Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.

Ajankohtaista

Ajankohtaista

 

Ajankohtaista tietoa Matkapojat Oy:n matkoista koronaviruspandemian aikana


Päivitetty 12.10.2020 klo 11:13


Lahjakortit

Pidennetty voimassaolo vuonna 2020 erääntyville lahjakorteille

Pitkittyneen koronatilanteen vuoksi Matkapojat on päättänyt pidentää lahjakorttien voimassaoloaikaa seuraavasti: kaikkien vuoden 2020 aikana erääntyvien lahjakorttien voimassaoloaika pidennetään vuoden 2021 loppuun asti. Hoidamme voimassaoloajan pidennyksen automaattisesti, jolloin asiakkaana sinun ei tarvitse huolehtia eikä erikseen olla yhteydessä lahjakortin erääntymisestä. Voimassaoloajan pidennys otetaan käyttöön 14.9.2020 alkaen.

Toimintaohje vuonna 2020 erääntyvien lahjakorttien haltijoille

Huomaathan, että pidennettyä lahjakorttia ei voi lunastaa verkkopalvelun kautta. Pyydämme ystävällisesti ottamaan yhteyttä myyntipalveluumme 010 2323 200 kun haluat muuntaa lahjakortin matkavaraukseksi.Tietoa matkustusrajoitusten vaikutuksista 2020 ja 2021 matkoihin

Hyvä asiakkaamme!

Meneillään olevan pandemian aiheuttamat liikkumisrajoitukset ovat edelleen varsin laajat koko maailmassa.  Useiden maiden viranomaisten maahantulorajoitusmääräyksiä on voimassa edelleen.

Voimassa olevat matkustusrajoitukset ovat aiheuttaneet seuraavien Matkapojat Oy:n tuottamien matkojen peruuttamisen:

- Viron matkat Tallinnaan on peruttu 11.10.2020 asti.
- Viron matkat muualle kuin Tallinnaan on peruttu 28.9.2020 alkaen toistaiseksi.
- Viking Linen Helsinki-Tukholma -reitin lähdöt on peruttu 31.12.2020 asti.
- Silja Linen Helsinki - Tukholma -reitin lähdöt on peruttu 10.1.2021 asti.
- Riikaan suuntautuvat risteilyt ja risteily-hotellimatkat on peruttu 30.4.2021 asti.
- Baltic Queen Turku - Tallinna -reitin lähdöt on peruttu.
- Rammsteinin konserttikiertue on siirtynyt kesälle 2021.
- Hurtigruten elämysristeilyt vuoden 2020 osalta on peruttu.
- Georgiaan suuntautuva matka 7.10. on peruttu.
- Harry Potterin Lontoo ja Lontoon kaupunkiloma 16.10. on peruttu.
- Patikkamatka Reinin jokilaaksoon 16.10. on peruttu.
- Vuoden 2020 joulumatkat ja joulutorimatkat Keski-Eurooppaan on peruttu.
- Talvikauden 2020-2021 kaukomatkat on peruttu 28.2.2021 asti.
- Talvikauden 2020-2021 elämysristeilyt Karibialle ja Arabiemiraatteihin on peruttu 28.2.2021 asti.Asiakkaittemme terveys ja turvallisuus on Matkapojat Oy:lle ensiarvoisen tärkeää. Seuraamme tilanteen kehittymistä aktiivisesti UM:n sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n kanssa ja toimimme annettujen ohjeistusten mukaisesti.

Matkapojat Oy huolehtii jokaisesta asiakkaastaan siten, että kontaktoimme henkilökohtaisesti kaikki ne asiakkaamme, jotka ovat tehneet matkavarauksen peruutettaville lähdöille.

Matkaperuutukset koskevat monia asiakkaistamme. Jos olet asiakkaamme ja sinulla on yllä olevien lähtöjen mukainen matka varattuna, olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Huom! Jos matkavarauksesi on osa ryhmävarausta, olemme siinä tapauksessa yhteydessä ryhmän yhteyshenkilöön/ryhmänkerääjään, joka tiedottaa sinua ja muita ryhmän jäseniä varaukseen liittyvistä muutoksista. Myös näissä yhteydenotoissa toimimme aikajärjestyksessä. Pyydämme myös, että ryhmien yksittäiset jäsenet eivät ottaisi yhteyttä Matkapojat Oy:n puhelimitse tai sähköpostilla.   

 

 

Jos matkavarauksesi peruuntuu matkustusrajoitusten vuoksi

Mikäli alun perin varaamasi matka peruuntuu Covid-19 tautiepidemian aiheuttamien matkustusrajoitusten vuoksi, niin voit aina valita myös varauksen arvoisen lahjakortin ja lähteä matkaan myöhemmin. Matkapojat Oy suosittelee asiakkailleen näissä tapauksissa ”Vuoden 2020 poikkeusajan lahjakorttia”, jonka voimassaoloaika on poikkeuksellisesti 24 kk. Lisäksi lahjakortti on mahdollista vaihtaa rahaksi kahden kuukauden kuluessa sen voimassaoloajan päätyttyä, mikäli et ole hyödyntänyt sitä kahden vuoden aikana Matkapojat Oy:n tuottamaan matkaan. Lahjakortin saat nopeasti itsellesi ja on hyvä huomioida, että lahjakortti on Sinulle turvallinen vaihtoehto, koska se kuuluu Matkapojat Oy:n Kilpailu- ja kuluttajavirastolle antaman vakuuden piiriin.


Tässä tilanteessa voit myös vaivattomasti siirtää matkasi ajankohtaa myöhäisemmäksi, jos kyseiselle matkalle on tarjolla lisälähtöjä tai vaihtaa peruuntuneen matkan arvosta toiseen matkaan.


Valitessasi lahjakortin tai matkan ajankohdan siirron sijasta matkan hinnan takaisinmaksun, pyydämme malttia, jotta ehdimme selvittämään tilanteen eri palveluntuottajien kanssa ja saamaan jo eteenpäin maksamanne matkaasi koskevat maksusuoritukset takaisin heiltä. Pyydämme myös huomioimaan, että maksusuoritusten palauttamisessa on edelleen ruuhkaa ja maksupalautusten suorittamiseen menee tässä äärimmäisen poikkeuksellisessa tilanteessa huomattavasti normaalia pidempi aika.Mikäli peruutat matkan itse ilman, että matkan ajankohtana on voimassa viranomaisten asettamia matkustusrajoituksia.

Jos matkan peruuntuminen tapahtuu asiakkaan toimesta sille ajalle, joka ei kuulu matkustusrajoitteiden tai ulkoministeriön matkustusta välttämään ohjaavien suositusten piiriin, noudatamme kulloinkin kyseessä olevan matkan voimassa olevia peruutusehtoja. Varatun matkan peruutusehdot löytyvät matkan varausvahvistuksesta. Tässäkin tapauksessa pyydämme asiakkaitamme huomioimaan asiakaspalautusten käsittelyruuhkan, jonka vuoksi maksujen palautuksiin menee huomattavasti normaalia pidempi aika.Tiedotamme tällä Ajankohtaista -sivulla koronavirustilanteen aiheuttamista muutoksista Matkapojat Oy:n asiakkaiden varauksiin. Tälle sivulle löytyy linkit myös sosiaalisen median kanavistamme Facebook, Twitter, Instagram ja LinkedIn.

Viimeisimmät tiedot koronaviruksesta voit lukea Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta ja tilanteen mukaan päivittyvät muutokset matkustussuosituksiin löydät ulkoministeriön sivuilta.

Lisätietoa:

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

UlkoministeriöMatkamyymälöidemme poikkeukselliset auki-olot

Korona-pandemian vuoksi palvelemme maanantaista 16.3.2020 lähtien toistaiseksi puhelimitse ma-pe 8-16 numerossa 010 2323 200 sekä verkkosivuston avulla.  Mikäli sinulla on matkaasi koskevaa akuuttia asiaa em. palveluaikojen ulkopuolella, olethan yhteydessä Matkapojat Oyn päivystysnumeroon, jonka löydät matkavarauksesi liitteestä. Kiitämme ymmärryksestä.Luottavaisin mielin matkaan

Turvallisuus on Matkapojille ykkösasia ja yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa pyrimme tekemään matkustamisen puitteet mahdollisimman turvallisiksi. Niin laivoilla, hotelleissa kuin kotimaan liityntäkuljetuksissakin on tehty lukuisia toimenpiteitä entistä turvallisemman ja väljemmän matkustamisen mahdollistamiseksi. Näistä toimepiteistä olemme tiedottaneet mm. matkantuotteiden infosivuilla. 

Pyydämme ystävällisesti jokaista matkustajaa myös muistamaan oman vastuun arjen tärkeiden turvaohjeden noudattamisessa. Näitä ovat mm. jatkuva hyvä käsihygienia, turvavälit muihin ihmisiin ja vain terveenä kotoa poistuminen. Jokaisen tahon toimiessa vastuullisesti, luomme turvallisuutta matkustamiseen, olipa määränpää sitten lähellä tai kaukana. Tervetuloa Matkapoikien matkaan!Tiedotteita 


Tallink Siljan tiedote 3.8.2020 liittyen lipunmyyntiin Baltic Princess laivalle

Tallink Silja myy 7.8.2020 alkaen toistaiseksi lippuja Baltic Princessin risteilyille vain Suomesta. Risteilylle Baltic Princessillä ei siis toistaiseksi ole mahdollista lähteä Tukholmasta. Päätös väliaikaisiin muutoksiin lipunmyynnissä Turku–Tukholma-reitillä perustuu koronaviruksen aiheuttamiin edelleen jatkuviin matkustusrajoituksiin Suomen ja Ruotsin välillä. Lue koko tiedote täältä >>

Muutokset Baltic Princessin 23h-risteilyn ja Saaristoristeilyn lipunmyynnissä ovat voimassa ainakin siihen asti, kunnes matkustusrajoitukset Suomen ja Ruotsin välillä helpottuvat.


Lisäksi yhtiö on päättänyt jatkaa lippujen myymistä enintään 75 %:lle laivojen kokonaiskapasiteetista, jotta turvavälit laivalla on helpompi säilyttää. Kaikilla Tallinkin ja Silja Linen aluksilla on tehostettu siivousta ja desinfiointia, ja lisäksi jokaisen matkustajan on ennen matkaa vahvistettava, että on terve ja oireeton.

”Jatkamme tiivistä yhteistyötä eri maiden viranomaisten kanssa ja seuraamme heidän ohjeitaan matkustajiemme hyvinvoinnin takaamiseksi. Olemme toimineet joustavasti tässä jatkuvasti muuttumassa pandemiatilanteessa ja haluamme aina varmistaa, että voimme tarjota kaikille matkustajille mukavia matkakokemuksia merellä”, kertoo Tallink Siljan kaupallinen johtaja Marco Palmu.

Yhdensuuntaisia reittimatkoja Turusta Tukholmaan ja päinvastoin on mahdollista edelleen varata, edellyttäen, että matkustaja on ennen matkaa varmistanut oikeuden matkustaa Suomen ja Ruotsin välillä. Suomen viranomaisten ohjeiden mukaisesti matkoja Ruotsista Suomeen voivat tällä hetkellä tehdä vain Suomeen palaavat suomalaiset, työmatkalaiset tai muusta välttämättömästä syystä matkustavat henkilöt.Suomen Varustamot Ry:n tiedote 14.8.2020

Kasvomaskien käyttö laivamatkalla – varustamojen yhteinen suositus

Suomen Varustamot suosittelee maskien käyttöä laivamatkan aikana niissä tilanteissa, joissa riittävien turvavälien pitäminen ei ole mahdollista. Matkustajien kannattaa varautua käyttämään maskia tilanteesta riippuen esimerkiksi laivaannousun ja laivasta poistumisen yhteydessä, sekä muissa mahdollisissa tilanteissa, joissa turvavälien pitäminen on mahdotonta.

Matkustajia kehotetaan lisäksi pitämään suojamaski saatavilla matkan ajan, jotta mahdollisissa ruuhkissa matkustajat voivat ottaa maskin käyttöön. Kaikilla Suomesta lähtevillä laivoilla on myynnissä kertakäyttöisiä kasvomaskeja.


Kasvomaski on yksi keino ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä. Edelleen on tärkeintä, että sairaana tai oireilevana ei pidä matkustaa. Lisäksi on erittäin tärkeää noudattaa 1-2 metrin turvavälejä aina kun mahdollista, pestä käsiä, yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan sekä välttää kasvojen koskettelua.


Satamissa ja laivoilla on tehty merkittäviä toimia koronaviruksen leviämisen estämiseksi. On hyvä muistaa, että laivoilla on väljää ja matkustajilla on tilaa liikkua turvavälejä noudattaen. Laivoille ei oteta täyttä matkustajamäärää vaan matkustajamääriä on rajoitettu 75 % kapasiteetista. Matkustajia muistutetaan laivoilla ja satamissa säännöllisesti turvaväleistä ja käsihygieniasta ja matkustajilla on mahdollisuus pestä ja desinfioida käsiä.


Suomen Varustamot seuraa maskiohjeistuksessa kansallisia ja alueellisia suosituksia ja tarkentaa ohjeistusta tarvittaessa.

THL:n Suositus kasvomaskien käytöstä kansalaisille:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/suositus-kasvomaskien-kaytosta-kansalaisille.