Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakorttikauppa Viihdekalenteri Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.

Baltian suositut

Tartto

Tartto kaupunkiloma bussilla

Lähtöpäivät:

16.5., 30.5., 13.6., 27.6., 11.7., 25.7., 1.8.

Matkan kesto:

4 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 249€

Tartto kaupunkiloma bussilla

alk. 249 € /hlö
Varaa

Matkan esittely

Tartto    

Tartto sijaitsee n. kahden ja puolentunnin ajomatkan päässä Viron pääkaupungista Tallinnasta. Tartto on Viron kulttuurin ja sivistyksen kehto ja siellä sijaitsee myös maan vanhin ja suurin yliopisto. Tartto sijaitsee Emajoen varrella ja matkailijoille nähtävää riittää mm. Toomemäen puistoalueessa, Vanhassa kaupungissa sekä Raatihuoneentorilla.

Tartto on Etelä-Viron eloisa ja kaunis yliopistokaupunki ja yksi Baltian vanhimpia kaupunkeja. Viehättävän kaupungin sydän on idyllinen Raatihuoneen tori kahviloineen. Romanttisella Toomemäellä sijaitsevat Tarton tähtitorni ja Tarton yliopiston historiallisen museon näkötornit. Kaupungissa on yli 20 museota täynnä historiaa ja kulttuuria. Perheen kanssa lomailevien kannattaa tutustua Baltian suurimpaan tiedekeskukseen AHHAA-keskukseen, jossa riittää puuhaa sekä pienille että suurille. Kaupungin vehreät puistot, käsityömestareiden työpajat, markkinat, mukavat kesätapahtumat sekä edulliset ostokset luovat sopivat puitteet mukavalle lomalle.

Kaupunkiloma Tarttoon bussilla

Matkapoikien matkalla Sinulla on kaksi kokonaista päivää perillä, lähtö torstaina ja paluu sunnuntaina. Suosittelemme varaamaan etukäteen myös Tarton opastetun kaupunkikierroksen, jolloin saat matkastasi irti enemmän. Tartto edustaa matkailijalle todellista ja autenttista Viroa, ja tarjoaa varmasti elämyksiä jokaiselle.


Takuukuljetukset tilausajolla Viking XPRS:lle

Matkasi Tarton lomalle voi alkaa helposti ja vaivattomasti tilausajokuljetuksella Viking XPRS:lle. Matkaliput saat jonottamatta suoraan bussiin omalta kuljettajaltasi ja matkatavarat kulkevat bussin mukana laivamatkan ajan. Muista myös Pre Order ennakko-ostomahdollisuus – tuliaisostokset saat bussiin ilman kantamista. Takuukuljetukset ajetaan aina varaustilanteesta riippumatta. 

Takuukuljetukset tilausajolla Viking XPRS:lle

Hintaan sisältyy

  • Laivamatkat kansipaikoin Viking XPRS
  • Meno- paluukuljetukset Tallinna – Tartto – Tallinna
  • Maihinnousukortit Matkapoikien omasta lähtöselvityksestä satamassa
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin

Aikataulu (lento/laiva)

Laiva-aikataulut

Helsinki, Katajanokka
Tallinna, A-terminaali

Helsinki Tallinna Laiva 5.4.-13.6./12.8. alk
10:30 13:00 Viking XPRS Ma-To
19:30 17:00 Viking XPRS Su 21.4.
18:00 15:30 Viking XPRS Su
Helsinki Tallinna Laiva 14.6.-11.8.
10:30 13.15 m/s Viking Gabriella m/s Viking Mariella
18:00 15:30 Viking XPRS Su

Lisämaksulliset palvelut

Kotimaan liityntäkuljetus

Yhden hengen huone

Ateriat laivalla

Hytit laivalla

Tarton kaupunkikierros

Lisämaksulliset retket

Hinta 20 € /hlö

Kuva retkestä

Tarton kaupunkikierros

Tarton kaupunkikierrokselle lähdetään perjantaisin Dorpat-hotellin edestä klo 09:30. Kiertoajelu sisältää bussiajelun keskustassa sekä kävelyosuuden vanhassa kaupungissa. Retki kestää yhteensä noin 2 tuntia. Tarton päänähtävyydet kattavalla kiertoajelulla kierretään monta mielenkiintoista ja historiallista kaupunginosaa eri puolella Emajokea mm. idylliset puutaloalueet Supilinn ja Karlova, Eliel Saarisen suunnittelema Paavalin kirkko, sekä Raadilla sijaitseva Viron kansallismuseon upouusi moderni rakennuskokonaisuus. Kierros ei sisällä sisäänpääsyä kohteisiin. Kävelyosuuden aikana käymme romanttisessa Toomemäen puistossa, jossa on paljon  muistopatsaita ja vanhan tuomiokirkon rauniot, sekä Raatihuoneen aukiolla, Johanneksen kirkon alueella että Tarton Yliopiston päärakennuksen luona

Perjantaisin, lähtö Dorpat-hotellilta klo 09:30, kesto n. 2 tuntia. 20€/aikuinen 10€/lapsi alle 12 v. Retken toteuttaminen edellyttää 16 osanottajaa

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki – Tallinna - Tartto

Maihinnousukortit laivaan saa Matkapoikien omasta lähtöselvityksestä satamassa. Tallinnaan saapumisen jälkeen siirtyminen terminaalin edustalla odottavaan bussiin. Tallinnassa matkatavarat tulee itse siirtää kohdebussiin (ikkunassa lukee "Matkapojat Tartto"). Matka jatkuu kohti Tarttoa, jonne saavutaan iltapäivällä. Ajomatka Tallinna-Tartto on noin 180 km. Perillä majoitutaan hotelliin, bussikuljetus on mahdollisimman lähelle hotellia.

2. matkapäivä, Tartto

Aamiainen nautitaan hotellissa. Omatoiminen päivä tai mahdollisuus lähteä suomea puhuvan oppaan johdolla lisämaksulliselle kaupunkikierrokselle. Retkelle lähdetään Dorpat-hotellin edestä klo 09:30. Retken toteutuminen vaatii vähintään 16 osallistujaa.

3. matkapäivä, Tartto

Aamiainen nautitaan hotellissa. Omatoiminen päivä.

4. matkapäivä, Tartto – Tallinna – Helsinki

Aamiainen hotellissa. Bussi noutaa noin klo 10:30 (riippuen liikenteestä) samasta paikasta kuin mihin torstaina jättänytkin.  Ajomatka Tartto-Tallinna on noin 180 km. Terminaalissa tulee olla hyvissä ajoin, viimeistään 45 minuuttia ennen ja laivassa viimeistään 20 min ennen laivan lähtöaikaa. Laivalla on mahdollisuus nauttia Viking Buffet -päivällinen (lisämaksu, suosittelemme varaamaan etukäteen) ja viimeistellä tuliaisostokset laivan myymälässä 

Hotellit

Laivan esittely

Viking XPRS

The Buffet

Runsas ja monipuolinen buffetimme tarjoaa eri makuelämystä alkupaloista pääruokiin, jälkiruokiin ja juustoihin. Ruokajuomat sisältyvät hintaan.

Ravintolat ja kahvila

Viking XPRS:n Wine & Dine à la carte -ravintolasta saat maukkaita annoksia – sekä pieneen että isoon nälkään. Listalla on sekä klassikoita että koko joukko muita herkullisia annoksia. Ravintola Blue Delin valikoimaan kuuluu kevyitä ruokia kuten salaatteja, voileipiä ja täytettyjä panineja sekä reiluja pääruokia suoraan grillistä. Red Rose Bar Caféssa voit aloittaa päivän nauttimalla merelle avautuvasta panoraamanäköalasta. Lapsille leikkihuone pallomerineen sekä pelihuone. Robert’s Coffee -kahvilassa tarjoillaan erilaisia kahveja aivan kuin Italiassa: espressoa, caffè lattea ja cappucinoa.

Ostokset

Merkkituotteiden merelliset hinnat ovat aina houkuttelevia ja Viking XPRS:llä ostosten tekeminen on keskeisellä sijalla. Shopping World -myymälässä on tarjolla kaikkea mahdollista, niin ranskalaisia viinejä, hajuvesiä kuin naisten ja miesten kosmetiikkaakin.
Tuliaisjuomat voit tilata jo kotisatamasta käsin. Tilaa juhlajuomat ennakkoon niin ostoksesi toimitetaan suoraan autollesi. Suosittu Pre-order eli Ennakkotilaus on kaikilla laivoillamme. Nyt voit tehdä ennakkotilauksen myös netissä kaikilla reiteillä. Helppoa ja mukavaa!

Baarit

Viking’s Inn on perinteinen ja lämpimän viihtyisä pubi – loistava paikka iloiseen seuranpitoon. Suuri valikoima oluita sekä perinteisiä pubiruokia

Yökerho

Laivan päivä- ja yöelämän keskus on Club X. Ohjelmasta ja elävästä musiikista nautitaan aamupäivästä yön pikkutunneille saakka. Lisäksi valikoimassa on paljon erilaisia teemalähtöjä.

Lapsille

XPRS:llä on otettu hyvin huomioon myös lapsivieraat. Pikkumatruuseilla on tilaa leikkiä, pelata ja puuhata, ja laivalla pääsee tietenkin tapaamaan myös laivakissaamme Ville Vikingiä!
Kuva kohteesta
Kuva kohteesta
Kuva kohteesta

Kartta

Tärkeää tietää

Lataa (pdf-esite)

KAUPUNKILOMA TARTTO

Kuva kohteesta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Cxense Display