Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Linnojen lumoa

Kiertomatka eteläiseen Irlantiin

Eteläinen Irlanti - Ring of Kerry

Lähtöpäivät:

5.9.2021

Matkan kesto:

5 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1149€

Eteläinen Irlanti - Ring of Kerry

alk. 1149 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Eteläinen Irlanti

Maisemareittien klassikko, Ring of Kerry! Vierailemme myös Glendaloughn luostarirauniolaaksossa sekä Blarneyn linnassa, joka on kuuluisa Blarney Stone -kivestään. Koe Ring of Kerry sekä Corkin ja Kinsalen hurmaavat kaupungit!


Ring of Kerry

Tämä 170 km mittainen maisemareittien klassikko kiertää Iveraghin niemimaan ympäri. Matkan varrella näemme kukkuloita, järviä, kumpuilevaa vehreää laaksoa, merenrantaa sekä idyllisiä kyliä. Reittimme kulkee Glenbeighn turvemuseokylästä Kells Bay -lahden kautta kohti niemimaan kärkeä. Kierros päättyy Killarneyn kansallispuistoon, jonka maisemat ovat jylhät MacGillycuddy-vuoristossa.

 

Glendalough

Wicklown maakuntaa sanotaan myös Irlannin puutarhaksi, eikä suotta, sillä täällä on lukuisia vihreitä puutarhamaisia laaksoja ja jylhiä vuoria. Vierailemme Glendaloughn laaksossa, joka sijaitsee keskellä
Wicklown vuoristoa. Laaksossa toimi aikoinaan Pyhän Kevinin 400-luvulla perustama luostari, jonka rauniot ovat vielä varsin hyvässä kunnossa kahden vuoristojärven rannalla. Alueelta löytyy myös erikoinen pyöreä torni, The Round Tower, jollaisia tavataan lähinnä Irlannin saarella.

Midleton ja Kinsale

Matkan aikana vierailemme myös Midletonin ja Kinsalen pikkukaupungeissa. Midletonissa tutustumme viskitislaamoon, jossa pääsemme tutustumaan tislaamon vanhoihin rakennuksiin sekä irlantilaisen viskin historiaan ja tislaukseen. Lopuksi maistelemme irlantilaisten “elämän vettä” eli viskiä. Kinsalen kylässä on valokuvauksellinen ja värikäs keskusta sekä monia pieniä taiteilijoiden gallerioita, ainutlaatuisia butiikkeja ja pieniä erikoisliikkeitä.

Blarney Castle

Matkan lopuksi vierailemme vielä Blarneyn linnassa, joka on kuuluisa Blarney Stone -kivestään. Uskomusten mukaan kiveä suutelemalla saa kaunopuheisuuden lahjan. Linnan perusti mahtava McCarthyn klaani, jokahallitsi Munsterin alueella. Rohkeimmat voivat kiivetä linnan torniin, jossa Blarney Stone -kivi sijaitsee. Linnan ympärilläon kaunis puutarha, johon on myös mahdollista tutustua.


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.
Hintaan sisältyy

  • Lennot Helsinki-Dublin-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Ateriat: 1 illallinen, 1 lounas
  • Ring of Kerry -kierros
  • Corkin ja Kinsalen kaupunkikierrokset
  • Vierailut Glendaloughn luostarirauniolaaksossa, Midletonin viskitislaamossa sekä Blarneyn linnassa
  • Tutustumiset turvemuseokylään ja lammastilaan
  • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Lentoaikataulu / Finnair.
Kaikki ajat ovat paikallista aikaa. Irlannissa kello on 2 tuntia vähemmän kuin Suomessa.
Helsinki - Dublin 08:15 - 09:30

Dublin - Helsinki 18:05 - 23:05

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 190€

Asiakkaat suosittelevat

Asiaansa perehtynyt, osaava ja ystävällinen opas.

Mielenkiintoiset käyntikohteet, lyhyessä ajassa nähtiin paljon.

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Dublin - Glendalough - Cork

Finnairin aamulento Helsingistä Dubliniin. Suomenkielinen paikallisopas ja bussi ovat vastassa Dublinin lentokentällä. Matkaamme Wicklown vuoriston kautta eteläiseen Irlantiin, Corkin kaupunkiin. Wicklown maakuntaa sanotaan myös Irlannin puutarhaksi, eikä suotta, sillä matkan varrella nähdään vihreitä puutarhamaisia laaksoja ja jylhiä vuoria. Aamupäivällä saavumme Glendaloughn laaksoon, joka sijaitsee keskellä Wicklown vuoristoa. Laaksossa toimi aikoinaan Pyhän Kevinin 400-luvulla perustama luostari, jonka rauniot ovat vielä varsin hyvässä kunnossa kahden vuoristojärven rannalla. Alueelta löytyy myös erikoinen pyöreä torni, The Round Tower, jollaisia tavataan lähinnä Irlannin saarella. Glendaloughn laaksossa aikaa myös  omakustanteiselle lounaalle. Alkuillasta saavumme Corkin kaupunkiin, jossa majoittuminen ja yhteinen illallinen hotellin ravintolassa.

2. matkapäivä, Cork - Midletonin viskitislaamo - Kinsale

Irlantilaisen hotelliaamiaisen jälkeen tutustumme Corkin kaupunkiin kiertoajelulla. Kierroksen aikana näemme kaupungin tärkeimmät nähtävyydet kuten Cork City Gaol -vanha vankila, St. Finbarr’s -katedraali, The Crawford Municipal -taidegalleria, kaupungintalo, The English Market ja monta muuta kaupungin suosituinta vierailukohdetta. Corkissa on paljon viehättäviä pikkukatuja, joiden varrella on lukuisia butiikkeja, pubeja ja ravintoloita. Kierroksen jälkeen suuntaamme kohti Midletonin viskitislaamoa, jossa pääsemme tutustumaan tislaamon vanhoihin rakennuksiin sekä irlantilaisen viskin historiaan ja tislaukseen. Lopuksi maistelemme irlantilaisten “elämän vettä” (viski on iiriksi uisce baha ja tarkoittaa elämän vettä). Vierailun jälkeen hetki aikaa tutustua Midletonin pikkukaupunkiin ennen kuin jatkamme kohti Kinsalen kylää. Kinsalessa on valokuvauksellinen ja värikäs keskusta sekä monia pieniä taiteilijoiden gallerioita, ainutlaatuisia butiikkeja ja pieniä erikoisliikkeitä. Teemme kävelykierroksen kylän keskustassa ja satamassa. Päivän aikana omakustanteinen lounastauko. Päivän päätteeksi palaamme takaisin Corkiin, loppuilta vapaa.

3. matkapäivä, Cork

Aamiainen hotellissa ja omatoiminen päivä Corkissa. Tutustu kaupungin lukuisiin nähtävyyksiin, vinkkejä saat oppaaltamme.

4. matkapäivä, Ring of Kerry

Irlantilaisen hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme kohti Iveraghn niemimaata. Tätä maisemarikasta reittiä kutsutaan nimellä Ring of Kerry ja reitin sanotaan olevan yksi Euroopan maisemarikkaimmista. 170km mittainen reitti kiertää niemimaan ympäri vastapäivään kapean tien vuoksi. Ensimmäinen pysähdyspaikkamme on Glenbeighn turvemuseokylässä. Kylässä on esillä entisaikojen turvekattoisia mökkejä ja vierailun aikana tutustutaan kylän historiaan 1800-luvulta. Vierailun jälkeen maistamme Red Fox Inn -pubin erinomaista Irish Coffeeta!
Glenbeighsta matkamme jatkuu kohti Kells Bay -lahtea, jossa pysähdymme ihailemaan upeita merimaisemia. Täältä jatkamme kohti niemimaan kärkeä Cahersiveen ja Waterville kylien kautta. Päivän aikana omakustanteinen lounastauko. Jatkamme matkaa Killarneyn kansallispuistoon, jonka maisemat ovat jylhät MacGillycuddy-vuoristossa. Kansallispuiston alueelta löytyy Irlannin viimeiset alkuperäiset tammimetsät. Tutustumme myös perinteiseen irlantilaiseen lammastilaan, jossa on 1000 lammasta ja satoja karitsoja. Maatilalla saamme nauttia lammaskoirashowsta ja kauniista maisemista Moll’s Gap alueella Kenmaressa. Illaksi saavumme takaisin Corkiin, jossa loppupäivä vapaa.

5. matkapäivä, Cork - Blarney Castle - Dublin - Helsinki

Irlantilaisen aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Blarneyn linnaa, joka on kuuluisa Blarney Stone -kivestään. Uskomusten mukaan kiveä suutelemalla saa kaunopuheisuuden lahjan. Linnan perusti mahtava McCarthyn klaani, joka hallitsi Munsterin alueella. Rohkeimmat voivat kiivetä linnan torniin, jossa Blarney Stone -kivi sijaitsee. Linnan ympärillä on kaunis puutarha, johon on myös mahdollista tutustua. Nautimme yhteisen lounaan ennen saapumista Dublinin lentokentälle. Finnairin iltalento takaisin Helsinkiin.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.