossa ympäristössä. Iltapäivällä matka jatkuu Oberhofenin kylään Thuninjärven rannalla sijaitsevaan kellomuseoon. Opastetulla kierroksella teemme aikamatkan sveitsiläisten kellojen mielenkiintoiseen historiaan viidellä eri vuosisadalla. Berniin saavuttua majoittuminen hotelliin, ja loppupäivä on vapaata aikaa. Päivän ajomatka: 130 km.  Yöpyminen: hotelli Jardin, Bern.

4. matkapäivä, Bern

Aamiainen hotellissa. Bern on Sveitsin pääkaupunki ja yksi maan hienoimmista kaupunkikohteista. Sen sydän on hyvin säilynyt Vanhakaupunki, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin, ja jonka vanhimmat osat ovat 1100-luvulta. Vanhankaupungin maamerkki on 1200-luvun kellotorni Zytglogge. Tämä Bernin symboli on suosittu nähtävyys, ja koristeellinen torni on täynnä mielenkiintoisia yksityiskohtia. Vanhankaupungin alueelta löytyy myös monia muita kiehtovia rakennuksia, kuten tuomiokirkko, joka on Sveitsin suurin kirkko. Vanhakaupunki on myös täynnä erikoisia keskiaikaisia kaivoja ja suihkulähteitä. Kuuluisin näistä on Kindlifresserbrunnen, lapsia syövä peikko. Kaupunkikierroksen aikana näemme tärkeimmät nähtävyydet, kuten upean hallintorakennuksen Bundeshausin, Zytlogge-kellotornin sekä Tuomiokirkon, ja vierailemme myös Bernin kauniissa ruusutarhassa Rosengartenissa, jossa sesongin kukat kukkivat. Puutarhasta on upea näköala alas Bernin vanhaankaupunkiin ja Aare-joelle. Päivän aikana nautimme lounaan juustopuodissa, jossa emäntä esittelee meille erityyppisiä juustoja, ja maistamme myös sveitsiläisiä viinejä, ja kuulemme sveitsiläisestä viinintuotannosta. Iltapäivä on vapaata aikaa, jolloin on mahdollisuus lähteä omatoimiselle vierailulle vaikkapa futuristiseen sveitsiläissaksalaisen taiteilijan Paul Kleen taidemuseoon tai tehdä tuliaisostoksia. Yöpyminen: Hotel Jardin, Bern.

5. matkapäivä, Bern - Montreux - Helsinki


Aamiaisen jälkeen kirjaudumme ulos hotellista ja suuntaamme pieneen Brocin kylään, jossa vierailemme maailmankuulussa, vanhoja perinteitä vaalivassa Caillerin suklaatehtaassa. Vierailun aikana kuulemme suklaan historiasta ja sen tiestä sydämiimme. Kierroksen päätteeksi maistelemme Caillerin kuuluisia konvehteja. Makeaa kierrosta seuraa puolen tunnin ajo Montreux’n kaupunkiin, joka tunnetaan Sveitsin Rivieran jalokivenä. Montreux sijaitsee Genevenjärven itärannalla, ja kaupunki tunnetaan lempeästä ilmastostaan ja rantapromenadi Chemin de Fleurin subtrooppisesta kasvillisuudesta. Virkistäydymme lounaan äärellä, ennenkuin tutustumme kaupunkiin tarkemmin. Montreux’n rantapromenadilla palmuja voi ihailla lumihuippuisia vuoria vasten, mikä on mahdollista Montreux' n lauhkean ilmaston vuoksi. Rantakatua kävellessä on helppo ymmärtää miksi marsalkka Mannerheim vietti viimeiset vuotensa täällä, sillä välimerellinen kukkaloisto, turkoosina kimalteleva järvi ja valkohuippuiset Alpit ovat kuin kauneimmasta postikortista. Näitä maisemia olisi helppo ihailla pidempäänkin, mutta kaikki päättyy aikanaan, ja iltapäivällä on aika hypätä bussiin, joka kuljettaa meidät Geneven lentokentälle, josta palaamme koti-Suomeen varmasti monta elämystä rikkaampana. Finnairin lento lähtee Genevestä klo 19:00 ja saapuu Helsinkiin klo 22:55.

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.