Matkapojat logo Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Baltian suositut

Riika

Riika kaupunkiloma

Lähtöpäivät:

1.12.2022, 29.12.2022, 5.1.2023

Matkan kesto:

4 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 262,8€

Riika kaupunkiloma

alk. 262,8 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

BLACK FRIDAY TARJOUS!


Piristystä pimeään - mahtava Black Friday -tarjous nyt Riian kaupunkilomalle!

Tarjouslähtö: 1.12.
Hinta alk.: 259 eur /hlö
Majoitus: Hestia Hotel Jugend

Tarjous voimassa BlackFriday viikonlopun ajan 25.-28.11.

Paikkoja rajoitetusti.
Hintoihin lisätään varustamon polttoainelisä.

KATSO KAIKKI BLACK FRIDAY TARJOUKSET >>

Kaupunkilomat Riikaan

Loppuvuoden Riian matkat Helsingistä avattu myyntiin! Nyt avattu myös vuoden 2023 ensimmäinen Riian matka 5.1.2023. Laivamatkat kansipaikoin Viking XPRS:llä, meno-paluukuljetukset suomalaisella bussilla Tallinna – Riika – Tallinna ja 3 yötä valitsemassasi hotellissa Riiassa. Voit osallistua myös lisämaksulliselle Riian kaupunkikierrokselle joka toteutetaan bussilla (lue lisää sivun alalaidasta). Vieraile museoissa, ihastele arkkitehtuuria ja fiilistele Riian upean Vanhankaupungin tunnelmaa. Lähdöille myös laajat kotimaan tilausajokuljetukset!


🚌  Laajat kotimaan tilausajokuljetukset

Riian kaupunkilomalle laajat kotimaan tilausajokuljetukset seuraavilta reiteiltä:

Imatra - Lappeenranta - Hamina - Kotka - Porvoo
Kouvola - Kuusankoski
Heinola - Lahti - Orimattila - Mäntsälä
Sastamala - Nokia - Tampere - Hämeenlinna
Pori - Harjavalta - Huittinen - Forssa - Raisio -Turku - LohjaÄhtäri - Haapamäki - Jyväskylä - Vaajakoski - Joutsa - Hartola - Heinola - Lahti

Katso reitit, lähtöpäivät ja hinnat tarkemmin tästä >>Riian joulutorit ja joulumarkkinat 

Perinteiset Riian Vanhankaupungin joulumarkkinat ovat avoinna 27.11.2022-1.1.2023. Joulumarkkinat löydät aivan Riian vanhasta kaupungista, Dome Squarelta. Joulumarkkinat ovat avoinna arkisin klo 10 –20, pe-la 10-22, su 10-20, 24.12. klo 10-18, Uudenvuodenaattona klo 10 – 02.30. Lyheyn matkan päästä vanhankaupungin joulumarkkinoista löytyy toinen, hieman pienempi joulutori. Joulutori löytyy osoitteesta Līvu Square (Līvu laukums).  Myös Esplanade parkista löytyy pieni ja idyllinen joulutori.


Riian uudenvuoden matka

Lähde viettämään uutta vuotta Riikaan! Juhlista uutta vuotta kuten Riian Dome Squarella upeaa ilotulitusta katsoen. Perinteiset Riian Vanhankaupungin joulumarkkinat ovat avoinna Uudenvuodenaattona klo 10 – 02.30. Riian uudenvuoden matka 29.12.2022-1.1.202, matkalle laajat tilausajokuljetukset!

Joulumatka Riikaan 22.12.-27.12.

Myyntiin avattu myös joulumatka Riikaan. Lähde jouluksi ihastuttavaan Riikaan! Riian upeat joulutorit sekä lukuisat ravintolat ja kahvilat kutsuvat nauttimaan valmiista ja kiireettömästä joulumatkasta.
Tutustu tästä joulumatkaan >>

Riika - Baltian sydän

Riika on Latvian vilkas ja trendikäs pääkaupunki, joka on ainutlaatuinen yhdistelmä uutta ja vanhaa. Se sijaitsee Itämeren rannalla Väinäjoen suulla. Kaupunki on tärkeä alueellinen satamakaupunki ja Baltian maiden väkiluvultaan suurin kaupunki. Riian historiallinen keskusta julistettiin vuonna 1997 Unescon maailmanperintökohteeksi. Kaupunki on erittäin merkittävä sen laajan jugend-arkkitehtuurin takia, jota Unesco pitää vertaansa vailla koko maailmassa.

Kun kaipaat tunnelmallisia hetkiä ja vilkasta kaupunkielämää, suosittelemme sinulle matkaa Riikaan. Riika on kauniiden puistojen, museoiden ja kirkkojen kaupunki, sekä koko Baltian yöelämän keskus. Riika on sekä historiallinen nähtävyys että moderni ja dynaaminen Latvian pääkaupunki. Upeat puistot, keskiaikaiset rakennukset, museot ja kirkot tarjoavat paljon mielenkiintoista nähtävää.


Monipuolinen Riika

Riika on monipuolinen lomakaupunki, jonka kohokohta on eittämättä kaunis vanha kaupunki. Riiassa löytyy majoituksen suhteen valinnanvaraa, sillä valikoimassamme on sekä keskustahotelleja että vanhan kaupungin sydämessä sijaitsevia hotelleja. Keskusta tarjoaa hyviä ostosmahdollisuuksia, mielenkiintoista kulttuuritarjontaa ja monenlaista ajanvietettä. Perheen kanssa kannattaa pistäytyä vaikka Akva Parkissa tai eläinpuistossa.


Shoppailua ja kulttuuria Riiassa

Riika ei jätä shoppailijaa kylmäksi, sillä keskustassa on useita tavarataloja ja ostoskeskuksia mm. Stockmann ja Galleria Riga, jossa voi ostosten lomassa mm. ruokailla, keilata, käydä kasinolla tai kampaajalla ja kauneushoidoissa. Kulttuuritarjonta Riiassa on kaikin puolin rikasta ja sitä voidaankin kutsua Baltian kulttuuripääkaupungiksi.

 

Arkkitehtuurin helmi

Jokainen vuosisata on jättänyt kaupunkiin jälkensä - Riian arkkitehtuuri on kaunista ja monipuolista. Viehättävät vanhat kirkot, keskiaikaiset rakennukset Vanhassa Riiassa, vuosisatoja elänyt ainutlaatuinen puuarkkitehtuuri sekä hienostunut jugendtyyli tekevät Riiasta arkkitehtuurin helmen.

Katso tekemistä ja tapahtumia RiiassaMyyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323 200

Kun haluat lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua, soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan!

Onko sinulla oma ryhmä - pieni tai iso - jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 200 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.

Hintaan sisältyy

 • Laivamatkat kansipaikoin Viking XPRS
 • Meno-paluukuljetukset suomalaisella bussilla Tallinna – Riika – Tallinna
 • Maihinnousukortit jonottamatta Matkapoikien omasta lähtöselvityksestä satamassa
 • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin

Aikataulu (lento/laiva)

Laiva-aikataulut

Helsinki, Katajanokka
Tallinna, A-terminaali
Helsinki Tallinna Laiva
10:30 13:00 Viking XPRS To
18:00 15:30 Viking XPRS Su

Lisämaksulliset palvelut

Kotimaan liityntäkuljetus

Yhden hengen huone

Riian kaupunkikierros

Hytit ja ateriat laivalla

Etupenkkivaraus kohdebussista

Lisämaksulliset retket

Hinta 20 € /hlö

Kuva retkestä

Riian kaupunkikierros

Retki lähtee toisena matkapäivänä hotellin edestä hotelliaamiaisen jälkeen kello 10. Kaupunkikierros sisältää bussikiertoajelun keskustassa sekä kävelyosuuden vanhassa kaupungissa. Bussiosuuden aikana tutustumme Latvian pääkaupungin historialliseen keskustaan suomenkielisen oppaan johdolla. Näemme 1800-luvun bulevardeja, kauniita kanavan viereisiä puistoja sekä koristeellisia jugendrakennuksia. Bussikierroksen jälkeen kävelemme vanhan kaupungin kapeita katuja pitkin ja näemme keskiaikaisia kirkkoja, käsityöläisten ja kauppiaiden taloja sekä kuulemme tarinoita hansakaupungin asukkaiden elämästä ja tavoista.


Lähtö hotellilta klo 10:00, kesto n. 3 tuntia. Retken hinta 20 € ennakkoon, 25 € paikan päällä. Kun ostat ja maksat retken etukäteen, saat sen edullisemmin. Retken toteuttaminen edellyttää 10 osanottajaa, joten suosittelemme varaamaan retken etukäteen.

Hinta 16 € /hlö

Kuva retkestä

Jurmalan retki (vain kesäisin)

Retki toteutetaan suomenkielisen oppaan johdolla ja retken kesto on noin 4 tuntia. Jurmala on suosittu matkailukohde pitkine hiekkarantoineen n.14 km Riian keskustasta. Se on rakentunut ajan saatossa pienistä kalastajakylistä ja on tunnettu ihanista kylpylöistään muta- ja hiekkahoitoineen. Retken aluksi lähdetään ajelemaan kohti merta. Matkalla nähdään upeita pitsihuviloita ja metsäalueita. Ajellaan entisen aatelisto-suosikin Buldurin ja viihdealueiden Dzintarin ja Majorin läpi rauhallista Vaivaria kohti. Sieltä suunnataan Jurmalan historialliseen keskustaan Dubultiin, missä nähdään kaunis luterilainen kirkko ja pysähdytään merenrannalle. Siellä ihaillaan dyynejä, Jurmalan hienoa hiekkaa ja nähdään Kolkanniemi, joka on Kuurinmaan niemimaan pohjoisin piste. Lopuksi lähdetään Jurmalan nykykeskustaan Majoriin, jossa on kuuluisa Jomas-kävelykatu kahviloineen ja ravintoloineen. Siellä on vähintään tunti vapaata aikaa kahvitteluun tai ostoksille. Halutessaan asiakkaat voivat viettää aikaa uimarannalla, jonne opas johdattaa. Paluu Riikaan n. kello 19:00.

Kesto n. 4 tuntia Hinta: 16 € ennakkoon / 20 € paikanpäällä

Jurmalan retki lähtee perjantaisin hotellin edestä kello 15.00.


Retket toteutetaan suomalaisella bussilla ja suomea puhuvan oppaan johdolla.

Vähimmäisosallistujamäärä 10 hlöä

Asiakkaat suosittelevat

Riikassa on ihana vanhakaupunki sekä välitön tunnelma. Suosittelen hotellia läheltä vanhaa kaupunkia. ”Matkailija”

Riika on kiva kaupunkilomakohde! Ravintola COD, laadukasta sushia ja mainiot drinkit. Suosittelen! ”hynis”

Mukava pitkä viikonloppu Riiassa, lähtisin uudelleenkin! Vanha Kaupunki on viehättävä! ”Emilia”

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki – Tallinna – Riika

Tallinnaan saapumisen jälkeen siirtyminen terminaalin edustalla odottavaan Matkapoikien bussiin, jolla matka jatkuu kohti Riikaa. Perille saavutaan illalla. Majoittuminen hotelliin. Hotellihuoneen saa esittämällä Matkapoikien osanottajatodistuksen/varauserittelyn hotellin vastaanotossa. Ajomatka Tallinna – Riika noin 310 km.

2. matkapäivä, Riika

Hotelliaamiaisen jälkeen klo 10:00 on mahdollisuus lähteä lisämaksulliselle retkelle Riian keskustaan ja vanhaan kaupunkiin. Retki toteutetaan suomenkielisen paikallisoppaan johdolla ja sen kesto on noin 3 tuntia. Retki sisältää kiertoajelun Riiassa ja kävelykierroksen vanhassa kaupungissa.

 

3. matkapäivä, Riika

Aamiainen hotellissa. Omatoimista lomailua.

4. matkapäivä, Riika – Tallinna – Helsinki

Riiasta lähdetään varhain aamulla kohti Tallinnaa. Saapuminen Tallinnaan viimeistään klo 15:30. Siirtyminen laivaan raja- ja tullimuodollisuuksien kautta. Laivassa on oltava viimeistään 30 minuuttia ennen laivan lähtöä.


Hotellit

Laivan esittely

Viking XPRS

The Buffet

Runsas ja monipuolinen buffetimme tarjoaa eri makuelämystä alkupaloista pääruokiin, jälkiruokiin ja juustoihin. Ruokajuomat sisältyvät hintaan.

Ravintolat ja kahvila

Viking XPRS:n Wine & Dine à la carte -ravintolasta saat maukkaita annoksia – sekä pieneen että isoon nälkään. Listalla on sekä klassikoita että koko joukko muita herkullisia annoksia. Ravintola Blue Delin valikoimaan kuuluu kevyitä ruokia kuten salaatteja, voileipiä ja täytettyjä panineja sekä reiluja pääruokia suoraan grillistä.

Red Rose Bar Caféssa voit aloittaa päivän nauttimalla merelle avautuvasta panoraamanäköalasta. Lapsille leikkihuone pallomerineen sekä pelihuone. Robert’s Coffee -kahvilassa tarjoillaan erilaisia kahveja aivan kuin Italiassa: espressoa, caffè lattea ja cappucinoa.

Ostokset

Merkkituotteiden merelliset hinnat ovat aina houkuttelevia ja Viking XPRS:llä ostosten tekeminen on keskeisellä sijalla. Shopping World -myymälässä on tarjolla kaikkea mahdollista, niin ranskalaisia viinejä, hajuvesiä kuin naisten ja miesten kosmetiikkaakin.
Tuliaisjuomat voit tilata jo kotisatamasta käsin. Tilaa juhlajuomat ennakkoon niin ostoksesi toimitetaan suoraan autollesi. Suosittu Pre-order eli Ennakkotilaus on kaikilla laivoillamme. Nyt voit tehdä ennakkotilauksen myös netissä kaikilla reiteillä. Helppoa ja mukavaa!

Baarit

Viking’s Inn on perinteinen ja lämpimän viihtyisä pubi – loistava paikka iloiseen seuranpitoon. Suuri valikoima oluita sekä perinteisiä pubiruokia

Yökerho

Laivan päivä- ja yöelämän keskus on Club X. Ohjelmasta ja elävästä musiikista nautitaan aamupäivästä yön pikkutunneille saakka. Lisäksi valikoimassa on paljon erilaisia teemalähtöjä.

Lapsille

XPRS:llä on otettu hyvin huomioon myös lapsivieraat. Pikkumatruuseilla on tilaa leikkiä, pelata ja puuhata, ja laivalla pääsee tietenkin tapaamaan myös laivakissaamme Ville Vikingiä!
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Hytit

Kuva hytistä

A4-hytti

ikkunallinen hytti

 • 2 ala- ja 2 ylävuodetta
 • pinta-ala: 9,5 m2
 • kannella 6
Kuva hytistä

A2P-hytti

ikkunallinen hytti 1-2 henkilölle

 • 1 alavuode ja 1 ylävuode
 • pinta-ala: 8,6 m2
 • kannella 6
Kuva hytistä

A4R-hytti

ikkunallinen hytti 1-4 henkilölle

 • 2 ala- ja 2 ylävuodetta, laminaattilattia
 • pinta-ala: 9,5 m2
 • kannella 6
Kuva hytistä

B2R-hytti

ikkunaton hytti 1-2 henkilölle

 • 1 alavuode ja 1 ylävuode, laminaattilattia
 • pinta-ala: 6,8 m2
 • kannella 6
Kuva hytistä

B2P-hytti

ikkunaton hytti 1-2 henkilölle

 • 1 alavuode ja 1 ylävuode
 • pinta-ala: 6,8 m2
 • kannella 6
Kuva hytistä

B2S-hytti

ikkunaton hytti 1-2 henkilölle

 • 1 alavuode ja 1 ylävuode
 • pinta-ala: 5,9 m2
 • kannella 6
Kuva hytistä

B4-hytti

ikkunaton hytti 1-4 henkilölle

 • 2 ala- ja 2 ylävuodetta
 • pinta-ala: 9,3 m2
 • kannella 6
Kuva hytistä

B4R-hytti

ikkunaton hytti 1-4 henkilölle

 • 2 ala- ja 2 ylävuodetta, laminaattilattia
 • pinta-ala: 9,3 m2
 • kannella 6

Kartta

Tärkeää tietää

Lataa (pdf-esite)

Riika kaupunkiloma bussilla

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.