Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Tonavan kaunottaret

Wien ja Budapest

Wien ja Budapest

Lähtöpäivät:

11.9. ja 9.10.2022

Matkan kesto:

6 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 989€

Uutuus 2022

Wien ja Budapest

alk. 989 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Budapest

Budapest on yksi Euroopan suurista kulttuurikaupungeista eikä sitä suotta ylistetä Tonavan helmeksi. Kaupunkia koristavat lukuisat loistokkaasta historiasta kertovat rakennukset ja samalla se on moderni eurooppalainen suurkaupunki. Kauniiden kukkuloiden historiallinen Buda ja tunnelmaltaan eläväisempi Pest sijaitsevat Tonavan eri puolilla ja niitä yhdistävät sillat ovat osa kaunista kaupunkikuvaa. Linnavuori kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin ja siellä sijaitsee entinen kuninkaanlinna, Budan linna, joka koostuu museoista, kauniista kirkoista ja pienistä keskiaikaisista kujista. Linna on erityisen näyttävä iltavalaistuksessa. Sieltä löytyy myös Kalastajanlinnake, joka on rakennettu vanhan kaupunginmuurin päälle ja tunnettu näköalapaikka, josta on kaunis näköala Tonavan  rantaan ja Pestin puolelle. Kannattaa vierailla myös Gellért-kukkulalla, josta on upeat näkymät yli kaupungin. Kukkulalla sijaitsee myös kuuluisa Gellértin kylpylä.

 

Szentendre ja Tonavan mutka

Budapestista risteilemme Tonavaa pitkin pieneen ja viehättävään Szentendren historialliseen kaupunkiin, joka  hurmaa vanhoilla barokkitaloillaan, kirkontorneillaan ja pienillä putiikeillaan. Sitä kutsutaan myös taiteiden kaupungiksi, sillä monet nykytaiteilijatkin ovat asettuneet tähän inspiroivan ilmapiirin pikkukaupunkiin. Näemme myös Visegradin kukkulalta kuuluisan Tonavan mutkan, jota pidetään yhtenä Unkarin kauneimmista maisemista.

 

Wien

Suurten säveltäjien, wienervalssin ja suklaisen Sacherkakun Wien huokuu keisarillista loistoa, jota on vaikea uskoa todeksi. Historia näkyy kauniisti katukuvassa vehreinä bulevardeina, upeina puutarhoina ja palatseina. Musiikin suurista nimistä mm. Mozart, Beethoven ja Strauss ovat asuneet kaupungissa. Habsburgien suvun keisarilliset palatsit Belvedere, Hofburg ja Schönbrunn sekä Stephansdomin katedraali ovat maailmankuuluja nähtävyyksiä. Wienin viehätys johtuu suurelta osin myös sen elävistä perinteistä, jotka ovat osa asukkaiden elämää. Osa Euroopan vanhimmista museoista ja myöskin maailman vanhin toimiva eläintarha löytyy täältä. Kaupunki tunnetaan tietenkin myös perinteisitä kahviloistaan. Café Sacher on monen sacherkakun ystävien pyhiinvaelluspaikka, ja Café Centralia sanotaan Wienin kauneimmaksi kahvilaksi. Tunnettuja ostoskatuja ovat vanhassa kaupungissa sijaitsevat Kärtner Strasse, Graben sekä Kohmarkt ja kaupungin pisin ostoskatu Mariahilfer Strasse.

 

Schönbrunnin linna

Vierailemme 1700-luvulla valmistununeessa keisarinlinnassa, joka on Wienin tunnetuin nähtävyys, ja toimi Habsburgin suvun kesäpalatsina. Linnassa on huoneita yhteensä 1411, joista pääsemme tutustumaan noin kahteenkymmeneen. Mozart esiintyi täällä ensi kerran kuninkaallisille ja monet muistavat varmasti Sissi-elokuvat kulissinaan tämä upea linna.Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323 200

Kun haluat lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua, soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan!

Onko sinulla oma ryhmä - pieni tai iso - jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 200 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.


Hintaan sisältyy

  • lentomatkat Helsinki-Budapest ja Wien-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Kaupunkikierrokset Budapestissa ja Wienissä
  • Risteily Budapestista Szentendreen
  • Opastettu kierros Schönbrunnin linnassa
  • Suomenkielisen oppaan palvelut
  • Bussikuljetukset kohteessa matkaohjelman mukaan

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa.  Unkarissa ja Itävallassa kello on 1 h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.

Helsinki - Budapest 09:35 - 10:55

Wien - Helsinki 19:15 - 22:35

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone 200€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Budapest

Finnairin aamulento Helsingistä Budapestiin. Tutustumme kaupunkiin kiertoajelun aikana, jolloin näemme kaupungin tärkeimmät nähtävyydet, mm. Sankarten Aukion, Ketjusillan ja parlamenttitalon. Ajamme myös ylös Unescon maailmanperintölistalla olevalle Linnavuorelle, jossa sijaitsee mahtava Kuninkaanlinna, Matyas kirkko sekä satumainen Kalastajalinnake. Linnakkeelta saamme ihailla upeaa näkymää Tonavalle ja kaupunkiin, Majoittuminen hotelliin iltapäivällä, jonka jälkeen ohjelma on vapaa. Päivän ajomatka noin 40 km.

2. matkapäivä, Budapest-Szentendre

Aamiaisen jälkeen risteilemme Tonavaa pitkin noin puolitoista tuntia pieneen ja viehättävään Szentendren kaupunkiin. Se sai nykyisen muotonsa kun keskiaikaiset asuinalueet rakennettiin ympäröimään kirkkokukkulaa. Historiallinen kaupunki hurmaa vanhoilla barokkitaloillaan, kirkontorneillaan ja pienillä putiikeillaan. Sitä kutsutaan myös taiteiden kaupungiksi, sillä monet nykytaiteilijatkin ovat asettuneet tähän inspiroivan ilmapiirin pikkukaupunkiin. Seuraava kohteemme on Visegradin kukkula, mistä avautuvat huikeat näkymät kuuluisaan Tonavan mutkaan. Täällä kukkulat pakottavat itään siihen asti virranneen joen kääntämään virtauksensa etelää kohti. Paluu hotelliin iltapäivällä, jonka jälkeen ohjelma on vapaa. Päivän ajomatka noin 80 km.

3. matkapäivä, Budapest

Aamiainen hotellissa. Päivä vapaa omille tutkimusretkille. Yksi kaupungin suosituimmista käyntikohteista on Euroopan vanhin kauppahalli, joka suorastaan pursuaa ihmeteltävää ja ostettavaa. Kaupungin ostosmahdollisuudet ovat todella runsaat ja Vaci utca –kävelykadulta löytyvät tunnetuimmat muotiliikkeet. Hyviä ostoskatuja ovat myös Pieni ja Suuri Kaarikatu sekä niiden väliset pikkukadut. Päivää voi viettää myös vaikkapa Budapestin kuuluisissa kylpylöissä, joista vanhimmat periytyvät turkkilaisvallan ajalta viiden sadan vuoden takaa. Unkari tunnetaan hyvästä ruoasta ja viineistään ja kaupungin ravintolatarjonta onkin monipuolinen.

4. matkapäivä, Budapest-Wien

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Hyvästelemme Budapestin ja jatkamme matkaa Itävallan pääkaupunkiin Wieniin. Tutustumme kaupunkiin kiertoajelun aikana ja näemme bussista käsin monet kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä mm. uusgoottilaisen raatihuoneen, Itävallan kansallisteatterin, antiikin Kreikan ja uusklassiseen tyyliin tehdyn parlamenttitalon, saksankielisen maailman suurimman ja vanhimman yliopiston, maailmankuulun Wienin sinfoniaorkesterin kotisalin, josta uuden vuoden konsertit lähetetään sekä oopperatalon, joka vihittiin käyttöön Mozartin oopperalla Don Giovanni. Kiertoajelun jälkeen majoittuminen hotelliin, jonka jälkeen päivän ohjelma on vapaa. Päivän ajomatka noin 270 km

5. matkapäivä, Wien-Schönbrunnin linna

Aamiaisen jälkeen vierailemme Schönbrunnin linnassa. Tämä 1700-luvulla valmistunut keisarinlinna on Wienin ja maailman tunnetuin nähtävyys, ja toimi Habsburgin suvun kesäpalatsina. Linnassa on huoneita yhteensä 1411, joista pääsemme tutustumaan noin kahteenkymmeneen. Mozart esiintyi täällä ensi kerran kuninkaallisille ja monet muistavat varmasti Sissi-elokuvat kulissinaan tämä linna. Paluu hotelliin päivällä, jonka jälkeen ohjelma on vapaa. Monet Wienin upeista nähtävyyksistä sijaitsevat Ringstrassen eli kehätien sisään jäävässä vanhassa kaupungissa, joka on myös vilkas ostos- ja illanviettopaikka. Wienin museokokoelma, palatsit ja taidegalleriat hakevat vertaistaan koko maailmassa ja niissä on mahdollista tutusta varsinkin kaupungin suuruuden aikoihin. Päivän ajomatka noin 15 km.

6. matkapäivä, Wien-Helsinki

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Päivällä vielä hyvin aikaa vaikkapa tuliaisostoksille. Tunnettuja ostoskatuja ovat vanhassa kaupungissa sijaitsevat Kärtner Strasse, Graben sekä Kohmarkt. Kaupungin pisin ostoskatu Mariahilfer Strasse alkaa   vanhan kaupungin laidalta. Persoonallisimmat putiikit löytyvät nuorekkaasta ja värikkäästä Neubaun kaupunginosasta. Kuljetus iltapäivällä lentokentälle, mistä Finnairin iltalento Wienistä Helsinkiin.


Lähdöillä 24.4. ja 15.5. Wienin hotelli on Mercure Grand Hotel Biedermeier

Lähdöillä 3.7., 24.7., 11.9. ja 9.10. Wienin hotelli on Austria Trend Hotel Ananas

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.