Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.

Ajankohtaista

Ajankohtaista

Ajankohtaista tietoa Matkapojat Oy:n matkoista koronaviruspandemian aikana


Päivitetty 25.3.2020 klo 14:20

Hyvä asiakkaamme!

Meneillään olevan pandemian aiheuttamat liikkumisrajoitukset ovat tällä hetkellä erittäin laajat koko Euroopassa ja valitettavasti tilanne ei ainakaan lähiaikoina ole helpottumassa. Useiden maiden viranomaisten maahantulorajoitusmääräykset ovat voimassa tällä hetkellä noin huhtikuun puoleen väliin asti.

Jo nyt julkistetut ja ennakoitavissa olevat matkustusrajoitusten pidentymiset sekä mm. lentoyhtiöiden ennakoivat peruutukset ovat aiheuttaneet sen, että Matkapojat Oy on joutunut tekemään päätöksen seuraavien tuottamiensa matkojen peruuttamisesta:

- kaikki laivalla tehtävät matkat perutaan 31.5.2020 asti
- kaikki muualle kuin Tallinnaan suuntautuvat Baltian kaupunkilomat perutaan 1.-20.6.2020
- kaikki Kolmårdeniin suuntautuvat perhelomat perutaan 1.-23.6.2020
- kaikki lentäen toteutettavat matkat perutaan 30.6.2020 asti


Olemme tehneet tämän uuden päätöksen, koska asiakkaittemme terveys ja turvallisuus on Matkapojat Oy:lle ensiarvoisen tärkeää. Seuraamme tilanteen kehittymistä aktiivisesti UM:n sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n kanssa ja toimimme annettujen ohjeistusten mukaisesti.


Matkapojat Oy tulee huolehtimaan jokaisesta asiakkaastaan siten, että kontaktoimme henkilökohtaisesti kaikki ne asiakkaamme, jotka ovat tehneet matkavarauksen peruutettaville lähdöille.


Nyt päätetyt matkaperuutukset koskevat monia asiakkaitamme. Pyydämmekin, että annat meille rauhan toimia asiassa aikajärjestyksessä ja vältät itse ottamasta yhteyttä Matkapojat Oy:n toimistoihin puhelimitse tai sähköpostitse. 


Jos siis olet asiakkaamme ja sinulla on yllä olevien lähtöjen mukainen matka varattuna, olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian. Pyydämmekin, että annat meille rauhan toimia asiassa aikajärjestyksessä ja vältät itse ottamasta yhteyttä Matkapojat Oy:n toimistoihin puhelimitse tai sähköpostitse.

Huom! Jos matkavarauksesi on osa ryhmävarausta, olemme siinä tapauksessa yhteydessä ryhmän yhteyshenkilöön/ryhmänkerääjään, joka tiedottaa sinua ja muita ryhmän jäseniä varaukseen liittyvistä muutoksista. Myös näissä yhteydenotoissa toimimme aikajärjestyksessä. Pyydämme myös, että ryhmien yksittäiset jäsenet eivät ottaisi yhteyttä Matkapojat Oy:n puhelimitse tai sähköpostilla.   


Asiakaspalautusten käsittelyssä on merkittäviä viiveitä tämän äärimmäisen poikkeuksellisen pandemiatilanteen aiheuttaman ruuhkan vuoksi. Pyydämme asiakkaitamme ystävällisesti varautumaan huomattavasti normaalia pidempään palautusten käsittelyaikaan.


Tiedotamme tällä Ajankohtaista -sivulla tiiviisti koronavirustilanteen aiheuttamista muutoksista Matkapojat Oy:n asiakkaiden varauksiin. Tälle sivulle löytyy linkit myös sosiaalisen median kanavistamme Facebook, Twitter, Instagram ja LinkedIn.


Muistutamme myös, että koronavirustilanteen vuoksi palvelemme maanantaista 16.3.2020 lähtien toistaiseksi ainoastaan puhelimitse ja sähköpostitse.  Pahoittelemme tilannetta ja kiitämme ymmärryksestä.


Viimeisimmät tiedot koronaviruksesta voit lukea Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta ja tilanteen mukaan päivittyvät muutokset matkustussuosituksiin löydät ulkoministeriön sivuilta.

 

Lisätietoa:

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

Ulkoministeriö
Matkan mahdollinen peruuntuminen

Huomaathan, että peruutustilanteessa voit aina myös valita varauksen arvoisen lahjakortin ja lähteä matkaan myöhemmin.


Jos matkan peruuntuminen tapahtuu viranomaisen asettaman valmiuslain matkustusrajoitteiden tai matkustussuosituksen vuoksi, pyydämme asiakkailtamme malttia, jotta ehdimme selvittämään  tilanteen eri palveluntuottajien kanssa. Pyydämme myös huomioimaan, että maksusuoritusten palauttamiseen saattaa mennä tässä poikkeuksellisessa tilanteessa huomattavasti normaalia pidempi aika.


Jos matkan peruuntuminen tapahtuu asiakkaan toimesta sille ajalle, joka ei kuulu valmiuslain matkustusrajoitteiden tai matkustussuosituksen piiriin, noudatamme kulloinkin kyseessä olevan matkan voimassa olevia peruutusehtoja. Varatun matkan peruutusehdot löytyvät matkan varausvahvistuksesta. 
Matkamyymälöidemme poikkeukselliset auki-olot

Korona-pandemian vuoksi palvelemme maanantaista 16.3.2020 lähtien toistaiseksi verkossa ja puhelimitse (p. 010 2323 200). Pahoittelemme tilannetta ja kiitämme ymmärryksestä.