Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje

Työhyvinvointimatka Maarainhaminaan

Työhyvinvointimatka Maarianhaminaan

Matkan esittely

Työhyvinvointimatka viehättävään Maarianhaminaan

Ahvenanmaa kauniine saaristoluontoineen on loistava paikka virkistyä jo lyhyelläkin lomalla. Pieneen kokoonsa nähden siellä on paljon nähtävää. Maarianhaminaan voit tutustua helposti kävellen, pyöräillen tai bussilla. Kaupungin pienessä keskustassa ostospaikat, ravintolat, kulttuuri ja elämykset ovat aina lähellä. Meren läheisyys houkuttelee myös kalastamaan, melomaan ja veneilemään. 


Sundissa sijaitseva Kastelholman linna on ollut osa Ahvenanmaan kulttuurimaisemaa jo 1300-luvulta lähtien. Suurin rakennustyö tehtiin 1300-luvun lopulla, ja aikanaan Kastelholma oli koko Ahvenanmaan hallintokeskus. Linnassa ovat viihtyneet monet historian merkkihahmoista kuten Kustaa Vaasa!

Maarianhamina

Maarianhaminan satamakaupunkiin voi tutustua helposti kävellen tai pyöräillen. Kaupunginkeskusta tarjoaa pienellä alalla laajan valikoiman kauppoja ja muita palveluja. Täällä ostospaikat,
ravintolat, kulttuuri ja elämykset ovat lähellä.

ESIMERKKIMATKAOHJELMA

1. päivä (aikataulu 22.5.-3.9.)

Kokoontuminen Turun satamassa klo 19.00.
M/s Baltic Princess lähtee Turusta klo 20.15,
majoittuminen hytteihin.
Ilta yhteistä aikaa esim. yhteinen ruokailu.

2. päivä

Laiva saapuu Maarianhaminaan klo 13.35.
Siirtyminen hotellille ja majoittuminen.
Pyöräretki Järsön kierros 18 km Kaunis saaristotie, joka johtaa siltojen ja pengerteiden yli Järsön saarelle. Reitillä voi ihailla kaunista saaristomaisemaa punaisine graniittikallioineen ja merilintuineen.
Tai vaihtoehtoisesti vaellus Geta Djupviksgrottan noin 5,5 km keskivaikea reitti.
Yhteinen 3-ruokalajin illallinen Kvarter5-ravintolassa.

3. päivä

Aamiainen hotellilla.
Opastettu Maarianhaminan kierros päättyen satamaan.
M/s Baltic Princess lähtee kohti Turkua klo 13.45 ja saapuu Turkuun klo 19.15.

Aikataulut vaihtelevat kausien mukaan


Lisää matkaasi
• kokoustilat ja ruokailut laivalla
• curling Vianor Curlingcenterissä
• melontaa Ahvenanmaan saaristossa 3 h
• vierailu Smakbyssä


Ahvenanmaalla gastronomiasta puhuttaessa on vaikea olla mainitsematta grand old man Michael ”Micke”
Björklundia, maakunnan ruokakulttuurin vahvaa nimeä. Hän piirsi kokkiveitsellään Ahvenanmaan gastronomian kartalle jo vuosituhannen vaihteessa, jolloin hän voitti Vuoden kokki kilpailun sekä Suomessa että Ruotsissa ja sijoittui kärkeen ruuanlaiton Bocuse d’Or - maailmanmestaruuskisoissa. Vuodesta 2012 lähtien Micke on rakentanut hitaasti, mutta varmasti aivan omaa ruokamaailmaansa Kastelholman linnan kupeeseen, keskelle Ahvenanmaata. Smakbyn-nimisessä makukylässä on ravintola, kahvila, tilakauppa, tislaamo, viinikellari sekä konferenssitilat ja juhlahuoneisto. Ehdoton pysähdyspaikka Ahvenanmaan ruokamatkailijoille.

Lisää matkaasi
• vierailu Stallhagen panimossa


Stallhagenin panimossa olutta pannaan pienimuotoisesti ja käsityönä. Luovuudestaan tunnettu panimomestari
Matte Ekholm antaa oluen kypsyä kaikessa rauhassa ja lisää olueen mielellään paikallisia makuja, kuten
hunajaa ja mustikkaa. Stallhagen sai kunnian rekonstruoida maailman vanhimpiin kuuluvan, noin 170-vuotisen oluen, jota nostettiin Ahvenanmaan saaristosta vuonna 2010 löydetystä laivahylystä. Stallhagen Historic Beer -olutta on nyt kahta makua: olut 1842 on ainutlaatuinen keräilyharvinaisuus käsin puhalletussa pullossa ja sille erityisesti valmistetussa puulaatikossa, kun taas olutta 1843 valmistetaan suurempia määriä.

Pub Stallhagen sijaitsee samaa nimeä kantavan olutpanimon yhteydessä. Panimoravintola tunnetaan maukkaasta lähiruuastaan ja reiluista annoksistaan. Ruokalista määräytyy paikallisten viljelijöiden päivän sadon ja lähiruokayrittäjien parhaiden tuotteiden saatavuuden mukaan. Henkilökunta kertoo myös mielellään,
kuka on viljellyt juuri syömäsi porkkanan. Pubissa voit maistella eri olutlaatuja sopivien herkkupalojen kanssa.


Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma ryhmä, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 440 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.

 PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >Lataa työhyvinvointimatka Maarianhaminaan ryhmäesiteMyyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323 200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Ammattitaitoinen henkilökuntamme auttaa sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.KATSO KAIKKI TYÖHYVINVOINTIMATKAT >