Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.

Ajankohtaista

Ajankohtaista

 

Ajankohtaista tietoa Matkapojat Oy:n matkoista koronaviruspandemian aikana


Päivitetty 3.8.2020 klo 14:06


Hyvä asiakkaamme!

Meneillään olevan pandemian aiheuttamat liikkumisrajoitukset ovat edelleen varsin laajat koko maailmassa. Useiden maiden viranomaisten maahantulorajoitusmääräyksiä on voimassa edelleen.

Voimassa olevat matkustusrajoitukset ovat aiheuttaneet sen, että Matkapojat Oy on joutunut tekemään päätöksen seuraavien tuottamiensa matkojen peruuttamisesta:

- Viking Linen Helsinki-Tukholma -reitin lähdöt perutaan 3.9.2020 asti
- Silja Linen Helsinki - Tukholma -reitin lähdöt perutaan 10.1.2021 asti.
- kaikki muualle kuin Pärnuun, Tallinnaan ja Tarttoon suuntautuvat Baltian kaupunkilomat perutaan 31.7.2020 asti.
- Tarttoon suuntautuvat matkat perutaan 29.7.2020 asti
- Tallinkin erikoisristeilylähdöt Pietariin 1.6.2020 ja 4.8.2020, Riikaan 28.6.2020 sekä Visbyhyn 5.7., 12.7., 26.7. ja 2.8.2020 perutaan
- kaikki Kolmårdeniin suuntautuvat perhelomat perutaan kesän 2020 osalta
- Rammsteinin konserttikiertue on siirtynyt kesälle 2021.Olemme tehneet nämä päätökset, koska asiakkaittemme terveys ja turvallisuus on Matkapojat Oy:lle ensiarvoisen tärkeää. Seuraamme tilanteen kehittymistä aktiivisesti UM:n sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n kanssa ja toimimme annettujen ohjeistusten mukaisesti.

Matkapojat Oy huolehtii jokaisesta asiakkaastaan siten, että kontaktoimme henkilökohtaisesti kaikki ne asiakkaamme, jotka ovat tehneet matkavarauksen peruutettaville lähdöille.

Matkaperuutukset koskevat monia asiakkaistamme. Jos olet asiakkaamme ja sinulla on yllä olevien lähtöjen mukainen matka varattuna, olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Huom! Jos matkavarauksesi on osa ryhmävarausta, olemme siinä tapauksessa yhteydessä ryhmän yhteyshenkilöön/ryhmänkerääjään, joka tiedottaa sinua ja muita ryhmän jäseniä varaukseen liittyvistä muutoksista. Myös näissä yhteydenotoissa toimimme aikajärjestyksessä. Pyydämme myös, että ryhmien yksittäiset jäsenet eivät ottaisi yhteyttä Matkapojat Oy:n puhelimitse tai sähköpostilla.   

 

 

Jos matkavarauksesi peruuntuu matkustusrajoitusten vuoksi

Mikäli alun perin varaamasi matka peruuntuu Covid-19 tautiepidemian aiheuttamien matkustusrajoitusten vuoksi, niin voit aina valita myös varauksen arvoisen lahjakortin ja lähteä matkaan myöhemmin. Matkapojat Oy suosittelee asiakkailleen näissä tapauksissa ”Vuoden 2020 poikkeusajan lahjakorttia”, jonka voimassaoloaika on poikkeuksellisesti 24 kk. Lisäksi lahjakortti on mahdollista vaihtaa rahaksi kahden kuukauden kuluessa sen voimassaoloajan päätyttyä, mikäli et ole hyödyntänyt sitä kahden vuoden aikana Matkapojat Oy:n tuottamaan matkaan. Lahjakortin saat nopeasti itsellesi ja on hyvä huomioida, että lahjakortti on Sinulle turvallinen vaihtoehto, koska se kuuluu Matkapojat Oy:n Kilpailu- ja kuluttajavirastolle antaman vakuuden piiriin.


Tässä tilanteessa voit myös vaivattomasti siirtää matkasi ajankohtaa myöhäisemmäksi, jos kyseiselle matkalle on tarjolla lisälähtöjä tai vaihtaa peruuntuneen matkan arvosta toiseen matkaan.


Valitessasi lahjakortin tai matkan ajankohdan siirron sijasta matkan hinnan takaisinmaksun, pyydämme malttia, jotta ehdimme selvittämään tilanteen eri palveluntuottajien kanssa ja saamaan jo eteenpäin maksamanne matkaasi koskevat maksusuoritukset takaisin heiltä. Pyydämme myös huomioimaan, että maksusuoritusten palauttamisessa on edelleen ruuhkaa ja maksupalautusten suorittamiseen menee tässä äärimmäisen poikkeuksellisessa tilanteessa huomattavasti normaalia pidempi aika.Mikäli peruutat matkan itse ilman, että matkan ajankohtana on voimassa viranomaisten asettamia matkustusrajoituksia.

Jos matkan peruuntuminen tapahtuu asiakkaan toimesta sille ajalle, joka ei kuulu matkustusrajoitteiden tai matkustussuosituksen piiriin, noudatamme kulloinkin kyseessä olevan matkan voimassa olevia peruutusehtoja. Varatun matkan peruutusehdot löytyvät matkan varausvahvistuksesta. Tässäkin tapauksessa pyydämme asiakkaitamme huomioimaan asiakaspalautusten käsittelyruuhkan, jonka vuoksi maksujen palautuksiin menee huomattavasti normaalia pidempi aika.Tiedotamme tällä Ajankohtaista -sivulla koronavirustilanteen aiheuttamista muutoksista Matkapojat Oy:n asiakkaiden varauksiin. Tälle sivulle löytyy linkit myös sosiaalisen median kanavistamme Facebook, Twitter, Instagram ja LinkedIn.

Viimeisimmät tiedot koronaviruksesta voit lukea Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta ja tilanteen mukaan päivittyvät muutokset matkustussuosituksiin löydät ulkoministeriön sivuilta.

Lisätietoa:

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

UlkoministeriöMatkamyymälöidemme poikkeukselliset auki-olot

Korona-pandemian vuoksi palvelemme maanantaista 16.3.2020 lähtien toistaiseksi puhelimitse ma-pe 8-16 numerossa 010 2323 200 sekä verkkosivuston avulla.  Mikäli sinulla on matkaasi koskevaa akuuttia asiaa em. palveluaikojen ulkopuolella, olethan yhteydessä Matkapojat Oyn päivystysnumeroon, jonka löydät matkavarauksesi liitteestä. Kiitämme ymmärryksestä.Luottavaisin mielin matkaan

Turvallisuus on Matkapojille ykkösasia ja tarjoamme lomavalikoimaa aina turvallisuustilanne huomioiden. Yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa pyrimme tekemään matkustamisen puitteet mahdollisimman turvallisiksi. Niin laivoilla, hotelleissa kuin kotimaan liityntäkuljetuksissakin on tehty lukuisia toimenpiteitä entistä turvallisemman ja väljemmän matkustamisen mahdollistamiseksi. Näistä toimepiteistä olemme tiedottaneet mm. matkantuotteiden infosivuilla. 

Pyydämme ystävällisesti jokaista matkustajaa myös muistamaan oman vastuun arjen tärkeiden turvaohjeden noudattamisessa. Näitä ovat mm. jatkuva hyvä käsihygienia, turvavälit muihin ihmisiin ja vain terveenä kotoa poistuminen. Jokaisen tahon toimiessa vastuullisesti, luomme turvallisuutta matkustamiseen, olipa määränpää sitten lähellä tai kaukana. Tervetuloa Matkapoikien matkaan!
Tiedotteita 

Tallink Siljan tiedote 3.8.2020 liittyen lipunmyyntiin Baltic Princess laivalle

Tallink Silja myy 7.8.2020 alkaen toistaiseksi lippuja Baltic Princessin risteilyille vain Suomesta. Risteilylle Baltic Princessillä ei siis toistaiseksi ole mahdollista lähteä Tukholmasta. Päätös väliaikaisiin muutoksiin lipunmyynnissä Turku–Tukholma-reitillä perustuu koronaviruksen aiheuttamiin edelleen jatkuviin matkustusrajoituksiin Suomen ja Ruotsin välillä. Lue koko tiedote täältä >>

Muutokset Baltic Princessin 23h-risteilyn ja Saaristoristeilyn lipunmyynnissä ovat voimassa ainakin siihen asti, kunnes matkustusrajoitukset Suomen ja Ruotsin välillä helpottuvat.


Lisäksi yhtiö on päättänyt jatkaa lippujen myymistä enintään 75 %:lle laivojen kokonaiskapasiteetista, jotta turvavälit laivalla on helpompi säilyttää. Kaikilla Tallinkin ja Silja Linen aluksilla on tehostettu siivousta ja desinfiointia, ja lisäksi jokaisen matkustajan on ennen matkaa vahvistettava, että on terve ja oireeton.

”Jatkamme tiivistä yhteistyötä eri maiden viranomaisten kanssa ja seuraamme heidän ohjeitaan matkustajiemme hyvinvoinnin takaamiseksi. Olemme toimineet joustavasti tässä jatkuvasti muuttumassa pandemiatilanteessa ja haluamme aina varmistaa, että voimme tarjota kaikille matkustajille mukavia matkakokemuksia merellä”, kertoo Tallink Siljan kaupallinen johtaja Marco Palmu.

Yhdensuuntaisia reittimatkoja Turusta Tukholmaan ja päinvastoin on mahdollista edelleen varata, edellyttäen, että matkustaja on ennen matkaa varmistanut oikeuden matkustaa Suomen ja Ruotsin välillä. Suomen viranomaisten ohjeiden mukaisesti matkoja Ruotsista Suomeen voivat tällä hetkellä tehdä vain Suomeen palaavat suomalaiset, työmatkalaiset tai muusta välttämättömästä syystä matkustavat henkilöt.