Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
MSC Cruises

Läntisen Välimeren risteily Barcelonasta

Läntisen Välimeren risteily Barcelonasta

Lähtöpäivät:

16.5.2024. HUOM! Loppuunmyyty.

Matkan kesto:

10 päivää

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Elämysristeily Läntiselle Välimerelle

Lähde täysihoidolliselle elämysristeilylle nauttimaan matkasta upeisiin Välimeren maisemiin!  Viikon mittainen risteily MSC-varustamon uudella upealla MSC World Europalla! Lennämme Finnairilla Helsingistä Barcelonaan, jossa yövytään hotellissa. Lähdön reitti vie upeisiin kohteisiin: Barcelona - Marseille - Genova - Napoli - Messina - Valletta - Barcelona. Vuonna 2022 valmistunut MSC World Europa -loistoristeilijällä tutustut tyylikkäästi Läntisen Välimeren upeisiin maisemiin ja kaupunkeihin, aikaa jää hyvin tutustua maissa kohteisiin.  Välimeren upeiden maisemien ohella nautit loistoristeilijän monipuolisista palveluista ja runsaasta täysihoidosta. Matkalla mukana suomenkielinen matkajohtaja. Lähde Matkapoikien matkapaketin turvin luotettavasti Välimeren risteilylle!

Täysihoito laivalla

Täysihoito laivalla: aamiainen, lounas, välipalat, illallinen. Juomapaketit lisämaksusta.

Risteilymatkan kiireetön lähtö ja paluu

Ennen ja jälkeen risteilyn yövytään Hotel Evenia Rossellóssa Barcelonassa. Tällä tavalla jää kaksi päivää aikaa vain levätä tai vaihtoehtoisesti tutustua Barcelonan kaupunkiin.

Suomenkielinen matkanjohtaja

Suomenkielinen matkanjohtaja huolehtii laivalla kaikista järjestelyistä ja tarvittaessa avustaa asiakkaitamme suomeksi myös mahdollisissa kieliongelmissa. Matkanjohtajalta saat tietoa ja vinkkejä myös risteilyn satamakohteisiin ja nähtävyyksiin. Matkanjohtajamme on asiakkaitamme vastassa Barcelonan lentokentällä. Laivalla palvelukielenä on englanti. 


Läntinen Välimeri tyylikkäästi risteillen 

Upouusi MSC World Europa -loistoristeilijällä tutustut tyylikkäästi Läntisen Välimeren upeisiin maisemiin ja kaupunkeihin. Suomalainen matkanjohtaja on risteilyillä mukana varmistamassa lomasi onnistumisen. Vierailukohteisiin tutustut kätevästi laivayhtiön järjestämillä retkillä tai voit suunnistaa omatoimisille retkille.


Vierailukohteet

Lähtö- ja paluusatama Barcelona (Espanja) • Marseille (Ranska, Provence) • Genova (Italia, Portofino) • Napoli (Italia, Pompeiji) • Messina (Italia, Taormina) • Valletta (Malta)

Risteilyillä viivytään päivän ajan jokaisessa satamassa.  Katso isompi kuva kartasta tästä >>


Barcelona

La Sagrada Familian katedraali, La Pedreran asuintalo ja kukkiva Park Güell. Tervetuloa viettämään aikaa arkkitehti Antoni Gaudin hämmästyttävien rakennusten keskuuteen ihanaan Barcelonaan.


Marseille

Vaella vanhan sataman kortteleissa tai ihaile maisemia Notre-Dame-de-la-Gardesta. Täältä voit nähdä Monte Criston kreivin vankilan Chateau d’Ifin.


Genova

Kävele Porto Anticon ympäri ja vieraile Euroopan suurimmassa akvaariossa Kristoffer Kolumbuksen synnyinkaupungissa Genovassa. Tee myös retki kauniille UNESCOn Cinque Terre -maailmanperintökohteelle.


Napoli

Löydä Capri, Amalfin rannikko tai Pompeiji. Pizzan synnyinkaupungin Napolin läheltä löydät muutamia Välimeren kuuluisimpia nähtävyyksiä.


Messina

Sisilian Messinassa suosituin retkikohde on viehättävä Taorminan kaupunki. Roomalaisen teatterin lehteriltä on erinomainen näkymä Etnalle, joka on Euroopan mahtavin tulivuori.


Valletta

Vanhat värikkäät kalastusveneet, kermanväriset talot, linnoituksia, kupoleita ja kiemurtelevia katuja. Maltan pääkaupunki Valletta on kuin toinen maailma.


Retket

Laivalla on myynnissä monipuolinen valikoima lisämaksullisia retkiä.


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Hintaan sisältyy

 • Finnairin lennot Helsinki-Barcelona-Helsinki
 • Kuljetukset Barcelonassa tulo- ja lähtöpäivänä (lentokenttä-hotelli-satama)
 • Hotelliyöpymiset Barcelonassa 2 hengen huoneessa aamiaisin
 • 7 yön risteily valitussa hyttiluokassa 2 hengen hytissä
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset ja kaikki välipalat)
 • Laivan monipuolinen viihdeohjelma
 • Kuntosalin ja liikuntatilojen käyttö
 • Uima-altaiden, porealtaiden ja vesiliukumäen käyttö
 • Lastenohjelma ja klubit lapsille
 • Henkilökunnan palvelupalkkiot laivalla
 • Satamamaksut ja verot
 • Suomenkielisen matkanjohtajan palvelut

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Espanjassa kello on 1 h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Barcelona 17:05 - 20:05

Barcelona - Helsinki 10:05 - 15:10

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen hytti

Yhden hengen huone

Juomapaketit

Varustamon retket

Internetyhteys risteilyllä

Matkaohjelma

1. päivä Helsinki - Barcelona

Finnairin iltapäivälento Helsingistä Barcelonaan. Suomenkielinen opas ja bussi ovat vastassa lentokentällä. Kuljetus illalla hotelliin ja majoittuminen. 


2. päivä Barcelona - Marseille

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Aamupäivällä vielä hieman aikaa omalle ohjelmalle. Kuljetus hotellista Barcelonan satamaan, mistä MSC World Europa lähtee klo 18:00 kohti Ranskaa ja Marseillen kaupunkia. Unelmien risteilyloma voi alkaa!

3. päivä Marseille

MSC World Europa saapuu Marseilleen varhain aamulla klo 07:00 ja lähtee kohti Genovaa klo 18:00. Jyrkät kalkkikivikalliot kätkevät suojiinsa Ranskan suurimman satamakaupungin, jonka perustivat kreikkalaiset jo 2600 vuottaa sitten.Kaupankäynnin solmukohtana Marseille on vuosien saatossa vetänyt puoleensa ulkomaalaisiaja kulttuurien sekamelska on edelleen läsnä kaupungin arjessa. Vanha satama, le Vieux Port, sijaitsee kaupungin pääkadun, La Canebièren, päässä. Suorakulmaista satamaa ympäröivät italialaistyyliset rantakadut ja jyrkät rinteet. Sen ympäristöstä löytyy useita laadukkaita ravintoloitaa. Kaupungin kuuluisin maamerkki,Notre-Dame-de-la-Garden katedraali, sijaitsee Garde-kukkulalla kilometrin päässä vanhasta satamasta ja sieltä aukeaa upeat näkymät kaupunkiin ja merelle. 


4. päivä Genova

Marseillen jälkeen seuraava pysähdys on Genovassa (klo 08:00 - 16:00). Italian Rivieralla sijaitseva Genova tarjoaa matkailijoille mahdollisuuden kurkistaa autenttiseen italialaiseen elämänmenoon. Kaupungin kapeat kadut ovat täynnä perheiden pyörittämiä ravintoloita, joissa voit syödä tuoreita mereneläviä ja maistaa alueen erityisherkkua, pestoa. Genovan on ollut vauras ja tärkeä kaupankäynnin keskus sekä Kristoffer Kolumbuksen synnyinpaikka. Kaupungissa on lukuisia maailmanperintökohteisiin kuuluvia alueita.Kahdella köysiradalla voi matkustaa ylös kukkuloille ja nauttia näkymistä kaupunkiin ja satamaan. . Porto Anticossa eli vanhassa satamassa, joka on kaupungin entinen tärkeä satamakortteli, on lukuisia kahviloita ja museoita.

5. päivä Napoli

Genovasta risteillään Napoliin, jonne laiva saapuu klo 13:00 ja lähtee klo 20:00. Napolin, Etelä-Italian suurimman kaupungin seutu on Euroopan vanhinta ihmisen asuttamaa aluetta. Tämä Vesuvius-tulivuoren kupeessa ja Napolinlahden ympäristössä sijaitseva miljoonakaupunki on monipuolinen ja eloisa kaupunki. Napolista sanotaan, että sitä joko rakastaa tai vihaa. Napoli kätkee sisäänsä kuitenkin lukuisia museoita ja kauniita kirkkoja. Napolin nähtävyyksistä tärkeimpiä ovat Kuninkaallinen palatsi, Piazza del Plebiscito, Castel Nuovo -linnoitus, sekä tietenkin Vesuvius -tulivuori. Napolin Kansallisarkeologisessa museossa on esineitä varsinkin muinaisesta Rooman valtakunnasta sekä muinaisesta Kreikasta. Pizzaa pidetään Napolin lahjana maailmalle ja sitä onkin kaupungissa runsaasti tarjolla.


6. päivä Messina, Sisilia

Napolista matka jatkuu Messinaan, jonne laiva saapuu klo 09:00 ja lähtee klo 19:00.
Messinan hyvin suojattu luonnonsatama ja sen sijainti, lähellä Italian mannerta, ovat määrittäneet kaupungin historiaa varhaisimmista ajoista asti. Alue tunnetaan tunnetaan upeasta rannikosta, historiallisista maamerkeistä ja sijainnista Euroopan suurimman tulivuoren Etnan lähellä. Kaupungin historiallisen keskustan nähtävyyksiä ovat mm. Piazza del Duomo aukiolla sijaitseva katedraali 1100-luvulta, 1500-luvulla rakennettu Orionin suihkulähde ja Neitsyt Marian barokkipylväs. Aukiolla kohoaa myös Campanile del Duomo kellotorni 60 metrin korkeuteen, sisältäen yhden kaikkein suurimmista ja monimutkaisimmista tähtitieteellisistä kelloista.

7. päivä Valletta, Malta

Seuraava pysähdys on Maltan pääkaupungissa Vallettassa (klo 08:00 - 17:00).Laivan lipuessa Vallettan vanhan kaupungin kupeeseen voi tuntua että siirryttäisiin 500 vuotta ajassa taaksepäin. Pienestä koostaan huolimatta kaupunki on täynnä kiehtovaa historiaa. Vallettan rakentamisen aloittivat saarta hallinneet Johanniittain ritarikuntalaiset, jotka suunnittelivat kaupungin turvapaikaksi sotilaille. Valletta onkin tunnettu massiivisista linnoituksista, lukuisista kirkoista sekä barokkiarkkitehtuurista. Satamasta nousee pieni ja kiemurteleva tie ylös vanhaan kaupunkiin, jota Unesco on kutsunut yhdeksi keskitetyimmistä historiallisista alueista maailmassa. Tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat Pyhän Johanneksen katedraali ja Suurmestarin palatsi, joka toimi muun muassa Johanniittain ritarikunnan suurmestareiden asuntona. Brittien siirtomaa-ajoilta on Maltaan jäänyt englannin kieli ja vasemmanpuoleinen liikenne. 
 

8. päivä meripäivä

Koko päivä aikaa nauttia MSC World Europan palveluista.

9. päivä Barcelona

MSC World Europa saapuu Barcelonaan aamulla klo 09:00. Kuljetus satamasta hotelliin. Koko päivä aikaa omalle ohjelmalle. Voit tutusta omatoimisesti Barcelonan nähtävyyksiin, tehdä tuliaisostoksia tai vaikkapa vain nauttia päivästä hotellin katolla sijaitsevalla allas-alueella. Huoneet saa käyttöön iltapäivällä, mutta tavaroita voi säilyttää siihen asti hotellissa.


10. päivä Barcelona - Helsinki

Varhainen aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Kuljetus Barcelonan lentokentälle, mistä Finnairin päivälento Helsinkiin.

Hotellit

Laivan esittely

MSC World Europa

MSC

Italialainen MSC on maailman suurin yksityisomisteinen risteilyvarustamo ja tunnettu Välimeren risteilyistään. MSC:llä on moderni ja ympäristöystävällinen 21 aluksen laivasto. Varustamo kompensoi kaikkien matkustajien risteilystä aiheutuneet hiilidioksipäästöt. Lisätietoa varustamosta löytyy täältä.

MSC World Europa

Tämä upea alus on MSC Cruisesin ensimmäinen LNG:llä eli nesteytetyllä maakaasulla kulkeva risteilyalus. Uusia ratkaisuilla ja ympäristöystävällisillä valinnoilla on pyritty vähentämään päästöjä. World Promenade -kävelykatu aukeaa laivan perää kohti tarjoten upeat merimaisemat. Alas kävelykannelle voi liukua Venom Drop @ The Spiral -liukumäkeä. Tämä 11 kannen korkuinen teräsliukumäki on huikea tapa päästä paikasta toiseen! Kävelykadun varrella on kauppoja, ruokapaikkoja ja baareja. Aikuiset voivat rentoutua vain heille avoinna olevalla Zen-allasalueella sekä trooppisella Botanic Garden Pool- sisäuima-allasalueella.


Laivatiedot


Neitsytmatka 2022
Matkustajaa 6762
Henkilökuntaa 2138
Kansia 22

Leveys 47 m
Pituus 333 m
Koko 215 863 BT

Nopeus 22,7 solmua

Ravintolat

MSC World Europalla on paljon erilaisia ravintoloita. Niistä kuusi on maksullisia erikoisravintoloita, mutta kaikissa muissa ravintoloissa ruokailu sisältyy risteilyn hintaan. Laivan pääravintoloita ovat Bubbles, Esagonon/Hexagon sekä La Foglia. Näiden ravintoloiden menut vaihtelevat päivittäin. Buffet-ravintolat Il Mercato ja La Brasserie ovat auki lähes koko päivän. Luna Park Pizza & Burger -ravintola on avoinna vuorokauden ympäri. Pizza & Burger on perheille suunnattu buffet-ravintola, joka tarjoaa amerikkalaistyylisiä pikaruokaherkkuja. Erikoisravintoloista La Pescaderia on erikoistunut mereneläviin ja välimerellisiin meze-lautasiin. Chef’s Garden Kitchen hyödyntää vesiviljelyä, joka mahdollistaa ainesten kasvattamisen paikan päällä laivalla.


Viihde ja ajanviete

MSC World Europalla tapahtuu koko ajan! Luna Park Arenan kolme uutta konserttimaista esitystä, World Theatren viisi kokopitkää teatteriesitystä, Panorama Loungen neljä eriteemaista elämystä sekä erilaisia pop-up esityksiä on ympäri laivaa. Laivalla järjestetään paljon aktiviteetteja rullaluistindiscoista rokkibingoon ja törmäilyautoista holografisen DJ:n vetämiin bileisiin. Lisäksi laivalla löytyy F1-simulaattori sekä pelihallissa mahdollisuus pelata hauskoja arcade-pelejä. Lukuisten uusien baarien joukosta löytyy muun muassa Fizz-samppanjabaari, yli 70 erilaista giniä tarjoileva The Gin Project sekä trendikkäitä cocktaileja tarjoileva Elixir Mixology Bar.


Hyvinvointi

Technogymin laitteilla varustettu kuntosali on kaikkien käytössä. Sportplex-urheilukentällä voi pelata koripalloa, tennistä, jalkapalloa ja lentopalloa. Aurea-kylpyläalueelta löytyy parturi ja kampaaja, solarium, kynsistudio, useita erilaisia saunoja, lumi- ja suolahuone, rentoutumisallas sekä hoitohuoneita erilaisia hierontoja ja kylpylähoitoja varten.


Pukeutuminen risteilyllä

MSC -risteilyille voi pukeutua rennosti, myös illallisille. Risteilyllä on muutama juhlavampi illallinen, jolloin t-paidassa ja farkuissa ei ole suositeltavaa mennä a la carte -ravintolaan. Myös buffetissa voi syödä vaikka kaikki illalliset ja buffetiin rennompi pukeutuminen kelpaa. Mukaan kannattaa pakata juhlavammat vaatteet, mikäli haluaa illallistaa hienommin a la carte -ravintolassa.

Hytit

MSC World Europan hytit ovat kuin pieniä hotellihuoneita. Valoisasti ja modernisti sisustetuissa hyteissä on parisänky, jonka voi tarvittaessa jakaa kahdeksi erillissängyksi. Kaikkiin hytteihin sisältyy henkilökohtainen hyttisiivooja, joka huolehtii hytin siisteydestä ja varustelusta. Hytin kylpyhuoneessa on suihku ja hiustenkuivaaja. Hytin varusteluun kuuluu lisäksi interaktiivinen taulu-tv, puhelin, tallelokero, minibaari, vaatekaappi ja ilmastointi.  Lue lisää hyteistä sivun alareunasta.


• Perushytit eli ikkunattomat hytit


• Ulkohytissä nautit maisemista myös hytissäsi


• Parvekehytissä nautit omasta yksityisestä parvekkeestasi


Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Hytit

Kuva hytistä

Sisähytti Bella

Sisähytti Bella on kooltaan n. 13 m² ja hytin tarkka sijainti selviää lähempänä lähtöä. Hyteissä on parivuode, jonka saa pyydettäessä kahdeksi erilliseksi vuoteeksi. Hytin varusteluun kuuluu lisäksi interaktiivinen taulu-tv, puhelin, tallelokero, minibaari ja ilmastointi.

Kuva hytistä

Deluxe ikkunallinen hytti

Ulkohyteissä on parivuode, jonka saa pyydettäessä kahdeksi erilliseksi vuoteeksi. Hytin kylpyhuoneessa on suihku ja hiustenkuivaaja. Hytin varusteluun kuuluu lisäksi interaktiivinen taulu-tv, puhelin, tallelokero, minibaari, vaatekaappi ja ilmastointi. Hyteissä on pyöreä ikkuna merelle. Koko noin 15 m².

Kuva hytistä

Deluxe parvekehytti

Parvekehyteissä on parivuode, jonka saa pyydettäessä kahdeksi erilliseksi vuoteeksi. Hytin kylpyhuoneessa on suihku ja hiustenkuivaaja. Hytin varusteluun kuuluu lisäksi interaktiivinen taulu-tv, puhelin, tallelokero, minibaari, vaatekaappi ja ilmastointi. Hyteissä on kalustettu parveke, josta on näkymä merelle. Hytin koko parvekkeineen on noin 20–25 m².

Kuva hytistä

Infinite ikkunallinen hytti

Infinite-ulkohyteissä on parivuode, jonka saa pyydettäessä kahdeksi erilliseksi vuoteeksi. Hytin kylpyhuoneessa on suihku ja hiustenkuivaaja. Hytin varusteluun kuuluu lisäksi interaktiivinen taulu-tv, puhelin, tallelokero, minibaari, vaatekaappi ja ilmastointi. Hyteissä on lattiasta kattoon ulottuva ikkuna merelle ja osassa hyteistä ikkunan yläosan voi avata. Koko noin 20 m².

Kuva hytistä

Deluxe sisähytti

Deluxe sisähytit ovat kooltaan 15m². Hyteissä on parivuode, jonka saa pyydettäessä kahdeksi erilliseksi vuoteeksi. Hytin varusteluun kuuluu lisäksi interaktiivinen taulu-tv, puhelin, tallelokero, minibaari ja ilmastointi.

Matkustusasiakirjat ja matkavakuutus

MATKUSTUSASIAKIRJAT (PASSI)

* Laivayhtiöiden sääntöjen mukaan risteilyillä kaikilla matkustajilla tulee olla passi, jonka on oltava voimassa vähintään 6 kuukautta paluupäivän jälkeen. Tarkistathan, että passi on ehjä ja voimassa! Muiden maiden kansalaisten on tarkistettava oman maansa määräykset.


* Laivayhtiöiden sääntöjen mukaan risteilyillä, myös Euroopassa, tarvitsemme kaikilta matkalaisilta selkeät valokopiot passeista sekä seuraavat tiedot: kotiosoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite sekä Suomeen jäävän yhteyshenkilön (lähiomaisen/ystävän) nimi ja puhelinnumero (hätätilanteiden varalta).


Toimitattehan nämä tiedot toimistoomme heti ennakkomaksun maksamisen jälkeen, dokumentit tulostuvat yhdessä varausvahvistusten kanssa!


* Matkadokumentit (matkaohjelma, lentomatkoilla lentoliput ja risteilyliput) lähetetään noin 1 - 2 viikkoa ennen lähtöä sähköpostitse.


MATKAVAKUUTUS

*Suosittelemme, että kaikilla matkustajilla on voimassa oleva, kattava matkavakuutus, joka kattaa myös koronataudista johtuvan karanteenin, hoitokulut sekä kotiinpaluun.

 

Ohessa tämänhetkiset varustamon koronasäännöt:

* Suosittelemme, että kaikki matkustajat ovat ottaneet vähintään 2 koronarokotetta, mutta laivayhtiö ei enää edellytä sitä. Laivayhtiö ei myöskään enää vaadi etukäteen tehtävää koronatestiä.


* Koska lähtöön on vielä aikaa, ohjeistukset voivat muuttua ja ne tulee tarkistaa lähempänä lähtöä uudelleen. 

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.