Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Miten nyt voi matkustaa?

Ohjeita matkustukseen

Ohjeita matkustukseen

Matkailuun liittyvät viranomaisohjeistukset herättävät edelleen paljon kysymyksiä. Tältä sivulta löydät ohjeita, jotka on hyvä huomioida ennen matkalle lähtöä sekä hyödyllisiä linkkejä, joista hakea lisätietoa.

 

Matkustussuositukset

* Suomen Ulkoministeriö päivittää matkustukseen liittyviä suosituksia maakohtaisesti.


* Kaikki maailman maat voivat edelleen asettaa maahantulorajoituksia omilla rajoillaan. Ota huomioon, että vaikka Suomi ei matkustusta rajoittaisi, on mahdollista, että kaikki kohdemaat eivät ota vastaan suomalaisia vapaa-ajan matkailijoita.


* Pyydämme matkaa suunnittelevan seuraamaan kohdemaan ohjeita ja viranomaismääräyksiä.


* Ajankohtaista ja tarkempaa tietoa tilanteesta EU:n alueella löydät tästä linkistä ja maailmanlaajuisesti tästä linkistä.Matkustus Suomesta Viroon

 

Viro on luopunut koronaviruksen vuoksi asetetuista matkustusrajoituksista. Viroon päin matkustaminen onnistuu vapaasti.

 

Virossa kaikki palvelujen ja tapahtumien rajoitukset on poistettu.

* Maskin käyttöpakko on poistunut.
* Maskin käyttämistä kuitenkin suositellaan edelleen riskiryhmään kuuluville henkilöille.
* Koronatodistusta ei enää vaadita.
* Aukioloja koskevia rajoituksia ei ole.


Matkustamista varten tarvitaan edelleen normaalit matkustusasiakirjat:

* voimassa oleva ulkomaan passi

* EU-henkilökorttiLue lisää ohjeistuksesta Virossa >>
Matkustus Suomesta Ruotsiin


Ruotsi on poistanut kaikki matkustusrajoitukset EU-kansalaisten osalta. Ruotsiin pääsee matkustamaan Suomesta ilman koronatodistuksia.


Matkustusasiakirjat:
Ruotsiin matkustettaessa edellytetään 11.5.2024 asti kaikkien 18 v. täyttäneiden matkustajien osoittavan todistavan henkilöllisyytensä sekä kansalaisuutensa. Tarkistus tehdään sataman lähtöselvityksessä matkustajan lähtiessä Suomesta ja tämän lisäksi on syytä varautua siihen, että myös Ruotsin rajaviranomaiset tarkistavat kaikkien maahan pyrkivien matkustusasiakirjat. Huomioi myös, että tänä aikana Ruotsi suosittelee kaikille passia tai EU-henkilökorttia matkustusasiakirjaksi. Pohjoismaissa myönnetty ajokortti saattaa riittää kansalaisuuden osoittamiseen Ruotsiin saavuttaessa. Matkustajan velvollisuutena on huolehtia itse siitä, että hän pystyy todistamaan kansalaisuutensa.


Tietoa väliaikaisesta rajavalvonnasta Ruotsiin matkustettaessa >>Ohjeet Suomeen palatessa

Koronapandemiaan liittyvät maahantulon rajoitukset Suomeen saavuttaessa ovat poistuneet.

Hyödyllisiä linkkejä matkustukseen
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

Ulkoministeriö Rajavartiolaitos

Omakanta palvelu

Reopen Europa EU

COVID-19 tietoa maittain

Ohjeita Viroon matkustaville Ohjeita Ruotsiin matkustaville

Koronatestaus

Koronatesti ennen matkaa


Huomaathan, että muut maat voivat edelleen rajoittaa matkustamista ja maahantuloa koronapandemiasta johtuen. Joissain maissa voidaan vaatia esimerkiksi negatiivisia koronatestituloksia tai todistuksia saaduista rokotteista. Jos olet matkustamassa ulkomaille, tarkista mahdolliset matkustamiseen kohdistuvat ajantasaiset rajoitukset hyvissä ajoin ennen matkaasi kohdemaasi viranomaisilta, esimerkiksi kyseisen maan lähimmästä edustustosta.


Jos tarvitset koronatestin ja todistuksen Covid-19 testistä ennen matkaasi (esim. vastaanottavan maan edellytys) ja varaat matkasi Matkapojista, sinulla on mahdollista käydä koronatestissä edulliseen sopimushintaan. Lisätietoja sekä testiin oikeuttavan tunnuskoodin saat myyntipalvelustamme 010 2323 200.


Matkapoikien matkassa

Kun teet matkavarauksen Matkapoikien kautta, pidämme sinut ajan tasalla matkakohteesi sekä Suomeen paluun tilanteesta. Ilmoitamme Sinulle, mikäli matkustuslinjauksissa tapahtuu sellaisia muutoksia, jotka vaikuttavat matkasi toteutumiseen tai sieltä paluuseen.


Myyntipalvelumme auttaa sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissäsi numerossa 010 2323 200. Päivystysnumeromme palvelee ja auttaa matkan aikana tapahtuvissa akuuteissa tiedusteluissa. Numeron löydät varausvahvistusdokumentista.


Turvallisuus on Matkapojille ykkösasia ja yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa pyrimme tekemään matkustamisen puitteet mahdollisimman turvallisiksi. Niin laivoilla, hotelleissa kuin kotimaan liityntäkuljetuksissakin on tehty lukuisia toimenpiteitä entistä turvallisemman matkustamisen mahdollistamiseksi.

Pyydämme ystävällisesti jokaista matkustajaa muistamaan myös oman vastuun arjen tärkeiden turvaohjeden noudattamisessa. Näitä ovat mm. jatkuva hyvä käsihygienia, turvavälit muihin ihmisiin, kulloinkin voimassaolevien maskisuositusten noudattaminen ja vain terveenä kotoa poistuminen. Jokaisen tahon toimiessa vastuullisesti, luomme turvallisuutta matkustamiseen, olipa määränpää sitten lähellä tai kaukana. Tervetuloa Matkapoikien matkaan!
Päivitetty: 29.11.2023 klo 13:04

Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt