Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Miten nyt voi matkustaa?

Ohjeita matkustukseen

Ohjeita matkustukseen

Matkustusohjeet 

Matkailuun liittyvät eri viranomaisten antamat ohjeistukset herättävät paljon kysymyksiä. Olemme koonneet tälle sivulle tärkeimmät ohjeet, jotka on hyvä huomioida ennen matkalle lähtöä ja erityisesti matkan jälkeen Suomeen palattaessa. Koronavirustilanteesta ja matkustusrajoituksista johtuen, pyydämme seuraamaan kohdemaan ohjeita ja viranomaismääräyksiä.Tälle sivulle kootut ohjeet:


* koskevat Suomen kansalaisia tai Suomessa vakinaisesti asuvia ulkomaalaisia.


* eivät koske matkustajia, jotka matkustavat kotimaassa tai karanteenivapailla risteily-matkoilla (ei maissakäyntiä toisessa maassa).

Matkustussuositukset

* Suomen ulkoministeriön pääsääntöinen suositus mahdollistaa matkustuksen EU/Schengen alueella, kun muistat noudattaa erityistä varovaisuutta matkustaessasi.


* Ota huomioon, että vaikka Suomi ei matkustusta rajoittaisi, on mahdollista, että kaikki kohdemaat eivät ota vastaan suomalaisia vapaa-ajan matkailijoita.


* Ajankohtaista ja tarkempaa tietoa tilanteesta EU:n alueella löydät tästä linkistä ja maailmanlaajuisesti tästä linkistä.Matkustus Suomesta Viroon

 

Torstaina 31.3.2022 tehdyn päätöksen mukaisesti Viroon pääsee 1.4.2022 alkaen matkustamaan Suomesta ilman Covid-19 todistusta. Myöskään omaehtoiseen karanteeniin ei tarvitse enää jäädä.


Matkustamista varten tarvitaan edelleen normaalit matkustusasiakirjat:

* voimassa oleva ulkomaan passi

* EU-henkilökortti

 

Kaikkien yli 12-vuotiaiden on kuitenkin edelleen käytettävä Virossa maskia kaikissa sisätiloissa tapahtuvissa tapahtumissa ja aktiviteeteissa. Tämä määräys pysyy voimassa myös 1.4.2022 alkaen kaikkien muiden rajoitusten poistuessa. Maskin käyttövelvollisuus koskee seuraavia sisätiloja ja aktiviteetteja: aikuisten virkistystoiminta ja koulutus, ammatillinen täydennyskoulutus, konferenssit, teatterit, konsertit ja elokuvateatterit, viihdepalvelut, museot, näyttelyt ja julkiset tilat ravintoloissa. Maskeja tulee käyttää myös julkisissa kokouksissa ja muissa sisätiloissa järjestettävissä tilaisuuksissa. Maskeja ei vaadita sellaisissa aktiviteeteissa, joissa niiden käyttäminen on mahdotonta, esimerkiksi liikunnan aikana tai ravintolassa syödessä. 


Jos maskin käyttö ei onnistu terveydellisistä syistä, tulee henkilön todistaa se lääkärin antamalla todistuksella.


Laivayhtiöt edellyttävät maskien käyttöä tilanteissa, joissa turvavälien pitäminen on vaikeaa. Laivoilla tehdään jatkuvasti merkittävää terveysturvallisuustyötä, jotta #matkustavastuullisesti-palvelukokemus olisi taattu.


** Lue lisää ohjeistuksesta Virossa >>
Matkustus Suomesta Ruotsiin


9.2.2022 alkaen Ruotsi on poistanut kaikki matkustusrajoitukset EU-kansalaisten osalta. Ruotsiin pääsee matkustamaan Suomesta ilman koronatodistuksia.


HUOM! Ajalla 28.3.-31.8.2022 Ruotsiin matkustettaessa edellytetään kaikkien 18 v. täyttäneiden matkustajien osoittavan todistavan henkilöllisyytensä sekä kansalaisuutensa. Tarkistus tehdään sataman lähtöselvityksessä matkustajan lähtiessä Suomesta ja tämän lisäksi on syytä varautua siihen, että myös Ruotsin rajaviranomaiset tarkistavat kaikkien maahan pyrkivien matkustusasiakirjat. Huomioi myös, että tänä aikana Ruotsi suosittelee kaikille passia tai EU-henkilökorttia matkustusasiakirjaksi. Pohjoismaissa myönnetty ajokortti saattaa riittää kansalaisuuden osoittamiseen Ruotsiin saavuttaessa. Matkustajan velvollisuutena on huolehtia itse siitä, että hän pystyy todistamaan kansalaisuutensa.International Travel Restrictions - Krisinformation.se >>


Visit Sweden >>
Suomeen palatessa huomioitavaa:

KAIKKIEN MATKUSTAJIEN ON


* suositeltavaa täyttää FINENTRY-kysely.


* kuljettava lentokentän/sataman terveysneuvontapisteen kautta.


* noudatettava terveysviranomaisten antamia terveysturvallisuustoimia:Huomaathan, että EU-alueelta saavuttaessa Suomeen ei tällä hetkellä suoriteta rajatarkastusta, mutta kaikkialta muualta saapuvien kohdalla suoritetaan edelleen normaalit raja- ja koronatodistustarkastukset.1. SINUN EI TARVITSE KÄYDÄ KORONATESTISSÄ, JOS:


* Olet saanut täyden rokotesarjan (rokotteesta riippuen 1 tai 2 rokotusta) vähintään 14 vrk ennen Suomeen saapumista. (2. rokote voimassa 9kk sen saamisesta ja 3. rokote voimassa ilman määräaikaa tällä hetkellä.)


* Olet sairastanut Covid-19 taudin ja parantunut siitä enintään 6 kk ennen Suomeen saapumista.


* Olet sairastanut Covid-19 taudin ja parantunut siitä (aiemmin kuin 6 kk ennen Suomeen saapumista) sekä saanut vähintään yhden rokotteen.Toimi näin:

* Esitä Suomeen saapuessasi todistus rokotuksista / sairastetusta Covid-19 taudista.


* Digitaalisen Covid-19 todistuksen saat Omakanta -palvelusta

2. SINUN TULEE KÄYDÄ KORONATESTISSÄ 72-120 TUNTIA (3-5 vrk) SUOMEEN SAAPUMISESI JÄLKEEN, JOS:


* Olet saanut yhden rokotuksen kahden rokotuksen sarjasta vähintään 14 vrk ennen Suomeen saapumista.


* Et ole saanut yhtään rokotusta, mutta Sinulla on todistus negatiivisesta testituloksesta enintään 72 tuntia ennen Suomeen saapumista tehdystä koronatestistä.Toimi näin:

* Esitä Suomeen saapuessasi todistus saadusta rokotuksesta / negatiivisesta Covid-19 testituloksesta.


* Digitaalisen Covid-19 todistuksen saat Omakanta -palvelusta.


* Sinun ei tarvitse tehdä Covid-19 testiä maahan saapumisen yhteydessä.


* Noudata terveysviranomaisten antamia ohjeita Suomeen paluusi jälkeen.


* Varaa testi Finentry-palvelun avulla täyttäessäsi kyselyä tai ota yhteyttä oman koti- tai oleskelukuntasi terveydenhuoltoon sen verkkosivuston tai koronapuhelimen avulla.


* Koronatesti on sinulle ilmainen.

3. SINUN TULEE KÄYDÄ KORONATESTISSÄ JOKO SUOMEEN SAAPUESSASI TAI VIIMEISTÄÄN 24 TUNNIN KULUESSA SUOMEEN SAAPUMISESI JÄLKEEN (mikäli testausta ei ole järjestetty maahan saapuessasi), JOS:


* Et ole saanut yhtään rokotusta.


* Et ole sairastanut Covid-19 tautia ja parantunut siitä enintään 6 kk kuluessa ennen Suomeen saapumista.


* Sinulla ei ole todistusta negatiivisesta testituloksesta enintään 72 tuntia ennen Suomeen saapumista tehdystä koronatestistä.Toimi näin:

* Sinun tulee noudattaa terveysviranomaisten ohjeistusta maahantulon yhteydessä sekä ensimmäisen Suomessa otetun testin jälkeen.


* Jos maahan tullessa otettu testitulos on negatiivinen, sinun on käytävä vielä toisessa koronatestissä 72–120 tuntia (3-5 vrk) Suomeen saapumisesi jälkeen.


* Varaa testi Finentry-palvelun avulla täyttäessäsi kyselyä tai ota yhteyttä oman koti- tai oleskelukuntasi terveydenhuoltoon sen verkkosivuston tai koronapuhelimen avulla.


* Koronatesti on sinulle ilmainen.

4. LASTEN KANSSA MATKUSTAMINEN (vuonna 2006 tai myöhemmin syntyneet) 


*  Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole saaneet yhtään koronarokotetta, niin huomioi, että 2006 tai sen jälkeen syntyneen lapsen ei tarvitse osallistua Suomeen saavuttaessa terveystarkastukseen, koronatesteihin eikä esittää koronaan liittyviä todistuksia.Linkkejä viranomaisohjeisiin

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

Ulkoministeriö RajavartiolaitosFINENTRY palvelu

Omakanta palvelu

Reopen Europa EU

COVID-19 tietoa maittain

Ohjeita Viroon matkustaville Ohjeita Ruotsiin matkustaville


Koronatestaus

ENNEN MATKAA


* Jos tarvitset koronatestin ja todistuksen Covid-19 testistä ennen matkaasi (esim. vastaanottavan maan edellytys) ja varaat matkasi Matkapojista, sinulla on mahdollista käydä koronatestissä edulliseen sopimushintaan. Lisätietoja sekä testiin oikeuttavan tunnuskoodin saat myyntipalvelustamme 010 2323 200.ENNEN SUOMEEN PALAAMISTA (Virosta Suomeen palaavat matkustajat)


* Jos palaat matkalta Virosta Suomeen ja tarvitset koronatestin, voit varata koronatestiajan Tallinnan sataman Confido testauspisteeseen. Testin hinta on 49€/testi ja testiin on varattava aika etukäteen. Testituloksen saa n. 30 minuutissa.


MATKALTA PALUUN YHTEYDESSÄ TAI SEN JÄLKEEN OHJEIDEN MUKAISESTI


* Maahantulon yhteydessä terveysviranomaisten suorittama koronatesti on sinulle maksuton.

* Jos olet Suomeen palaamisen jälkeen velvollinen käymään koronatestissä, on koronatesti sinulle ilmainen.

Testin voit varata Finentry-palvelun avulla täyttäessäsi kyselyä tai ottamalla yhteyttä oman koti- tai oleskelukuntasi terveydenhuoltoon sen verkkosivuston tai koronapuhelimen avulla.Matkapoikien matkassa

Kun teet matkavarauksen Matkapoikien kautta, pidämme sinut ajan tasalla matkakohteesi sekä Suomeen paluun tilanteesta. Ilmoitamme Sinulle, mikäli matkustuslinjauksissa tapahtuu sellaisia muutoksia, jotka vaikuttavat matkasi toteutumiseen tai sieltä paluuseen.


Myyntipalvelumme auttaa sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissäsi numerossa 010 2323 200. Päivystysnumeromme palvelee ja auttaa matkan aikana tapahtuvissa akuuteissa tiedusteluissa. Numeron löydät varausvahvistusdokumentista.


Turvallisuus on Matkapojille ykkösasia ja yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa pyrimme tekemään matkustamisen puitteet mahdollisimman turvallisiksi. Niin laivoilla, hotelleissa kuin kotimaan liityntäkuljetuksissakin on tehty lukuisia toimenpiteitä entistä turvallisemman ja väljemmän matkustamisen mahdollistamiseksi. Näistä toimepiteistä olemme tiedottaneet mm. matkantuotteiden infosivuilla. 

Pyydämme ystävällisesti jokaista matkustajaa myös muistamaan oman vastuun arjen tärkeiden turvaohjeden noudattamisessa. Näitä ovat mm. jatkuva hyvä käsihygienia, turvavälit muihin ihmisiin, kulloinkin voimassaolevien maskisuositusten noudattaminen ja vain terveenä kotoa poistuminen. Jokaisen tahon toimiessa vastuullisesti, luomme turvallisuutta matkustamiseen, olipa määränpää sitten lähellä tai kaukana. Tervetuloa Matkapoikien matkaan!
Päivitetty: 1.4.2022 klo 14:40