Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Keisarien ja kuninkaiden jalanjäljillä

Saksa ja Tsekki

Saksa ja Tsekki

Lähtöpäivät:

12.9.2022

Matkan kesto:

6 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1169€

Uutuus 2022

Saksa ja Tsekki

alk. 1169 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Saksa ja Tsekki

Matkaamme kuninkaiden ja keisareiden jalanjäljillä Tsekin ja Saksan historiallisiin kaupunkeihin.

Saksin osavaltio Saksan kaakkoiskulmassa käsittää entisen Saksin kuningaskunnan alueen ja Tsekin valtiollinen historia on pitkälti Böömin kuningaskunnan historiaa.

 

Satumainen Saksi

Saksin osavaltion pääkaupunki on yli 800-vuotias Dresden, joka on kokenut vaaliruhtinaiden ja kuninkaiden loistokauden, suuret Euroopan sodat ja DDR:n sosialistivallan. Vaikka kaupunki tuhoutui lähes täydellisesti toisen maailmansodan pommituksissa, on se Saksojen yhdistymisen jälkeen kunnostettu ja palannut entiseen loistoonsa. Elben rannassa sijaitseva Meissenin keskiaikainen kaupunki on maailmankuulu posliinistaan, ja sinne perustettiinkin Euroopan ensimmäinen posliinitehdas. Korkealla pöytävuoren huipuilla sijaitsevasta Königsteinin linnasta avautuu upeat näkymät Elben jokilaaksoon, sekä Saksin Sveitsin hiekkakivivuoristoon.Saksin alue on Saksan itäisin viinialue ja tunnettu laadukkaista viineistä, joihin tutustumme vuonna 1401 perustetulla viinitilalla. 

 

Böömin Helmet

Praha on kuin elävä ulkoilmamuseo, missä eri rakennustyylit kilpailevat kauneudellaan. Prahan linna on maailman suurin keskiaikainen linnoitus, Tynin kirkko edustaa goottilaista tyyliä hienoimmillaan, ja hurmaavan Mala Stranan barokkirakennukset ovat kuin koristeellisia nukketaloja. Satumainen Karlovy Vary on vuosisatoja tunnettu yhtenä hienostuneimmista kylpyläkaupungeista, jonne kokoontui koko Euroopan kerma. Plzenin kaupunki on tunnettu upeista barokki- ja renessanssiajan rakennuksista, sekä historiallisesta Pilsner Urquelin panimosta. Näemme myös Litomericen ja Pisekin keskiaikaiset kaupungit, Blatnan renessanssilinnan sekä tutustumme maailmankuulun böömiläisen kristallin valmistukseen.


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323 200

Kun haluat lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua, soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan!

Onko sinulla oma ryhmä - pieni tai iso - jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 200 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.


Hintaan sisältyy

  • lentomatkat Helsinki-Praha-Helsinki
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Suomenkielisen oppaan palvelut
  • Ateriiat matkaohjelman mukaisesti (kuusi lounasta)
  • Kuljetukset, kiertoajelut ja kävelykierrokset matkaohjelman mukaisesti
  • Vierailut kristalli- ja posliinitehtailla
  • Vierailu viinitilalla maistiaisineen
  • Vierailut Pilsner Urquellin panimossa ja Becherovkan likööritehtaalla maistiaisineen
  • Vierailut Königsteinin ja Blatnan linnoissa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa.  Tsekissä ja Saksassa kello on 1 h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.

Helsinki - Praha 09:40 - 10:50

Praha - Helsinki 19:30 - 22:35

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 140 €

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Praha

Finnairin aamulento Helsingistä Prahaan. Paikallinen suomenkielinen opas ja bussi ovat vastassa lentokentällä. Tutustumme kaupunkiin sekä bussilla että kävellen, ja näemme tärkeimmät nähtävyydet tästä kaupungista, jota koristavat sadat barokki- ja goottilaistornit, jugendrakennukset sekä romanttiset sillat. Vanha kaupunki on listattu Unescon maailmanperintöluetteloon ja täällä todella tuntuu, että aika on pysähtynyt. Sen aukiolla sijaitsevat kuuluisa raatihuoneen torni luurankoineen ja Prinsessa Ruususen satulinnaa muistuttava Tynin kirkko. Vltava joen ylittävän viisisataa metriä pitkän Kaarlen sillan rakennustyöt aloitettiin jo vuonna 1357 ja sitä koristavat kolmenkymmenen pyhimyksen patsaat. Käymme ihailemassa myös Linnankukkulalta avautuvaa näkymää yli Prahan keskustan ja Vltava joen laakson. Kierroksen aikana nautimme myös lounaan. Majoittuminen iltapäivällä hotelliin, jonka jälkeen on aikaa tutustua omatoimisesti kaupungin moniin nähtävyyksiin. 

2. matkapäivä, Praha - Nizbor - Litomerice - Dresden

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Ajamme ensin Nizborin kylään, missä tutustumme maailmankuulun böömiläisen kristallin valmistukseen. Näemme miten taidokkaasti sitä on valmistettu täällä yli sata vuotta ja tehtaanmyymälästä on myös mahdollisuus ostaa tuliaisia. Jatkamme matkaa kohti Saksaa ja nautimme lounaan keskiaikaisessa Litomericen kaupungissa, missä teemme myös pienen kävelykierroksen. Saavumme iltapäivällä Elben jokilaaksossa sijaitsevaan 800-vuotiaaseen Dresdenin kaupunkiin ja majoitumme hotelliin. Tutustumme kävelykierroksen aikana kaupunkiin, joka on kokenut Saksin kuninkaiden loistokauden, suuret Euroopan sodat ja DDR:n sosialistivallan. Vaikka se tuhoutui lähes täydellisesti toisen maailmansodan pommituksissa, on se Saksojen yhdistymisen jälkeen kunnostettu ja palannut taas entiseen loistoonsa. Vertauskuvana tästä on kaunis Frauenkirche, joka on rakennettu uudestaan kivi kiveltä alkuperäisen veroiseksi. Vanhan kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat 1700-luvulla rakennettu Zwingerin barokkipalatsi ja oopperatalo Semper. Kävelykierroksen jälkeen on illan ohjelma vapaa. Päivän ajomatka noin 220 km.

3. matkapäivä, Dresden - Meissen - viinitila - Dresden

Aamiainen hotellissa. Ajamme läheiseen, Elben rannassa sijaitseva Meissenin kaupunkiin, joka on perustettu vuonna 968, ja jonka keskiaikainen kaupunkikuva on säilynyt läpi vuosisatojen. Kaupunki on kuuluisa ennen kaikkea posliinista ja Meissenin tavaramerkki, siniset ristikkäin olevat miekat, tunnetaan kaikkialla maailmassa. Tänne perustettiin Euroopan ensimmäinen posliinitehdas, kun alkemisti Johan Friedrich Böttger keksi tämän ”valkoisen kullan” valmistuksen, joka siihen asti hallittiin vain Kiinassa. Vierailemme posliinitehtaalla ja näemme miten sitä valmistetaan yhä perinteisin menetelmin. Saksin alue on Saksan pienin ja itäisin viinialue ja tunnettu laadukkaista viineistä. Vierailemmekin Hoflössnitzin viinitilalla, joka on perustettu jo vuonna 1401, ja maistelemme viinejä sekä nautimme lounaan. Palaamme iltapäivällä takaisin Dresdeniiin, jonka jälkeen päivän ohjelma on vapaa. Päivän ajomatka noin 70 km.

4. matkapäivä, Dresden - Königsteinin linna - Karlovy Vary

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Päivän ensimmäinen kohteemme on Königsteinin linna, joka sijaitsee jylhän pöytävuoren huipulla 250 metriä Elbe joen pinnasta. Täältä aukeaa huikeat näkymät Elben jokilaaksoon ja Saksin Sveitsiin. Se rakennettiin alun perin puolustuslinnaksi 1200-luvulla ja siellä on säilytetty vankeja satojen vuosien ajan. Jatkamme matkaa Tsekin puolelle kuuluisaan Karlovy Varyn kaupunkiin, jonka Böömin kuningas perusti jo vuonna 1370. Se on vuosisatoja tunnettu yhtenä Euroopan hienostuneimmista kylpyläkohteista, missä terveyslähteiden äärelle kerääntyi Euroopan koko kerma: kuuluisia säveltäjiä ja kirjailijoita, tsaareja ja keisareita. Tutustumme tähän satumaiseen kaupunkiin kävelykierroksella ja maistelemme terveyttä edistäviä lähdevesiä. Vierailemme myös maailmankuulun Becherovkan likööritehtaassa, missä perehdymme juoman valmistukseen ja maistamme tätä terveelliseksi sanottua likööriä. Kierroksen jälkeen nautimme lounaan. Majoittuminen hotelliin myöhään iltapäivällä, jonka jälkeen ohjelma on vapaa. Päivän ajomatka noin 210 km.

5. matkapäivä, Karlovy Vary - Marienbad - Plzen

Aamiainen hotellissa. Jatkamme matkaa Marienbadiin, joka on toinen Böömin kuuluisista kylpyläkaupungeista. Teemme pienen kävelykierroksen ja näemme miten uusklassinen arkkitehtuuri hallitsee kaupunkikuvaa, ja sen helmenä voidaan pitää yli sata vuotta vanhaa pylväskäytävää. Seuraavaksi ajamme Plzenin kaupunkiin, joka on perustettu jo vuonna 1295, ja sen keskeinen sijainti neljän joen ympäröimänä on taannut sen menestyksen vuosisatojen ajan. Vierailemme 1800-luvulla perustetussa Pilsner Urquellin panimossa, jonka koko alue muistuttaa ajasta, jolloin panimot savupiippuineen kasvoivat kyliksi kaupunkien keskelle. Kierroksen aikana nautimme lounaan, tutustumme tehtaan historiaan ja oluen valmistukseen, sekä tietenkin myös maistamme tätä maailmankuulua olutta. Kävelykierroksella näemme Plzenin vanhankaupungin upeat barokki- ja renessanssiajan rakennukset, sekä yli sata metriä korkean Bartholomewin goottilaisen kirkon. Iltapäivällä majoittuminen hotelliin, jonka jälkeen ohjelma on vapaa. Päivän ajomatka noin 140 km.

6. matkapäivä, Plzen - Blatnan linna - Pisek - Helsinki

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Seuraava kohteemme on renessanssityylinen Blatnan linna, missä tutustumme sen historiaan, puistoon ja huoneisiin, jotka ovat kalustettu satoja vuosia vanhoilla huonekaluilla. Linna on peräisin 1200-luvulta ja se on ollut saman suvun omistuksessa vuosisatoja, lukuunottamatta kommunismin aikaa. Jatkamme matkaa Pisekin keskiaikaiseen kaupunkiin, joka oli aikanaan yksi Böömin mahtavimmista kaupungeista.. Kaupungin tunnetuin nähtävyys on goottilaistyylinen silta patsaineen, joka on Tsekin vanhin säilynyt kivisilta. Vanhankaupungin aukiota hallitsee barokkityylinen kaupungintalo ja kävelykierroksen aikana näemme myös Neitsyn Marian kirkon sekä vanhat linnanmuurit. Nautimme kaupungissa lounaan ja aikaa jää myös hieman omalle ohjelmalle. Iltapäivällä ajamme Prahan lentokentälle, mistä Finnairin iltalento Helsinkiin. Päivän ajomatka noin 200 km.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.