Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.

Ajankohtaista

Ajankohtaista

Ajankohtaista tietoa Matkapojat Oy:n matkoista koronaviruspandemian aikana


Päivitetty 5.6.2020 klo 14:03


Hyvä asiakkaamme!

Meneillään olevan pandemian aiheuttamat liikkumisrajoitukset ovat edelleen varsin laajat koko maailmassa. Useiden maiden viranomaisten maahantulorajoitusmääräykset ovat voimassa tällä hetkellä noin kesäkuun puoleen väliin asti.


Voimassa olevat matkustusrajoitukset ovat aiheuttaneet sen, että Matkapojat Oy on joutunut tekemään päätöksen seuraavien tuottamiensa matkojen peruuttamisesta:

- kaikki laivalla tehtävät matkat perutaan 14.6.2020 asti
- Viking Linen Helsinki-Tukholma -reitin lähdöt perutaan 31.7. asti
- kaikki muualle kuin Pärnuun, Tallinnaan ja Tarttoon suuntautuvat Baltian kaupunkilomat perutaan 31.7.2020 asti.
- Tarttoon suuntautuvat matkat perutaan 29.7.2020 asti
- Tallinkin erikoisristeilylähdöt Pietariin 1.6.2020 ja Riikaan 28.6.2020 perutaan
- kaikki Kolmårdeniin suuntautuvat perhelomat perutaan kesän 2020 osalta 
- kaikki lentäen toteutettavat matkat perutaan 30.6.2020 astiLisäksi tietoa liittyen Rammsteinin konserttimatkaan:
- Saamamme tiedon mukaan Rammsteinin konserttikiertue peruuntuu / siirtyy tältä kesältä. Mikäli Tallinnan konserttiliput 21.7.2020 ovat varattu kauttamme, tulemme olemaan teihin yhteydessä heti kun saamme järjestävältä taholta lisäinfoa.Olemme tehneet nämä päätökset, koska asiakkaittemme terveys ja turvallisuus on Matkapojat Oy:lle ensiarvoisen tärkeää. Seuraamme tilanteen kehittymistä aktiivisesti UM:n sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n kanssa ja toimimme annettujen ohjeistusten mukaisesti.

Matkapojat Oy huolehtii jokaisesta asiakkaastaan siten, että kontaktoimme henkilökohtaisesti kaikki ne asiakkaamme, jotka ovat tehneet matkavarauksen peruutettaville lähdöille.

Matkaperuutukset koskevat monia asiakkaistamme. Jos olet asiakkaamme ja sinulla on yllä olevien lähtöjen mukainen matka varattuna, olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian. Pyydämmekin, että annat meille rauhan toimia asiassa aikajärjestyksessä ja vältät itse ottamasta yhteyttä Matkapojat Oy:n toimistoihin puhelimitse tai sähköpostitse.

Huom! Jos matkavarauksesi on osa ryhmävarausta, olemme siinä tapauksessa yhteydessä ryhmän yhteyshenkilöön/ryhmänkerääjään, joka tiedottaa sinua ja muita ryhmän jäseniä varaukseen liittyvistä muutoksista. Myös näissä yhteydenotoissa toimimme aikajärjestyksessä. Pyydämme myös, että ryhmien yksittäiset jäsenet eivät ottaisi yhteyttä Matkapojat Oy:n puhelimitse tai sähköpostilla.   

 

 

Jos matkavarauksesi peruuntuu matkustusrajoitusten vuoksi

Mikäli alun perin varaamasi matka peruuntuu Covid-19 tautiepidemian aiheuttamien matkustusrajoitusten vuoksi, niin voit aina valita myös varauksen arvoisen lahjakortin ja lähteä matkaan myöhemmin. Matkapojat Oy suosittelee asiakkailleen näissä tapauksissa ”Vuoden 2020 poikkeusajan lahjakorttia”, jonka voimassaoloaika on poikkeuksellisesti 24 kk. Lisäksi lahjakortti on mahdollista vaihtaa rahaksi kahden kuukauden kuluessa sen voimassaoloajan päätyttyä, mikäli et ole hyödyntänyt sitä kahden vuoden aikana Matkapojat Oy:n tuottamaan matkaan. Lahjakortin saat nopeasti itsellesi ja on hyvä huomioida, että lahjakortti on Sinulle turvallinen vaihtoehto, koska se kuuluu Matkapojat Oy:n Kilpailu- ja kuluttajavirastolle antaman vakuuden piiriin.


Tässä tilanteessa voit myös vaivattomasti siirtää matkasi ajankohtaa myöhäisemmäksi, jos kyseiselle matkalle on tarjolla lisälähtöjä tai vaihtaa peruuntuneen matkan arvosta toiseen matkaan.


Valitessasi lahjakortin tai matkan ajankohdan siirron sijasta matkan hinnan takaisinmaksun, pyydämme malttia, jotta ehdimme selvittämään tilanteen eri palveluntuottajien kanssa ja saamaan jo eteenpäin maksamanne matkaasi koskevat maksusuoritukset takaisin heiltä. Pyydämme myös huomioimaan, että maksusuoritusten palauttamisessa on edelleen ruuhkaa ja maksupalautusten suorittamiseen menee tässä äärimmäisen poikkeuksellisessa tilanteessa huomattavasti normaalia pidempi aika.Mikäli peruutat matkan itse ilman, että matkan ajankohtana on voimassa viranomaisten asettamia matkustusrajoituksia.

Jos matkan peruuntuminen tapahtuu asiakkaan toimesta sille ajalle, joka ei kuulu matkustusrajoitteiden tai matkustussuosituksen piiriin, noudatamme kulloinkin kyseessä olevan matkan voimassa olevia peruutusehtoja. Varatun matkan peruutusehdot löytyvät matkan varausvahvistuksesta. Tässäkin tapauksessa pyydämme asiakkaitamme huomioimaan asiakaspalautusten käsittelyruuhkan, jonka vuoksi maksujen palautuksiin menee huomattavasti normaalia pidempi aika.
Tiedotamme tällä Ajankohtaista -sivulla tiiviisti koronavirustilanteen aiheuttamista muutoksista Matkapojat Oy:n asiakkaiden varauksiin. Tälle sivulle löytyy linkit myös sosiaalisen median kanavistamme Facebook, Twitter, Instagram ja LinkedIn.

Viimeisimmät tiedot koronaviruksesta voit lukea Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta ja tilanteen mukaan päivittyvät muutokset matkustussuosituksiin löydät ulkoministeriön sivuilta.

Lisätietoa:

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

UlkoministeriöMatkamyymälöidemme poikkeukselliset auki-olot

Korona-pandemian vuoksi palvelemme maanantaista 16.3.2020 lähtien toistaiseksi verkossa ja puhelimitse (p. 010 2323 200). Pahoittelemme tilannetta ja kiitämme ymmärryksestä.