Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Baltian suositut

Tartto kaupunkiloma

Tartto kaupunkiloma

Lähtöpäivät:

syksyn lähdöt: 30.11. ja 7.12.2023. Kevään lähdöt 22.2. alkaen.

Matkan kesto:

4 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 313€

Tartto kaupunkiloma

alk. 313 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Kaupunkiloma Tarttoon suomalaisella bussilla

Matkapoikien matkalla Sinulla on kaksi kokonaista päivää perillä, lähtö torstaina ja paluu sunnuntaina. Suosittelemme varaamaan etukäteen myös Tarton suomenkielisen opastetun kaupunkikierroksen, jolloin saat matkastasi irti enemmän. Tartto edustaa matkailijalle todellista ja autenttista Viroa, ja tarjoaa varmasti elämyksiä jokaiselle.


Tartto    

Tartto sijaitsee noin kahden ja puolen tunnin ajomatkan päässä Viron pääkaupungista Tallinnasta. Se on Viron kulttuurin ja sivistyksen kehto ja yksi Baltian vanhimpia kaupunkeja. Tartto on myös valittu vuoden 2024 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi!


Tekemistä Tartossa

Tartto on Etelä-Viron Emajoen varrella sijaitseva eloisa ja kaunis yliopistokaupunki ja siellä sijaitseekin maan vanhin ja suurin yliopisto. Viehättävän kaupungin sydän on idyllinen Raatihuoneen tori kahviloineen. Romanttisella Toomemäellä sijaitsevat Tarton tähtitorni ja Tarton yliopiston historiallisen museon näkötornit. Kaupungissa on yli 20 museota täynnä historiaa ja kulttuuria. Perheen kanssa lomailevien kannattaa tutustua Baltian suurimpaan tiedekeskukseen AHHAA-keskukseen, jossa riittää puuhaa sekä pienille että suurille. Kaupungin vehreät puistot, käsityömestareiden työpajat, markkinat, mukavat kesätapahtumat sekä edulliset ostokset luovat sopivat puitteet mukavalle lomalle. Tartto tarjoaa nähtävää jokaiseen makuun!


🚌  Laajat kotimaan tilausajokuljetukset

Tarton kaupunkilomille laajat kotimaan tilausajokuljetukset seuraavilta reiteiltä:


Imatra - Lappeenranta - Hamina - Kotka - Porvoo  
Valkeala- Kouvola - KuusankoskiHeinola - Lahti - Orimattila - Mäntsälä  
Ähtäri - Haapamäki - Jyväskylä - Vaajakoski - Joutsa - Hartola - Heinola - Lahti 
Sastamala - Nokia - Tampere - Hämeenlinna  
Vaasa-Seinäjoki-Parkano-Tampere-Hämeenlinna
Pori - Harjavalta - Huittinen - Forssa
Raisio -Turku - Lohja  

Raisio-Turku-Salo-Lohja
Katso kotimaan tilausajojen reitit, hinnat ja lähtöpäivät Tarttoon tarkemmin tästä >>

Matkatavarat ja Pre-order tilausajokuljetuksilla

Muista hyödyntää tuliaisten ennakkotilaus! Pre orderilla tilaat ja maksat tuliaiset kätevästi. Kuljettaja jakaa tilausakaavakkeet bussissa menomatkalla ja antaa ohjeet tilausten maksuun laivalla. Poistuessasi bussista kotipysäkillä saat ostoksesi kuljettajalta. Kätevää ja helppoa!


Joulutorilähtö Tarttoon 7.12.

Marraskuun lopun joulutorilähdöllä vieraillaan Tarton messukeskuksen joulumarkkinoilla. Tarton joulumarkkinat ovat Viron suurimmat ja niistä löydät käsitöitä, koruja, herkkuja, vaatteita sekä joulumaan! Aikaa jää tutustua Tarttoon myös omatoimisesti. Tartto edustaa matkailijalle todellista ja autenttista Viroa, ja tarjoaa elämyksiä jokaiselle! 

Tarton Raatihuoneentorilla joulutorin kynttilät ja valot syttyvät joulukuun 3. päivänä, ja tähän tunnelmaan pääset mukaan joulukuisella joulutorilähdöllämme 7.12..

• Tarton Raatihuoneentorin joulutori on avoinna 3.12.2023 - 7.1.2024


Tartossa on tapahtumia ja nähtävää

Tutustu Tarton vinkkeihin täältä >>


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323 200

Jos haluat lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua, soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan!

Onko sinulla oma ryhmä - pieni tai iso - jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 440 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.


 

Hintaan sisältyy

 • Laivamatkat kansipaikoin Viking XPRS
 • Meno- paluukuljetukset Tallinna – Tartto – Tallinna
 • Maihinnousukortit Matkapoikien omasta lähtöselvityksestä satamassa
 • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
 • 30.11. matkalla kuljetus messukeskukseen sekä lippu joulumarkkinoille

Aikataulu (lento/laiva)

Laiva-aikataulut

Helsinki, Katajanokka
Tallinna, A-terminaali

Helsinki Tallinna Laiva to-su-matkat
10:30 13:00 Viking XPRS to
18:00 15:30 Viking XPRS su

Lisämaksulliset palvelut

Kotimaan liityntäkuljetus

Yhden hengen huone

Ateriat laivalla

Hytit laivalla

Tarton kaupunkikierros

Lisämaksulliset retket

Hinta 20 € /hlö

Kuva retkestä

Tarton kaupunkikierros

Tarton kaupunkikierros suomenkielisen oppaan johdolla perjantaisin klo 09:30-11:30.


Viron toiseksi suurin ja koko Baltian vanhin kaupunki Tartto on kuuluisa yliopistostaan, museoistaan, kirkoistaan ja rikkaasta kulttuurielämästä. Retken aikana tutustutaan Tarton menneisyyteen, nähtävyyksiin ja nykypäivään. Alussa tutustumisretki bussilla, sen jälkeen jatkuu kävelykierros historiallisella linnoitusvuorella Toomemäella ja vanhassa kaupungissa.


Retken hinta on 20€/aikuinen ja 10€/lapsi alle 0-11 v. Suosittelemme retkien varaamista etukäteen myös paikkojen varmistamiseksi. Retken toteutuminen edellyttää vähintään 10 osallistujaa.

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki – Tallinna - Tartto

Maihinnousukortit laivaan saa Matkapoikien omasta lähtöselvityksestä satamassa. Laivamatka Viking XPRS:llä Helsingistä Tallinnaan.

Tallinnaan saapumisen jälkeen siirtyminen terminaalin edustalla odottavaan bussiin. Tallinnassa matkatavarat tulee itse siirtää kohdebussiin (ikkunassa lukee "Matkapojat Tartto"). Matka jatkuu kohti Tarttoa, jonne saavutaan iltapäivällä. Ajomatka Tallinna-Tartto on noin 180 km. Perillä majoitutaan hotelliin, bussikuljetus on mahdollisimman lähelle hotellia.

2. matkapäivä, Tartto

Aamiainen nautitaan hotellissa. Omatoiminen päivä tai mahdollisuus lähteä suomenkielisen oppaan johdolla lisämaksulliselle kaupunkikierrokselle. Retkelle lähdetään Dorpat-hotellin edestä klo 09:30. Retki kestää kaksi tuntia.
3. matkapäivä, Tartto

Aamiainen hotellissa. Omatoiminen päivä.

4. matkapäivä, Tartto – Tallinna – Helsinki

Aamiainen hotellissa. Bussi noutaa noin klo 10:30 (riippuen liikenteestä) samasta paikasta kuin mihin torstaina on jättänytkin. Ajomatka Tartto-Tallinna on noin 180 km. Terminaalissa tulee olla hyvissä ajoin, viimeistään 45 minuuttia ennen ja laivassa viimeistään 30 min ennen laivan lähtöaikaa. Laivalla on mahdollisuus nauttia Viking Buffet -päivällinen (lisämaksusta, suosittelemme varaamaan etukäteen) ja viimeistellä tuliaisostokset laivan myymälässä!

Hotellit

Laivan esittely

Viking XPRS

The Buffet

Runsas ja monipuolinen buffetimme tarjoaa eri makuelämystä alkupaloista pääruokiin, jälkiruokiin ja juustoihin. Menun kantava ajatus on skandinaavinen keittiö – Pohjolan puhtaat raaka-aineet ja raikkaan konstailemattomat maut. Ruokajuomat sisältyvät hintaan.

Ravintolat ja kahvilat

Streetfood on rento ravintola, jossa on tarjolla katukeittiöiden herkullisimpia makuja eri puolilta maailmaa. Menusta löytyy vaihtoehtoja jokaiseen makuun – jälkiruokaa unohtamatta! Astu sisään ja nauti mutkattomasta tunnelmasta. 
Ravintola Blue Delin valikoimaan kuuluu kevyitä ruokia kuten salaatteja, voileipiä ja täytettyjä panineja sekä reiluja pääruokia suoraan grillistä.

Red Rose Bar Caféssa voit aloittaa päivän nauttimalla merelle avautuvasta panoraamanäköalasta. Lapsille leikkihuone pallomerineen sekä pelihuone. 
Robert’s Coffee -kahvilassa tarjoillaan erilaisia kahveja aivan kuin Italiassa: espressoa, caffè lattea ja cappucinoa.

Ostokset

Merkkituotteiden merelliset hinnat ovat aina houkuttelevia ja Viking XPRS:llä ostosten tekeminen on keskeisellä sijalla. Shopping World -myymälässä on tarjolla kaikkea mahdollista, niin ranskalaisia viinejä, hajuvesiä kuin naisten ja miesten kosmetiikkaakin.

Tuliaisjuomat voit tilata jo kotisatamasta käsin. Tilaa juhlajuomat ennakkoon niin ostoksesi toimitetaan suoraan autollesi. Suosittu Pre-order eli Ennakkotilaus on kaikilla laivoillamme. Nyt voit tehdä ennakkotilauksen myös netissä kaikilla reiteillä. Helppoa ja mukavaa!

Baarit

Viking’s Inn on perinteinen ja lämpimän viihtyisä pubi – loistava paikka iloiseen seuranpitoon. Suuri valikoima oluita sekä perinteisiä pubiruokia

Yökerho

Laivan päivä- ja yöelämän keskus on Club X. Ohjelmasta ja elävästä musiikista nautitaan aamupäivästä yön pikkutunneille saakka. Lisäksi valikoimassa on paljon erilaisia teemalähtöjä.

Lapsille

XPRS:llä on otettu hyvin huomioon myös lapsivieraat. Pikkumatruuseilla on tilaa leikkiä, pelata ja puuhata, ja laivalla pääsee tietenkin tapaamaan myös laivakissaamme Ville Vikingiä!
Kuva
Kuva
Kuva

Hytit

Kuva hytistä

A4-hytti

ikkunallinen hytti

 • 2 ala- ja 2 ylävuodetta
 • pinta-ala: 9,5 m2
 • kannella 6
Kuva hytistä

A2P-hytti

ikkunallinen hytti 1-2 henkilölle

 • 1 alavuode ja 1 ylävuode
 • pinta-ala: 8,6 m2
 • kannella 6
Kuva hytistä

A4R-hytti

ikkunallinen hytti 1-4 henkilölle

 • 2 ala- ja 2 ylävuodetta, laminaattilattia
 • pinta-ala: 9,5 m2
 • kannella 6
Kuva hytistä

B2R-hytti

ikkunaton hytti 1-2 henkilölle

 • 1 alavuode ja 1 ylävuode, laminaattilattia
 • pinta-ala: 6,8 m2
 • kannella 6
Kuva hytistä

B2P-hytti

ikkunaton hytti 1-2 henkilölle

 • 1 alavuode ja 1 ylävuode
 • pinta-ala: 6,8 m2
 • kannella 6
Kuva hytistä

B2S-hytti

ikkunaton hytti 1-2 henkilölle

 • 1 alavuode ja 1 ylävuode
 • pinta-ala: 5,9 m2
 • kannella 6
Kuva hytistä

B4-hytti

ikkunaton hytti 1-4 henkilölle

 • 2 ala- ja 2 ylävuodetta
 • pinta-ala: 9,3 m2
 • kannella 6
Kuva hytistä

B4R-hytti

ikkunaton hytti 1-4 henkilölle

 • 2 ala- ja 2 ylävuodetta, laminaattilattia
 • pinta-ala: 9,3 m2
 • kannella 6

Kartta

Tärkeää tietää

Lataa (pdf-esite)

4 PÄIVÄN HOTELLIMATKA TARTTO

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.