Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.

Hiljaiset perivät maan -ooppera Ilmajoella

Hiljaiset perivät maan Ilmajoen Musiikkijuhlilla

Lähtöpäivät:

La 11.6.2022

Matkan kesto:

Päivämatka

Hinta:

Hinta alkaen 179€

Hiljaiset perivät maan -ooppera

alk. 179 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Päiväretki Ilmajoen Musiikkijuhlille

Hiljaiset perivät maan -ooppera on vavahduttava kertomus rakkaudesta aikana, jolloin mustat autot herättivät pelkoa lakeudella, oikeus otettiin omiin käsiin ja lapuanliike repi erilleen pohjalaisen kyläyhteisön. Tarinan keskiössä ovat Olavin ja Reginan, työläisen ja porvaristytön rakkaustarina sekä aatteen rikkoma Turakan perhe. Rooleissa esiintyvät mm. baritoni Ville Rusanen, sopraano Saara Kiiveri, mezzosopraano Essi Luttinen, sopraano Mari Palo ja baritoni Jaakko Kortekangas. Vihtori Kosolan puheroolissa on näyttelijä Taneli Mäkelä.

Hiljaiset perivät maan

Hiljaiset perivät maan on Ilmajoen Musiikkijuhlien 13. tilausteos ja se juhlistaa 45-vuotiasta festivaalia. Parkkinen on aiemmin ohjannut Ilmajoen Musiikkijuhlien menestysoopperat Taipaleenjoki ja Mannerheim, joita molempia esitettiin kolmena kesänä suuren suosionsa ansiosta. Oopperan nimi viittaa Vuorisaarnan kohtaan, jossa Jeesus valmistaa seuraajiaan vainojen aikaan. Teos jatkaa Suomen historian kipukohtien käsittelyä, kuten Parkkisen Tampereen oopperalle kirjoittama ja ohjaama sisällissodan vuosiin sijoittuva Veljeni vartija. - Elämme äänekästä aikaa. On vihapuhetta, kiihottamista kansanryhmää vastaan ja mielensäpahoittamista. Monet pitävät meteliä itsestään. Silti maata pyörittävät hiljaiset, nöyrät miehet ja naiset. Enemmistö. Ooppera puoltaa väkivallatonta vastarintaa, jota edustaa päähenkilö Olavi Miekka, Tuomas Parkkinen kertoo. Kesällä 2020 Kyrönjoen rannalla nähdään niin muilutuksia, työväen iltamia, koskettavia kohtaamisia kuin talonpoikaismarssin mittasuhteet saavuttavia joukkokohtauksia. Teoksessa mukana ovat Ilmajoen Musiikkijuhlien oopperakuoro sekä oopperan lapsi- ja nuorisokuoro. Vaasan kaupunginorkesteria johtaa Jukka Linkola.


Yhteistyössä Tampereen Seudun Osuuspankin kanssa

Tämä matka tehdään yhteistyössä Tampereen Seudun Osuuspankin kanssa. Mukana matkalla on Osuuspankin kerhoisäntä Markku Eklöf. Huom! Olet lämpimästi tervetullut matkalle mukaan vaikka et olisi OP Elohopeakerhon jäsen!

OP Elohopeakerhon jäsenyydellä 10€ alennus

Tiesithän, että OP Tampereen Seudun Elohopeakerhon jäsenenä, saat tästä matkasta 10€:n alennuksen. Alennus huomioidaan matkan loppuhinnasta, kun valitset varaamopolun vaiheessa 4 ’Palvelut’ kohdan ”Olen Tampereen Seudun Osuuspankin omistaja-asiakas”. Hyödynnä etusi ja nauti elämyksistä edullisemmin!


Katso kaikki OP Elohopeakerho Tampereen matkat >>Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323 200

Kun haluat lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua, soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma ryhmä, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 200 (ma-pe 9-16) tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.

 


Lataa Hiljaiset perivät maan ryhmäesitePYYDÄ RYHMÄTARJOUS >


JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >


KATSO KAIKKI KOTIMAAN MATKAT >

Hintaan sisältyy

  • Bussikuljetukset matkaohjelman mukaisilta paikkakunnilta
  • Buffetlounas
  • Oopperalippu
  • Väliajan tarjoilut

Matkaohjelma

1. matkapäivä

Bussiaikataulu:

klo 07.30 Nokia, Pirkkalaistien pikavuoropysäkki

klo 07.45 Pirkkala/K-market Pirkanpojan pysäkki

klo 08.15 Vanha Kirkko

klo 08.35 TSOP/Ylöjärven konttori

klo 09.00 TSOP/Hämeenkyrön konttori


Lähdemme aamusta matkaan kohti Jalasjärveä. Pysähdymme matkalla syömään buffetlounaan Pihlajan Kevarilla. Matka jatkuu kohti Ilmajokea, jossa alkaa klo 13.00 Hiljaiset perivät maan -ooppera. Ooppera on vavahduttava kertomus rakkaudesta aikana, jolloin mustat autot herättivät pelkoa lakeudella, oikeus otettiin omiin käsiin ja lapuanliike repi erilleen pohjalaisen kyläyhteisön. Tarinan keskiössä ovat Olavin ja Reginan, työläisen ja porvaristytön rakkaustarina sekä aatteen rikkoma Turakan perhe.  Rooleissa esiintyvät mm. baritoni Ville Rusanen, sopraano Saara Kiiveri, mezzosopraano Essi Luttinen, sopraano Mari Palo ja baritoni Jaakko Kortekangas. Vihtori Kosolan puheroolissa on näyttelijä Taneli Mäkelä. 


Hiljaiset perivät maan on Ilmajoen Musiikkijuhlien 13. tilausteos, ja se juhlistaa 45-vuotiasta festivaalia. Parkkinen on aiemmin ohjannut Ilmajoen Musiikkijuhlien menestysoopperat Taipaleenjoki ja Mannerheim, joita molempia esitettiin kolmena kesänä suuren suosionsa ansiosta. Oopperan nimi viittaa Vuorisaarnan kohtaan, jossa Jeesus valmistaa seuraajiaan vainojen aikaan. Teos jatkaa Suomen historian kipukohtien käsittelyä, kuten Parkkisen Tampereen oopperalle kirjoittama ja ohjaama sisällissodan vuosiin sijoittuva Veljeni vartija.

- Elämme äänekästä aikaa. On vihapuhetta, kiihottamista kansanryhmää vastaan ja mielensäpahoittamista. Monet pitävät meteliä itsestään. Silti maata pyörittävät hiljaiset, nöyrät miehet ja naiset. Enemmistö. Ooppera puoltaa väkivallatonta vastarintaa, jota edustaa päähenkilö Olavi Miekka, Tuomas Parkkinen kertoo. Kesällä 2020 Kyrönjoen rannalla nähdään niin muilutuksia, työväen iltamia, koskettavia kohtaamisia kuin talonpoikaismarssin mittasuhteet saavuttavia joukkokohtauksia. Teoksessa mukana ovat Ilmajoen Musiikkijuhlien oopperakuoro sekä oopperan lapsi- ja nuorisokuoro. Vaasan kaupunginorkesteria johtaa Jukka Linkola. Väliajalla kahvit.


Paluu Tampereelle, Vanhalle Kirkolle noin klo 19:00.

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.