Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Maisemien aarteita

Kiertomatka Bodenjärvelle

Bodenjärven kiertomatka

Lähtöpäivät:

22.9.2022

Matkan kesto:

5 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1449€

Bodenjärven kiertomatka

alk. 1449 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Bodenjärvi

Turkoosinsininen Bodenjärvi on Sveitsin, Saksan ja Itävallan rajalla sijaitseva lomaparatiisi, jonka kautta myös Rein-joki virtaa. Bodensee on Keski-Euroopan kolmanneksi suurin järvi ja yksi Euroopan suosituimmista järvimatkailukohteista. Bodenjärvi tarjoaa kukkaloistoa, ritarilinnoja, omaleimaisia järvenrantakaupunkeja ja upeita alppimaisemia puhdasvetisen järven rannalla. Paras aika matkustaa Bodenjärvelle on kevät ja kesä, jolloin värikkäät kukat ja hedelmäpuut kukkivat ja ilma on täynnä huumaavia tuoksuja.


Konstanz

Sveitsin rajalla sijaitseva ja Saksalle kuuluva Konstanz on Bodenjärven suurin rantakaupunki. Konstanz on vireä ja tunnelmallinen kaupunki, jonka sydän on sen viehättävä keskiajalta peräisin oleva vanhakaupunki. Konstanz säästyi sijaintinsa vuoksi toisen maailmansodan pommituksilta, joten monet historialliset ja arvokkaat rakennukset ovat säilyneet hyvin tähän päivään asti. Konstanz tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa matkailijalle niin historiasta, arkkitehtuurista kuin kauniista maisemista kiinnostuneille. Tunnettuja nähtävyyksiä vanhankaupungin alueella ovat esimerkiksi Konstanzin katetraali, entinen kaupunginvaltuuston talo ja vuonna 1388 rakennettu Konzil.


Mainaun kukkaissaari

Ruotsalaisomistuksessa oleva Mainaun kukkaissaari on alueen ylpeys ja ehdottomasti käymisen arvoinen kohde. Koko Saari on noin 45 hehtaarin kukoistava puisto barokkilinnan ympärillä. Kukkaparatiisin perusti ruotsalainen kreivi Lennart Bernadotte 1930-luvun alussa ja hänen elämäntyötään jatkavat suvun perilliset. Keväisin Mainaun saaren täyttää tuhannet narsissit ja juuri puhjenneet tulppaanit. Kesällä ruusujen tuoksu täyttää saaren. Elegantit köynnösruusut, taiteelliset ruusupyramidit ja romanttiset ruusukäytävät vievät Mainaun italialaiseen ruusutarhaan. Loppukesästä saaren valtaa puolestaan värikkäät hortensiat ja daliat. Mainaun saarelta löytyy myös palmutalo, joka yllättää erilaisten palmujen määrällä. Palmuja löytyy bismarkin palmusta taatelipalmuun. Upean kokonaisuuden kruunaa Mainaun saaren sijainti. Kun tulppaanimerestä nostaa katseensa horisonttiin, voi ihastella Itävallan ja Sveitsin lumihuippuisia vuoria, jotka siintävät sinisinä Bodenjärven itäpäässä.


Meersburg

Meersburgin keskiaikainen kaupunki kuuluu Saksan käsityöläiskaupunkeihin. Meersburg on tunnettu kauniista historiallisista ja erittäin hyvin säilyneistä keskiaikaisista rakennuksistaan. Monissa rakennuksissa on mielenkiintoisia yksityiskohtia vuosisatojen takaa. Meersburg kohoaa jyrkästi rannasta ylöspäin ja kaupungin kruunaa kukkulan päällä sijaitseva Meersburgin linna. Linnalta on upeat maisemat alhaalla kimmeltävälle Bodenjärvelle.


Lindau

Sveitsin ja Itävallan rajan tuntumassa sijaitseva noin 25 000 asukkaan Lindaun saarikaupunki tarjoaa kapeita keskiaikaisia kujia, kauppoja, erilaisia ravintoloita ja omaleimaisia kahviloita. Lindaun satamassa komeilee majakka ja Leijona-patsas, jotka ovat muistoja kaupungin kiehtovasta historiasta. Ympäröivä Bodenjärvi ja horisontissa komeilevat vuoret tuovat ainutlaatuisen tunnelman Lindaun kaupunkiin.


Neuschwanstein

Neuschwansteinin linna lukeutuu Saksan suosituimpiin nähtävyyksiin, ja Neuschwanstein onkin yksi suosituimpia linnoja Euroopassa. Neuschwansteinin linna on toiminut esikuvana Prinsessa Ruususen linnalle Walt Disneyn elokuvassa. Sen rakennutti Baijerin kuningas Ludvig II itselleen yksityiseksi residenssiksi. Kuningas oli tarkoin harkinnut satulinnan sijainnin. Neuschwanstein sijaitsee korkean kukkulan laella, sen satumaiset tornit kohoavat vuoristometsän keskellä taustanaan lumihuippuiset Alpit. Neuschwansteinin linna aukesi yleisölle jo vuonna 1886, vain seitsemän viikkoa kuninkaan kuoleman jälkeen. Nykyisin Neuschwansteinin linna tunnetaan maailman kauneimpana linnana. 


St. Gallen

St. Gallen on kompakti kaupunki, jonka keskusta houkuttelee kävijöitä historiallisella vanhankaupungin arkkitehtuurillaan. Unescon maailmanperintökohteisiin lukeutuva St. Gallenin luostari on kaupungin kruunu ja suosituin nähtävyys. St. Gallenissa voit nauttia lukuisista ostosmahdollisuuksista, ravintoloista, idyllisistä puistoista sekä romanttisista vanhankaupungin hiljaisista kujista. Matkan aikana tutustumme Appenzellerin juustotehtaaseen ja juustonvalmistuksen saloihin. Aikaa jää myös tutustua sanoinkuvaamattoman hienoon St. Gallenin luostarin kirjastoon, joka on yksi maailman parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kirjastoista.


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.Pidätämme oikeudet muutoksiin.


Hintaan sisältyy

 • Lentomatkat Helsinki-Zürich-Helsinki Finnairin reittilennoilla
 • Matkatavarat lennoilla
 • Bussikuljetukset kohteessa matkaohjelman mukaan
 • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
 • Ateriat: 3 lounasta
 • Kaupunkikierrokset Konstanz:ssa, Meersburgissa, St. Gallenissa
 • Vierailu Rheinfall putouksilla
 • Sisäänpääsy ja opastettu kierros Mainaun kukkaissaarella
 • Sisäänpääsy ja opastettu kierros Birnaun Basilikakirkossa Meersburgissa
 • Viininmaistajaiset viinikellarissa Meersburgissa
 • Sisäänpääsy ja opastettu kierros Neuschwansteinin linnassa ja Appenzellerin juustotehtaalla
 • Kokeneen suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Sveitsissä ja Saksassa kello on 1 h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Zürich 07:55 - 09:45

Zürich - Helsinki 19:10 - 22:50

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 150€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Zürich - Konstanz

Finnairin aamulento Helsingistä kohti Zürichia, jonne saavumme noin klo 09:45. Suomenkielinen matkanjohtaja ja bussi ovat vastassa kentällä. Heti saapumisen jälkeen lähdemme kohti matkan ensimmäistä kohdetta Rheinfall-vesiputouksia, jotka ovat Euroopan suurimmat. Nautimme näköaloista ja aikaa jää myös omakustanteiselle lounaalle. Jatkamme matkaa kohti Konstanzin kaupunkia, jossa majoittuminen. Iltapäivästä lähdemme vielä lyhyehkölle kaupunkikävelykierrokselle oppaan kanssa. Konstanz on vireä ja tunnelmallinen kaupunki, jonka sydän on sen viehättävä keskiajalta peräisin oleva vanhakaupunki. Konstanz säästyi sijaintinsa vuoksi toisen maailmansodan pommituksilta, joten monet historialliset ja arvokkaat rakennukset ovat säilyneet hyvin tähän päivään asti. Kierroksen aikana kiertelemme vanhankaupungin kujia ja näemme kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä, kuten mm. 1500- luvulla rakennetun raatihuoneen, Tapaninkirkon ja tuomiokirkon.

Yöpyminen: Hotel Graf Zeppelin.

2. matkapäivä, Mainaun kukkaissaari

Aamiainen hotellissa. Päiväretki Mainaun kukkaissaarelle. Tutustumme kukkaissaareen asiantuntijaoppaan johdolla. Kierroksen aikana näemme monia erilaisia kukkalajikkeita puhjenneena kukkaan ja täyttäen saaren rinteet. Upean kokonaisuuden kruunaa saaren sijainti. Kun kukkamerestä nostaa katseensa horisonttiin, voi ihastella Itävallan ja Sveitsin lumihuippuisia vuoria, jotka siintävät sinisinä Bodenjärven itäpäässä. Kierroksen päätteeksi nautimme yhteisen lounaan, jonka jälkeen on vielä omatoimista aikaa kierrellä saarta. Iltapäivästä kokoonnumme kahvin ja kakun ääreen ja palaamme takaisin Konstanziin. Yöpyminen: Hotel Graf Zeppelin.

3. matkapäivä, Meersburg - Lindau

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Siirrymme Konstanzinista kohti Meersburgin kaupunkia. Saavuttuamme Meersburgiin lähdemme vielä tutustumaan lyhyen matkan päässä sijaitsevaan upeaan Birnaun Basilikakirkkoon, jonka jälkeen aloitamme Meersburgiin tutustumisen oppaan johdolla. Meersburg tunnetaan kauniista historiallisista ja erittäin hyvin säilyneistä keskiaikaisista rakennuksistaan. Monissa rakennuksissa on mielenkiintoisia yksityiskohtia vuosisatojen takaa. Meersburg kohoaa jyrkästi rannasta ylöspäin ja kaupungin kruunaa kukkulan päällä sijaitseva Meersburgin linna. Nautimme yhteisen lounaan Meersburgissa, minkä jälkeen saamme maistaa alueen viinejä valtion viinitilan viinikellarissa. Viininmaistajaisten jälkeen on vapaata aikaa tutustua Meersburgiin omien mieltymysten mukaan. Voit esimerkiksi kiivetä Meersburgin linnalle, josta avautuvat upeat maisemat alhaalla kimmeltävälle Bodenjärvelle.  Iltapäivällä jatkamme matkaa Lindaun kaupunkiin, ajomatkaa kertyy noin tunnin verran. Majoittuminen hotelliin Lindaussa. Iltapäivästä teemme pienen kaupunkikävelykierroksen ihastuttavassa Lindaussa oppaamme johdolla. Lindaun saarikaupunki tarjoaa kapeita keskiaikaisia kujia, kauppoja, erilaisia ravintoloita ja omaleimaisia kahviloita. Satamassa komeilee majakka ja Leijona-patsas, kumpikin ovat muistoja kaupungin kiehtovasta historiasta. Ilta vapaa. Yöpyminen: Hotel Vis á Vis.

4. matkapäivä, Neuschwansteinin linna

Aamiaisen jälkeen lähdemme päiväretkelle Neuschwansteinin linnaan. Saavuttuamme alueelle kävelemme ylös linnaan noin. 30min. Linna sijaitsee korkean kukkulan laella, sen satumaiset tornit kohoavat vuoristometsän keskellä taustanaan lumihuippuiset Alpit. Saavuttuamme ylös linnalle teemme opastetun linnakierroksen. Linnan rakennutti Baijerin kuningas Ludvig II itselleen yksityiseksi residenssiksi. Linna on myös toiminut esikuvana Prinsessa Ruususen linnalle Walt Disneyn elokuvassa. Linnakierroksen jälkeen mahdollisuus omakustanteiselle lounaalle. Paluu takaisin Lindaun kaupunkiin iltapäivällä ja loppupäivä vapaa.

Yöpyminen: Hotel Vis á Vis.


5. matkapäivä, St. Gallen – Zürich – Helsinki

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Lähdemme ajamaan Sveitsin puolelle St. Gallenin kaupunkiin, ajomatkaa kertyy noin 1,5 tuntia. Matkan varrella pysähdymme Appenzellerin juustotehtaalla, jossa teemme opastetun kierroksen. Vanhat perinteiset valmistusmenetelmät ovat yhä osa Appenzellerin maanviljelijöiden ja meijereiden arkea. Kierroksen aikana näemme, kuinka juusto valmistuu alusta loppuun ja tutustumme juuston säilömiseen juustokellareissa. Kierroksen jälkeen jatkamme St. Gallenin kaupunkiin, jossa lyhyt tutustuminen kaupunkiin oppaan opastuksella ja yhteinen lounas. Lounaan jälkeen vapaata aikaa, voit halutessasi vierailla omakustanteisesti esim. St. Gallenin luostarin kirjastossa (Abbey Library), joka on yksi maailman parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kirjastoista. Iltapäivällä jatkamme kohti Zürichin lentokenttää, josta Finnairin lento kohti Helsinkiä lähtee klo 19:10. Helsinkiin saavumme klo 22:50.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.