Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Pieni suuri Ahvenanmaa

Tekemistä ja tapahtumia Maarianhaminassa

Tekemistä ja tapahtumia Maarianhaminassa

 Maarianhamina on vilkas, runsaan 11 500 asukkaan pikkukaupunki. Kaupungin keskusta tarjoaa pienellä alalla laajan valikoiman kauppoja ja muita palveluja. Täällä ostospaikat, ravintolat, kulttuuri ja elämykset ovat lähellä. Maarianhamina sijaitsee kapealla niemellä kahden merenlahden sekä niiden satamien, itäsataman ja länsisataman, välissä.  Maarianhaminan palvelut ja ostostarjonta ovat yllättävän laajat verrattuna kaupungin kokoon ja asukaslukuun. Kaupungista löytyy runsaasti ravintoloita, hotelleja, baareja, museoita ja kauppoja.


Ahvenanmaalle voit lähteä Matkapoikien matkassa seuravilla matkoilla:

Risteily-hotellimatkalle Maarianhaminaan


Kaupunkilomalle Maarianhaminaan100-vuotisjuhlat 9.–12.6.2022

Ahvenanmaalla vietetään kesäkuussa itsehallinnon 100-vuotisjuhlaa, ja juhlavuoden viettoon osallistuu koko Ahvenanmaa. Ohjelmassa on paljon kiinnostavia kulttuuritapahtumia, musiikkia, kirjallisuutta, luentoja, seminaareja, illallisia ja juhlahumua - jokaiseen makuun ja kaikenikäisille. Nelipäiväiset 100-vuotisjuhlat pidetään 9.-12.6.2022. 


To  9.6.
virallinen juhlaohjelma sisältä, musiikkia, teatteria, toimintaa lapsille ja viihdettä. Tarjolla on myös vastikään vuosisadan ahvenanmaalaiseksi ruokalajiksi valittua Ahvenanmaan pannukakkua! Tule koko perheen kanssa torille juhlistamaan kanssamme Ahvenanmaan itsehallintopäivää.


Pe 9.6.
Avointen ovien päivä mm. Smart Parkin teema ja huvipuistossa.  Maarianhaminassa on viikonloppuna kaksi näyttämöä, toinen Pommern-laiturilla ja toinen Miramar-puistossa. Nauti musiikista ja viihteestä sekä hyvästä ruoasta. Ooppera Paholaisen tanssi esitetään Alandicassa.


La 11.6.
Lauantaina voit osallistua erilaisiin aktiviteetteihin. Valittavana on paraateja, monikulttuurinen muotinäytös, näyttelyjä, Sloydfest-käsityöfestivaali, taide- ja käsityömarkkinat sekä aktiviteetteja Merikorttelissa, toimintaa lapsille, musiikkia ja ruokatarjontaa. Miramar-puistoon rakennetaan lasten alue, jossa on suuri esterata ja pienimmille paljon muuta hauskaa toimintaa.


Su 12.6.

Sunnuntaina taiteilijat, taidekäsityöläiset ja muotoilijat avaavat ateljeensa ja työpajansa kävijöille tapahtumassa nimeltä Ahvenanmaa 100 luova kierros! Juhlajumalanpalvelus kaikissa Ahvenanmaan kirkoissa.


Katso tarkka ohjelma Visit Ålandin sivuilta >>
Ajankohtaisia tapahtumia AhvenanmaallaRockoff Festival 2022 22.-30.7.2022

Ahvenanmaan kesän kuumin pop- ja rockfestivaali Maarianhaminan torilla 22.-30.7. Esiintyjinä esim. 26.7. Tomas Ledis, 30.7. Darude.
Lue lisää >>


 


Åland Sea Jazz 5.-6.8.2022

Suomen ykkös jazzlaulajiin kuuluva Aili Ikonen, jonka kuusihenkinen yhtye tekee kunniaa jazzhistorian suurimmalle laulajatähdelle, Ella Fitzgeraldille.
Lue lisää >>


 


Veneretki: Sälskär, Hammarland 

Opastettu veneretki m/s Silvanalla Sälskärin majakkasaarelle, joka sijaitsee Hammarlandin luoteissaaristossa. Ajalla 29.6.-24.8.

Lue lisää >>
* * *MAARIANHAMINAN PARHAAT NÄHTÄVYYDETKASTELHOLMAN LINNA

Sundissa sijaitseva Kastelholman linna on ollut osa Ahvenanmaan kulttuurimaisemaa jo 1300-luvulta lähtien. Suurin rakennustyö tehtiin 1300-luvun lopulla, ja aikanaan Kastelholma oli koko Ahvenanmaan hallintokeskus. Linnassa ovat viihtyneet monet historian merkkihahmoista kuten Kustaa Vaasa!

www


AHVENANMAAN KULTTUURIHISTORIALLINEN MUSEO

Museossa voi tutustua Ahvenanmaan ensimmäisiin asukkaisiin 7 500 vuoden takaa sekä saarten historiaan aina nykypäivään asti.
www


LILLA HOLMEN

Lilla Holmen Maarianhaminan keskustan tuntumassa on lasten oma saari, jossa voi uida, leikkiä rantahiekalla, kiipeillä merirosvolaivassa tai tutustua lintutalon asukkaisiin.
www


SMART PARK

Kiehtovia elämyksiä ja leikkejä Smart Parkissa, Eckerössä. Smart Park tarjoaa kiehtovia elämyksiä koko perheelle. Kuten nimikin sen kertoo, Smart Parkissa tiedot ja taidot karttuvat leikin ja puuhastelun lomassa.

​Smartpark on perhepuisto, jonka pääajatuksena on leikkimällä oppiminen. Tarkoituksena on, että oppiminen on aina osana leikkiä ja toimintaa. Pyrimme jatkuvasti yhdistämään hauskuuden, oppimisen ja turvallisuuden aktiviteetteihimme. Puistossa yhdistyy vanha ja uusi, minkä kautta muodostuu jännittävä ja hauska seikkailu koko perheelle!
www


AHVENANMAAN MERENKULKUMUSEO

Ahvenanmaan merenkulkumuseolla on vaikuttava kokoelma pienoismalleja, joista suurin osa purjealuksista. Osa ovat merimiehien tekemiä harrastustöitä laivalla, ja osa ammattitaitoisien pienoismallirakentajien tekemiä.
www


KYLPYLÄ MARIEBAD

Maarianhaminassa pääsee myös polskimaan! Kylpylä Mariebad issa on mahdollista uida altaassa tai ulkona merivedessä. Tarjolla on myös 55 metriä pitkä vesiliukumäki, joka tarjoaa varmasti mukavan vauhdin ennen kun pulahdat altaaseen. Kylpylästä löytyy myös rentoutumisosasto jossa voit oleilla porealtaissa, saunoa ja ihailla kylpylän vesiputousta. Kylpylässä on ravintola, kahvila ja terassi jossa on anniskeluoikeudet.
www


PURJEHDUSALUS POMMERN

Pommern on ainut nelimastoinen rahtipurjealus maailmassa joka on säilynyt alkuperäisessä kunnossa. Se on tyypillinen rahtialus, joka rakennettiin Skotlannissa 1903 ja jonka ahvenanmaalainen laivanvarustaja Gustaf Erikson osti 1923. Pommern on kuljettanut puutavaraa Skandinaviasta, salpietaria Chilestä ja vehnää Australiasta. Viimeisen rahtipurjehduksensa Pommern teki 1939 ja vuodesta 1952 se on ollut museoaluksena. Uudistunut Pommern aukeaa vieraille 1.5.2019!
www


BOMARSUNDIN LINNOITUS

Ahvenanmaan kautta aikojen suurin sotilaallinen rakennus, joka kukosti aina Krimin sotaan asti. Leiki raunioilla ja tähystele merelle vartiotornien raunioilta: Notvikstornet, Brännklintstornet, Djävulsberget. Löydätkö myös kaikki kanuunat?
www


AHVENANMAAN PALOKUNTAMUSEO

Hammarlandissa on sammutusvälineistöä ja 20 ihka-aitoa punaista paloautoa, joiden rattiin saa jopa istua. Elämys perheen pienille ja isoille, jotka ovat joskus haaveilleet palomiehen ammatista.
www

MAARIANHAMINAN MERIKORTTELI

Maarianhaminan Merikortteli sijaitsee Slemmernin rannalla, aivan Itäsataman pohjoispuolella. Kortteli on kappale elävää merillistä historiaa. Siellä voi tutustua veneenveistoon, raudantaontaan ja muihin perinteisiin käsityötaitoihin sekä museoihin. Alueella kulkiessa voit tutustua myös perinteiseen ahvenanmaalaiseen venerantaan venevajoineen ja ranta-aittoineen. 
www


BROBACKA KAFÉ

Kahvila tarjoilee kotitekoisia makeita ja suolaisia herkkuja, mm. vastaleivottuja pullia ja ahvenanmaan pannukakkua.
www
VARAA MATKA MAARIANHAMINAAN >>

 


Tiedot ja osa kuvista: Visit Åland


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323 200

Kun haluat lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua, soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan!

Onko sinulla oma ryhmä - pieni tai iso - jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 200 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.