Matkapojat logo Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Baltian joulumatkat

Riian joulumatka

Riian joulumatka

Lähtöpäivät:

22.12.2022

Matkan kesto:

5 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 322,8€

Riian joulumatka

alk. 322,8 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Riian joulumatka

Lähde jouluksi ihastuttavaan Riikaan! Riian upeat joulutorit sekä lukuisat ravintolat ja kahvilat kutsuvat nauttimaan valmiista ja kiireettömästä joulumatkasta. Kun kaipaat tunnelmallisia hetkiä ja vilkasta kaupunkielämää, suosittelemme sinulle matkaa Riikaan. Laivamatkat kansipaikoin Viking XPRS:llä, meno-paluukuljetukset suomalaisella bussilla Tallinna – Riika – Tallinna ja neljä yötä valitsemassasi hotellissa Riiassa. Voit osallistua myös lisämaksulliselle Riian kaupunkikierrokselle joka toteutetaan bussilla (lue lisää sivun alalaidasta). Vieraile museoissa, ihastele arkkitehtuuria ja fiilistele Riian upean Vanhankaupungin tunnelmaa. Helposti matkaan kuljetuksin tai satamasta - joulun matkalle myös laajat kotimaan tilausajokuljetukset!


Joulumatka Riikaan bussilla

Upeat joulutorit, keskiaikaiset rakennukset, museot ja kirkot tarjoavat paljon mielenkiintoista nähtävää. Riian lukuisat ravintolat ja kahvilat kutsuvat nauttimaan valmiista ja kiireettömästä joulusta. Pidempää joululomaa kaipaavalle Riian joulumatka on edullinen vaihtoehto, jolloin pääset nauttimaan risteilytunnelmasta ja joulupöydän antimista jo laivalla. Joulun pieneksi ohjelmanumeroksi suosittelemme kaupunkikiertoajelua ja opastettua kävelyretkeä Riian vanhassa kaupungissa.

🚌  Laajat kotimaan tilausajokuljetukset

Riian kaupunkilomalle laajat kotimaan tilausajokuljetukset seuraavilta reiteiltä:

Imatra- Lappeenranta-Hamina-Kotka- Porvoo
Kouvola-Kuusankoski
Ähtäri- Jyväskylä- Heinola-Lahti - Orimattila-Mäntsälä
Sastamala-Nokia - Tampere-Hämeenlinna

Hinnat alk./ suunta
Tampere, Lahti, Kotka 24€
Sastamala, Heinola, Kouvola, Lappeenranta 29€
Imatra 39€

Riian joulutorit ja joulumarkkinat 

Perinteiset Riian Vanhankaupungin joulumarkkinat ovat avoinna 27.11.2022-1.1.2023. Joulumarkkinat löydät aivan Riian vanhasta kaupungista, Dome Squarelta. Joulumarkkinat ovat avoinna arkisin klo 10 –20, pe-la 10-22, su 10-20, 24.12. klo 10-18, Uudenvuodenaattona klo 10 – 02.30.  


Lyheyn matkan päästä vanhankaupungin joulumarkkinoista löytyy toinen, hieman pienempi joulutori. Joulutori löytyy osoitteesta Līvu Square (Līvu laukums).  Myös Esplanade parkista löytyy pieni ja idyllinen joulutori. 


Jouluinen Riika

Riian joulu lumoaa tunnelmallaan! 24.12. Riiassa järjestetään isot joulumarkkinat, joilla kannattaa ehdottomasti käydä! Matka on omatoiminen, mutta halutessanne voitte ostaa lisämaksusta kaupunkikierroksen 23.12. suomalaisen tilausajobussin kyydissä ja suomea puhuvan paikallisoppaan johdolla.

Riika

Riika on Latvian vilkas ja trendikäs pääkaupunki, joka on ainutlaatuinen yhdistelmä uutta ja vanhaa. Se sijaitsee Itämeren rannalla Väinäjoen suulla. Kaupunki on tärkeä alueellinen satamakaupunki ja Baltian maiden väkiluvultaan suurin kaupunki. Riian historiallinen keskusta julistettiin vuonna 1997 Unescon maailmanperintökohteeksi. Kaupunki on erittäin merkittävä sen laajan jugend-arkkitehtuurin takia, jota Unesco pitää vertaansa vailla koko maailmassa.Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323 200

Kun haluat lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua, soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.


KATSO KAIKKI JOULUMATKAT >>

Hintaan sisältyy

  • Laivamatkat kansipaikoin Viking XPRS Helsinki – Tallinna – Helsinki
  • Meno- paluukuljetukset suomalaisella bussilla Tallinna – Riika – Tallinna
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin

Aikataulu (lento/laiva)

Laiva-aikataulut

Helsinki, Katajanokka
Tallinna, A-terminaali
Helsinki Tallinna Laiva
10:30 13:00 Viking XPRS
19:30 17:00 Viking XPRS

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone

Kaupunkikierros Riiassa

Kotimaan liityntäkuljetus

Hytit ja ateriat laivalla

24.12. illallinen

Lisämaksulliset retket

Hinta 20 € /hlö

Kuva retkestä

Riian kaupunkikierros

Riian retki toteutetaan suomea puhuvan oppaan johdolla ja sen kesto on noin 3 tuntia. Kaupunkikierros sisältää bussikiertoajelun keskustassa sekä kävelyosuuden vanhassa kaupungissa. Retken toteutuminen edellyttää vähintään 15 osallistujaa.

Retken hinta 20 € ennakkoon, 25 € paikan päällä. Kun ostat ja maksat retken etukäteen, saat sen edullisemmin. Retken toteuttaminen edellyttää 15 osanottajaa, joten suosittelemme varaamaan retken etukäteen.

Asiakkaat suosittelevat

Riikassa on ihana vanhakaupunki sekä välitön tunnelma. Suosittelen hotellia läheltä vanhaa kaupunkia ”Matkailija”

Vanhan kaupungin lähellä sijaitsevan Radisson Latvija hotellin skybarista näkee lähes koko kaupungin yli, joten siellä kannattaa ehdottomasti käydä. Suosittelen lämpimästi:) ”Kaisla"

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki – Tallinna – Riika

Tallinnaan saapumisen jälkeen siirtyminen terminaalin edustalla odottavaan Matkapoikien bussiin ja matka jatkuu kohti Riikaa. Perille saavutaan illalla. Majoittuminen hotelliin. Hotellihuoneen saa esittämällä Matkapoikien osallistumistodistuksen/varauserittelyn hotellin vastaanotossa. Ajomatka Tallinna – Riika noin 310 km.

2. matkapäivä, Riika

Hotelliaamiaisen jälkeen klo 10:00 on mahdollisuus lähteä lisämaksulliselle retkelle Riian keskustaan ja vanhaan kaupunkiin. Retki toteutetaan suomea puhuvan oppaan johdolla ja sen kesto on noin 3 tuntia. Retki sisältää kiertoajelun Riiassa ja kävelykierroksen vanhassa kaupungissa.

3. matkapäivä, Riika

Aamiainen hotellilla, omatoiminen päivä.  Mahdollisuus lisämaksulliseen jouluillalliseen hotellissa.

4. matkapäivä. Riika

Aamiainen hotellilla, omatoiminen päivä. 

5. matkapäivä, Riika – Tallinna – Helsinki

Riiasta lähdetään aikaisin aamulla kohti Tallinnaa. Saapuminen Tallinnaan iltapäivällä. Siirtyminen laivaan raja- ja tullimuodollisuuksien kautta. Laivassa on oltava viimeistään 20 minuuttia ennen laivan lähtöä.

Hotellit

Laivan esittely

Viking XPRS

The Buffet

Buffetravintola, jonka noutopöytä on täynnä raikkaita herkkuja alkupaloista salaatteihin, pastaruokiin, äyriäsruokiin ja jännittäviin pää- ja jälkiruokiin. Lapsille on oma buffetinsa, Ville Viking Buffet, josta he löytävät omat suosikkinsa. Täällä tarjoillaan myös meriaamiainen.


Ravintola ja kahvilat

Streetfood on rento ravintola, jossa on tarjolla katukeittiöiden herkullisimpia makuja eri puolilta maailmaa. Menusta löytyy vaihtoehtoja jokaiseen makuun – jälkiruokaa unohtamatta! Astu sisään ja nauti mutkattomasta tunnelmasta. 


Ravintola Blue Delin valikoimaan kuuluu kevyitä ruokia kuten salaatteja, voileipiä ja täytettyjä panineja sekä reiluja pääruokia suoraan grillistä.

Red Rose Bar Caféssa voit aloittaa päivän nauttimalla merelle avautuvasta panoraamanäköalasta. Lapsille leikkihuone pallomerineen sekä pelihuone. 
Robert’s Coffee -kahvilassa tarjoillaan erilaisia kahveja aivan kuin Italiassa: espressoa, caffè lattea ja cappucinoa. 


Viking’s Inniin!

Loistava paikka iloiseen seuranpitoon vanhojen ja uusien ystävien kanssa. Täältä löydät karaokea ja ohjattua ohjelmaa kuten tietovisoja. Lisäksi perjantaista sunnuntaihin pubikansaa viihdyttää trubaduuri. Myös laivan pelikoneet löytyvät täältä. Pubissa on tietenkin tarjolla olutta – valikoimasta löytyy niin kotimaisia kuin ulkolaisia oluita. Valikoimiin kuuluu myös muita juomia sekä kevyempiä pubiruokia.


Club X

Laivan päivä- ja yöelämän keskus Ohjelmasta ja elävästä musiikista nautitaan aamupäivästä yön pikkutunneille saakka. Lisäksi valikoimassa on paljon erilaisia teemalähtöjä. Ravintolassa on 350 asiakaspaikkaa. Tervetuloa viihtymään kannelle 7, pubin viereen.


Lapsille

XPRS:llä on otettu hyvin huomioon myös lapsivieraat. Pikkumatruuseilla on tilaa leikkiä, pelata ja puuhata, ja laivalla pääsee tietenkin tapaamaan myös laivakissaamme Ville Vikingiä! 


Kuva
Kuva
Kuva

Kartta

Tärkeää tietää

Lataa (pdf-esite)

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.