Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Salainen helmi

Luoteis-Irlanti

Luoteis-Irlannin kiertomatka

Lähtöpäivät:

24.6., 22.7. ja 9.9.2024

Matkan kesto:

5 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1469€

Luoteis-Irlannin kiertomatka

alk. 1469 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Luoteis-Irlanti

Irlanti on saari täynnä upeita maisemia, historiaa, kansanatarinoita ja menninkäisiä. Kuuluisat kirjailijat, runoilijat ja muusikot ovat ammentaneet inspiraatiota tästä vihreästä saaresta ja nyt meillä on mahdollisuus kokea tämä kaikki. Luoteis-Irlannin karun kauniit maisemat jättävät jäljen jokaiseen kävijään.


Florence Court- kartano

Florence Court on malliesimerkki Yrjöjen aikaisesta arkkitehtuurista. 1700- luvulla rakennettu palatsimainen rakennus on alunperin ollut Cole perheen eli Enniskillenin jaarlien koti.  Paikan päällä voi ihastella upeita irlantilaisia antiikkihuonekaluja sekä kaunista puutarhaa. Kerrotaan, että jokainen marjakuusi maailmassa polveutuu puutarhasta löytyvästä ikivanhasta marjakuusesta.


Donegalin maakunta

Donegalin maakunnan alue on ollut ensimmäisiä asutettuja alueita Irlannin saarella. Viikingit valtasivat Donegalin kaupungin 700-luvulla ja käyttivät sitä satamana. Maakunta on tunnettu uniikista kulttuuristaan, upeista maisemista, valkoisista hiekkarannoista ja jylhistä kallioista. Alueelta löytyy muun muassa Darryweagh and Bluestack -vuoret. Donegal on vastakohtien maakunta: ympäristö on karua, harvaan asuttua ja säiden armoilla, mutta sieltä löytyy myös kauniita hiekkarantoja, henkeäsalpaavia maisemia ja upeita ravintoloita. 

Donegalin linna

Tämä linna tunnetaan myös nimellä O’Donnell linna. Linnan rakennutti 1400-luvulla O’Donnell suvun heimopäällikkö ja se pysyi suvulla aina vuoteen 1607, jolloin englantilaiset päättivät lopettaa paikallisten heimopäälliköiden vallan. Kuitenkin ennen pakenemistaan Ranskaan, heimopäällikkö O’Donnell poltti linnan maan tasalle. Sir Basel Brooke korjautti linnan 1600-luvulla ja laajensi sitä. Linna sijaitsee Eske-joen varrella, paikalla jossa viikinkien ”varuskunnan” uskotaan sijainneen.


Slieve Leaguen kalliot

Slieve Leaguen kalliot ovat jopa kolmekertaa korkeammat kuin tunnetummat Moherin kalliot. Nämä kalliot nousevat noin 600 metriä ylöspäin merestä, tarjoten upeat näkymät Atlantille, Donegalin lahteen ja Leitrimin,Sligon ja Mayon maakuntiin.


Sliabh Liag Distillers’ -tislaamo

Tislaamolla tehdään An Dúlamán Giniä. Sitä on valmistettu täällä vuodesta 2017 ja raaka-aineena käytetään muun muassa paikallista merilevää.


Sligon maakunta

Sligon maakunta on pieni, mutta täynnä kulttuuria ja josta paikalliset ovat hyvin ylpeitä. Monet irlantilaiset legendat ja myytit juontuvat täältä sekä meille paremmin tunnetut runoilija W.B. Yates ja poikabändi Westlife. Sligon kaupunki on lähellä Benbulbenin vuorta, joka on hyvin omanlaisensa näköinen. Vuorta voisi kuvailla Irlannin versioksi kuuluistasta Pöytävuoresta. Lukematon määrä tarinoita, satuja ja myyttejä on syntynyt ajansaatossa tästä eriskummallisesta vuoresta, joka dominoi alueen maisemaa. Vuoren katveessa on pieni kylä nimeltä Drumcliffe, jonne W.B. Yeates on haudattu.


Carrowmore megaliittinen hautausmaa

Tämä on suurin megaliittinen paikka koko Euroopassa. Arkeologit ovat löytäneet alueelta yli 60 hautaa, osa näistä vanhempia kuin pyramidit. Paikanpäällä voi nähdä 30 näistä hautapaikoita, joista osaan pääsee myös sisälle.


Pyhän Yrjön kirkko

Longfordissa sijaitsevassa kirkossa ja sen yhteydessä olevassa ”workhousessa” majoitettiin paikallisia asukkaita Irlannin suuren nälänhädän aikana 1845 – 1852.  Kirkon vieressä sijaitseva hautausmaa nälänhädän uhreille on jäänyt kirkon lisäksi perintöna tästä Irlannin historian traagisimmasta aikakaudesta.


Belvedere House   

Kartano sijaitsee lähellä Mullingarin kaupunkia. Kartano käsittää 160 hehtaarin kokoisen alueen, jossa on tämä täysin kunnostettu Yrjöjen aikainen kartano, Viktorian aikainen yksityispuutarha ja 1700-luvulta peräisin oleva puistoalue. Kartano ei ole avoinna yleisölle, mutta puutarhassa riittää paljon katseltavaa.


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Pidätämme oikeudet muutoksiin.


KATSO KAIKKI KIERTOMATKAT >>

Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma ryhmä, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 200 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.


PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >


JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >

Hintaan sisältyy

  • Lennot Helsinki-Dublin-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Vierailut Florence Court-kartanossa ja Donegalin linnassa
  • Tutustuminen Sliabh Liag Distillers-tislaamoon sisältäen ginin maistajaiset
  • Käynti Carrowmoren megaliittisella hautausmaalla
  • Vierailu Pyhän Yrjön kirkossa ja workhousessa
  • Tutustuminen Belvederen kartanon puutarhaan
  • Ateriat: 1 x lounas ja 3 x illallinen
  • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu 24.6., 22.7. ja 9.9.2024

Lentoaikataulu / Finnair.
Kaikki ajat ovat paikallista aikaa. Irlannissa kello on 2 tuntia vähemmän kuin Suomessa.
Helsinki - Dublin 08:15 - 09:30

Dublin - Helsinki 10:15 - 15:20

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 190€

Matkaohjelma

1. päivä Helsinki-Dublin-Donegal

Finnairin aamulento Helsingistä Dubliniin.


Suomenkielinen paikallisopas ja bussi ovat vastassa Dublinin lentokentällä. Lentokentältä suuntaamme suoraan kohti Irlannin luoteisrannikkoa. Matkalla pysähdymme Pohjois-Irlannin puolella ja tutustumme upeaan Florence Court- kartanoon. Tämä kartano on malliesimerkki Yrjöjen aikaisesta arkkitehtuurista. 1700- luvulla rakennettu palatsimainen rakennus on alunperin ollut Cole -perheen, eli Enniskillenin jaarlien koti.  Paikan päällä pääsemme ihastelemaan upeita irlantilaisia antiikkihuonekaluja sekä kaunista puutarhaa. Kierros talossa kestää noin tunnin, jonka jälkeen voi nauttia kävelystä palatsin puutarhassa. Kerrotaan, että jokainen marjakuusi maailmassa polveutuu puutarhasta löytyvästä ikivanhasta marjakuusesta.


Päivän aikana on mahdollista nauttia omakustanteinen lounas.


Kartanolta lähdemme kohti Donegalin kreivikuntaa ja Bundoranin kaupunkia, jossa majoitumme. Hotellissa nautitaan yhteinen illallinen.  Päivän ajomatka n. 225 km

2. päivä Donegal

Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Donegalin maakuntaan.

Donegalin maakunta on tunnettu uniikista kulttuuristaan, upeista maisemista, valkoisista hiekkarannoista ja jylhistä kallioista. Se on kaikista vuoristoisin maakunta Irlannin saarella ja Donegalin alueelta löytyykin muun muassa Darryweagh and Bluestack -vuoret. Donegal on vastakohtien maakunta: ympäristö on karua, harvaan asuttua ja säiden armoilla, mutta sieltä löytyy myös kauniita hiekkarantoja, henkeäsalpaavia maisemia ja upeita ravintoloita. Donegalin maakunnan alue on ollut ensimmäisiä asutettuja alueita Irlannin saarella. Nykyään maakunnasta yksi kolmasosaa kuuluu viralliseen iirinkielen alueeseen, jossa iiriä käytetään pääkielenä.


Viikingit valtasivat Donegalin kaupungin 700-luvulla ja käyttivät Donegalia satamanaan. Kaupungin iirinkielinen nimi, Dun na NGall, tarkoittaa muukalaisten linnoitusta.


Päivän ensimmäinen vierailukohde on Donegalin linna, joka tunnetaan myös nimellä O’Donnell linna. Linnan rakennutti 1400-luvulla O’Donnell suvun heimopäällikkö ja suvulla linna pysyi aina vuoteen 1607, jolloin englantilaiset päättivät lopettaa paikallisten heimopäälliköiden vallan. Kuitenkin ennen pakenemistaan Ranskaan, heimopäällikkö O’Donnell poltti linnan maantasalle. 1600-luvulla Sir Basel Brooke korjautti linnan ja laajensi sitä. Linna sijaitsee Eske-joen varrella, paikalla jossa viikinkien ”varuskunnan” uskotaan sijainneen.


Donegalin linnan vierailun jälkeen on aika päästä ihailemaan upeita, henkeäsalpaavia maisemia. Useat ovat kuulleet Moherin Kallioista, mutta Slieve Leaguen kalliot ovat jopa kolmekertaa korkeammat. Nämä kalliot nousevat noin 600 metriä ylöspäin merestä, tarjoten upeat näkymät Atlantille, Donegalin lahteen ja Leitrimin, Sligon ja Mayon maakuntiin.


Seuraavaksi on Ginin aika! Slieve Leaguen kallioilta suuntaamme Sliabh Liag Distillers’ -tislaamolle tutustumaan An Dúlamán Giniin. Giniä on valmistettu täällä vuodesta 2017 ja raaka-aineena kaytetaan muun muassa paikallista merilevää. Opimme kuinka sen valmistus tapahtuu aina pullotukseen saakka. Ja tislaamokierroksen jälkeen on aika maistaa paikallista giniä.


Päivän paatteeksi suuntaamme maisemareitille, joka kulkee Teelinistä Glencolumbkille ja siitä Ardaraan. Reitti kulkee kauniin Glengesh -solan läpi, jonka varrelle mahtuu ällistyttäviä maisemia ja naulansilmämutkia.


Päivän aikana nautitaan yhteinen lounas.


Palaamme takaisin Bundoraniin ja hotelliin, jossa on mahdollista nauttia omakustanteinen illallinen.                   Päivän ajomatka n. 110 km

3. päivä Sligo

Hotellissa nautitun aamiaisen jälkeen luovutamme huoneet ja suuntaamme Sligon maakuntaan. Sligon iirinkielinen nimi, Sligeach, tarkoittaa simpukoiden ympäröimää paikkaa. Tämä pieni maakunta on täynnä kulttuuria ja paikalliset ovat siitä hyvin ylpeitä. Monet irlantilaiset legendat ja myytit juontuvat täältä. Meille paremmin tunnettuja ovat runoilija W.B. Yates ja poikabändi Westlife. 


Sligon kaupunki on lähellä Benbulbenin vuorta, joka on erikoisen näköinen. Vuorta voisi kuvailla Irlannin versioksi kuuluistasta Pöytävuoresta. Lukematon määrä tarinoita, satuja ja myyttejä on syntynyt ajansaatossa tästä eriskummallisesta vuoresta, joka dominoi alueen maisemaa. Benbulbenin vuoren katveessa on pieni kylä nimeltä Drumcliffe, joka on tunnettu kylän hautausmaasta ja eritoten W.B.Yeatesin haudasta. Yeates itse valitsi paikan viimeiseksi lepopaikakseen, koska halusi nukkua ikuista unta Benbulbenin varjossa. Runoilijan hauta on hyvin vaatimaton, mutta sen erottaa muista teksti ” Cast a cold eye / On life, on death / Horseman, pass by!”, joka on lainaus hänen omasta tuotannostaan.


Carrowmore megaliittinen hautausmaa on suurin megaliittinen paikka koko Euroopassa. Arkeologit ovat löytäneet alueelta yli 60 hautaa, osa näistä vanhempia kuin pydamidit. Paikanpäällä voimme nähdä 30 näistä hautapaikoita, joista osaan pääsemme myös sisälle.


Päivän aikana on mahdollista nauttia omakustanteinen lounas.


Carrowmoresta lähdemme kohti Sligon kaupunkia jossa majoitumme. Hotellissa nautitaan yhteinen illallinen. Päivän ajomatka n. 75 km


 

4. päivä Sligo-Longford-Dublin

Aamiaisen jälkeen jätämme hyvästit Sligolle ja suuntaamme takaisin kohti itärannikkoa.

Päivan ensimmäinen kohde on Longfordin kaupungissa sijaitseva Pyhän Yrjön kirkko ja sen yhteydessä oleva ”workhouse”.  Siinä majoitettiin paikallisia asukkaita Irlannin suuren nälänhädän aikana 1845 – 1852. Tuolloin yli miljoona irlantilaista kuoli ja toinen miljoona lähti kohti Amerikkaa paremman elämän toivossa. Vierailun aikana kuulemme kuinka kaupunki parhaansa mukaan tuki asukkaitaan traagisena aikana. Näemme millaisissa oloissa asukkaat silloin elivät ja koittivat päräjätä päivästä toiseen. Kirkon vieressa sijaitseva hautausmaa nälänhädän uhreille on jäänyt kirkon lisaksi muistuttamaan Irlannin historian traagisimmasta aikakaudesta.


Päivän aikana on mahdollista nauttia omakustanteinen lounas.

Seuraavaksi tutustumme Belvedere House -kartanon puutarhoihin lähella Mullingarin kaupunkia. Belvederen kartano käsittää 160 hehtaarin kokoisen alueen, jossa on tämä täysin kunnostettu Yrjöjen aikainen kartano, Viktorian aikainen yksityispuutarha ja 1700-luvulta peräisin oleva puistoalue. Kartano ei ole avoinna yleisölle, mutta puutarhassa riittää paljon katseltavaa ja kahvilasta voi napata take-away kahvin iltapäiväkävelylle.


Kartanolta jatkamme matkaa Dubliniin jossa majoittuminen hotelliin. Nautimme yhteisen jäähyväisillallisen kävelymatkan päässä hotellista. Päivän ajomatka n. 215 km5. päivä Dublin - Helsinki

Varhaisen aamiaisen jalkeen huoneiden luovutus ja suuntaamme kohti lentokenttää. Lento Dublinista Helsinkiin lähtee klo 10:15.


Slán Abhaile – Näkemiin!

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.