Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Joulutorien tunnelmaa

Krakovan joulutorit

Krakovan joulutorit

Lähtöpäivät:

10.12.2021

Matkan kesto:

4 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 599€

Krakovan joulutorit

alk. 599 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Krakova

Koe joulun ihmemaa Krakovan lukuisten jouluvalojen loisteessa! Joulunaikaan Krakova pukeutuu lukemattomiin joulukoristeisiin ja satumaisiin valoihin. Puolan suurimmilla joulumarkkinoilla on tarjolla runsaasti perinteisiä jouluherkkuja hehkuviinistä suklaakuorrutteisiin hedelmiin. Lähde nauttimaan jouluisesta tunnelmasta Krakovaan!

Tuhatvuotinen, kaunis Krakova on yksi Euroopan kulttuurikaupungeista. Tunnelmaltaan tämä keskiaikainen kauppakaupunki on vertaansa vailla. Hyvin säilynyt vanha kaupunki, kymmenet kirkot ja hämärät kellariravintolat ovat olennainen osa Puolan entistä pääkaupunkia. Nähtävyyksien katselun lisäksi Krakovassa on paljon hyviä ostosmahdollisuuksia ja hinnat ovat hieman Suomen tasoa edullisemmat. Myös hyviä ravintoloita löytyy runsaasti ja lihapainotteisista ruokalistoista huolimatta vaihtoehtoja löytyy myös kasvissyöjille.

Vanhastakaupungista noin vartin kävelymatkan päässä sijaitseva Kazimierz tuli tunnetuksi juutalaisten asuinalueena, jonka asukkaat karkotettiin toisen maailmansodan aikana. Sodan jälkeen autioituneet talot jäivät pääosin huono-osaisille ja toisinaan myös elantonsa rikollisilla aktiviteeteilla hankkiville. Viimeisen parin vuosikymmenen aikana Kazimierz on käynyt läpi totaalisen muodonmuutoksen. Nyt kaupunginosa on yksi Krakovan trendikkäimmistä ja suosituimmista asuinalueista, jolla etenkin opiskelijat ja taiteilijat viihtyvät. Nuorekas ja eläväinen ilmapiiri on läsnä vahvasti. Viihtyisiä terasseja, moderneja yökerhoja sekä tunnelmallisia kahviloita on alueella paljon. Vuosisataisten synagogien vastapainona ovat uudet aasialaista ja etelä-eurooppalaista ruokaa tarjoavat ravintolat, jotka rikastuttavat paitsi Kazimierzin kaupunkikuvaa myös krakovalaista ruokakulttuuria.


Krakovan joulutorit

Krakovassa on useita joulutoreja, joista tunnetuin ja suurin pidetään vanhankaupungin aukiolla Rynek Glownylla. Paikallisten ehdoton jouluherkku on krakovanmakkara ja valtavissa puutynnyreissä myytävä glögi, joita voi löytää joka puolelta markkinoita. Lisäksi markkinoilla voi tutustua puolalaiseen käsityöhön ja ostaa uniikit lahjat pukin konttiin. Toinen vierailemisen arvoinen joulutori Verkahallin aukion tori.


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.

Hintaan sisältyy

  • Lentomatka Helsinki-Krakova-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Krakovan vanhankaupungin kierros suomenkielisen oppaan johdolla
  • Juutalaiskortteli Kazimierzin kierros suomenkielisen oppaan johdolla
  • Vierailu Mariankirkossa ja synagogassa kävelykierrosten aikana
  • Vierailu joulutorilla
  • Lounas saapumispäivänä
  • Lentokenttäkuljetukset oppaan kanssa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Puolassa kello on 1h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Krakova 09:55 - 10:55

Krakova - Helsinki 11:35 - 14:40

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 130€/hlö

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Krakova

Finnairin lento lähtee Helsingistä klo 09:55 kohti Krakovaa, jonne saavumme klo 10:55 paikallista aikaa. Suomenkielinen paikallisopas ja bussi ovat vastassa lentokentällä. Bussikuljetus hotellille ja matkatavaroiden jättö. Hotellilta jatketaan opastetulle kaupunkikierrokselle. Joulunaikaan Krakova pukeutuu joulukoristeisiin ja satumaisiin valoihin. Puolan suurimmilla joulumarkkinoilla on tarjolla runsaasti perinteisiä jouluherkkuja hehkuviinistä suklaakuorrutteisiin hedelmiin. Kävelyosuudella tutustumme Krakovan Vanhaankaupunkiin ja sen joulutoreihin. Kierroksen aikana näemme mm. Wawelin linnan, Marian kirkon, Jagellonian yliopiston ja paljon kauniisti entisöityjä rakennuksia. Nautimme yhteisen lounaan paikallisessa ravintolassa. Päätämme kierroksen hehkuviinien nauttimiseen Rynek Glownyn joulutorilla. Paluu takaisin hotellille iltapäivästä, jonka jälkeen majoittuminen hotelliin ja loppupäivä vapaa.

2. matkapäivä, Krakova

Aamiainen hotellissa. Aamupäivästä lähdemme tutustumaan oppaan johdolla Krakovan juutalaiskortteliin Kazimierziin, joka on saanut nimensä kuningas Kazimierin mukaan. Kävelykierroksen aikana kuulemme tarinoita juutalaisten historiasta ja kulttuurista. Vierailemme myös  synagogassa. Kierros kestään n. 2 tuntia. Loppupäivä omatoiminen

3. matkapäivä, Krakova

Aamiainen hotellissa ja omatoiminen päivä Krakovassa. Vietä päivä kierrellen Krakovan joulutoreja. Krakovassa on useita joulutoreja, joista tunnetuin ja suurin pidetään vanhankaupungin aukiolla Rynek Glownylla. Paikallisten ehdoton jouluherkku on krakovanmakkara ja valtavissa puutynnyreissä myytävä glögi, joita voi löytää joka puolelta markkinoita. Lisäksi markkinoilla voi tutustua puolalaiseen käsityöhön ja ostaa uniikit lahjat pukin konttiin. Toinen vierailemisen arvoinen joulutori Verkahallin aukion tori.

4. matkapäivä, Krakova – Helsinki

Hotelliaamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle, opas on mukana bussissa. Finnairin lento lähtee Krakovasta klo 11:35,  Helsinkiin saavumme klo 14:40.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.