Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Pieni suuri Ahvenanmaa

Tekemistä ja tapahtumia Maarianhaminassa

Tekemistä ja tapahtumia Maarianhaminassa

Maarianhamina on vilkas, runsaan 11 500 asukkaan pikkukaupunki. Kaupungin keskusta tarjoaa pienellä alalla laajan valikoiman kauppoja ja muita palveluja. Täällä ostospaikat, ravintolat, kulttuuri ja elämykset ovat lähellä. Maarianhamina sijaitsee kapealla niemellä kahden merenlahden sekä niiden satamien, itäsataman ja länsisataman, välissä.  Maarianhaminan palvelut ja ostostarjonta ovat yllättävän laajat verrattuna kaupungin kokoon ja asukaslukuun. Kaupungista löytyy runsaasti ravintoloita, hotelleja, baareja, museoita ja kauppoja.


Ahvenanmaalle ja Maarianhaminaan pääset Matkapoikien matkassa Risteily ja hotellimatkalle Maarianhaminaan, Kaupunkilomalle Maarianhaminaan, Ahvenanmaan risteilylle Helsingistä sekä Jouluisille risteilyille Victorialla.AJANKOHTAISTA


Joulunaika Ahvenanmaalla

Joulunvietto alkaa Maarianhaminassa jo 20.-22.11.2020, jolloin vietetään mm. joulukadun avajaisia.


28.11. Jan Karlsgårdenin pikkujoulumarkkinat

Perinteiset pikkujoulumarkkinat Jan Karlsgårdenin ulkoilmamuseotilalla Sundissa. Myynnissä jouherkkuja ja paikallisia käsitöitä, joulukoristeita, sekä ruokaa, juomaa ja makeita herkkuja. Myös Joulupukki on ottamassa vastaan pikkulapsia ja heidän joululahjakirjeitään. Glögitarjoilu Kastelholman linnassa klo 10:30-15:30.


Alueelle on linja-autokuljetus Williams Bussilla Maarianhaminan linja-autoasemalta, Bussplanilta:

klo 9:30, 10:30 & 12:00

Paluu Jan Karlsgårdenista Maarianhaminaan:

klo 11:30 & 14:30


5.-6.12. Maarianhaminan joulumarkkinat

Perinteiset Maarianhaminan joulumarkkinat pidetään 5.-6.12.2020 klo 10-16 Torggatanilla. Paikalla on useita kymmeniä myyjiä, jotka myyvät mm. kransseja, joulukoristeita, käsitöitä, koruja ja paljon muuta mukavaa tuliaisiksi ja pukinkonttiin.


12.-13.12. Merikorttelin joulumarkkinat

Merikorttelien laatukäsitöiden joulumarkkinoilta 12.-13.12. teet niin ikään uniikkeja löytöjä! Nauti Maarianhaminan aidosta joulutunnelmasta ja vietä hetki joulukahvittelun äärellä!Varaa matka Ahvenanmaalle

Ahvenanmaan risteily Viking Gabriellalla 27.11. tai 4.12.2020 >>

Jouluinen risteily Maarianhaminaan Victorialla 4.12. >>
Jouluristeily Maarianhaminaan Victorialla 24.12. >>
Kaupunkiloma Maarianhaminaan >>
Risteily-hotellimatka Maarianhaminaan >>


KATSO KAIKKI JOULUMATKAT 2020 >>
MAARIANHAMINAN PARHAAT NÄHTÄVYYDET


KASTELHOLMAN LINNA

Sundissa sijaitseva Kastelholman linna on ollut osa Ahvenanmaan kulttuurimaisemaa jo 1300-luvulta lähtien. Suurin rakennustyö tehtiin 1300-luvun lopulla, ja aikanaan Kastelholma oli koko Ahvenanmaan hallintokeskus. Linnassa ovat viihtyneet monet historian merkkihahmoista kuten Kustaa Vaasa!

www


AHVENANMAAN KULTTUURIHISTORIALLINEN MUSEO

Museossa voi tutustua Ahvenanmaan ensimmäisiin asukkaisiin 7 500 vuoden takaa sekä saarten historiaan aina nykypäivään asti.
www


LILLA HOLMEN

Lilla Holmen Maarianhaminan keskustan tuntumassa on lasten oma saari, jossa voi uida, leikkiä rantahiekalla, kiipeillä merirosvolaivassa tai tutustua lintutalon asukkaisiin.
www


SMART PARK

Kiehtovia elämyksiä ja leikkejä Smart Parkissa, Eckerössä. Smart Park tarjoaa kiehtovia elämyksiä koko perheelle. Kuten nimikin sen kertoo, Smart Parkissa tiedot ja taidot karttuvat leikin ja puuhastelun lomassa.

​Smartpark on perhepuisto, jonka pääajatuksena on leikkimällä oppiminen. Tarkoituksena on, että oppiminen on aina osana leikkiä ja toimintaa. Pyrimme jatkuvasti yhdistämään hauskuuden, oppimisen ja turvallisuuden aktiviteetteihimme. Puistossa yhdistyy vanha ja uusi, minkä kautta muodostuu jännittävä ja hauska seikkailu koko perheelle!
www


AHVENANMAAN MERENKULKUMUSEO

Ahvenanmaan merenkulkumuseolla on vaikuttava kokoelma pienoismalleja, joista suurin osa purjealuksista. Osa ovat merimiehien tekemiä harrastustöitä laivalla, ja osa ammattitaitoisien pienoismallirakentajien tekemiä.
www


KYLPYLÄ MARIEBAD

Maarianhaminassa pääsee myös polskimaan! Kylpylä Mariebad issa on mahdollista uida altaassa tai ulkona merivedessä. Tarjolla on myös 55 metriä pitkä vesiliukumäki, joka tarjoaa varmasti mukavan vauhdin ennen kun pulahdat altaaseen. Kylpylästä löytyy myös rentoutumisosasto jossa voit oleilla porealtaissa, saunoa ja ihailla kylpylän vesiputousta. Kylpylässä on ravintola, kahvila ja terassi jossa on anniskeluoikeudet.
www


PURJEHDUSALUS POMMERN

Pommern on ainut nelimastoinen rahtipurjealus maailmassa joka on säilynyt alkuperäisessä kunnossa. Se on tyypillinen rahtialus, joka rakennettiin Skotlannissa 1903 ja jonka ahvenanmaalainen laivanvarustaja Gustaf Erikson osti 1923. Pommern on kuljettanut puutavaraa Skandinaviasta, salpietaria Chilestä ja vehnää Australiasta. Viimeisen rahtipurjehduksensa Pommern teki 1939 ja vuodesta 1952 se on ollut museoaluksena. Uudistunut Pommern aukeaa vieraille 1.5.2019!
www


BOMARSUNDIN LINNOITUS

Ahvenanmaan kautta aikojen suurin sotilaallinen rakennus, joka kukosti aina Krimin sotaan asti. Leiki raunioilla ja tähystele merelle vartiotornien raunioilta: Notvikstornet, Brännklintstornet, Djävulsberget. Löydätkö myös kaikki kanuunat?
www


AHVENANMAAN PALOKUNTAMUSEO

Hammarlandissa on sammutusvälineistöä ja 20 ihka-aitoa punaista paloautoa, joiden rattiin saa jopa istua. Elämys perheen pienille ja isoille, jotka ovat joskus haaveilleet palomiehen ammatista.
www

MAARIANHAMINAN MERIKORTTELI

Maarianhaminan Merikortteli sijaitsee Slemmernin rannalla, aivan Itäsataman pohjoispuolella. Kortteli on kappale elävää merillistä historiaa. Siellä voi tutustua veneenveistoon, raudantaontaan ja muihin perinteisiin käsityötaitoihin sekä museoihin. Alueella kulkiessa voit tutustua myös perinteiseen ahvenanmaalaiseen venerantaan venevajoineen ja ranta-aittoineen. 
www


BROBACKA KAFÉ

Kahvila tarjoilee kotitekoisia makeita ja suolaisia herkkuja, mm. vastaleivottuja pullia ja ahvenanmaan pannukakkua.
www
VARAA MATKA MAARIANHAMINAAN >>

 


Tiedot ja osa kuvista: Visit Åland