Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Itä-Viro tutuksi

Itä-Viron kierros ja Toila Spa 4 pv

Itä-Viron kierros ja Toila Spa 4 pv

Lähtöpäivät:

3.8.2020

Matkan kesto:

4 päivää

Uutuus! Itä-Viro

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Itä-Viro

Itä-Viron alueella on useita mielenkiintoisia luontokohteita kuten Toilan puisto, lukemattomat vesiputoukset, Narvan linnamuseo, Kõhtla-Nõmmen kaivosmuseo, Kuremäen nunnaluostari, Mäetagusen kartano ja Purtsen linna  ovat vain pieni osa alueella sijaitsevista mielenkiintoisista nähtävyyksistä. 


Narva

Narvassa, Viron itäisimmässä kaupungissa, sijaitsee hyvin säilynyt Hermannin linnoitus, Viron ja Venäjän välisen syvän ja nopeasti virtaavan Narvajoen rannalla. Narva on virolaisen ja venäläisen kulttuurin risteyspaikka ja aikoinaan Narva oli eurooppalaisen barokkiarkkitehtuurin helmi. Kaupunki tuhoutui toisessa maailmansodassa ja jouduttiin rakentamaan lähes kokonaan uudelleen. Nykyisin Narva edustaa klassista neuvostoajan arkkitehtuuria, jonka ohella kaupungista löytyy joitain mielenkiintoisia nykyarkkitehtuurin ilmentymiä, kuten keskustassa sijaitseva Narva College. Oppilaitoksella on erittäin moderni rakennus, joka on samalla kunnianosoitus kaupungin historialliselle menneisyydelle.


Toila Spa

Neljän päivän matkalla majoitutaan kylpylähotelli Toila Spassa joka sijaitsee n. 2 tunnin automatkan päässä Tallinnasta korkealla rantatörmällä. Hotellissa on mahdollisuus rentoutua sauna-ja allasosastolla sekä nauttia lisämaksusta erilaisista hoidoista 


Toilan ranta sijaitsee Pyhajoen suulla Suomenlahden rannikolla. Rantaan pääsee Toilan keskustasta Oru-puiston läpäisevää Mere puiestee -tietä pitkin. Omaperäisyyttä rannalle antavat rantahiekan vierustalle litteähköistä rantakivistä laotut aallonmurtajat. Kesäkauden aikaan rannalla toimii Satamakrouvi, josta voi ostaa mm. virvoitusjuomia, jäätelöä ja pientä hiukopalaa. 


Kuljetukset tilausajolla Viking XPRS:lle

Matkasi voi alkaa helposti ja vaivattomasti tilausajokuljetuksella Viking XPRS:lle. Matkaliput saat jonottamatta suoraan bussiin omalta kuljettajaltasi ja matkatavarat kulkevat bussin mukana laivamatkan ajan. Muista myös Pre Order ennakko-ostomahdollisuus – tuliaisostokset saat bussiin ilman kantamista.


Hintaan sisältyy

  • Maihinnousukortit jonottamatta Matkapoikien omasta lähtöselvityksestä satamassa
  • Laivamatkat kansipaikoin Viking XPRS
  • Suomalainen bussi mukana matkalla
  • Majoitus kahden hengen huoneessa
  • Puolihoito
  • Perilläolopäivinä retkiohjelma paikallisen suomenkielisen oppaan johdolla

Aikataulu (lento/laiva)

Laiva-aikataulut

Helsinki, Katajanokka
Tallinna, A-terminaali
Helsinki Tallinna Laiva
10:30 13:00 M/S Viking XPRS
18:00 15:30 M/S Viking XPRS

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone

Täysihoito

Retkipäivien ruokailut

Kotimaan liityntäkuljetukset

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Tallinna - Toila

Tallinnaan saapumisen jälkeen siirtyminen terminaalin edustalla odottavaan Matkapoikien bussiin, jolla matka jatkuu kohti Toilaa. Ajomatka Tallinna – Toilaa noin 2,5 tuntia. Perille saavutaan n. klo 16:30. Majoittuminen hotelliin. Buffet-illallinen hotellissa klo 17.30-20.00. Illalla on vielä aikaa nauttia saunakeskuksen palveluista tai ottaa lisämaksullisia hoitoja.

2.-3. matkapäivä, Itä-Viro

Aamiainen. Lähtö opastetulle retkipäivälle hotellilta klo 10:00


Retkiohjelma

Ajamme Toilan lähellä sijaitsevan Orun puiston ohi ja opas kertoo puiston alueella sijainneesta presidentin kesäasunnosta 1930-luvulla joka tuhoutui täysin 2. maailmansodassa. Näemme päivän aikana Suomenlahden rannalla sijaitsevan Sillamäen kaupungin, joka on kuuluisa stalinismin aikaisista rakennuksista sekä klassisista puistoista.
Sillamäeltä ajamme Narvan kaupunkiin, joka on Viron itäisin kaupunki. Narva on virolaisen ja venäläisen kulttuurin risteyspaikka ja sen kuuluisin nähtävyys on Hermannin linnoitus. Narvassa pysähdytään Pietarin aukiolla n. klo 11.30 ja nähdään Narvan linna (voi myös tutustua linnaan, lippu 12  € / hlö, kierroksen kesto 1,5 tuntia).  Narvan linnalta lähdemme kiertoajelulle kaupunkiin.

Kiertoajelun päätteeksi n. klo 13.30 nautimme lounaan Narvassa Astri-ostoskeskuksen ravintolassa (lisämaksullinen, maksu paikan päällä). Lounaan jälkeen n. klo 14.30 näemme vielä leijonapatsaan ja Kreenholmin tekstiilitehtaan.

Paluu Toilaan n. klo 16.00. Buffet-illallinen hotellissa. Illalla on vielä aikaa nauttia saunakeskuksen palveluista tai ottaa lisämaksullisia hoitoja.

3. matkapäivä, Itä-Viro

Aamiainen. Lähtö opastetulle retkipäivälle hotellilta klo 10:00


Retkiohjelma

Käymme ensimmäiseksi tutustumassa Kuremäen luostariin, joka on ainoa Virossa toimiva ortodoksinen nunnaluostari. Tämän jälkeen ajamme Jõhviin joka on Itä-Virumaan maakunnan keskuspaikka. Jõhvissa nautimme lounaan n. klo 12.00 ravintola Wironiassa (lisämaksullinen, maksu paikan päällä).

Lounaan jälkeen ajamme Mäetagusen kartanon ja Kohtla-Järven kautta ja näemme vanhat palavakiven teollisuuden rakennukset. Pysähdymme Purtsen vasallilinnassa (n. klo 14.00 – 15.00) jonka rakennustyöt aloitti Jakob von Taube vuonna 1533. Suuren kauppa- ja sotatien varrella sijaitseva Purtsen linna vaurioitui suuressa Pohjan sodassa ja 1950-luvulla siitä jäivät jäljelle vain rauniot. 1980-luvulla aloitettiin linnan kunnostustyöt ja restaurointi saatiin valmiiksi vuonna 1990.  Kahvitauko linnan kahvilassa (lisämaksullinen, maksu paikan päällä).

Purtsesta ajetaan Valasten putouksen ja törmärannikon kautta Toilaan jonne saavutaan n. klo 16.00. 

Buffet-illallinen hotellissa. Illalla on vielä aikaa nauttia saunakeskuksen palveluista tai ottaa lisämaksullisia hoitoja.

 

4. matkapäivä, Toila - Tallinna - Helsinki

Aamiainen hotellissa. Huoneiden luovutus viimeistään puoli tuntia ennen hotellilta annettua lähtöaikaa. Alustava lähtöaika paluukuljetukselle on sunnuntaina 24.5. n. klo 10:30 (Tallinnassa n. klo 13:00-13:30) ja torstaisin n. klo 11:00. Torstain paluumatkalla ajetaan Vihulan kartanon kautta jossa on lyhyt tauko. Tallinnaan saavutaan n. klo 15:30.


Paluumatkalla kotimaan tilausajokuljetuksen lunastaneet matkustajat voivat jättää matkatavarat Tallinnan satamassa Matkapoikien päiväristeily-busseihin jotka ovat A-terminaalin ja Sadamarketin välisellä parkkialueella:  sunnuntaina (24.5.) klo 13:45-14:00  ja torstaisin klo 15:45 - 16:15.   


Laivassa tulee olla Tallinnasta lähdettäessä viimeistään 20 minuuttia ennen laivan lähtöaikaa.
Paluukuljetukset kotimaan tilausajobusseilla lähtevät Helsingistä terminaalin edestä viimeistään 30 minuuttia laivan saapumisen jälkeen.

Hotellit

Laivan esittely

Viking XPRS

The Buffet

Runsas ja monipuolinen buffetimme tarjoaa eri makuelämystä alkupaloista pääruokiin, jälkiruokiin ja juustoihin. Ruokajuomat sisältyvät hintaan.

Ravintolat ja kahvila

Viking XPRS:n Wine & Dine à la carte -ravintolasta saat maukkaita annoksia – sekä pieneen että isoon nälkään. Listalla on sekä klassikoita että koko joukko muita herkullisia annoksia. Ravintola Blue Delin valikoimaan kuuluu kevyitä ruokia kuten salaatteja, voileipiä ja täytettyjä panineja sekä reiluja pääruokia suoraan grillistä.

Red Rose Bar Caféssa voit aloittaa päivän nauttimalla merelle avautuvasta panoraamanäköalasta. Lapsille leikkihuone pallomerineen sekä pelihuone. Robert’s Coffee -kahvilassa tarjoillaan erilaisia kahveja aivan kuin Italiassa: espressoa, caffè lattea ja cappucinoa.


The Burgers hemmottelee hampurilaisten ystäviä. Herkuttele kokkien tekemillä hampurilaisilla! Valitse valmis ateriakokonaisuus tai yhdistele hampurilaiseesi lisukkeita mielesi mukaan.

Ostokset

Merkkituotteiden merelliset hinnat ovat aina houkuttelevia ja Viking XPRS:llä ostosten tekeminen on keskeisellä sijalla. Shopping World -myymälässä on tarjolla kaikkea mahdollista, niin ranskalaisia viinejä, hajuvesiä kuin naisten ja miesten kosmetiikkaakin.
Tuliaisjuomat voit tilata jo kotisatamasta käsin. Tilaa juhlajuomat ennakkoon niin ostoksesi toimitetaan suoraan autollesi. Suosittu Pre-order eli Ennakkotilaus on kaikilla laivoillamme. Nyt voit tehdä ennakkotilauksen myös netissä kaikilla reiteillä. Helppoa ja mukavaa!

Baarit

Viking’s Inn on perinteinen ja lämpimän viihtyisä pubi – loistava paikka iloiseen seuranpitoon. Suuri valikoima oluita sekä perinteisiä pubiruokia.

Yökerho

Laivan päivä- ja yöelämän keskus on Club X. Ohjelmasta ja elävästä musiikista nautitaan aamupäivästä yön pikkutunneille saakka. Lisäksi valikoimassa on paljon erilaisia teemalähtöjä.

Lapsille

XPRS:llä on otettu hyvin huomioon myös lapsivieraat. Pikkumatruuseilla on tilaa leikkiä, pelata ja puuhata, ja laivalla pääsee tietenkin tapaamaan myös laivakissaamme Ville Vikingiä!
Kuva
Kuva
Kuva

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.