Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Pieni suuri Ahvenanmaa

Tekemistä ja tapahtumia Maarianhaminassa

Tekemistä ja tapahtumia Maarianhaminassa

Maarianhamina on vilkas, runsaan 11 500 asukkaan pikkukaupunki. Kaupungin keskusta tarjoaa pienellä alalla laajan valikoiman kauppoja ja muita palveluja. Täällä ostospaikat, ravintolat, kulttuuri ja elämykset ovat lähellä. Maarianhamina sijaitsee kapealla niemellä kahden merenlahden sekä niiden satamien, itäsataman ja länsisataman, välissä.  Maarianhaminan palvelut ja ostostarjonta ovat yllättävän laajat verrattuna kaupungin kokoon ja asukaslukuun. Kaupungista löytyy runsaasti ravintoloita, hotelleja, baareja, museoita ja kauppoja.


Ahvenanmaalle voit lähteä Matkapoikien matkassa seuraavilla matkoilla:


Kaupunkiloma Maarianhaminaan 2 yötä Viking Line

Risteily-hotellimatka Ahvenanmaalle Baltic Princessillä

Maarianhamina hotellimatka omalla autolla, Finnlines

Sadonkorjuuristeily Ahvenanmaalle Viking Gabriellalla


Picnic -risteily Naantalista Ahvenanmaalle Finnlinesilla


Myrskyluodon Maija elokuva ja näyttely

Ahvenanmaa on keskeisessä osassa elokuvassa, joka ei jätä ketään yleisössä kylmäksi. Myrskyluodon Maija on kuvitteellinen henkilö, mutta useimmat kertomuksen tapahtumista on poimittu tosielämästä. Maijan tarinan uusi filmatisointi on yksi koko 2020-luvun suurimmista elokuvatuotannoista Suomessa, ja suurin ruotsinkielinen elokuvaprojekti Suomessa kautta aikojen. Elokuvan on käsikirjoittanut ja ohjannut Tiina Lymi ja sen on tuottanut Solar Films Inc Oy.

Uusi pitkä elokuva Myrskyluodon Maija sai ensi-iltansa sekä Suomessa että Ruotsissa kevään aikana. Myrskyluodon Maija on tähän mennessä suurin ruotsinkielinen elokuvatuotanto Suomessa, ja elokuvanauhoitukset on tehty Ahvenanmaalla vuosina 2022 ja 2023.

 "Myrksyluodon Maijan jalanjäljissä" kuvaukset esitetään elokuvapätkillä "kulissien takana", valokuvilla, vaatteilla ja rekvisiitillä jne.  Näyttely on esillä 11.4.-1.9.2024

Ahvenanmaan kulttuurihistoriallinen museo

Sadonkorjuujuhlat eli sköderfesten - tulossa taas syksyllä 2024

Lämpimästi tervetuloa Ahvenanmaan Sadonkorjuujuhlille syyskuun toiseksi viimeisenä viikonloppuna! Tapahtuma tarjoaa unohtumattomia maalaiselämyksiä kaikenikäisille vauvasta vaariin. Kiertele maaseudulla, maistele kausituotteista valmistettua lähiruokaa ja ota selvää mitä paikallisilla käsityöläisillä, ruoantuottajilla, kokeilla ja pienyrittäjillä on tarjota parhaaseen sadonkorjuuaikaan.

Vastaleivotun leivän tuoksu, syksyn satoherkkujen värikirjo, neulottuja ja huovutettuja käsitöitä, sen seitsemän sorttia erilaisia hilloja, marmeladeja ja säilykkeitä, laitumella iloisesti hirnahteleva hevonen ja taustalta kantautuva traktorin hyrinä. 

Sadonkorjuujuhlat tarjoavat myös erityistä lämpöä ja yhteisöllisyyttä. Täällä kohtaavat ruoantuottajat ja kuluttajat, kaupunkilaiset ja maalaiset, mannerlaiset ja saaristolaiset, nuoret ja varttuneet, eläimet ja ihmiset. Juuri sadonkorjuujuhlien lämpöisen tunnelman ansiosta monet osallistuvat tapahtumaan vuodesta toiseen – vierailevat avoimilla maatiloilla ja ihastelevat maaseudun elämää.

Ahvenanmaan sadonkorjuujuhlat, mukaan lukien touko- ja joulukuussa järjestettävät sisartapahtumat Ahvenanmaa vihannoi ja Ahvenanmaa kimmeltää, on ahvenanmaalaisen ruokakulttuurin sykkivä sydän ja moottori. Yhdessä nämä kolme tapahtumaa vahvistavat Ahvenanmaata gastronomisena alueena ja niiden tavoitteena on tarjota vieraille Suomen paras ruokatapahtuma.

Lue lisää >>

AKTIVITEETTEJA


Frisbeegolfaa

Ahvenanmaalla on panostettu frisbeegolfiin ja tavoitteena on rakentaa oma frisbeegolfrata jokaiseen Ahvenanmaan 16 kuntaan. Valmiita ratoja on tällä hetkellä 11 ja saarimaakunnan ratatiehys on siten Suomen, ehkä jopa maailman, suurin. Haasta itsesi ja ystäväsi uusilla radoilla, jotka sijaitsevat vaihtelevissa saaristomaisemissa eri puolilla Ahvenanmaata. Ota mukaan omat kiekot, lainaa kiekkosetti Ahvenanmaan matkailuneuvonnasta tai osta uusi setti Ahvenanmaan urheilukaupoista. Radat ovat avoinna vuodenajasta ja päivästä riippumatta, joten pelata voi milloin tahansa ja vieläpä ilmaiseksi.

Lue lisää >>


Pyöräile

Ahvenanmaan punaisia teitä pitkin ajellessa ehdit nauttia saaren kauniista luonnosta. Keväällä tienvarsia koristavat valkovuokkoniityt ja valkoisina kukkivat omenapuutarhat, kesällä ojanpenkereet täyttyvät liilanvärisistä metsäkurjenpolvista ja pirteistä päivänkakkaroista, ja syksyllä voit nauttia lehtipuiden kelta-puna-oranssina hehkuvasta loistosta. Nostiko pyöräily hien pintaan? Virkistäydy pulahtamalla mereen! 

Lue lisää >>


Vaella luontopoluilla

Ahvenanmaa tarjoaa yhteensä  yli 30 pidempää vaellusreittiä ja luontopolkua. Vaellusreittien pituus on 10–60 km ja luontopolkujen 1–8 km. Pyhän Olavin merireitti kulkee myös Ahvenanmaan kautta, ja se on maailman ensimmäinen pyhiinvaellusreitti, joka kulkee saaristomaisemassa. Valitse mukavat vaelluskengät, täytä vesipullo ja lähde matkaan.

Lue lisää >>


Melonta

Kajakilla meloen voit kokea saariston aivan uudella tavalla. Kajakilla voi liukua äänettä matalissa merenlahdissa tai avomerellä, päästä lähelle vesilintuja ja rantautua paikkoihin, joihin veneellä ei välttämättä pääsisi. Taitavat oppaat suunnittelevat reitin melojien perustietojen ja melontakokemusten mukaisesti, ja Ahvenanmaalla järjestään myös melontakursseja. Erilaisten kajakkien ja kanoottien lisäksi voit kokeilla melontaa SUP-laudalla.

Lue lisää >>


Golfaa

Ahvenanmaata kehitetään golfkohteena jatkuvasti.  Ålands Golfklubb: 18-reikäinen Slottsbanan-kenttä täysin kunnostettuna. Se on moderni ja korkeatasoinen kenttä, joka tarjoaa jännittäviä pelikokemuksia kulttuurihistoriallisesti merkittävällä alueella.  Ahvenanmaan länsiosassa sijaitsevassa Eckerö Golfissa on yhden kentän lisäksi harjoittelualue lähipelin hiomiseen. Luonnonkaunis 18-reikäinen kenttä sopii kaikentasoisille pelaajille, ja kulkee niin avoimessa peltomaisemassa kuin männikköisessä metsämaastossa.

Lue lisää >>* * *MAARIANHAMINAN PARHAAT NÄHTÄVYYDETKASTELHOLMAN LINNA

Sundissa sijaitseva Kastelholman linna on ollut osa Ahvenanmaan kulttuurimaisemaa jo 1300-luvulta lähtien. Suurin rakennustyö tehtiin 1300-luvun lopulla, ja aikanaan Kastelholma oli koko Ahvenanmaan hallintokeskus. Linnassa ovat viihtyneet monet historian merkkihahmoista kuten Kustaa Vaasa!

www


AHVENANMAAN KULTTUURIHISTORIALLINEN MUSEO

Museossa voi tutustua Ahvenanmaan ensimmäisiin asukkaisiin 7 500 vuoden takaa sekä saarten historiaan aina nykypäivään asti.
www


LILLA HOLMEN

Lilla Holmen Maarianhaminan keskustan tuntumassa on lasten oma saari, jossa voi uida, leikkiä rantahiekalla, kiipeillä merirosvolaivassa tai tutustua lintutalon asukkaisiin.
www


SMART PARK

Kiehtovia elämyksiä ja leikkejä Smart Parkissa, Eckerössä. Smart Park tarjoaa kiehtovia elämyksiä koko perheelle. Kuten nimikin sen kertoo, Smart Parkissa tiedot ja taidot karttuvat leikin ja puuhastelun lomassa.

​Smartpark on perhepuisto, jonka pääajatuksena on leikkimällä oppiminen. Tarkoituksena on, että oppiminen on aina osana leikkiä ja toimintaa. Pyrimme jatkuvasti yhdistämään hauskuuden, oppimisen ja turvallisuuden aktiviteetteihimme. Puistossa yhdistyy vanha ja uusi, minkä kautta muodostuu jännittävä ja hauska seikkailu koko perheelle!
www


AHVENANMAAN MERENKULKUMUSEO

Ahvenanmaan merenkulkumuseolla on vaikuttava kokoelma pienoismalleja, joista suurin osa purjealuksista. Osa ovat merimiehien tekemiä harrastustöitä laivalla, ja osa ammattitaitoisien pienoismallirakentajien tekemiä.
www


LASTEN MERENKULKUMUSEO

Ahvenanmaan merenkulkumuseolla koko perhe voi leikkiä seitsemällä merellä. Solmia solmuja, ahdata lastia sekä ottaa komennon omasta laivastaan. Yhdessä lapset ja aikuiset voivat myös etsiä laivarotta Rubyn omia pienoisnäyttelyitä, ovelasti piilotettuina herttaisiin pieniin rotankoloihin ympäri koko museota.
www

KYLPYLÄ MARIEBAD

Maarianhaminassa pääsee myös polskimaan! Kylpylä Mariebad issa on mahdollista uida altaassa tai ulkona merivedessä. Tarjolla on myös 55 metriä pitkä vesiliukumäki, joka tarjoaa varmasti mukavan vauhdin ennen kun pulahdat altaaseen. Kylpylästä löytyy myös rentoutumisosasto jossa voit oleilla porealtaissa, saunoa ja ihailla kylpylän vesiputousta. Kylpylässä on ravintola, kahvila ja terassi jossa on anniskeluoikeudet.
www


PURJEHDUSALUS POMMERN

Pommern on ainut nelimastoinen rahtipurjealus maailmassa joka on säilynyt alkuperäisessä kunnossa. Se on tyypillinen rahtialus, joka rakennettiin Skotlannissa 1903 ja jonka ahvenanmaalainen laivanvarustaja Gustaf Erikson osti 1923. Pommern on kuljettanut puutavaraa Skandinaviasta, salpietaria Chilestä ja vehnää Australiasta. Viimeisen rahtipurjehduksensa Pommern teki 1939 ja vuodesta 1952 se on ollut museoaluksena. 
www


BOMARSUNDIN LINNOITUS

Ahvenanmaan kautta aikojen suurin sotilaallinen rakennus, joka kukosti aina Krimin sotaan asti. Leiki raunioilla ja tähystele merelle vartiotornien raunioilta: Notvikstornet, Brännklintstornet, Djävulsberget. Löydätkö myös kaikki kanuunat?
www


AHVENANMAAN PALOKUNTAMUSEO

Hammarlandissa on sammutusvälineistöä ja 20 ihka-aitoa punaista paloautoa, joiden rattiin saa jopa istua. Elämys perheen pienille ja isoille, jotka ovat joskus haaveilleet palomiehen ammatista.
www

MAARIANHAMINAN MERIKORTTELI

Maarianhaminan Merikortteli sijaitsee Slemmernin rannalla, aivan Itäsataman pohjoispuolella. Kortteli on kappale elävää merillistä historiaa. Siellä voi tutustua veneenveistoon, raudantaontaan ja muihin perinteisiin käsityötaitoihin sekä museoihin. Alueella kulkiessa voit tutustua myös perinteiseen ahvenanmaalaiseen venerantaan venevajoineen ja ranta-aittoineen. 
www


BROBACKA KAFÉ

Kahvila tarjoilee kotitekoisia makeita ja suolaisia herkkuja, mm. vastaleivottuja pullia ja ahvenanmaan pannukakkua.
www
VARAA MATKA MAARIANHAMINAAN >>

 


Tiedot ja osa kuvista: Visit Åland


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323 200

Kun haluat lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua, soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan!

Onko sinulla oma ryhmä - pieni tai iso - jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 440 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.
Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt