Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.

Ajankohtaista

Ajankohtaista

Ajankohtaista tietoa Matkapojat Oy:n matkoista koronaviruspandemian aikana


Ohjeita matkustukseen

Matkailuun liittyvät viranomaisohjeistukset herättävät paljon kysymyksiä. Olemme koonneet yhdelle sivulle tärkeimäpiä ohjeita, jotka on hyvä huomioida ennen matkalle lähtöä ja erityisesti matkan jälkeen Suomeen palattaessa. Lue lisää alla olevasta linkistä.


OHJEITA MATKUSTUKSEEN >>
Tietoa matkustusrajoitusten vaikutuksista

Hyvä asiakkaamme!

Meneillään olevan pandemian aiheuttamat liikkumisrajoitukset ovat edelleen varsin laajat koko maailmassa.  Useiden maiden viranomaisten maahantulorajoitusmääräyksiä on voimassa edelleen.

Näet Matkapojat Oy:n tällä hetkellä terveysturvallisuustilanteen salliessa toteutettavat matkat kunkin matkan esittelysivulta verkkopalvelustamme.


Asiakkaittemme terveys ja turvallisuus on Matkapojat Oy:lle ensiarvoisen tärkeää. Seuraamme tilanteen kehittymistä aktiivisesti UM:n sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n kanssa ja toimimme annettujen ohjeistusten mukaisesti.

Matkapojat Oy huolehtii jokaisesta asiakkaastaan siten, että kontaktoimme henkilökohtaisesti kaikki ne asiakkaamme, jotka ovat tehneet matkavarauksen peruutettaville lähdöille.

Mikäli varaamasi matka peruuntuu, olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Huom! Jos matkavarauksesi on osa ryhmävarausta, olemme siinä tapauksessa yhteydessä ryhmän yhteyshenkilöön/ryhmänkerääjään, joka tiedottaa sinua ja muita ryhmän jäseniä varaukseen liittyvistä muutoksista. Myös näissä yhteydenotoissa toimimme aikajärjestyksessä. Pyydämme myös, että ryhmien yksittäiset jäsenet eivät ottaisi yhteyttä Matkapojat Oy:n puhelimitse tai sähköpostilla.   

 

 

Jos matkavarauksesi peruuntuu matkustusrajoitusten vuoksi

Mikäli alun perin varaamasi matka peruuntuu Covid-19 tautiepidemian aiheuttamien matkustusrajoitusten vuoksi, niin voit aina valita varauksen arvoisen lahjakortin ja lähteä matkaan myöhemmin. Matkapojat Oy suosittelee asiakkailleen näissä tapauksissa ”Poikkeusajan lahjakorttia (Matkakuponkia)”, jonka voimassaoloaika on poikkeuksellisesti 24 kk. Poikkeusajan lahjakortti (Matkakuponki) on mahdollista vaihtaa rahaksi kahden kuukauden kuluessa sen voimassaoloajan päätyttyä, mikäli et ole hyödyntänyt sitä kahden vuoden aikana Matkapojat Oy:n tuottamaan matkaan. Lahjakortin saat nopeasti itsellesi ja on hyvä huomioida, että poikkeusajan lahjakortti (Matkakuponki) on asiakkaillemme turvallinen vaihtoehto myös siksi, sillä valtio on nykyisessä poikkeustilanteessa sitoutunut korvaamaan kyseisen summan. Lue tarkemmin tästä >>


Matkan peruuntuessa voit vaihtoehtoisesti valita matkustusajankohdan siirron myöhempään lähtöpäivään, jos kyseiselle matkalle on tarjolla lisälähtöjä tai vaihtaa peruuntuneen matkan arvosta toiseen matkaan.


Valitessasi poikkeusajan lahjakortin (Matkakupongin) tai matkan ajankohdan siirron sijasta matkan hinnan takaisinmaksun, pyydämme malttia, jotta ehdimme selvittämään tilanteen eri palveluntuottajien kanssa ja saamaan jo eteenpäin maksamanne matkaasi koskevat maksusuoritukset takaisin heiltä. Pyydämme myös huomioimaan, että maksusuoritusten palauttamisessa on edelleen ruuhkaa ja maksupalautusten suorittamiseen menee tässä äärimmäisen poikkeuksellisessa tilanteessa huomattavasti normaalia pidempi aika.Mikäli peruutat matkan itse ilman, että matkan ajankohtana on voimassa viranomaisten asettamia matkustusrajoituksia.

Jos matkan peruuntuminen tapahtuu asiakkaan toimesta sille ajalle, joka ei kuulu matkustusrajoitteiden tai ulkoministeriön matkustusta välttämään ohjaavien suositusten piiriin, noudatamme kulloinkin kyseessä olevan matkan voimassa olevia peruutusehtoja. Varatun matkan peruutusehdot löytyvät matkan varausvahvistuksesta. Tässäkin tapauksessa pyydämme asiakkaitamme huomioimaan asiakaspalautusten käsittelyruuhkan, jonka vuoksi maksujen palautuksiin menee huomattavasti normaalia pidempi aika.Ohjeita matkustukseen sivulta löytyvät linkit viimeisimpiin tietoihin koronaviruksesta, matkustussuosituksista sekä maahantulorajoituksista.Matkamyymälät

Korona-pandemiasta johtuen palvelemme vain puhelimitse numerossa 010 2323 200 sekä verkkosivuston avulla.  Mikäli sinulla on matkaasi koskevaa akuuttia asiaa em. palveluaikojen ulkopuolella, olethan yhteydessä Matkapojat Oyn päivystysnumeroon, jonka löydät matkavarauksesi liitteestä. Kiitämme ymmärryksestä.


Lahjakortit

Pidennetty voimassaolo vuonna 2020 erääntyneille lahjakorteille

Pitkittyneen koronatilanteen vuoksi Matkapojat on päättänyt pidentää lahjakorttien voimassaoloaikaa seuraavasti: kaikkien vuoden 2020 aikana erääntyneiden lahjakorttien voimassaoloaika on pidennetty 31.1.2022 asti.

Toimintaohje vuonna 2020 erääntyneiden lahjakorttien haltijoille

Huomaathan, että pidennettyä lahjakorttia ei voi lunastaa verkkopalvelun kautta. Pyydämme ystävällisesti ottamaan yhteyttä myyntipalveluumme 010 2323 200 kun haluat muuntaa lahjakortin matkavaraukseksi.
Luottavaisin mielin matkaan

Turvallisuus on Matkapojille ykkösasia ja yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa pyrimme tekemään matkustamisen puitteet mahdollisimman turvallisiksi. Niin laivoilla, hotelleissa kuin kotimaan liityntäkuljetuksissakin on tehty lukuisia toimenpiteitä entistä turvallisemman ja väljemmän matkustamisen mahdollistamiseksi. Näistä toimepiteistä olemme tiedottaneet mm. matkantuotteiden infosivuilla. 

Pyydämme ystävällisesti jokaista matkustajaa myös muistamaan oman vastuun arjen tärkeiden turvaohjeden noudattamisessa. Näitä ovat mm. jatkuva hyvä käsihygienia, turvavälit muihin ihmisiin, kulloinkin voimassaolevien maskisuositusten noudattaminen ja vain terveenä kotoa poistuminen. Jokaisen tahon toimiessa vastuullisesti, luomme turvallisuutta matkustamiseen, olipa määränpää sitten lähellä tai kaukana. Tervetuloa Matkapoikien matkaan!

Päivitetty 12.1.2022 klo 13:57